Patru ani de Soare Îndărătnic

Acum patru ani pe vremea asta, într-o joi dimineață în care habar n-aveam ce urma să ni se întâmple, am deschis ochii obosită și-am pus mâinile împrejurul burții mele rotunde.

Te iubesc, omulețule, am șoptit, cu gândul și la fetița mică și blondulie care sforăia încetișor în camera alăturată. Și pe ea o iubesc, dar de tine mi-e și dor. Pe ea o pot strânge în brațe când vreau, ne zâmbim, ne iubim cu vorbe deja. Pe tine pot doar să te îmbrățișez strâmb, cine-a mai văzut îmbrățișare de femeie cu propria burtă… 

Vedeam cu ochii minții cum o să te port noaptea în brațe să dormi, cum o să te țin mereu lipit de mine în timp ce alerg cu ea printre tobogane, cum o să crești și ce-o să spui și cum o să mă iubești, cum o să fii tu cu ea, voi doi împreună.

Peste câteva ore mi-ai dat primul semn. Cred că nici tu nu mai aveai răbdare. Era devreme, prea devreme, dar tu ești un băiețel foarte decis. Pe seară, să tot fi fost ora 7, în strigătele mele, ai ieșit din mine mic, scofâlcit și mov, flămând și somnoros.

Și gata, ne făcuserăm patru.

Patru ani au trecut de-atunci.

Ești omuleț mare acum. Nervos. Decis. Încăpățânat. Vocal.

Nu cunoșteam lucrurile astea de la sora ta. Ai venit cu lecții noi pentru noi. Nu pe toate le-am învățat încă, dar ne străduim.

Încă lipit de mine. Încă nesigur pe lume. Cu o uriașă nevoie de a fi acceptat în ciuda lucrurilor pe care vrei să le faci altfel.

Ne faci să râdem.

Mereu ne bați câte-un rimt în mese, farfurii, colacul de la vasul de toaletă, să nu uităm să dansăm.

Sari să ne îmbrățișezi și te lipești de noi perfect, ca o haină umedă și caldă.

La mulți ani, băiețelule! Te iubim și-ți mulțumim, creștem și noi odată cu tine!

Îți doresc să ai noroc în viață de oameni care să înțeleagă și să aprecieze minunea care ești.

Îmi doresc să-ți putem arăta calea cea dreaptă și tot ce e mai bun în noi și în oameni.

Mereu va fi loc în brațele noastre pentru tine. Mereu.

Credit foto: Luiza L.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4203

19 comentarii

  1. La multi ani baietel! Sa ai o viata frumoasa si plina impreuna cu parintii si sora ta! La multi ani si tie mamadedoi care povestesti asa frumos!

  2. La multi,multi ani! Sanatosi si fericiti,alaturi de familia ta frumoasa! (Si „piciul”meu,înplineste astazi,tot 4 anisori!?

  3. La multi ani puiului tau, lasa ca se face el mare si trec nervisorii aia, stai sa vezi la al meu, zice: Ștefanu nervos, și se și încruntă ca sa fim siguri c-am inteles ca el e suparat 🙂 Cum sa nu-i iubesti?

  4. La mulţi ani, Ivan! Eşti un norocos şi vei avea parte de mulţi ani fericiţi în viaţa aceasta, chiar şi numai pentru faptul că mama ta e Ioana Chicet-Macoveiciuc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *