Cum se joacă un copil de 38 de ani (p)

Avem multe feluri de jocuri și jucării în casă. Avem, totuși, mai puține decât aveam acum un an sau doi, pentru că ne-am oprit din a cumpăra lucruri cu nemiluita și pentru că am donat toate lucrurile cu care ei nu se jucau niciodată. Am păstrat cam un sfert din ce aveam și e foarte bine așa. Dar tot avem multe. Și copiii tot numai pe capul meu stau. 🙂

Sofia își mai face de lucru și singură, colorează, bricolează, îmbracă și dezbracă personaje la ea în cameră sau pur și simplu face joc de roluri pe șoptite cât noi încă dormim, dar Ivan stă numai după noi.

Am început să jucăm boardgames, care pe Sofi o prind imediat. Dar cel mai bine ne jucăm împreună. Soluția pentru a le atrage atenția asupra unui joc este să-l joc eu cu ei mai întâi sau să mă joc eu singură în timp ce ei mă privesc. Apoi mă retrag încet și ei se joacă pe rând sau împreună chiar și o oră, în timp ce eu citesc sau mă gândesc aiurea sau pun ceva la cuptor.

Adevărul e că-mi place să mă joc! Pe vremea mea, maică, nu erau așa jucării frumoase și colorate! Nici lego n-aveam, construiam case pentru păpuși din cartoane și din papucii lui tata! Mă distram, nu-i vorbă, dar dacă-mi dai acum pe mână un PLAYMOBIL, nimic altceva nu mai fac o jumătate de zi! Priviți mai jos cum se joacă un copil de 38 de ani. 🙂

Acum că am descoperit lumea PLAYMOBIL, cred că ea va tot crește la noi acasă. Partea bună e că te joci cu ea în etape: mai întâi construiești totul, iar asta durează și e foarte plăcut. Apoi descoperi toate accesoriile, detaliile, înțelegi cum le poți folosi. După care începi jocul de rol, care are variante infinite. Poți schimba hainele personajelor, istoria lor, poți folosi construcțiile cum vrei, poți combina piramida cu corabia romanilor, dar și cu alte seturi, poți crea mereu alte și alte scenarii, toate se potrivesc oricum aleg copiii să le folosească. Mai mult, ei pot învăța și ceva istorie și legende în proces.

O altă parte simpatică este că se pot juca mai mulți copii odată, iar asta e minunat în grădinițe sau în casele cu mai mulți frați! Jocul liber cu PLAYMOBIL le stimulează creativitatea, spiritul de echipă, autocontrolul, încrederea în sine, îi ajută să găsească soluții singuri sau împreună, le antrenează vocea interioară.

PLAYMOBIL există încă din anul 1974, primele figurine au fost Cavaleri, Constructori și Nativ-Americani. La început a fost creată o singură figurină de exact 7,5 cm, ideală pentru mânuţele celor mici. În 1976 apare și primul personaj feminin. Cu timpul, figurina a devenit  din ce în ce mai detaliată, cu printuri elaborate, diferite coafuri, haine şi încălţări.

Fiecare nou produs este dezvoltat pe parcursul a trei ani, timp în care se fac numeroase teste de siguranță, rezistență și joc, astfel încât copiii de peste trei ani să se poată juca în siguranță cu el.

Pe mine clar m-a prins, după cum sigur ați observat și în clip. Seara, când am venit cu copiii acasă și au văzut piramida, au sărit pe ea amândoi, s-o descopere. Apoi m-au certat că am montat-o fără ei. Apoi a trebuit să le promit că o demontăm, să o facă singuri. Greu de tot s-au desprins a doua zi să plece la grădiniță. Și-au îndesat câte-un egiptean în buzunar și-au fugit după tati pe scări. 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

16 comentarii

  1. Eu am descoperit Playmobil acum 3 ani si mi se pare mult mai tare decat Lego. In primul rand pentru ca sunt mult mai aproape de realitate toate figurinele, gama este imensa, din foarte multe domenii- medicina, city action, zoo, cowboy si multe multe altele. Efectiv am devenit fascinata de Playmobil. Plus ca iti stimuleaza imaginatia, poti sa faci zeci de scenarii pe baza lor si majoritatea au aplicare in viata reala, in viata noastra de zi cu zi. Deci Playmobil rulz 🙂 Hai ca i-am facut si eu putina reclama. Aaaa si inca ceva, avem ambulanta cu lumini de 2 ani si inca e hit, atatea si atatea scenarii i-au trecut prin cap baietelului meu si inca ii place

  2. Ce frumos te joci! Nici nu vrei sa te lupti :-)))
    Si eu fac la fel cand merg la prietenii cu copii si jucarii 😀 As fi prostit de bucurie sa am asa ceva cand eram mica.

  3. Eu sunt o ciudata si nu-mi place in mod deosebit sa ma joc cu jucariile copiilor. Citim, cantam, dansam, ma dau pe tobogan sau leagane dar sa nu ma pui sa stau pe covor cu niste bucati de plastic in fata ca mi se ridica tensiunea.
    Si apropo de aventuri asta e urmatoarea noastra destinatie de vacanta: https://www.playmobil-funpark.de/en/ E undeva pe langa Nuremberg, low cost la Stuttgart si o ora cu masina dupa. Am fost si la Lego park dar asta pare mai fain.

    • Cu Wizzair este zbor direct Bucuresti-Nürnberg.
      Parcul e chiar la marginea orasului si e foarte misto. Tipp: cautati sa evitati perioadele de vacanta scolara in Germania (si mai ales in Bayern), pentru ca atunci este, evident, perioada ee varf. Oricum, este recomandabil sa vizitati parcul in anotimpurile mai calde cand si zona Outdoor este deschisa.
      Uite un articol despre parc http://www.manutepricepute.ro/2014/06/21/playmobil/.

    • Probabil C. nu e din Bucuresti sau împrejurimile acestuia 🙂

      Mie îmi place să mă joc cu jucării când ajung acasă la oameni cu copii si am observat că micuții sunt încântați când se pune un adult pe mintea lor. Doar cu pistoale si alte arme nu mă joc, în rest de toate 😀

      Playmobil arată super bine, ia să mă interesez care dintre copiii prietenilor noștri au așa ceva să mă autoinvit în vizită 😀

    • Dacă nu au le poți face tu cadou. Deşi părinții nu o să te mai iubească după:)))). O să fie cerere într-una .

    • Salut. Noi locuim langa Nürnberg si vizitat des parcul Playmobil. Recomand!!! Afara activitati pt toate varstele cat pentru o zi intreaga si in hala zone dedicate fiecarei teme(acvariu, ferma, castelul printesei) si jucarii la dispozitia tuturor. Zbor ieftin cu wizz direct Bucuresti-Nürnberg si apoi legaturi cu transport public. Se poate lua cazare acolo. Fie la hotelul lor fie in satul apropiat(Zirndorf).

  4. Pfoaaaa si noi avem casa plină de Playmobil. Şi mie imi place. Mai puțin partea când trebuie să strâng sute de accesorii, zeci de personaje şi poveştile lot ca să aspir:))))) Până şi pisica le adora. Le împrăştie în toatā casa. Cred că o să mai rămână multă vreme printre noi Playmobil. Al meu de abia are 3ani şi 9 luni .

  5. Playmobil e si la noi sus in top. Acum 4, respectiv 5 ani, de Craciun, mergand sa petrecem sarbatorile acasa la parinti, am carat dus-intors Playmobilurile ascunse prin bagaje, ca nu se puneau in discutie alte cadori de Craciun si la vremea aceea era destul de dificil sa gasim asa ceva intr-un oras mic de provincie.

    Si ce fain stii sa te joci. Cred ca se distreaza piticii tai foarte tare impreuna cu tine.

  6. imi place jucaria prezentata, trebuie sa comand un set! oare gasesc magazin partener pe Bonusway? (m`a prins site`ul ala, alta recomandare buna din partea ta).
    nu am nimic de la Playmobil, doar lego`uri un pic mai mari, pentru copii. Playmobil pare mai atractiv.

  7. Uite un joc la care copiii vostri o sa va bata de o sa va mearga fulgii :)))) :
    http://carturesti.ro/boardgame/joc-camelot-junior-1662509?utm_source=2parale&utm_medium=quicklink&utm_campaign=6667b3e19

    E foarte captivant, eu ma joc cot la cot cu copilul meu si am avut surpriza (placuta) sa vad ca la vreo 2 nivele a gasit solutia mai repede decat mine.
    Incepe cu nivele foarte usoare (nivel 4 ani) iar la ultimele (7 ani plus) imi place sa imi provoc musafirii: hai ma, e pt copii de 7 ani, ia vezi poti? Nu toti pot :))))) Sa-i vezi ce se oftica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *