Ce-i cumperi cadou de Crăciun casei tale? (p)

Pe primul loc, copiii! Dacă nu-s ei, sigur e soțul! Sora, mama și tata, bunicii, apoi jos de tot, mult după ce foaia cu lista de cadouri s-a încheiat, te așezi și pe tine. Așa-s femeile, altruiste mereu! Întotdeauna au grijă de fericirea celor din jur, pentru că din asta se trage, în proces și la final, bucuria lor. Cadouri și surprize pentru toată lumea, să plutească extazul în jur precum norișorii mici de spumă parfumată!

Nu se cade să ne luăm cadouri pentru noi însene, înțeleg perfect. Daaar vă propun o idee nouă, pe care o presimt de succes cu mine, dar și cu voi. M-am gândit așa: ce e important pentru o femeie? Cuibul. Corect? Să privească în jur cu satisfacția că ia uite domle ce casă frumoasă și primitoare am. Să se simtă bine în colțul ei, să fie cald și frumos și asortat și cât de cât pus la loc, să nu-i vină să mute nimic de ici colo, să nu mai vrea să schimbe una sau alta. Să fie așa cum a visat dintotdeauna. Să poată să STEA și să se bucure de locul ei. Să vadă cum se înghesuie mereu la masa ei din bucătărie rude și vecine și colege, să primească mereu întrebări despre de unde are una și cealaltă și cum de s-a gândit să le pună așa frumos dimpreună, să facă poze pe care să le păstreze în telefon, ca să se mai uite la ele de la serviciu, când i se face dor de draperiile ei, de covorul ei, de gresia și de mobila ei îndelung căutată și măsurată.

Ne place să ne placă la noi acasă, zic bine până aici, sper. Am stabilit deja că să ne luăm cadouri pentru noi nu ne vine, decât uneori, poate de ziua noastră sau când scoatem nasul din vreo depresie sezonieră. De Crăciun e exclus, toată lumea așteaptă cadouri acum, nu mai avem timp de noi. Dar de casă? De cuibul nostru, în care se simte bine practic toată lumea pe care o iubim?

Eu așa zic; și casa noastră merită cadouri de Crăciun. Merită și TREBUIE s-o decorăm, s-o accesorizăm, s-o cadorisim, într-un gest altruisto-egoist, cum sunt toate gesturile de dăruire, de fapt. Dacă acasă al nostru se simte bine de Crăciun, apăi și noi o să primim altfel Sărbătorile. O să ne înșurubăm și mai cu poftă în canapea cu ochii la brad, dacă în spatele lui se vede balconul plin de luminițe albe, mici și discrete, ca niște steluțe îndepărtate.

Dacă de pe birou sau de pe șemineu ne zâmbește cu răbdare un ceas elegant, roșu cu alb, crăciunistic, dar nu numai, extravagant și neobișnuit.

ceasuri-birou-antartidee-ilux

Dacă pe masa de Crăciun vom avea nou și vechi deopotrivă, inele de inox perfecte care să ne țină șervețelele cu care ne vom șterge degetele de varza sarmalelor, și sfeșnice împletite precum planurile noastre de carieră și de familie, de nu mai știm care-i unul și care-i altul și mai ales care ne bucură mai tare.

sfesnic-crominele-servetele-loop-ilux

Dacă în apropierea unei ferestre mari ne așteaptă un glob pământesc cu miez de comoară, care stă martor fostelor și viitoarelor noastre vacanțe și comori adunate pe vremea când nu ne păsa așa mult de casă, ci doar de senzații și emoții și magneți de frigider.

ilux-glob-nano-craciun

Pune pe ușă o coroană de crengi de brad adevărate. Riscă, pune-o pe dinafară, anul ăsta n-or să ți-o mai fure! Du o creangă de brad împodobită și pe casa scării, să te simți acasă încă de cum pășești pe ușa blocului. Pune pe masă o pânză cu motive de Crăciun. Leagă perdelele cu fundă roșie. Aprinde lumânările cu miros de turtă dulce, dacă n-ai timp chiar să pui o tavă la cuptor. Lasă bradul să lumineze toată ziua. Mănâncă o felie de cozonac la prima oră, că doar n-o să cadă cerul pe tine.

Bucură-te de casa ta anul ăsta, nu doar de bucuria pe care o aduci altora!

Mai multe idei de cadouri de Crăciun pentru toată lumea, nu doar pentru casă, găsiți pe iLUX.ro, eu de-aici cumpăr de trei ani cadoul pentru soț și încă n-am dat greș.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4167

9 comentarii

 1. Probabil ca nu-s femeie ca de Black Friday sau de Craciun mie mi-am luat prima chestii. Daca aveam copil sigur el era pe primul loc, iar eu imediat dupa 🙂 Desigur, nu uit nici de restul familiei.
  Sunt faine cadourile pentru casa, dar nu le exclud pe cele pentru „mine”. Oricum dragut articolul, frumos prezentate produsele.

 2. Hei, ce idee buna mi-ai dat!
  Uite ca nu m-am gandit ca as putea impodobi si scara blocului!!

  Ce frumos! Cred ca un detaliu mic, discret ar fi o supriza frumoasa si pt venici.

  Multumesc

 3. Dacă-ți zic că mâine e ziua soțului meu, o să mă întrebi ce i-am luat? Și aveam ceva în plan tot de pe iLUX.ro, doar că, iată, nu am ajuns încă. Ce mă fac, ce mă fac.

 4. Foarte frumos. Imi da o stare de bine sa vad si usile impodobite, stand la ultimul etaj pot zari mai multe.
  Imi place globul ala, poate achizitionez si eu unul. Cat despre sfesnice, sunt o poveste doar ele.

 5. De 10 ani împodobesc ușa pe dinafară în funcție de anotimp, nici când locuiam în țară nu mi-au dispărut coronițele, li s-a părut interesant și vecinilor și au făcut la fel.

  Așadar nu doar de Crăciun, sunt coronițe pentru uși și diverse decorațiuni pentru anotimpuri și evenimente, de exemplu pentru o familie care așteaptă un copil, etc.

  Lumânări aprind aproape zilnic lângă farfurioara cu fursecuri/alune și când îmi beau ceaiul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *