Ce cadouri aleg părinții de Crăciun?

Cu mare bucurie am observat în sondajul de mai jos că unul din doi părinți cumpără cărți de Crăciun copiilor, iuhuuu! Și aproape jumătate aleg să le ofere cadou o chitară! Ei, așa da. Cărți și muzică, ce frumos, sunt bucuroasă, mi-a mai venit inima la loc! 🙂

Ce e cu adevărat amuzant e că și eu i-am luat celui mic o chitară (și n-am completat chestionarul)! I-am mai o mică pianină, dacă tobă și maracas are deja, acum poate să-și facă trupă singur! 🙂

În cadrul sondajului realizat de Smyk All for kids la care au răspuns 851 de părinți din comunitatea noastră, a rezultat că părinții de bebeluși preferă să cumpere de Crăciun, în ordinea asta:

  • 77% cumpără cuburi de construit
  • 59% măsuță de activități
  • 28% set de construcție cu mașinuțe

Părinții de copii mai mari aleg în proporție uriașă jocuri educative (78%) , cărți (50%), haine 48% și dulciuri (19%).

Pentru copiii peste patru ani, în top sunt stațiile de karaoke, chitara și mașinile. E bine, nu mai vedem în top doar păpuși și camioane, se diversifică meniul de cadouri!

Ce buget alocă părinții cadourilor de Moș Crăciun?

  • 50% sunt dispuși să cheltuie între 50 și 200 de lei
  • 45% sunt dispuși să cheltuie între 200 și 500 de lei
  • 5% au răspuns că sunt dispuși să îi facă pe plac celui mic și să cheltuie peste 500 de lei.

Cât timp alocați cumpărăturilor pentru cadourile copiilor de Moș Crăciun?

Ce am observat la acest capitol este că mulți părinți investesc mult timp în găsirea cadourilor de Crăciun, nu se reped să ia primul lucru care le iese în cale. Probabil își fac liste, se sfătuiesc cu alți părinți, caută prețul cel mai bun, mă bucură mult că oamenii sunt tot mai cumpătați.

  • 31% caută cadouri timp de mai mult de o săptămână
  • 27% fac cumpărăturile într-o zi
  • 22% spun că se încadrează în trei zile
  • 20% au răspuns că au nevoie de o saptămână

Mie mi-a luat cam trei luni să aleg cadourile, să-i iscodesc pe copii ce-și doresc, să negociez cu bunicii cine ia ce, să mai tai de pe listă ce depășea bugetul. Am cheltuit în jur de 250 de lei pentru fiecare copil și le-am luat câteva hăinuțe, două cărți fiecăruia și alte câteva activități și jocuri pe care și le doreau. Am mai luat și o husă pentru suportul de brad, că mereu mă zgârie pe retină sârma de sub el, și cam astea au fost cheltuielile noastre de Crăciun. Decorațiunile și bradul le avem de anul trecut, coroniță am primit, nucă pentru cozonac aduce mama. Revin cu rețeta, dacă-mi iese varianta curată, fără zahăr sau rahat. 🙂

Sursa foto: cadouri de Crăciun via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4247

6 comentarii

  1. am participat si eu la sondaj si mi se par interesante rezultatele, bravo. uneori ma gandesc ca as vrea sa am ocazia sa ma gandesc si sa cumpanesc si sa aleg cadoul cel mai bun. numai ca an de an e la fel. stiu ca vrea set lego. ca e lego star wars, ca e minecraft sau city…asta e cadoul care-l bucura cel mai mult. strecuram, si noi, si ai nostri, cate-o carte, cate-o pereche de blugi, cate-o pereche de bocanci, un accesoriu smecher pt inot etc. se bucura, dar tot la seturile alea ii e mintea. de mos nicolae a avut succes neasteptat un monopoly, deci poate exista speranta. :-)))) ca altfel…a! nu mai zic ca de ziua lui, care e la mai putin de-o luna dupa craciun, vrea sa primeasca tot lego. nu doar de la noi, de la toata familia si de la invitati.

  2. Fara legatura cu sibiectul articolului, exprimarea asta cu ‘mancarea curata’ a inceput sa imi displaca. Pana si mama o foloseste, e deja ceva foarte popular? Nu-s sanatoase, nu-s recomandate copiilor, dar murdare, zaharul si rahatul (in cazul de fata)?!?
    Ma duc sa beau o cafea murdara!!!

    • ai dreptate. rahatul insa chiar mi se pare o porcarie si mereu zic ca strica orice cozonac.

    • Nici mie nu imi place rahatul in nimic. Insa poate ceva zahar la ocazii speciale nu e un capat de tara 🙂 Rezonez foarte tare cu ideea ca e important ce mancam in 90% din timp. Daca in 10% o luam pe aratura si ne place lucrul asta, endorfinele alea merita dezmatul 😉
      Dar daca ai o retata fara zahar (desi ma intreb cum poate fi, sa nu fie doar ca o paine aromata…), o astept cu nerabdare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *