Curs de blogging specializat, cu mine! :)

Scriu pe blog de aproape zece ani. În timp ce eu eram ocupată cu scrisul și comentariile, blogul a devenit un brand deeestul de cunoscut, fără ca eu să-mi propun ceva în direcția asta. Tot fără ca eu să-mi propun, blogul s-a nișat. Acum a devenit un blog de familie (ca să nu zic de parenting, că mă sperie puțin termenul ăsta, mi se pare că a căpătat ceva conotații negative în ultima vreme), pentru că blogul acesta e personal, iar viața mea se învârte acum în jurul copiilor mei. Scriu mult despre educație și joacă, pentru că sunt teme care mă preocupă și care simt că trebuie dezbătute. Comunitatea din jurul blogului a crescut foarte mult în ultimii ani, la fel și interesul pentru evenimentele pe care le organizez în București și în țară. Mă bucur că zeci de mii de oameni citesc și dezbat alături de mine lucruri care ne privesc pe toți, mă bucur că există interes și nevoie de informații și discuții pe teme de dezvoltare de sine și educație cu respect.

Mă bucur că-mi pot face meseria pentru care m-am pregătit și pentru care simt că am fost menită, chiar dacă n-o fac în redacția unui ziar, ci în propriul meu jurnal online, care între timp a devenit cariera și afacerea mea, toate la un loc. Petrec mult timp scriind, planificând, creând conținut unic pentru blog, moderând sutele de comentarii, răspunzând la mesaje private, organizând evenimente, mai mult timp decât dacă aș lucra la patron, dar o fac cu atât de multă bucurie încât nu simt nimic din ce fac ca pe o povară. Pasiune, pregătire, experiență, multă muncă, motivație puternică, contact strâns cu comunitatea, cam despre asta aș spune că e vorba pentru mine pe acest drum de un deceniu de blog.

Observ cu bucurie numărul în creștere al bloggerilor pe această nișă și cred că îi pot ajuta cu informații din teoria pe care am învățat-o în facultatea de Jurnalism, dar și din practica ultimilor zece ani. Accept cu bucurie invitații de a vorbi despre scris, comunitate, etică și monetizare în blogging, pentru că îmi doresc ca toți cei care publică pe internet lucruri să o facă sincer, cu responsabilitate, organizat și coerent, iar dacă pot și eu să ajut, o fac cu entuziasm, pentru că e în interesul tuturor să avem scriitori buni care publică online texte care să ajute, să inspire, să motiveze, să schimbe în bine!

În acest context, vă invit la #ȘcoalaFlanco, unde sunt trainer pentru o zi în cadrul celei de a treia ediții a acestei academii de cursuri gratuite. Această ediție este dedicată temei #bloggingspecializat și e gândită pentru cei care plănuiesc să își pornească sau să își dezvolte propriul blog specializat. Există cinci sesiuni diferite, în zile diferite, pe subiecte diferite: Victor Kapra vorbește despre bloggingul de tehnologie, Adela Pârvu despre cel de design, Răzvan Pascu despre cel de turism, eu despre cel de parenting, iar Loredana Groza și managerul ei, Alex Tomulescu, vor vorbi despre #contentpesteașteptari. Fiecare curs conține o parte teoretică și una practică, dar și teme pentru acasă, iar „elevii” care se fac remarcați vor primi premii consistente din partea Flanco.

calendar-scoala-flanco_printesaurbana

Structura cursului meu va fi următoarea:

– Pot fi un bun blogger? Pot fi un bun blogger de parenting?
– Tehnici de redactare, storytelling, personaje, stil
– Conceptul, brandul, planul editorial, unicitatea, expertiza
– Suport tehnic, domeniu, platformă, design, plugins, updates
– Cum dezvolți și cum ții aproape comunitatea
– Etică, adevărul și responsabilitatea
– Promovare
– Monetizare
– Colaborare, socializare
– Campanii sociale
– Întrebări
– Exerciții practice

Cursurile sunt gratuite și au loc în showroom-urile Flanco din București, vinerea dimineața, vreme de patru ore, cu pauze. La fiecare curs sunt disponibile 40 de locuri. Cursul meu de blogging specializat de parenting are loc pe 28 octombrie, de la 10.30, în showroom-ul Flanco din Băneasa Shopping City, la parter, lângă Mobexpert. Vă puteți înscrie începând de azi și până pe 24 octombrie completând acest formular simplu, pentru mine e foarte important să aflu motivația voastră, dar şi ce v-ar plăcea să aflați de mine. Pe 25 octombrie dimineața voi anunța pe email pe cei 40 de cursanți invitați la #ȘcoalaFlanco.

Vă aștept să scriem cot la cot pentru a fi de folos celorlalți!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4268

23 comentarii

    • E un curs de blogging specializat, el e de folos celor care vor sa faca asta la nivel profesionist, as zice ca e de folos celor care au deja blog.

    • Salut, teoretic nu, insa fac o lista de rezerve, te rog sa te inscrii pe link. thx.

  1. Ioana, cand ai timp sa faci toate astea? Tu esti sigura ca nu ai super puteri sau ca ziua ta are 24 de ore? Este minunat cate faci pentru noi. Iti multumesc de o mie de ori! (cum ar zice bunica mea)

  2. Felicitari! Cu siguranta va fi un eveniment frumos si util.
    Astept cu nerabdare urmatorul CCC (cand va fi sa fie), sa am timp sa merg la astfel de intalniri interesante… Pana atunci, visez si-mi vad de jobul zilnic. 😀
    Have fun!

  3. Temele despre care vei vorbi se refera la orice blog profesionist, este vorba de instrumente pe care le putem aplica indiferent de continut. M-am inregistrat si eu desi blogul meu nu va fi despre parenting, ci pets-educatie canina 🙂

  4. Eu am o curiozitate legata de bloggingul de parenting. Fiind o nisa relativ noua, putini dintre copiii care fac obiectul principal al acestor bloguri sunt destul de mari incat sa si inteleaga treaba asta – si anume ca o parte foarte mare a vietii lor e publica, e cunoscuta de catre necunoscuti.
    Cum va fi cand colegii de scoala vor putea afla atatea lucruri despre ei, lucruri in care parintii nu gasesc nimic rau, dar pe care un copil cu inclinatii de bullying abia asteapta sa le foloseasca impotriva unuia mai slab. De genul: „scrie la maica-ta pe blog ca la 2/4/6 ani faceai aia si aia, ha ha, ce fraier erai.”* Copiii sunt buni si de treaba pana devin rautaciosi si pusi pe hartuit, mai ales spre adolescenta. Sa te certi cu un coleg si apoi sa ai la indemana o resursa inepuizabila de material de a-l lua peste picior poate fi priceless.
    Nu cred ca este cineva care sa nu fi asistat vreodata la astfel de scene, sa nu mai zic de cum s-or fi simtit cei care erau direct implicati.
    Multi parinti nu vad nimic in neregula cu ceea ce scriu pe blog, dar copiii vad cu totul altfel lucrurile si pot sa transforme cea mai normala si fireasca chestie in ceva negativ. Doar sa ne gandim cati copii care purtau ochelari au fost facuti „aragaz cu patru ochi” si cati parinti au trebuit sa-i consoleze si sa-i convinga sa ignore rautatile, ca-i poarta pentru binele lor, ca nu-i rusine, bla bla.
    Sau chiar si fara a se ajunge la comportamente negative e tulburator sa te trezesti ca atata lume poate afla lucruri despre tine, din copilaria ta oricat ar fie ele de placute si de frumoase.
    *Da, probabil ca nu ar urmari constant astfel de bloguri, dar nici nu cred ca poate fi tinut complet secret faptul ca „mama lui X-ulescu are blog tocmai despre X-ulescu”.

    Ca viitoare mama, imi place sa citesc despre copii, blogul asta e cam singurul de acest gen pe care il citesc constant, dar n-am putut sa nu ma pun si-n pielea unui copil-adolescent si de acolo intrebarile mele. Pana la ce varsta a copilului poti sa tii un blog despre el? Ce faci daca se supara rau? Cum ramane cu intimitatea lui?

    • pai, lucrurile pe care le spui tu reprezinta o parte importanta din motivele pentru care pe acest blog nu apar poze sau filmulete cu copiii autoarei.
      copiii rautaciosi se leaga cu precadere de lucruri vizibile (poze) si/sau disponibile imediat (cum ar fi ochelarii de care zici si tu).

      adica imi vine greu sa cred ca peste 5 ani, un coleg de scoala de-ai fetei va cauta si citi 10 ani de blog de-al mama-sii doar ca sa gaseasca ceva cu care sa faca misto de fii-mea.
      si nici prea nu stiu cum ar functiona asta, adica „haha, cand aveai 3 ani ziceai bliboteca in loc de biblioteca”
      mai degraba cred ca s-ar lega de cum va arata sau se va purta ea atunci.

  5. Pe blog nu apar poze si filmulete cu copiii,dar in filmuletul de lansare de la carte se vede f clar si de aproape fata Sofiei.

  6. Pai,tot sustineti sus si tare ca voi nu puneti poze cu ei,dar cand e vorba de publicitate se schimba treaba. Eu asa inteleg,nu ma intereseaza de ce ati ales sa faceti asta,e doar pura observatie…sau e gresit sa fac o constatare?

    • Nu prea vad legatura cu subiectul articolului sau al cursului, sincer.
      N-are nici o treaba cu publicitatea, nu e ca si cum m-am umplut de bani ca se vede moaca Sofiei la lansare, mare branza. Ti-as explica de ce s-a intamplat exceptia, dar, nu stiu de ce, am impresia ca de fapt nu-ti pasa.
      Nu mai zic ca nu facem vreo parada din chestia asta, am scris o singura data despre subiect acum niste ani si ne vedem de treaba in aceasta directie, fara sa batem toba. Again, what is your problem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *