Fetița care va salva toate cărțile

Vineri am avut lansare la târgul de carte. Urma să povestim despre cele trei cărți de copii coordonate de mine în colecția Unicorn Univers. Miercuri așteptam din tipar cărțile. Minunatele cărți. Prima cumpărătoare a cărții mele preferate din colecție, Fetița care voia să salveze cărțile, a fost Dina.

Dina are 6 ani și jumătate și a citit până acum multe sute de cărți în engleză și română.

Dina ia de la biblioteca din Anglia cărți pe abonamentul ei, al mamei ei și al fratelui ei de numai câteva luni. Le soarbe. Dina i-a spus mamei ei când avea patru ani că ea suferă de citită. Că simte că trebuie să citească non stop și că nu se poate vindeca vreodată. Vrea, când va fi mare, să deschidă o grădiniță în care ea să fie educatoare și să primească gratis copiii părinților care nu au foarte mulți bani, să le citească în fiecare zi și să îi ajute și pe ei să citească singuri, repede.

Am invitat-o pe Dina la lansare. Cine să fie mai potrivit să vorbească despre Fetița care voia să salveze cărțile decât fetița care iubește atât de mult cărțile?

Am așteptat cu sufletul la gură părerea ei despre carte. Știam că ea e cel mai nimerit critic pentru cartea asta. Când mi-a dat mama ei sms să-mi spună că da, i-a plăcut mult cartea, și daaa, vrea să vină la lansare, am sărit în sus de bucurie!

Discuția mea cu ea din cadrul lansării a fost pentru mine plină de zâmbet și revelații. Dina m-a dat pe spate. Am întrebat-o:
– Ce-o să faci după ce o să citești toate cărțile din lume?
– Păăăi, o să scriu eu altele.
– Deci vrei să te faci scriitoare. Și dacă mama o să vrea să te faci inginer?
– O să mă fac inginer și în timpul meu liber o să scriu.
– Dar să știi că o să trebuiască să dai autografe și o să te recunoască lumea pe stradă!
– Știu, sunt pregătită!
– Dina, Anna din carte se împrietenește cu toate personajele din cărțile pe care le citește și ei toți ajung să trăiască în capul ei, așa. Și tu simți la fel?
– Nu, eu nu le las să rămână în capul meu pe toate, pentru că vreau să am mereu loc pentru cărți noi.

Dina e grozavă! Îmi doresc cât mai mulți copii bolnavi de citită, care să devoreze cărți și să vrea să se facă scriitori de cărți pentru copii! 🙂 Atunci sigur vom avea o lume mai bună!

PS: La mulți ani tuturor Andreelor și Andreilor, vă doresc petrecere frumoasă și să primiți în dar măcar o carte magică! 🙂

6 Comments

 1. Mona

  Si eu am fost copil bolnav de citita….citeam si la toaleta si la masa…o innebuneam pe mama. Acum prefer oricand cartile ca atare, ador mirosul de carte noua…

 2. Mihaela C.

  Fetița care voia să salveze cărțile, este potrivita pentru 6 si 8 ani? Si daca imi poti recomanda si ceva pentru 2 ani. Multumesc!

  • Printesa Urbana

   salut, e perfecta peste 5 ani!

   pentru doi ani, Te iubesc orice-ai face!

 3. Mariana

  Buna. Articolul e vechi, dar azi am primit cartea. E minunata, iar desenele mai-mult-ca-perfecte. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *