Sănătate delicioasă la pahar (c)

LATER EDIT: Câștigătoarea este Delia Mir, autoarea comentariului cu nr. 226 din 670 intrate în concurs! Felicitări!

tragere-nutribullet

Ea însă nu a răspuns, așa că am apelat la o rezervă. Nicoleta Micu, felicitări! Check your email!

Semințele de struguri sunt ultra sănătoase, conțin tone de antioxidanți și vitaminele E și F în cantități mult mai mari ca pulpa sau coaja boabelor. La fel și tulpina de țelină sau frunzele de sfeclă roșie, de exemplu, sunt pline de nutrienți! Din păcate, unele dintre cele mai sănătoase și valoroase părți ale fructelor și legumelor sunt greu de consumat și de către adulți, nu mai zic de copii, pe care chiar nu-i văd alegând cu entuziasm din frigider tulpini de legume pe care să le ronțăie voios.

O variantă bună de a consuma acest gen de ingrediente super sănătoase și concentrate, dar și orice fel de fructe, legume și semințe sau nuci sunt băuturile pe care le faci tu, acasă la tine. Poți ascunde, de exemplu, într-un mix de banană și zmeură, frunze crude de spanac, kale sau pătrunjel, adaugi puțină apă și va fi delicios și pentru cei mici, și pentru cei mari.

Important e să ai la dispoziție un aparat puternic care să te ajute să zdrobești toate acestea rapid și fără efort, într-un vas suficient de mare încât să poți prepara deodată porții pentru toată familia. NutriBullet este un astfel de aparat. Pe mine m-a convins imediat că e ce ne trebuie, pentru că ne ajută să consumăm multe fructe și legume proaspete în feluri delicioase, pentru că e ușor de folosit și de spălat, pentru că e mic, dar are un recipient suficient de mare cât să ne ajungă tuturor băutura preparată.

NutriBullet are o lamă foarte performantă, care se învârte pe verticală și pe orizontală, reușind astfel să strivească rapid toate alimentele pe care le punem în vas. Semințele sunt complet sfărâmate, oricât de tari ar fi, coaja este și ea mărunțită, la final rezultă un piure mai consistent sau mai lichid, în funcție de preferințele voastre, mai precis, de câtă apă adăugați la început.

nutribullet-printesaurbana-1

NutriBullet nu este un storcător, el nu face suc. El nu desparte pulpa și semințele de zeamă, el mărunțește și transformă absolut totul într-o băutură cremoasă și plină de nutrienți. Acești nutrienți, de care nu beneficiem în mod normal, pentru că nu putem consuma toate ingredientele întregi, crude, ajută metabolismul și sistemul imunitar, reduc colesterolul și tensiunea arterială, iar antioxidanții încetinesc procesul de îmbătrânire.

nutribullet-printesaurbana-5

Pentru a obține o băutură complexă la NutriBullet, puteți să combinați o treime apă, o treime fructe, o treime legume sau semințe, sau puteți face orice rețete doriți. Am încercat și eu una dintre cele șase rețete video publicate pe site-ul Nutriclub,  rețete realizate cu ajutorul doctorului Anda Avramescu, Nutritionist Healthy Life Consultant. Fiecare băutură are o culoare anume și aduce beneficii diferite (cea roșie are efecte asupra pielii, cea verde ajută la detoxifiere, cea portocalie susține imunitatea, cea albă aduce o stare de bine, mov e pentru inimă sănătoasă, iar galben e aducător de energie). Am ales mov, pentru că inima mea e greu încercată în ultima vreme, de efort, emoții și bucurie, toate deodată.

Iată ce am pus în vasul NutriBullet pentru delicioasa băutură mov:
– 1/2 lămâie fără coajă
– 250 g struguri negri
– 200 g afine
– 1/2 avocado fără sâmbure
– 1 lingură semințe de in
– un pahar mic de apă

nutribullet-printesaurbana-2

nutribullet-printesaurbana-3

Am pus toate ingredientele în vas, am înșurubat bine capacul, am răsturnat vasul și l-am pus în bază, am apăsat și am rotit, moment în care a pornit motorul cel puternic. În câteva secunde, nutriblast-ul nostru a fost gata. Am băut și eu și copiii câte un pahar, apoi am spălat vasul și cuțitul și gata, gustarea noastră de fructe plină de vitamine a fost un succes!

nutribullet-gif

img_4281

Motorul are două funcții, dacă doar apăsați vasul în bază, motorul se activează în funcția Turbo, pentru extra putere, el practic se învârte doar când apăsați. Dacă apăsați și învârtiți, motorul funcționează normal, nu trebuie să mai apăsați decât atunci când doriți să opriți motorul. E foarte simplu de folosit, nu are butoane sau setări, doar apeși pe el și gata.

Puteți face și lapte de migdale, dar și nutriblast-uri cu lapte, gheață, fructe și iaurt pentru copii (adică shake-uri, pe care știu că mulți dintre copii le iubesc).

Preferatul meu este un amestec de banană, lapte, unt de arahide și o linguriță de carob, iese o băutură absolut minunată, merge și rece și caldă (dacă puneți laptele fierbinte)!

Pentru copii puteți face și mixul pentru înghețată la NutriBullet (fructe, smântână, miere), pe care apoi îl puneți în forme la congelator. Tot pentru ei, dar și pentru voi, merg grozav la acest aparat amestecurile de fructe cu fulgi de cereale integrale, semințe de chia, frunze crude, avocado, castravete și sfeclă crude. Pentru o dietă ușoară, dar și pentru un regim vegetarian, acest aparat poate ușura mult viața, oferă varietate și soluții pline de energie.

Pentru că-mi doresc să se bucure și alte familii de acest aparat minune, am unul și pentru voi. Dacă doriți să câștigați un NutriBullet ca al meu, vă invit ca până pe 19 octombrie ora 23.59 să lăsaţi un comentariu la acest articol în care să îmi spuneţi pe scurt ce reţetă de suc din fructe şi legume preparați des acasă sau v-ar plăcea să preparați, dacă ați avea aparatul acesta. Pe 20 octombrie trag la sorţi cu Random.org şi vă anunț aici prin comentariu și update jos în articol cine primeşte un NutriBullet cadou!

Multă baftă și sănătate tuturor!

674 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *