Viața cu copiii: serial SF/comedy/thriller (P)

Pe vremea când vedeam copii doar la televizor și prin parcurile prin care treceam de mână cu vreun cavaler nepotrivit, dar oh, atât de frumos, mă amuza să mă uit la emisiuni despre familii cu mulți copii. Îmi luam popcorn și o bere și mă așezam pe canapea, să mă distrez. Vedeam mame despletite care alergau în același timp după doi, trei blonduți care o zbugheau în fundul gol în toate direcțiile, le urmăream cum îi îmbrăca, precum o caracatiță, pe toți odată, cu câte trei straturi de haine în ordinea corectă, mă minunam cum doamne iartă-mă reușește ea să hrănească atâtea guri care vorbesc fără încetare. Era un spectacol fascinant și, fără îndoiala, fantastic, îmi spuneam. Nu m-au atras niciodată Star Trek și Star Wars, pentru mine, SF, thriller și comedy în același timp erau aceste frânturi de viață cu copiii. Iar când, la finele episodului, după ce abia scăpau cu toții cu viață, mama spunea în șoaptă spre cameră: Doamne, ce viață frumoasă am, n-aș schimba un milimetru, eu mă gândeam: Hm oare ce-o fuma doamna, ia să fac și eu rost…

Acum trăiesc fix episoadele acelea și-mi vine să râd de mine. Trag pantalonii celui mic în timp ce deschid cu dinții nasturii de la bluza celei mari. Pun supă cremă în farfuria lui și ciorbă de fasole în a ei, doar pentru ca un minut mai târziu ei să facă schimb, iar alt minut mai târziu, ambele să fie sub masă, după ce copiii au decis să afle ce se întâmplă dacă beau supa precum câinii, cu limba direct din bol.

Mereu m-au fascinat emisiunile despre părinții de tripleți și sexteți. Acolo aventură și viață extremă! Acum, în clipele cele mai grele, cu asta mă consolez: bine că-s numai doi, nu trei sau cinci, bine că barem unul e mai mare și mă pot înțelege cu el, sau că ăsta e mai mic și merge să-l iau în brațe. Să fie toți de-o vârstă și mulți, iar tu singură…

Cred că genul acesta de emisiuni atrage pentru că te lasă să te uiți puțin pe gaura cheii, la alții în casă, dar și într-un posibil viitor al tău. Important e să fie realiste, să nu redea doar partea dificilă sau pe cea frumoasă, să ofere modele bune de comportament (să nu prezinte bătaia sau izolarea ca pe o soluție educativă, să nu vedem bebeluși de 9 luni mâncând zilnic ciocolată), să nu bage spaima în tineret (că apoi, cine ne mai plătește pensia?), dar nici să nu stabilească standarde uriașe (gen mama care îngrijește fără cusur trei copii, spală, aspiră, își așteaptă soțul cu mâncare caldă seara și mai și conduce o afacere de succes, iar noaptea iese la cockatailuri cu amicele necăsătorite).

Într-un fel, asta fac și eu aici, pe blog: povestesc despre momentele amuzante sau dificile de la noi din familie, pentru a vă ajuta să aflați că nu doar la voi e haos și Rai, că da, e greu, dar că da, e mai mult frumos decât greu.

Televiziunea are însă alt farmec, așa că vreau să vă povestesc despre două emisiuni noi pe TLC ambele despre viața cu copii, ambele au premiera curând. Iar la final vă invit duminică pe Mătăsari la festival, să stăm de vorbă despre cum ne-au schimbat copiii viața.

Primul show este Tată singur, caut iubirea, care urmărește viețile a cinci tați singuri, devotați copiilor lor, dar și căutării unei femei care să-i iubească și să se adapteze familiei. Cum se descurcă cele cinci doamne care nu au avut prilejul de a sta în preajma copiilor… ei bine, sunt foarte curioasă să aflu. Episoadele ne arată, pe rând, primele întâlniri față în față, interacțiunile cu copiii, impasurile ce apar la momentul mutării împreună pentru o perioadă de probă, eforturile taților de a rămâne bărbați, deși împlinesc pentru copii multe dintre sarcinile rolului de mamă.

SINGLE_DAD_CEEMEA_AD_MEME_PORTRAIT

Unul dintre tați este avocat pasionat de muzica rock, altul e constructor, are trei copii și se îndrăgostește de o profesoară de științe la liceu, al treilea are patru copii și lucrează în comerț și tot așa. Programul Tată singur, caut iubirea, va fi difuzat pe TLC începând din 13 iunie, în fiecare luni, de la ora 21:00.

Tata singur, caut iubirea_Mike, Valene si Mikey

Single dad seeking

Al doilea show se numește Copiii schimbă totul, este inspirat din realitate și urmărește schimbările din viața a patru cupluri din SUA după apariția copiilor. Are premiera pe 4 iunie și va fi difuzat în fiecare sâmbătă, de la ora 14:00, pe TLC. Subiectele abordate sunt cele universale: cum împaci cariera cu dorința de a fi alături de copil, cum faci față presiunilor din partea celorlalţi membri ai familiei care își dau cu părerea despre orice, cum menții pasiunea în cuplu, ce alegi: bonă, bunică sau creșă, copii vitregi etc. Aveți aici trailerul, click play.

Tonul e unul realist, cu umor, personajele sunt diferite, cred că ne vom regăsi cu toții acolo, mame, tați, bunici, mătuși. Avem și cvadrupleți, și experiența nașterilor premature (cu și fără epidurală), botezuri și petreceri de familie.

Tyson and Ashley

 

TLC, televiziunea pentru femei din portofoliul Discovery, lansează la începutul lunii iunie o nouă identitate vizuală și de conținut, sub conceptul „OMG with ❤” (“OMG with Heart”). Pe scurt, TLC se reinventează, adoptând limbajul emoticoanelor: vor avea logo nou , o paletă nouă de culori vibrante și o nouă grilă de programe pe diverse teme: nunți, arta culinară, familie, subiecte medicale, transformări corporale impresionante și întâlnirile romantice în contexte speciale.

Iată și clipul de rebranding:

La invitația TLC, voi fi prezentă la festivalul urban Femei pe Mătăsari, duminică, 29 mai, de la ora 11.00, la standul TLC. M-aș bucura să veniți și voi, vom vorbi despre cele mai dramatice schimbări pe care le-au produs copiii în viața noastră și cum facem să le depășim fără pagube majore. Detalii despre festival, aici. Nimic complicat sau scorțos, eu și voi, la taclale, despre viețile noastre.

Dacă vreți și puteți veni, vă rog să-mi confirmați printr-un comentariu aici sau pe FB, sau printr-un email scurt la printesa@printesaurbana.ro.

Nu uitați, din 4 iunie, pe TLC, emisiuni adevărate, dar în același timp SF, despre viața cu copii.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

15 comentarii

  1. 29 mai nu e duminica? M-am uitat instant pe calendar, ca stiam sigur ca vineri e 27, cand tre’ sa vin la Bucuresti.

  2. Pe mine m-a prins serialul Baby Daddy care este tot cu un tatic singur care isi cauta iubirea. Episoadele nu sunt chiar inspirate din realitate, caci fata lui cred ca a plans de vreo trei ori in cinci sezoane 🙂

  3. Jon and Kate +8 a fost preferatul meu , de fapt am revazut toate sezoanele toamna trecuta , pe youtube . Kate +8 nu ma mai atrage , poate pentru ca si copiii au crescut si nu mai sunt asa amuzanti ( cuvinte gresite , 1000 de intrebari , etc ) . Acum am vazut ca mai este o emisiune cu o familie de liliputani blonzi-suedezi toti , foarte funny si ei .

    • Si eu caut sa vad TLC online. Nu sunt in tara, nu am cablu, nici tv si de cand sunt plecata parca TLC-ul lipseste. Daca il gasiti voi undeva lasati link, va rog. Chiar as vrea sa vad emisiunile astea

    • Pe asta-l vizionam si eu la greu. Era intr-o perioada pe teveu (nus’ ce program) si-mi placea. Eu am momente cand un copil mi se pare mult, mereu am zis ca toti parintii de 2+ copii sunt zei pentru mine 😀

    • am prins cateva episoade si mi s`a parut cea mai deprimanta familie din istorie. kate era ca un dictator care`l punea la punct pe jon la orice replica si amandoi erau coplesiti de armata de copii, au inceput sa se insele unul pe altul, in final au divortat si s`au porcait prin ziare, jon a ajuns chelner si sarac pe undeva dupa ce a umblat cu o fata tanara, kate a ramas cu copiii si emisiunea, per total, vieti distruse. poate daca erau lasati in pace si nu`i filma nimeni acum inca erau o familie.

    • Eh, n-ai de unde sa stii ce ar fi fost daca… Cred ca viata cu atat de multi copii e suficient de complicata sa te duca in locuri extreme. 🙁

  4. Nu ratam festivalul de cativa ani incoace. Si anul acesta vom fi acolo, negresit (plus pitic de 9 luni, la prima prezenta). Ne vedem duminica! 🙂

  5. Din păcate, rețeaua RCS-RDS nu mai are în grila TLC. Adoram postul ăsta. Și nici nu sunt speranțe ca.l.reintroduc…

  6. Ce TLC asta? Ca eu nu il am. Bine spus ca urmaream aceste filme cu pasiune. Un fel de tras cu ochiul… avanpremiera. Imi spuena bunica ca toate femeile s-au nascut cu instinctul matern dezvoltat. Mult timp nu am inteles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *