Au trecut cinci ani și tu tot miroși a migdale…

Sofia s-a născut în duminica Paștilor, acum exact cinci ani.

Atunci scriam așa: „Mica Sofia e toata roz, cu par moale si mult, bolfoasa, mâncacioasa, nu stiu inca a ce miroase dar cind o am lipita de mine, simt c-am inghitit un nor. Nu-mi incap in trup de fericire. O iubesc si-l iubesc. Acum sintem trei.”

După petrecerea ei de un an scriam așa: „Ai ales o bufniță, o pensulă și o inimă roz. Să vedem ce va ieși din ele. Orice-ar ieși însă, tu sigur o să fii un om mișto. Și mi-ar plăcea tare mult să mă iubești măcar un pic și mai încolo!”

Când ai făcut doi ani, am scris: „Sofia ne-a uimit, ne-a lăsat cu gurile căscate, ne-a făcut să ne gîndim la lucruri. De-atunci nu trece seară să nu ne trîntim frînți pe canapea, spunîndu-ne: Doamne, ce minune de copil…”

La trei ani, după ziua ei, scriam: „Înainte să adoarmă, m-a chemat să-mi șoptească ceva. Mi-a spus:
– Eu nu rezist prea mult fără tine, mami, tu știi doar!
Daa, și tu mă faci piftie la inimă, știi doar…

Mă bag în patul tău mic cînd te trezești din somn și mă chemi, îți pipăi toate oasele și mușchii și pielea și-ți spun: Iubito, eu te-am făcut, uite, picioarele astea, părul, buricul, nasul tău, toate eu le-am făcut la mine-n burtă, cu tot sufletul meu, te-am împletit și te-am croșetat cum am știut mai bine. Ești cea mai iubită fetiță din lume!
Sunt un alt om acum. Tu m-ai făcut alt om.”

Anul trecut pe vremea asta: „Îmi place că știi să alegi pentru tine. Că încă semeni cu mine. Că faci glume, că râzi ca un clopoțel. Că vii să-mi aduci înapoi ciorapii, pe care eu îi confund cu ai tăi. Atât de mare te-ai făcut c-am ajuns să ne confundăm hainele. Te iubesc imposibil de mult! Mă gândesc mereu la tine, sunt norocoasă că m-ai ales, că mă iubești, că ești!”

Anul ăsta scriu așa:

Azi împlinești cinci ani și, odată cu tine, și viața mea cea nouă împlinește la fel.

Știu despre tine că ești deșteaptă, că nu renunți ușor la ce vrei (și asta îmi face creierii mousse uneori), că înveți repede, că știi să pui o sută de întrebări la rând fără pauză, că dansezi ca un șarpe când (crezi că) nu te vede nimeni, că râzi cu cel mai mare hohot din lume, că îmi spui că sunt frumoasă, că îmi lauzi părul și hainele, că ești iute la mânie, că ții cu dreptatea, că ai mulți prieteni care te urmează orice-ai face, că îți trece supărarea repede, că dormi și mănânci like there’s no tomorrow, că te bucuri de viață și că ești ca un clopoțel de bucurie.

Ce nu știu despre tine e în ce direcție o s-o iei. Ce-o să-ți placă să faci. Cum o să ți se schimbe vocea și râsul. Dacă în continuare o să fiu persoana ta preferată.

Dar hei, vom afla împreună!

Încă mai miroși a migdale. Încă alergi în brațele mele când te doare. Încă vrei să povestim despre cum era când înotai în burta mea. Încă vrei să ne îmbrăcăm la fel. Încă adormi cu mine de mână.

Te iubesc! Îți doresc să rămâi mereu în contact cu tine, să ai mai multă răbdare, să crești sănătoasă, să te desprinzi încet, sigură pe tine și curioasă, să fii mereu încredințată că noi suntem aici pentru tine!

Vreau să zbori! Să râzi ca acum, să fie totul simplu, ca acum! La mulți ani, delfina mea!

Au trecut cinci ani și tu tot miroși a migdale. Sau poate e mirosul iubirii rotunde? 🙂

21 Comments

 1. Simona

  La multi ani din ce in ce mai frumosi si plini de dragoste!

 2. Oana

  Ce frumos i-ai scris! La multi ani, Sofi!

 3. Andreea

  Ce frumos! Mi-au dat lacrimile!

 4. andaz

  Deja distracția a început la voi. Ma gândesc ce veselie a fost când ați făcut pozele cu aceste baloane imense. Ivan a vrut și el? Dar Liviu? ???
  Mulți ani, Sofiei! Alături de voi, alături de noi! ❤️❤️❤️

 5. Irina

  La multi ani! Iubire, iubire, iubire! 🙂

 6. Daniela- mama de printesa

  La multi ani Sofia!!!viata plina de sanatate, zambete, bucurii, iubire multa si numai impliniri!!!!

 7. Tina

  La Multi Anisori si Sarbatori Fericite cu multa sanatate, bucurie si vesie! Pupici

 8. Filiz

  La mulți ani, pentru o Delfina unica, a mamei ei! Sa te bucuri de viața și de tot ce are ea pus deoparte pentru voi doua! Felicitări mami, de Delfina, pentru puiul tău și pentru ca așterni din suflet, momente din viața! Te citesc cu bucurie de fiecare data și îmi face tare bine!!!

 9. Mdln

  Vai, cat de frumos! La multi ani fericiti Sofiei! <3

 10. Alexa

  La multi ani frumosi si plini de bucurii !

 11. Adr

  La multi ani frumosi si sanatosi, Sofia!

 12. LUMINITA

  La multi ani, Sofia! Iar pentru parinti: sa va bucurati de ea pana la adanci batraneti!

 13. Ionela Balita

  La multi ani luminosi pentru minunata Sofia!

 14. Felicita

  La multi ani Sofia, sa fii sanatoasa si fericita! La multi ani si tie Ioana, si tu te-ai nascut ca mama odata cu nasterea Sofiei!

 15. Si acum imi amintesc cand ai publicat postul nasterii. I can’t belive it’s been cinci ani, desi fata mea nascuta exact dupa 2 saptamani isi planifica ziua de nastere unde va trebui sa apara o zana care o va transforma in sirena si pe ea si pe prietenele ei pentru o dimineata. God help us si mai departe Printeso! Sa iti traiasca minunatia de fata faina! ???

 16. paula

  Ce frumos!!! acum ajung si eu sa citesc ce ai scris in ultima saptamana..La multi ani Sofia! la multi ani, omului nou Ioana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *