Sănătate delicioasă la pahar (c)

LATER EDIT: Câștigătoarea este Delia Mir, autoarea comentariului cu nr. 226 din 670 intrate în concurs! Felicitări!

tragere-nutribullet

Ea însă nu a răspuns, așa că am apelat la o rezervă. Nicoleta Micu, felicitări! Check your email!

Semințele de struguri sunt ultra sănătoase, conțin tone de antioxidanți și vitaminele E și F în cantități mult mai mari ca pulpa sau coaja boabelor. La fel și tulpina de țelină sau frunzele de sfeclă roșie, de exemplu, sunt pline de nutrienți! Din păcate, unele dintre cele mai sănătoase și valoroase părți ale fructelor și legumelor sunt greu de consumat și de către adulți, nu mai zic de copii, pe care chiar nu-i văd alegând cu entuziasm din frigider tulpini de legume pe care să le ronțăie voios.

O variantă bună de a consuma acest gen de ingrediente super sănătoase și concentrate, dar și orice fel de fructe, legume și semințe sau nuci sunt băuturile pe care le faci tu, acasă la tine. Poți ascunde, de exemplu, într-un mix de banană și zmeură, frunze crude de spanac, kale sau pătrunjel, adaugi puțină apă și va fi delicios și pentru cei mici, și pentru cei mari.

Important e să ai la dispoziție un aparat puternic care să te ajute să zdrobești toate acestea rapid și fără efort, într-un vas suficient de mare încât să poți prepara deodată porții pentru toată familia. NutriBullet este un astfel de aparat. Pe mine m-a convins imediat că e ce ne trebuie, pentru că ne ajută să consumăm multe fructe și legume proaspete în feluri delicioase, pentru că e ușor de folosit și de spălat, pentru că e mic, dar are un recipient suficient de mare cât să ne ajungă tuturor băutura preparată.

NutriBullet are o lamă foarte performantă, care se învârte pe verticală și pe orizontală, reușind astfel să strivească rapid toate alimentele pe care le punem în vas. Semințele sunt complet sfărâmate, oricât de tari ar fi, coaja este și ea mărunțită, la final rezultă un piure mai consistent sau mai lichid, în funcție de preferințele voastre, mai precis, de câtă apă adăugați la început.

nutribullet-printesaurbana-1

NutriBullet nu este un storcător, el nu face suc. El nu desparte pulpa și semințele de zeamă, el mărunțește și transformă absolut totul într-o băutură cremoasă și plină de nutrienți. Acești nutrienți, de care nu beneficiem în mod normal, pentru că nu putem consuma toate ingredientele întregi, crude, ajută metabolismul și sistemul imunitar, reduc colesterolul și tensiunea arterială, iar antioxidanții încetinesc procesul de îmbătrânire.

nutribullet-printesaurbana-5

Pentru a obține o băutură complexă la NutriBullet, puteți să combinați o treime apă, o treime fructe, o treime legume sau semințe, sau puteți face orice rețete doriți. Am încercat și eu una dintre cele șase rețete video publicate pe site-ul Nutriclub,  rețete realizate cu ajutorul doctorului Anda Avramescu, Nutritionist Healthy Life Consultant. Fiecare băutură are o culoare anume și aduce beneficii diferite (cea roșie are efecte asupra pielii, cea verde ajută la detoxifiere, cea portocalie susține imunitatea, cea albă aduce o stare de bine, mov e pentru inimă sănătoasă, iar galben e aducător de energie). Am ales mov, pentru că inima mea e greu încercată în ultima vreme, de efort, emoții și bucurie, toate deodată.

Iată ce am pus în vasul NutriBullet pentru delicioasa băutură mov:
– 1/2 lămâie fără coajă
– 250 g struguri negri
– 200 g afine
– 1/2 avocado fără sâmbure
– 1 lingură semințe de in
– un pahar mic de apă

nutribullet-printesaurbana-2

nutribullet-printesaurbana-3

Am pus toate ingredientele în vas, am înșurubat bine capacul, am răsturnat vasul și l-am pus în bază, am apăsat și am rotit, moment în care a pornit motorul cel puternic. În câteva secunde, nutriblast-ul nostru a fost gata. Am băut și eu și copiii câte un pahar, apoi am spălat vasul și cuțitul și gata, gustarea noastră de fructe plină de vitamine a fost un succes!

nutribullet-gif

img_4281

Motorul are două funcții, dacă doar apăsați vasul în bază, motorul se activează în funcția Turbo, pentru extra putere, el practic se învârte doar când apăsați. Dacă apăsați și învârtiți, motorul funcționează normal, nu trebuie să mai apăsați decât atunci când doriți să opriți motorul. E foarte simplu de folosit, nu are butoane sau setări, doar apeși pe el și gata.

Puteți face și lapte de migdale, dar și nutriblast-uri cu lapte, gheață, fructe și iaurt pentru copii (adică shake-uri, pe care știu că mulți dintre copii le iubesc).

Preferatul meu este un amestec de banană, lapte, unt de arahide și o linguriță de carob, iese o băutură absolut minunată, merge și rece și caldă (dacă puneți laptele fierbinte)!

Pentru copii puteți face și mixul pentru înghețată la NutriBullet (fructe, smântână, miere), pe care apoi îl puneți în forme la congelator. Tot pentru ei, dar și pentru voi, merg grozav la acest aparat amestecurile de fructe cu fulgi de cereale integrale, semințe de chia, frunze crude, avocado, castravete și sfeclă crude. Pentru o dietă ușoară, dar și pentru un regim vegetarian, acest aparat poate ușura mult viața, oferă varietate și soluții pline de energie.

Pentru că-mi doresc să se bucure și alte familii de acest aparat minune, am unul și pentru voi. Dacă doriți să câștigați un NutriBullet ca al meu, vă invit ca până pe 19 octombrie ora 23.59 să lăsaţi un comentariu la acest articol în care să îmi spuneţi pe scurt ce reţetă de suc din fructe şi legume preparați des acasă sau v-ar plăcea să preparați, dacă ați avea aparatul acesta. Pe 20 octombrie trag la sorţi cu Random.org şi vă anunț aici prin comentariu și update jos în articol cine primeşte un NutriBullet cadou!

Multă baftă și sănătate tuturor!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

674 comentarii

    • Hmmm : castravete, Lime, zmeura putina miere si un vârf d ghimbir, gheata , o carte buna și-o grădina cu soare ❤️

    • Sucul preferat al familiei este cel de mar cu telina si putina scorțișoară, o adevărată dozs de energie ce înlocuiește cu brio pofta de dulce, pofta de cioco…

  1. Mi-ar placea sa incerc reteta propusa de Cori Gramescu:

    Ingrediente reţetă: 1 grapefruit, 1 castravete, 2 tulpini ţelină, 3 frunze baby spinach, 2 bucheţele broccoli, 2 linguriţe seminţe floarea soarelui/ cânepă, cuburi gheaţă.

    Mod de prepare: tăiaţi ingredientele feliuţe, adăugaţi conţinutul în NutriBullet şi apăsaţi butonul de pornire. Lăsaţi să meargă aproximativ 30 de secunde.

  2. Mie mi-ar placea sa am unul cu mine la birou, as prepara o bautura din 1/2 banana, fulgi de migdale, niste zmeura si o lingura de unt de arahide 🙂

  3. Ufff, sunt multe variante pe care le-as testa. Dar cred ca pe primul loc ar fi o combinatie de coacaze, banane si un strop de inghetata.

  4. Rețeta mea preferată include banane, zmeură , avocado, semințe de chia, semințe de cânepă și lapte de migdale. Ce fain ar fi să-l câștig, mai ales că azi e ziua mea 🙂

  5. Noi facem fie suc de portocale simplu, fie morcov, mar plus ce alte fructe mai avem prin frigider. Adevarul este ca ne lipseste un aparat mai performant, din cauza asta nu ne zburda imaginatia.

  6. Mi-ar placea foarte mult sa incerc reteta de Pina Colada fara alcool care cuprinde urmatoarele ingrediente: 1 ananas, 1 nuca de cocos, 1 banana si 100 ml de lapte condensat. De asemenea, as incerca si reteta de suc de legume proaspete care contine: 1/2 sfecla, 2 morcovi, 2 teline, o legatura patrunjel si un mar rosu.

  7. Rețeta mea preferată este cu lămâie, spanac, pătrunjel și portocale sau banane. Aparatul acesta minune ar fi optim în bucătăria mea deoarece ar face aceasta poțiune magica pebtru sănătate în doi timp și trei mișcări, ca sa ne bucuram mai mult de familie!

  8. Reteta preferata este compusa din: 2-3 mere,sfecla rosie,1-2 morcovi si ghimbir. Abia astept sa o prepar cu NutriBullet. Sa aveti o zi frumoasa!!!

  9. Zmeura, afine, catina, suc de mere, spanac, seminte de susan, miez de nuca, seminte de dovleac, banana foarte coapta…UN DELICIU SANATOS

  10. Banana, afine, iaurt, cateva nuci si miere..recunosc ca destul de des mierea e inlocuita cu ciocolata neagra sau cu o lingura mai zdravana de inghetata 🙂

  11. Avocado,banana, seminte chia si seminte in, coacaze sau afine congelate, suc de portocale.
    Ahhh, genial gustul! Mi s-a facut deja pofta

  12. Bună! Mi-au cazut de mult ochii pe el, dar m-a ținut departe prețul. Știu ce poate si ce face, dar am găsit întotdeauna altele necesare de cumpărat. Rețeta mea preferată era zmeura, lapte, miere și gheață, făcute la un blender obișnuit. Sper să îmi poarte noroc bebe din burtică și să câștig!

  13. Eu sunt moarta dupa cafea asa ca dimineata as bea acest smoothie: banana, o ceasca de lapte, o jumatate de ceasca de espresso, miere. Cu gheata daca vrei rece sau lapte cald pentru o bautura fierbinte. Pentru varianta veggie se foloseste lapte de migdale. Mmmmm

  14. Buna!
    In aceasta perioada a anului noi facem, in general, smoothie pentru cresterea imunitatii, iar reteta care ne place cel mai mult este simpla si delicioasa:
    – 3 kiwi
    – 2 portocale medii
    – 1 grapefruit
    Evident, le decojim si le taiem in bucati. ?
    Iese o bautura absolut delicioasa si sanatoasa.
    Zi frumoasa!

  15. mie si Stefaniei (3ani) ne plac foarte mult smoothie urile cu afine, banana, mango si caju. de asemenea ne place mult laptele de migdale

  16. Avocado, portocale, căpșuni și banană. Dar cred ca ar merge și o leguma sau niște alune, macadamia cred ca ar fi super…

  17. Chiar ma gandeam sa incerc unul dar nu eram convinsa ca este mai bun decat un blender obisnuit?Mi-ar place sa incerc sa fac iaurt si shake-uri pentru baiatul meu(si ptr noi) tinand cont ca nu prea mananca decat castraveti(leguminoase)si mere(ca fruct)
    Reteta:avocado,banana,kiwi,lapte:)

  18. Zmeura, banană, smântâna dulce, miere, rece sau sub formă de înghețată. Ce fain ar fi insă să pot adăuga și semințe, pe care deocamdată, doar la pâine le folosim, că nu avem cu ce să le mărunțim…

  19. Iubesc smoothie-urile cu banana, zmeura sau capsuni, iar recent am descoperit ca o jumatate de lingurita de spirulina pudra nu schimba gustul, ci doar culoarea, si poate fi consumat cu placere de catre copii. Folosim in amestecuri si nuci, seminte de canepa, verdeata.

  20. La noi contine musai banane, capsuni, fulgi de ovaz, pepene galben. Dar ne descurcam cu orice fructe proaspete sau congelate avem prin casa.

  21. In primul rand as incerca portocale, grapefuit si kiwi pentru imunitate dar si sfecla, mere si ghimbir (sau morcov) pt antioxidanti.

  22. Reteta noastra preferata : 1 pahar de lapte, 1 banana bine coapta, 1 lingurita fulgi de migdale, cateva cuisoare, scortisoara, 2 fire de sofran si o cupa inghetata de vanilie. Yumm! ?

  23. Reteta noastra preferata de suc; a mea si a gemenilor (care au 1 an si 9 luni) este: mar, avocado, lamaie, patrunjel, apio, baby spanac, castravete si putin ghimbir. Trebuie incercata. Sanatate curata! ?

  24. Reteta preferata cu care incep fiecare zi are la baza urmatoarele ingrediente:
    -1/2 sfecla;
    -5 curmale;
    -10 capsuni;
    -1/4 fulgi de cocos neindulciti;
    -1 ceasca apa de cocos (sau apa plata);
    Este delicioasa si imi da energia de care am nevoie pe parcursul intregii zile.

  25. Amestecul propus de tine suna foarte bine: banana, lapte, unt de arahide si carob. L-as incerca cu siguranta, ador combinatiile cu unt de arahide!

  26. Moi preparam smoothies in fiecare week end acasa – doar ca la blenderul de la robot nu ies chiar atat de fine ca la nutribullet….Preferatul piticului este cel din lapte, banana, fructe de padure si spanac, la care adaug nuci si amestec de seminte crude si miere; mie imi place cel mai mult cel din lapte degresat, banana, zmeura, castravete, spanac, fulgi de ovaz si amestec de seminte. Iar sotul le prefer pe cele mai simple – doar din lapte, banana, miere si un alt fruct, preferabil fara seminte (para, caise, piersici, nectarine etc.).

  27. Piticului ii fac de obicei sucuri cu sfecla, mar si ghimbir sau portocala si ghimbir. Fac si variante cu banana, oleaginoase si iaurt.
    Mi-ar prinde tare bine un asemenea aparat, asa s-ar folosi tot fructul fara sa se mai arunce nimic.

  28. Fetitei mele ii plac rodiile si mereu raman seminte pe care nu le vrea in pahar si urmeaza apoi strecurarea sucului si mai raman putin fibre. De obicei combinam rodie cu mar, daca aveam prin casa lapte de cocos puneam si din asta. De obicei retele noastre sunt simple, asa ii plac Emei mele si daca sucul e si roooooz e si mai bine. Am mereu zmeura prin frigider sau capsuni sa mai arunc acolo sa-l colorez. Dar cel mai mult ma incanta retele astea, mai ales ca pot sa pun seminte….yey!

  29. Buna! Combinatiile mele preferate sunt: banana + capsune si mar + portocala + sfecla rosie + morcov. Delicioase ambele!

  30. Mi-ar placea mult acest aparat, chiar ma gandeam la un blender, de ceva vreme. As combina mar + para + sfecla + morcov dar si multe alte combinatii mai verzi sau mai mov. Mulțumim pentru pont!

  31. Salut! Eu imi pregatesc o bautura din banana, lapte cocos, seminte de chia, mure, vanilie si scortisoara. Nemaipomenit de buna.

  32. Mi-as dori mult sa castig mai ales ca pe 20 e exact ziua mea. Nu am un astfel de aparat, doar un storcator de fructe care nici ala nu isi mai face treaba bine. Cred ca as incerca ceva verdeturi (patrunjel,telina) cu morcov, banana, mar, nuci.
    Cat de folositor mi-ar fi si pentru copii, mai ales acum in sezonul rece.

  33. As face pt baietii mei inghetata in care as „ascunde” fructe pe care nu le mananca in forma lor naturala, iar pt mine lapte cu banane…..

  34. Muuulte sucuri de fructe si legume pentru piticele mele si pentru noi. Mere cu morcov si portocale, cu un strop de ghimbir sau sfecla rosie cu grapefruit si banana… Sunt o gramada de variante grozave.

  35. Nu stiu daca as incerca o reteta anume.Le-as incerca pe toate pentru ca sunt foarte delicioase,in plus fiecare are beneficiile ei asa ca ar trebui sa avem parte de toate!Mai ales in modul in care le prepara NutriBullet!Asa sunt sigura ca atat noi cat si copilul nu pierdem nimic din fruct sau leguma.

  36. La noi este un pic mai neapetisanta reteta pentru ca piticuta este alergica si trebuie sa bea zilnic o combinatie destul de ciudata insa am noroc ca ei ii place foarte mult: rodie, varza kale, patrunjel, salata verde, ardei rosu, iarba de grau, mar

  37. Noi consumam des, iarna un amestec de portocala, lamaie, rodie, ghimbir si miere. Poate cu aparatu asta s-ar face ghimbirul mai marunt si bineînțeles mai delicios.

  38. As incerca o combinatie de lapte de migdale (my fave) caldut, unt de cocos, banane, pudra de cacao si cateva fructe de padure intregi. Cred ca e perfecta pentru sezonul rece.

  39. nu am inca, dar as prefera un amestec de mere, banane, ananas, lamai si struguri:) plus niste seminte de chia….mmmm, cred ca e bestial!!!

  40. Cel mai des – aproape zilnic – fac suc de portocala, banana si lamaie. Dar, de cand am gustat prima data combinatia, imi place foarte mult o reteta exotica, din mango, ananas sau papaya, jumatate de miez de nuca de cocos, portocala si kiwi. Nu prepar acest suc atat de des pe cat mi-as dori… insa ma rasfat din cand in cand 🙂

  41. Eu mi-as face o combinatie verde cu avocado, seminte de chia, frunze de kale si spanac si, pentru un pic de dulceata – banana.

  42. Mi-ar plăcea să-l am în bucătărie și sa fac împreună cu fetita mea toate combinațiile de fructe, cu și fără semințe. Ne place combinatia mar, sfecla și morcov.
    Vara, tare mult îmi place combinația de fructe cu gheata sau chiar cu o lingura de înghețată bună.

  43. Reteta noastra preferata cuprinde banane, afine, capsuni si lapte. M-as bucura sa folosesc NutriBullet pentru a adauga seminte valoroase pentru sanatate, cum sunt cele de chia sau de in. De asemenea, as incerca cu mare placere sa adaug fructe cu samburi (struguri, rodie, etc.) pe care aparatul folosit acum nu le proceseaza.

  44. Buna. Sucul nostru preferat este cel din mere, portocale si sfecla roșie. Recunosc că adaug si frunze proaspete de spanac atunci când am în frigider. Îl preparam la storcător, dar ne-ar plăcea un astfel de aparat, pentru a profita de toate substanțele nutritive. Pupici!

  45. Ar cam trebui sa il incerc pe copilul meu nemancacios cu un astfel de preparat. As merge pe varianta de morcov, portocala, lamaie, miere si struguri.

  46. Para, mango, piersica si ghimbir, plus niste seminte bonus. Sau banana cu miere, lapte si unt de arahide. Sau amestec patrunjel/ busuioc cu mai multe tipuri de seminte ca sa fac pesto home-made. Sky is the limit.

  47. reteta mea preferata: sfecla rosie, lamaie/portocala, mar, banana, capsuni (din gradina, pusi la congelator), miere, apa. super!!!! mai ales ca acum sunt si insarcinata, e perfect!

  48. Dacă l-aş avea,aş încerca toate combinațiile posibile cu fructe şi legume…în felul ăsta,poate aş reuşi să-i fac pe cei mici să consume fructe şi legume crude…

  49. 1 banana, jumatate de lamaie, 2 frunze kale, afine congelate, 1 cm ghimbir, 1 lingurita miere, o manuta de frunze de menta, completat cu apa. Foaaarte bun!

  50. Eu am o fetita de opt luni, careia ii fac suc de morvovi, mar, para, struguri, prune in diverse combinatii. Pentru mine, ce legume si fructe am prin casa, plus ceva seminte. Super ideea de a folosi tot ce se poate din legume si fructe, seminte, frunze etc.

  51. Imi place des sa-mi fac suc de ananas cu kiwi si daca as avea aparatul probabil as mai adauga si niste frunze ceva, dar sa le faca mici, mici sa nu le simt!

  52. Mi-ar placea sa aflu cum iese la Nutribullet combinatia pe care i-o fac copilului meu la storcator: sfecla rosie, mar, morcov si portocala.

  53. Acasa facem des suc cu mere morcov si portocale si lamaie. Dar as încerca banana cu capsuni si cocos yamyyy sau niste shake uri mniam mniam sau înghețată cu fructe de pădure si smântână sau iaurt.

  54. Un vis matinal începe cu un amestec format din lapte, o banana bine coapta, fructe de pădure și o lingura de cereale integrale. Blindate la putere maxima rezultă o băutură magica, cremoasa și neapărat trebuie servită cu zambete și cu multă dragoste ?. Hai ca mi-am făcut poftă singura. Merg la nani și aștept să vină dimineața ??

  55. Este cu adevărat mult superior altor blendere. Eu l-am cumpărat după o operație la stomac dar si acum îl folosesc zilnic.
    Lapte de cocos cu ananas și banane.
    Spanac cu suc de lime și kiwi
    Fac și sosuri în el 🙂 avocado cu cilantro și suc lămâie în loc sa folosesc maioneza de exemplu.

    Succes în concurs. Merita aparatul o investiție în caz ca nu câștigați; )

  56. Si uite asa sunt fortata sa ies din cochilie si sa spun mai intai: „Salut familie de printesa cu viata pumoasa!” si apoi sa va anunt ca va citesc in liniste de ceva vreme.
    Fiindca chiar mi-as dori minunatia de aparat va spun ce as face in toamna – iarna asta…
    As incerca sa ascund in bautura un strop de patrunjel pe langa: mar, morcov si ghimbir si o lingurita de miere buna.
    Si ar fi grozav ca random.org sa-mi faca un asa cadou fain de ziua mea. 😉

  57. Buna! Eu as incerca un smothie rosu: 2 mere medii tăiate cubulețe, o sfeclă medie tăiată cubulețe, o linguriță de ghimbir tocat și sucul de la 2 portocale medii. Se mixează totul timp de 1-2 minute și lasă sucul la frigider 10 minute.

  58. as incerca ceva de sezon prima oara: sfecla,mar, para, gutuie (am facut deja micul din fructele coapte + dovleac si l-am congelat) sunt de asemenea f curioasa ce ar iesi din: nuca de cocos (pulpa si lapte) si sfecla. la care as mai adauga ceva acrisor (lime sau grapefruit) si ceva aromat (ghimbir sau menta).

  59. Reteta preferat este mar, sfecla, telina, morcov si lamaie sau ghimbir! Nu am folosit Nutribullet doar storcator, mi ar placea mult sa incerc!

  60. Preferatele mele sunt cele in care pun frunze de țelină sau pătrunjel, pe care cea mica nu le-ar manca sub forma de tija. Cel mai simplu si gustos: banana, chefir si frunza de pătrunjel.. Gustul e demențial!

  61. Eu sunt vegetariana iar smoothie-urile sunt la mare cautare. Se fac repede, usor, sunt sanatoase, tin de foame iar ingredientele sunt multe si diverse.

    Eu nu as folosi in smoothie ingrediente foarte gustoase cum ar fi mure, zmeura – pe astea le consum proaspete ca sa le simt gustul si textura. Pentru smoothies prefer sa folosesc ingrediente care „nu prea merg” crude.

    Reteta mea favorita contine: spanac, cateva bete de telina (e plina de vitamine si minerale), morcovi, eventual putina sfecla rosie mai ales pentru culoare, lamaie, miere, spirulina prav (sau orice alta sursa de proteina vegetala chia / caju), iar pentru textura mai cremoasa adaug o banana mica + apa sau lapte de migdale.

    Mie imi place sa adaug in smoothies si condimente in cantitati mici desigur – de obicei piper (pentru arderi), curcuma sau boia iute.

    Un smoothie contine tot fructul / toata leguma iar asta mi se pare fantastic.
    Nu m-am gandit pana acum sa adaug struguri in smoothie (ma gandeam ca samburi sunt amari). Ma duc sa incerc! 🙂

  62. Daca as avea un Nutribulet, mi-as face zilnic bauturi sanatoase. Prima reteta ar fi cu banane, lapte de migdale, migdale, seminte de ovaz, putina miere.

  63. Eu beau combinatia dintre mar, prune, struguri si kiwi, iese acrisor si, daca e nevoie, mai adaug putina miere de albine. Il lungesc tot cu apa.
    Am mai facut combinatii de fructe de padure cu iaurt sau lapte, iese cel mai bun milkshake!

  64. Iarna fiind sezonul lor, as incerca un smoothie cu kaki: un kaki, o banana, un mango, o lingura seminte de rodie, o lingura goji si 200 ml apa. Reteta am gasit-o pe net, arata senzational, iar gustul cred ca este pe masura…

  65. Aproape in fiecare dimineata ma joc cu 2 legaturi de patrunjel, sucul unei lamai, apa plata si o lingura seminte de in si/ sau chia.

  66. Reteta mea preferata este combinatia de banana, capsuni si afine, un smoothie delicios si inviorator.
    Mi-ar mai placea sa incerc diverse combinatii cu mango, kiwi sau citrice.

  67. Buna, Ioana!
    Ce mai des fac retete pe baza de fructe de padure, spre exemplu: mar, banana, para si afine, sau zmeura/mure, aceste le plac cel mai mult copiilor.

  68. Aseara am facut suc de struguri la blender, dar m-am chinuit sa elimin samburii si cojile, insa adesea fac din banana si kiwi. diseara voi face sin visine, zmeura si afine, puse la congelator din vara.

  69. Cu putin timp inainte sa nasc, bunica mea mi-a facut cadou un „aparat” asemanator, cred ca se numea MagicBullet… Nu eram foarte incantata, insa am inceput sa il folosesc cand am inceput diversificarea 🙂 Si a fost extraordinar…acum nu il mai am, l-am scapt jos, s-a spart, etc. Reteta preferata: orice suc in care exista si pere. Pere cu banane si ghimbir, pere si mere si portocale 🙂

  70. Am incercat o bautura facuta la Nutribullet la o o cunostinta cand am mers in vizita, si a fost deliciosa. Mi-ar placea sa am un astfel de aparat.
    Reteta mea e simpla, specifica unei persoane care este anemica: sfecla rosie, 1-2 mere si 1 banana. As mai incerca si reteta cu rodie, struguri si banana.

  71. Prefer varianta de smoothie cu sfecla cruda, boabe de cacao, banana, turmeric, scortisoara, ceva turmeric si lapte de alune (sau alte variante de lapte).

  72. Cel mai des îmi fac combinația sfecla, măr, lămâie și ghimbir. Dar mai fac fac și sucul cu ce am, adică orice combinație de fructe și legume pe care le am în casa. Cel mai important pentru mine este sa nu lipsească lămâia.

  73. In reteta mea as adauga afine, zmeura si cirese congelate, peste care as pune nuci, caju si migdale si lapte de migdale..ar iesi o nebunie!

  74. Baietelului meu ii place mult combinatia de mar, morcov, portocala, lamaie si para, iar lui mami kiwi, portocala/gref si banana.

  75. Daca as avea cu ce sa fac, as face o reteta delicioasa cu: banana, lamaie, mure (chiar ieri am decongelat unele) si putina miere.

  76. Smoothie de capsuni si banane: o ceasca de capsuni, o jumatate de banana, un sfert de ceasca de granola, 2 lingurite de nuci, o ceasca de iaurt grecesc, o lingurita seminte de chia.

  77. Sunt foarte atractive toate retetele, dar cred ca cele de care avem noi nevoie acum sunt: verde(detoxifiere) si portocaliu(imunitate puternica)

  78. wow, pai n-ar fi numai o reteta pe care am incerca-o, am inventa mii! Si chiar acum voi inventa una pe loc si nici nu-mi pasa daca s-ar potrivi sau nu ingredientele, tot asa improvizam zi de zi si acasa, cu mancarea de pranz sau de seara 🙂
    Deci, am incerca ceva cu arome de toamna, care sa includa mere, afine, gutui, poate si cativa struguri. Sa vedem ce-o iesi! 🙂

  79. Reteta preferata: pepene rosu, dulce si tare zemos, pepene galben aromat, piersica coapta de soare romanesc si o urma de menta.

  80. reteta mea: mar, morcov , sfecla rosie si putina lamaie. sau patrunjel, lamaie si apa. multumim pt informatiile atat de utile pe care le impartasesti cu noi.

  81. Ce mi-ar place sa prepar:
    Smoothie din portocale, grapefruit si kiwi (creste imunitatea)

    1 grapefruit decojit si taiat bucati

    2 portocale medii, decojite si taiate bucati

    3 kiwi, decojite si taiate bucati

  82. Reteta mea preferata contine:
    -apa de cocos
    -avocado
    -banana
    -zmeura
    -afine
    -capsuni
    Toate se pun in ce cantitati ii place fiecaruia, dupa gust.

  83. Rodie, banana si lapte de soia, dupa gust o linguritza de miere. Poate cu nutriblast nu se vot mai simti asa semintele de la rodie.

  84. Reteta mea preferata este cea pe care o folosesc dupa ce vin de la sala si contine:
    – o banana
    – un kiwi
    – cam 50 de grame de fructe de padure congelate
    – 1 piersica
    – o jumatate de pahar de suc de portocale 🙂

  85. Si noua ( mie si fetei mele) ne place sa ne facem sucuri, smoothie-uri. Mi-ar place sa imi fac, acum ca tot vine iarna), sucuri de citrice si ghimbir, sa smoothie cu iaurt , miere si niste goji de la mama din gradina.

  86. Daca l-as castiga, as prepapara urmatorul shake: ceai verde, lapte de cocos, ulei de cocos, vanilie, afine, spanac, seminte chia, scortisoara, stevie (praf) si cuburi de gheata, praf de zer. E un perfect shake pt micul dejun ce ofera corpului tot ce are nevoie!

  87. Reteta preferata
    Banane, mango, nectarine, lapte de cocos. As îndrăzni sa adaug și alune de pădure.
    Colega mea de la locul de munca îmi povestește de mult timp despre tot felul de rețete îndrăznețe cu legume toate pregătite cu acest aparat.
    Ar fi o bucurie grozava sa îl am și eu acasă.

  88. Pepene galben + mar + banana + fructe de padure (as pune si niste morcov si niste alune/migdale/nuci, dar nu am decat un storcator simplu de fructe)

  89. Preferatul meu si al fetitei de 2 ani si 10 luni : mar+sfecla+morcov+struguri negri+banana+ nuci si migdale crude + lapte de soia

  90. Banane, mere, fructe de padure, pere. Momentan folosesc blenderul copiiilor dar cred ca un Nutribullet ar fi minunat! Zi frumoasa tuturor!

  91. Reteta mea preferata este morcov, portocale, mere si putin ghimbir. O fac la storcatorul de fructe si legume. Mi-ar placea sa pot sa fac lapte de migdale, caju si alte seminte pe care sa le amestec cu diferite legume sau fructe.

  92. Reteta pe care o prepar cel mai des cotine: spanac, castravete, mar, ghimbir si lamaie sau portocala iar cand nu am aceste ingrediente incropesc cate ceva din orice se gaseste in frigider. 🙂

  93. Daca as avea acest aparat, in mod clar as prepara sanatate curata , cel mai des fara Carbohidrati/glucide(asa cum stii de cand te-am rugat postarea legata de sistemul de monitorizare a glicemiei, bebelusa mea are diabet insulino dependent). Totodata, cred ca e un ajutor de nadejde la hipoglicemii cand avem nevoie de hidrati rapizi, iar din banane, hiwi si kawi banuiesc ca ar iesi ceva delicios si bebelusa n ar refuza niciodata o astfel de „sanatate delicioasa la pahar/sau biberon” care ar avea ca scop si mentinerea sanatatii,si ridicarea glicemiei la nevoie.

  94. Hmmm…. Eu deobicei pun cam orice fructe am prin casă în combinație cu semințe, ghimbir, o linguriță de spirulină si migdale deshidratate.

  95. Un iaurt mic natural, 1/2 avocado, o banana, 1 lingura de branza de vaci. Asta mananca baietelul meu de 2 ori pe saptamana ?

  96. Cel mai mult imi place sa combin banana,ananas,mango,capsuni,afine acesta este preferatul meu,dar deobicei fac si alte combinatii cu fructele ce le am prin casa in momentul respectiv.Mi-ar placea sa castig pentru a include si semintele in aceste bauturi deoarece aparatul pe care il am nu toaca si seminte…

  97. • 1/2 cana migdale crude hidratate peste noapte in apa, apoi scurse bine si clatite
    • o mana de capsuni
    • o banana
    • 20g goji
    • 350 ml apa plata
    Mixate toate, rezulta o licoare delicioasa, plus ca-i energizanta si sustine imunitatea scazuta !

  98. 3 morcovi, un mar mare o sfecla potrivita si sucul de la o jumamate de lamaie…sau ca smoothie : un sfert de avocado, un iaurt grecesc, o portocala, jumate de banana, putin ananas si miere dupa gust.

  99. În general, preferam sa mâncăm fructele sau legumele simplu, salate sau ca atare.. Ma cam feresc de sucuri din lipsa de timp pentru ca trebuie sa spăl prea mult la storcător. Mai fac la Blender Banana, lapte, mure, afine, Piersici, căpșuni, înghețată, .in diferite combinării. Dacă as avea un asa aparat, care se spala asa ușor, cred ca as face mai des și as încerca diverse combinații de fructe /legume… Mai ales ca am 2 fetite mititele, ar fi perfect!

  100. Hop si eu cu ce as vrea sa fac pentru ca momentan nu am cu ce 🙂 spanac, menta, banana, avocado, fructe de padure.
    Sau sfecla, morcovi, lamaie, menta, miere.
    Yum! 😀

  101. Un suc delicios dintr-un mar, două pere si o portocala pentru intarirea imunitatii.
    Sau un castravete, tulpini de telina, cateva frunze de spanac, un sfert dintr-o lamaie si un praf de ghimbir , pentru a-mi energiza organismul.

  102. Doua banane, 200 g de afine, un iaurt simplu și câteva lingurițe de miere, dacă îl vrei mai dulce. Pune totul în blender și gata.

  103. Eu mi-as face, daca as avea acest minunat aparat, un suc care va contine ananas, lapte de cocos, seminte de chia, smochine si pudra de acai 😀

  104. Reteta pe care as face-o, daca as avea aparatul minune 🙂 morcov, mar, Sfecla rosie, lamaie, ghimbir, cateva boabe de struguri. Ata pentru mine. Pentru domnisorica mea, as pune un iaurt, cu o banana, un kiwi si jumatate de avocado.

  105. Preferata noastra este cea facuta din urmatoarele ingrediente (pentru 2 persoane): 2 banane, 200g fructe de padure congelate (de noi, in casa), 2 lingurite seminte chia, miez nuca, 300 ml lapte de susan (preparat in casa) si, eventual, o lingurita de miere. Este absolut delicios!

  106. Sucul de fructe care se consuma cel mai des la noi in casa contine urmatoarele: banana, portocale, mar, morcov, putina miere si catina. Ar fi minunat sa avem un aparat NutriBullet in casa, semintele de catina nu ar mai fi evidente 🙂

  107. Reteta mea preferata: 1/4 sfecla rosie, 1 morcov, un mar, o portocala, o banana, cateva frunze de menta si un praf de scortisoara

  108. La vremea de afară ar merge o băutură caldă cu gutuie şi scorţişoară: gutuie, măr, apă și 1 linguriţă scorţişoară.

  109. Cu siguranta as incerca cu lapte de cocos, banana, miere, fructe de padure si cateva cuburi de gheata. Am incercat la blender dar nu are putere suficienta sa sparga gheata.

  110. Sigur as incepe cu banana, mar verde, spanac, patrunjel, rucola, kiwi si ananas, my all time favourite. Apoi, cerul si imaginatia este limita….si poate poftele consoartei mele insarcinate 😀

  111. Combinatia mea preferata de ingrediente, din ultimul timp, pentru un smoothie consistent este: spanac, para, lamaie, portocala si ghimbir. Rezultatul este de un verde absolut delicios 🙂

  112. Buna, in mod normal prepar cam cu ce gasesc prin camara, indeosebi cu banane, fructe de padure congelate, avocado si ceva seminte amestecate (chia, susan).
    Din cand in cand, mai adaug si niste telina apio impreuna cu banane si salata verde cu mar. Este o reteta super energizanta 🙂

  113. Yammi pentru Sergiu: lapte de migdale
, lingura de sirop de agave, piure de dovleac
, 2 lingurite de scortisoara
, un mar cu centrul scos
 si merisoare confiate

  114. Noi nu avem un aparat minune din asta ci un storcator unde raman resturi, pulpa si cu parere de rau le aruncam. Reteta preferata e: mere, morcovi, portocala si sfecla. In ultimul timp, tati muta rezultatul intr-un blender si ne pune si o banana. Foarte bun. Dar apoi sunt o gramada de piese de spalat.

  115. Mar+morcov+sfecla pregatesc des, insa daca l-as avea pe cel prezentat de tine mi-ar placea sa incerc si alte combinatii dat fiind faptul ca nutribullet este mai usor de folosit 🙂

    • Facem si noi multe sucuri delicioase,dar la robot, si nu merg legumele mai tari. Un NutriBullet ne dorim si noi, facem tot felul de sucuri din legumele si fructele de sezon. Mmmm, delicii sanatoase!

    • Dana, comentariul tau nu a intrat in extragere, concursul s=a incheiat azi noapte la 23.59.

  116. Eu fac , pt fetita mea de 4 ani, suc pt imunitate 🙂 din ananas, lamaie, struguri, o bucatica de ghimbir si o lingura mare de miere 😀

  117. Reteta noastra trebuie sa contina neaparat zmeura…so: 2 cani zmeura, 1 caisa, 1 Cana lapte, juma’ lingurita miere, extract vanilie, menta

  118. Cel mai des consumam suc de rodie amestecat cu portocale si banane.
    Mi-ar fi util pt baietelul meu de 3 ani si 8 luni care iubeste fructele.

  119. Lapte (ani.al sau vegetal, in functie de chef), banana, avocado, cocos sau avocado sau orice fel de nuci. Miiiamm.
    Plus ca am nevoie de ‘ajutor’ pt prepararea laptelui vegetal 🙂

  120. Ar fi ideal in acest sezon rece, pentru a ne vitaminiza din plin….reteta cu care as incepe ar fi: morcov, mar si sfecla rosie!!!

  121. Eu nu am o reteta preferata, toate imi plac, toate contin vitamine de care corpul nostru are nevoie. Si pt ca nu am un astfel de aparat, imi doresc tare mult unul pt mine si pitica mea. Multumim pt oportunitate!

  122. Reteta noastra pentru masa de seara: iaurt, banana, 2-3 curmale, mei fiert si scurs bine de apa.
    Pentru dimineata: avocado, capsuni + zmeura (congelate), fulgi de ovaz, iaurt, miere

  123. De cand am copiii am devenit magician cu patalama si tot bagajul. Ca sa-i fac sa bea fara prea multe comentarii amestec in sucuri fructele/legumele lor preferate in cantitati mai mari si strecor printre ele si ce nu le place, dar in cantitati mai mici, ca sa nu prinda de veste. 😉
    O reteta ar fi: mar, morcov, portocala, + patrunjel si sfecla, in cantitati mai mici. Se imbina destul cat sa nu fie detectate imediat…si pana sa isi dea seama ca „e ceva ciudat in paharul asta”…l-au si dat peste cap. Mai combin portocala cu mar, morcov si un pic de telina, picul fiind din acelasi motiv de ciudatenie in pahar. 🙂 Grapefuit, sfecla, un pic de scortisora si o lingurita de miere e printre preferatele mele, alaturi de sucul de portocala..Nu par sa se combine dar..gusturile omului sunt variate.

  124. Buna 🙂
    Ingrediente: 1/2 castravete, 2 cesti de spanac, 1 lingurita miere, 100ml apa minerala. Reteta asta o consum cand merg in vizita la o prietana, ea o consuma aproape zilnic. E bogata in Vit A si K, curata si purifica organismul, este buna si pentru imunitate.
    O zi frumoasa si sanatoasa va doresc!!

  125. Wow, cum ai asortat sucul cu aparatul. Eu fac sucuri cu banana, ghimbir, patrunjel si amestec de seminte sau migdale, goji, cocos si lapte de orez/soia/migdale/cocos. Acum le fac cu blenderul, dar sunt convinsa ca ies chiar mai grozav cu NutriBullet.

  126. Preferatele mele sunt fructele de padure, asa ca oric combinatie care sa le includa ar fi delicioasa. Oooo si pepenele galben..dar nu stiu cu ce l-as combina. Yammyy:)

  127. Reteta mea preferata este cea cu sfecla rosie, morcov, mar (toate bio, direct de la tara), portocala, 1/2 lamaie si seminte de chia :).

  128. Noi cel mai des facem suc din morcov, sfecla si mar. Dar pentru sezonul rece vom mai schimba rețetele, introducem portocala și ghimbirul.

  129. Reteta preferata:o banana inghetata, fructe de padure inghetate, miere- o lingura, lapte dupa preferinte si uneori galbenus de ou( de casa).

  130. Nouă ne plac sucurile din fructe. Combinația preferată: banane, capsuni, kiwi. In sezonul rece, savuram sucurile ce au la baza portocalele.

  131. Copiii mei adora combinatia de mar,banana,lapte si miere.Pentru in plus de savoare adaug si 2-3 linguri de sirop de brad pregatit in casa.
    Daca minunatia asta de aparat ar fi a noastra primul lucru pe care l-as pregati ar fi o delicatesa rapida :
    Inghetata din fructe congelate
    Se iau 250 gr fructe congelate,200 ml frisca,100 ml iaurt,50 gr zahar pudra.
    Frisca se mixeaza cu zaharul pudra pana se intareste.Se adauga iaurtul si fructele congelate.Se mixeaza 30-40 de secunde,se serveste imediat.
    Copiii mei o adora !

  132. Imi place foarte foarte mult sucul facut din mar si morcov, fara nimic in plus. E absolut delicios si il beau ori de cate ori am ocazia!

  133. Eu as încerca o „budinca” din caju, lapte de cocos, cocos și afine ?. Foarte folositor topicul, mai notam retete ?

  134. Acum prepar suc de citrice (portocale si grepfruit) cu avocado storcand in prealabil citricele. Ar fi foarte util daca as putea blendui portocalele direct cu avocado si sa nu se simta invelisul alb.

  135. Reteta: Doua piersici, o para, doi morcovi, o cana cu struguri albi, 2,5 cm de ghimbir unpic de nucșoară, unpic de cuișoare și unpic de scorțișoară.

  136. Prepar des diverse smoothiuri din zmeura si afine, miere, cardamom. Dar, depinde si de sezon, prefer sa prepar din fructe si legume de sezon. Un deliciu.

  137. Tot visez cum mi-as face ceva cu patrunjel, kale si alte verdeturi dar de cate ori am bagat la robot, mi- a iesit un haos:)
    As bea ceva cu rubarbar.

  138. Reteta mov imi place: – 1/2 lămâie fără coajă
    – 250 g struguri negri
    – 200 g afine
    – 1/2 avocado fără sâmbure
    – 1 lingură semințe de in
    – un pahar mic de apă
    As adauga si o banana, ador gustul ei din sucuri, indiferent de combinatie.

  139. La blender: 2 pahare de lapte de cocos, jumatate de pahar de seminte de chia, 2 banane, 3 lingurite de miere, o lingura de cacao si cativa fulgi de cocos. Apoi lasat la rece aproximativ 2 ore. Rezultatul e o budinca de chia delicioasa 🙂

  140. Fetitei mele ii place mult combinatia de sfecla rosie, mar, cateva boabe de rodie, banana si morcov! E o bunatate de suc. E bun si pentru imunitate in perioada asta mai ales!!!

  141. Mmm…eu amestec banane cu portocale, pere si piersici si mai adaug biscuiti uneori, dar in functie de anotimp si de ce fructe se gasesc, mai schimb reteta…”mancare de bebelusi”, cum imi place mie sa-i zic 😀

  142. Mi-ar placea sa combin la Nutribullet: rodie (cica semintele rodiei sunt f sanatoase, iar eu nu le pot inghiti asa, deci la faza asta e supertare Nutribullet), struguri, zmeura sau alte fructe de padure si pepene rosu. Cred ca ar iesi o bunatate si cu o culoare fantastica. Ahhh, nu mai pot de pofta!

  143. Reteta mea preferata este cea cu sfecla,morcov si mere….un suc delicios si sanatos!Daca as avea acest aparat minune,as bea toata ziua suc :))))

  144. Imi placea mult carnea si am fost greu de convins sa mananc mai sanatos. Problemele de sanatate si greutatea in exces au fost hotaratoare in alegerea unui stil alimentar sanatos motiv pentru care imi prepar sucuri de fructe si legume. Imi place combinatia de sfecla, morcov, mar sau sfecla cu lamaie si spanac. Cred ca un astfel de aparat m-ar ajuta mult in alegerea unui stil de viata sanatos, in prepararea unei hrane de calitate.

  145. Rețeta include mar,banana,un pic de lapte de capra,semințe de in /Chia/floarea soarelui…ar fi ideal cu nutribullet din cum se prezintă produsul sa te poți bucura de toate Ingredientele din coaja si din diverse semințe,care nu prea merg procesate la un blender obișnuit. Mult succes tuturor,cred ca e un aparat in care se merita investit pt cei ce nu vor câștiga!

  146. Piticul mare cam stramba din nas cand e vorba de fructe, avand preferate putine (mar, banana, poate para)…desi, cat a fost mic, ingurgita toooooottttt ce ii serveam..asa ca, m-as bucura sa avem in casa o asemenea jucarie, intrucat pofteste la reclamele alea cu mouse din fructe (cu care eu nu sunt de acord). Nu stiu ce reteta as incerca, dar e clar ca ar fi colorata-mai ales rosu, ca ii place…asa ca as amesteca sfecla cu mar, banana cu pepene rosu sau zmeura si afine, obligatoriu cu lapte de susan, chia si migdale.Bafta tuturor!

  147. Reteta noastra de succes: mere proaspete (romanesti), morcovi, lamaie/ portocala.
    Daca as avea NutriBullet as testa toate retetele propuse.

  148. reteta noastra preferata este : 1 lingura seminte de in,1 lingura seminte susan,1 lingura seminte chia,1 lingura polen crud,1lingura miere,250 ml lapte (migdale sau alune de padure sau cocos) si 1 fruct la alegere ( banane,fructe de padure ,mere,pere,avocado,sau ce fructe doriti )

  149. Woaauu..multumim de aceasta sansa!..de cand visam la un NutriBullet…Reteta mea preferata e:babyspanac,lapte de migdale,1/2de banana,1 mar mic,cativa fulgi de ovaz,o lingurita de scortisoara…

  150. Reteta mea este mar, portocala, morcov, svecla rosie, jumatate de lamaie stoarsa si la nevoie putina miere insa le mai si combin cu alte fructe kiwi, capsuni, mure, ananas, ghimbir sau chiar cu legume varza, telina, castraveti…NutriBullet ar fi minunat pentru aceste retete eu folosesc un blender obisnuit si nu le prea toaca…Multumesc ?

  151. reteta fetelor mele trebuie neaparat sa contina si inghetata, asadar: banane, mere, sfecla rosie, telina,morcovi, portocale plus un pai roz :)))

  152. Daca as intra in posesia lui Nutribullet mi-as rasfata familia cu o multitudine de retete. Care imi vine acum in gand ar fi: banana, kiwi, mango, mix de seminte si lapte de cocos.

  153. Orice aparat care ne ajuta sa preparam înghețată e binevenit ? Rețeta preferata conține fructe (cam de orice fel) si miere neaparat!

  154. Eu as face: pepene galben cu capsuni (sau fructe de padure) sau banana cu prune, mere sau caise (depinde ce e de sezon). Totul e in regula atata vreme cat nu pun curmale pentru indulcire sau kiwi (pentru ca samburii tocati sunt amari).

  155. Reteta mea preferata este:
    1/2 lamaie
    1/2 buchet de brocoli
    1 legatura de pratunjel
    2-3 linguri de miere de albine
    un pahar cu apa calduta
    Are gust de suc de kiwi.

  156. Cel mai bine savurat e cel din: mar, castravete, ghimbir si lime .Dar as face toate variantele posibile si cred ca ar fi incantata si fetita mea de 9 ani.

  157. Am descoperit târziu acest minunat aparat si il vreau!e pentru leneșe ca mine de dis de dimineață,nu beau nici cafea,deci vreau un suc sănătos,fresh care să mă energizeze,sa am tenul luminos si sa fiu si slim,ca nici la fitness nu merg.Daca as câștiga,as face o combinație de legume și fructe -patrunjel,castravete si banana

  158. Iubesc acest gen de bauturi. Imi place sa amestec un lapte vegetal, avocado, miere si fructe de padure proaspete.
    Daca as avea un aparat ca al tau as testa tot felul de smoothie cu frunze verzi, blenderul meu de mana nu prea face fata unei maruntiri ca lumea.

  159. Astazi ma uitam dupa blendere, ca cineva a inceput sa manance 😉
    Lapte cu banana si putina scortisoara as face pentru mine. Pentru Cineva as face supa crema, incepem cu ciuperci.

  160. As incerca combinatia dorita de fiica mea: afine, mar, piersica 😉 si de asemenea i/as face o mare bucurie bunicii, care are nevoie de el.

  161. Nu știu dacă as putea alege doar una.

    Îmi plac smoothie-uri din fructe de pădure cu lămâie și miere, limonada cu castravete și ghimbir, ananas cu pătrunjel și lămâie , struguri negrii cu lămâie etc.

    Mulțumim pentru concurs.

    Seara bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *