Singura revistă ilustrată cu povești românești contemporane a crescut mare!

Fabulafia a ajuns la numărul 6 (apar patru pe an) și sunt foarte bucuroasă pentru ei, avem toată colecția, îi susținem și povestim lumii despre ei de la primul număr! Este singura revistă trimestrială pentru copii (cu vârste între 6 și 11 ani) cu conținut 100% românesc, creat special pentru revistă (nu preluat sau adaptat), arată incredibil de frumos, poveștile sunt minunate, ilustrațiile sunt grozave, iar ideea de a învăța copilul despre bucuria de a colecționa reviste, de a aștepta cu sufletul la gură numărul nou… genială!

IMG_4635

Cel mai recent număr conține trei povești de autori consacrați, textul unei fețite de 12 ani, două poezii de Serban Foarţă, alături de rubricile care apar în fiecare număr, Franţuzeste-te cu Popesco!, Learn English, Funny ScienceSonofabula, și banda desenată din primele pagini, pe care o iubesc toți copiii!

Noutatea numărului 6 o reprezintă rubrica Pictofabula – o invitaţie de a învăţa lucruri interesante despre marii artisti ai lumii şi de a încerca sa pictăm asemenea lor.

IMG_4636

IMG_4637

IMG_4639

IMG_4640

IMG_4641

Editată de Merlin Books, Fabulafia este o publicaţie trimestrială care propune o colecție de povești contemporane, apropiate de preocupările copiilor din ziua de astăzi, cu tematică și personaje în care aceștia se pot regăsi.

Iată și un fragment din povestea „Fulgul roşu”  de Laura Grünberg pentru Fabulafia nr. 6.

„Ceea ce s-a întâmplat în acea dimineaţă a fost spectaculos. Neaşteptat. Nemaivăzut. Mulţi spun că, de fapt, nici nu s-a întâmplat.

Era o zi frumoasă de iarnă. Oraşul îmbrăcat în alb îşi ascundea mizeria, gropile, noroiul. Totul era acoperit de o zăpadă imaculată. Ningea calm cu fulgi pufoşi, neobișnuit de mari, care se aşterneau cuminţi de jur-împrejur. Erau fulgii aceia care pregătesc terenul pentru venirea lui Moş Crăciun, pentru scos săniile din debarale şi hainele cele mai groase din dulapuri. Oamenii înfofoliţi mergeau anevoios, dar relaxaţi prin zăpada aşternută în strat gros pe trotuare.  Totul era calm și nimic nu prevestea ceea ce urma să se întâmple. După acel eveniment, nimic nu a mai fost ca înainte.”

Iar rubrica Pictofabula  de Camelia Vida-Rațiu arată așa:

fabulafia frida_cover

Îți plac poveștile? Nu mă îndoiesc că da! Ai observat că, atunci când povestești ceva cuiva, ai grijă să spui unde și când s-au întâmplat evenimentele? Dacă ai precizat aceste lucruri, înseamnă că ai făcut puțină istorie – o istorie a întâmplării tale. La fel e și atunci când ne amintim cum și când s-au petrecut lucruri importante din viața unui om. Iar „istoria” aceasta a lui se numește biografie.

Joaca noastră de azi începe cu biografia Fridei Kahlo, o pictoriță faimoasă și extrem de curajoasă care a venit pe lume cu exact 110 ani în urmă, la Coyoacán, un orășel din Mexic. Frida și-a trăit aproape întreaga viață fie imobilizată la pat, fie mergând sprijinită de cineva sau în cârje. La vârsta de 6 ani, s-a îmbolnăvit de o boală foarte gravă, poliomielita, care a ținut-o la pat foarte mult timp și care a lăsat-o cu un picior mai subțire și mai scurt decât celălalt. Mai mult decât atât, la vârsta de 18 ani, a suferit un accident cumplit: autobuzul în care se afla a fost lovit de un troleibuz! Și, chiar dacă a scăpat, tot restul vieții a avut de suferit amarnic de pe urma lui. A trecut prin peste 30 de operații, a purtat toată viața un corset și a stat ani la rând în pat. Frida și-a abandonat studiile de medicină și a ales să picteze.”

Un clip despre toată colecția Fabulafia și despre numărul 5 al revistei găsiți mai jos.

Mi-aș dori mult ca un număr cât mai mare de părinți și copii să se bucure de această revistă minunată! Și pentru că cei de la Merlin (care o editează) vor să ne ofere un cadou, puteți cumpăra numărul nou al revistei la prețul de 20 de lei aici, cu codul de voucher FDDVPWZZ, iar abonamentul pentru următoarele patru numele îl puteți primi cu doar 75 de lei, dacă folosiți codul de voucher TFNVUH3J aici. Le puteți chiar oferi unor familii prietene, ce cadou neobișnuit, dar atât de fain, un abonament la o revistă de povești! 🙂 Codurile sunt valabile doar până la 31 martie!

Pe scurt, luați Fabulafia, că e mișto rău!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4204

4 comentarii

  1. Revistele sunt superbe! Chiar dacă am un copil mic, le-am cumpărat tocmai pentru ideea de colecție, să le citim împreună cu drag când va avea răbdare pentru poveștile puțin mai lungi. Sunt foarte-foarte frumos ilustrate, sunt echilibrate din punctul de vedere al abordării, rubricile sunt bine gândite, iar benzile desenate de la început sunt preferatele mele. E o revistă pe care oricine ar trebui să aibă șansa să o răsfoiască, pentru că se va îndrăgosti iremediabil de ea. 🙂

  2. Pare foarte interesanta aceasta revistă, nu stiu de ce n-am cumparat-o inca de la inceputul aparitiei, insa acum nu mai gasesc nicăieri primele 3 numere.. 🙁 ma poti ajuta? Am cautat in librăriile online insa toate au lipsa stoc.. multumesc anticipat!

  3. Frumoasă prezentare.

    Totuși îl cheamă Șerban Foarță era nimerit să amintești un pic de personalitatea sa. Cititoarele tale nu prea știu cine este.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *