Cea mai bună prietenă a mea care lasă păr

Ciocolata a împlinit 12 ani. E cu mine de atâta vreme… Am trecut împreună prin atâtea case, drame, suferințe, bucurii… Haha, cea mai longevivă relație a mea e cu pisica! 🙂

Ciocolata e prima pe care o îmbrățișează copiii dimineața. E singura care ne așteaptă seara când venim din parc frânți. Ea e acolo la ușă, încolăcindu-se printre picioarele noastre și miorlăind a iubire.

Când plecăm câteva zile, doarme pe hainele noastre, să ne simtă aproape. Când ne întoarcem, ne iartă cu un tors de motoraș fiabil.

Mănâncă puțin, doarme mult.

Ignoră acvariile, după ce multă vreme a încercat să pătrundă în ele ca într-un seif plin de aur.

Acceptă jocurile copiilor de-a indienii și șerifii (ea e mereu indienii, iar copiii o aleargă și o trimit apoi la închisoare), iar când obosește, se refugiază după televizor, de unde cască la ei leneș în timp ce ei sar în sus ca mingile, ofticați că ea nu mai vrea să se joace și ei n-au ce-i face.

Stă mereu lângă noi, printre noi. Adoarme pe câte-o jucărie de pluș a copiilor sau cu nasul pe tabla noastră de Monopoly, în timp ce jucăm.

Când fac kinetoterapie se culcă pe gantere sau pe elasticele de lucru. Când citesc îmi stă pe picioare. Când scriu se lipește de spatele meu.

Iar când o iau în brațe se întinde în brațele mele ca un elastic moale care mă umple de păr. 🙂

La mulți ani, pisică-mea, prietenă-mea, minunată-mea, asistenta mea de firmă, cum se asigură ea că tot ce printez e de bună calitate!

Tags

17 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *