Toamna se cumpără și se numără cadourile! (p)

Nimănui nu-i place senzația aceea de ah la naiba trebuie să-i duc un cadou, habar n-am ce și nici timp să alerg prin magazine n-am.

După ce mi-au tremurat și mie genunchii de câteva ori la gândul că aaaah la naiba trebuie să-i duc un cadou și să mor de știu ce și de unde fac rost de el acum, în zece minute, mi-am făcut un plan de bătaie. Vreau să am zile de naștere ale amicilor (dar și Crăciunuri, Moși Nicolai, Sfinte Sofii și evenimente fericite care necesită cadouri) cât mai plăcute și lipsite de stres. Trebuie să duc un cadou la un botez? No worries, sunt pregătită. M-a invitat pe nepusă masă o fostă colegă la un ceai de ziua ei? Am tot ce trebuie, mă duc și mă bucur de ceaiul aniversar. Cum fac? Iată mai jos.

1. Organizare din vreme

Omul organizat (mă străduiesc și eu să fiu unul dintre ei) își cumpără vara cadourile de Crăciun și iarna vacanțele la mare. Concediile în Grecia mi le aleg din ianuarie și le plătesc până în februarie, ca să prind tarifele de early booking și să stau liniștită că nu se ocupă locurile în frumoasa pensiune pe malul mării în care-mi doresc să mă cazez. Cadourile de iarnă le iau prin octombrie-noiembrie, ca să nu prind valul de prețuri mari și înghesuială din decembrie. De anul acesta mi-am propus să demarez shoppingul de Crăciun încă din septembrie, cu puțin noroc bifez toată lista până cade prima ninsoare. Excepție vor face cadourile pentru copii, pe ei o să-i întreb ce vor cadou cu câteva zile înainte, la cât de repede li se schimbă preferințele, risc să uite ce-au cerut și să nu se bucure de cadouri. Dar pentru mamă, soacră, bunici, fini, prieteni, soț și bonă pot bifa încet încet cadourile încă de pe acum.

shutterstock_334048556

2. Lista cu indicii

Un lucru pe care-l fac tot anul este să fiu atentă la indiciile pe care le oferă, intenționat sau nu, oamenii, despre lucrurile de care ar avea nevoie. Am o notă pe telefon pe care o completez discret când prind din aer câte-un detaliu. Aha, deci mamei i s-a stricat aspiratorul de mână. Mama-soacră zice că ar avea nevoie de o geantă de umăr nouă. Soțul se plânge că nu mai vede să citească de pe telefon, parcă ar merge un Kindle (pentru ăsta trebuie să sparg pușculița). Cumnata zice c-ar mai citi ceva și nu mai are ce. No worries, se rezolvă!

3. Promoțiile și ofertele

Un alt lucru pe care-l fac este să urmăresc reducerile și promoțiile la lucrurile care mă interesează și, cu lista de cadouri pentru toată lumea sub nas, cumpăr câte unul imediat ce văd un preț bun. În felul acesta nici nu rup cardul în două în luna decembrie, se simte mai puțin la buzunar paguba cadourilor dacă reușesc să cumpăr în fiecare lună câte ceva, și la prețuri mai bune.

4. Sertarul cu cadouri

Uneori e bine să fii flexibil, poate un obiect anume nu-i pe lista nimănui, dar se potrivește foarte bine unuia sau altuia sau chiar ție, de ce să ratezi un chilipir doar pentru că nu e ziua ta? Stocul de cadouri (inclusiv cele pentru sine) e mereu util. Când ai o zi proastă sau nu știi ce să duci cadou prietenei tale care tocmai a născut, umbli la sertarul cu cadouri, unde poți avea pitite diverse, de la parfumuri la cărți bune (eapărat noi), creme, portofele, bijuterii contemporane, o cutie cu ciocolată fină și alte asemenea.

Un prilej bun de achiziționat cadouri pentru oricine este Revoluția Prețurilor eMAG, care se desfășoară de azi până joi noapte, trei zile pline de reduceri de până la 50% la laptopuri, televizoare, produse pentru casă și grădină, articole pentru copii și multe altele.

De exemplu, apa de Parfum Calvin Klein Euphoria pentru femei la 100 m este 149,99 lei (de la 249,99 lei), o găsiți aici.

euphoria-emag-printesaurbana

Geanta de damă cu aspect vintage de mai jos este aici 78,99 lei, redusă de la 130,64 lei, iar un set mare Pampers Active Baby 4 Value Pack + Pampers Active Baby GIANT BOX este 114,79 lei, îl găsiți aici.

geanta-emag-printesaurbana

promo-pampers-emag-printesaurbana

Spor la organizat și planificat cumpărăturile de daruri și răsfățuri! Toamna se cumpără cadourile, nu așa era?

 

Sursa foto: cadouri din vreme via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

13 comentarii

  1. Si mie imi place sa ma organizez din timp…cu 2-3 luni inainte,asa!La fiecare aniversare fac asta: ma gandesc,planuiesc si cumpar dinainte,sa nu stau cu stresul ce sa iau sau daca nu am bani fix atunci.
    Eu mi-am comandat „Te iubesc orice-ai face” azi de pe emag,pentru mine,sora si cumnata 🙂
    Spor la cumparaturi!Ahh..mi s-a facut pofta de Craciun!

  2. La fix! In octombrie e ziua sotului. .inca nu stiu ce cadou sa ii fac, insa m-am gandit deja la cadourile pentru Craciun, pe care vreau sa le cumpar pana in Decembrie. .o sa arunc un ochi pe Emag ca –ar interesa o tableta si eventual un telefon ..plus ca pana in Decembrie, vei lansa si cartea pentru copii..un deliciu..

  3. Si mie imi place sa iau cadourile din timp. Articolul asta a picat la fix. De ceva timp ma tot bate la cap copilul ca isi doreste un Lego de „numai” 600 de lei. Am zis ca nu pot sa dau atatia bani pe o jucarie. Planuiam, totusi, sa i-l iau de ziua lui, in decembrie, sau de Mos, sa convoc familia si sa-i facem un cadou comun. Numai ca, surpriza, l-am gasit acum pe emag mult mai ieftin. E scump oricum, dar mult mai ieftin decat orice oferta de pana acum. Asa ca e ca si luat si o sa stea in debara pana in decembrie. Multumesc de pont.

  4. Am o lista mentala pentru indicii si din fericire, inca functioneaza bine (alte lucruri importante pe care ar trebui sa le tin minte, nu raman acolo). Cumparaturile de cadouri nu le las pe ultima suta de metri, dar nici nu sunt atat de anticipativa ca tine. O singura data am cumparat de prin octombrie un cadou de Craciun si m-am trezit ca si-a cumparat singura acelasi lucru pe care si-l dorea. Am avut mare noroc ca am putut sa returnez obiectul in timp util.

    • Cea mai neinspirata chestie, totala lipsa de interes. Un cadou înseamnă sa iti iei timp si sa te gândești la persoana respectiva, ce ii place, ce si-ar dori, ce are nevoie. Un cadou nu reprezintă doar o suma de bani.

    • Mie mi se pare umilitor sa primesc bani în plic. Aşa am fost învăţată de acasă.
      Mai bine nu primesc nimic.

    • Prefer bani decât ceva care crezi că îmi face plăcere dar nu face decât sa ocupe locul. Poate îmi place dar nu am nevoie. Cu banii îmi cumpăr ceva ce îmi place si d care am nevoie

  5. Si mie imi place sa iau cadourile din timp, am liste, buget, idei de ales intre ele, timp sa le fac (fac multe cadouri handmade) etc. Anii trecuti Craciunul l-am facut in insule, la plaja, asa ca luai cadouri din octombrie :). Anul asta facem la fel 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *