Acum, și la televizor! În fiecare luni de la 11.20 mă vedeți pe PRO TV! :)

Dintotdeauna m-a mirat numărul tot mai mare de oameni care mă citesc. Și acum mă uimesc de fiecare dată când ne oprește cineva pe stradă să ne întrebe dacă vrem să primim o îmbrățișare, un mulțumesc sau să facem o poză. Ni s-a întâmplat pe cele mai mici și necunoscute plaje din Grecia, în salină sub pământ, la toaletă în Germania, pe aeroport în Praga, în absolut orice oraș din țară am fost, cineva ne oprește să ne spună fie că a citit vreuna dintre cărți și i-a plăcut, fie că cei mici îi iubesc pe Ema și Eric, pe David sau pe Purcelus, fie că urmăresc blogul sau vin la conferințe.

Pentru mine, măsura asta a celebrității, numărul de oameni care te cunosc, nu e relevantă, adică nu e ceva la care sunt atentă, cred că de asta mă și mir când sun la un call center oarecare să fac o programare și cineva la celălalt capăt al firului îmi șoptește Bună, Prințesa, te urmărim cu drag toate aici în birou!, Deși se întâmplă des miracole din astea, eu tot mă mir, mereu mă mir, pentru că nu știu nici cum am ajuns aici, nici ce să fac cu toate astea.

Eu îmi doresc să ajut oamenii să fie bine cu ei (să râdă citind un articol, să plângă citind o carte, să se simtă mai aproape de copiii lor alături de o carte pentru cei mici), și mă bucur că pot face asta pentru tot mai mulți oameni, cred că niciodată nu-mi dau seama cât de mulți sunt de fapt acolo!

Care e pasul următor? mă tot întreabă jurnaliștii în interviuri pentru reviste, site-uri sau posturi de radio. Niciodată n-am știut exact ce să le spun. Nu există vreun plan. Există doar nevoia mea continuă de a rămâne un om simplu care vorbește despre sine pentru a-i ajuta pe ceilalți să simtă mai bine cu ei. Vreau să scriu. Vreau să scriu mai mult, mai crud, mai adânc.

Vreau să ajung la oameni care nu citesc bloguri. Mi-ar plăcea să ajung la TV, i-am spus acum niște ani omului meu. Îți dai seama câți oameni aș putea atinge de pe micul ecran?

Dar televiziunea pentru mine e ceva complicat. Am produs pentru TVR o emisiune acum vreo 10 ani și mi-a mâncat ficații, întinși frumos pe pâine, așa. În plus, eu nu am timp să fac ceva pentru televiziune. Abia am timp să dorm câteva ore pe noapte, am deja atât de multe proiecte, cele 12 cărți ale mele, cele 60 de cărți pe care le-am editat, conferințele, lansările, discursurile, filmările, campaniile, donațiile, când să mai fac și televiziune? Dar ce frumos ar fi să ajung la atât de mulți oameni…

Ei bine, știți cum e, când îți dorești mult mult ceva, dacă e ceva ce poți duce și ceva necesar și altora, se întâmplă până la urmă…

În ultimul an am primit invitații de la mai multe televiziuni pentru a vorbi fie despre cărți, fie despre terapie, fie despre relația noastră cu copiii. Mulțumesc Digi TV, Antena 1 și TVR pentru încredere și timp, de fiecare dată am primit o mulțime de reacții frumoase de la oameni care atunci mă vedeau prima oară.

În ultimele săptămâni am fost invitată de câteva ori la Pro TV în cadrul emisiunii Vorbește lumea, să povestesc despre educația cu blândețe, fără pedepse și lovit (cel mai important mesaj din lume pentru mine), despre hrănirea copiilor la ecrane (un subiect care mă preocupă de mult) și despre suptul suzetei sau al degetului. Am povestit din experiența mea, am adus argumente ale specialiștilor, am oferit variante și idei de soluții în joacă la cele de mai sus. Se pare că a mers foarte bine prezența mea în studio, audiența a crescut pe segmentul pe care eu am fost live, la fel și interacțiunea cu telespectatorii, așa că producătorii emisiunii au decis să mă permanentizeze temporar. 🙂

În concluzie, în fiecare luni până la finele anului, de la 11.20, voi fi prezentă în studio la Vorbește lumea cu diverse subiecte din viața noastră de părinte.

Sunt bucuroasă că mesajul meu despre creșterea cu respect a copiilor primește spațiu pe micul ecran la Pro TV! E o șansă grozavă, să pot ajunge la atât de mulți oameni care poate nu vin în contact cu blogul sau cu cărțile sau evenimentele mele!

Dar am nevoie de voi, prieteni, pentru sprijin moral! 🙂 Televiziunea nu e locul în care să mă simt ca peștele în apă, viteza cu care se desfășoară totul acolo e năucitoare, vorbesc repede ca să apuc să zic tot, mă înroșesc sub machiaj, văd multele întrebări care vin live și mă simt prost că nu pot răspunde la toate, unii oameni sunt enervați de mesajele mele și reacționează cu ouă stricate, deh, înțeleg că așa e-n televizune. Nu că pe internet ar fi foarte diferit.

În orice caz, de luni, la Pro TV, de la 11.20, în fiecare luni până la Crăciun, o să mă vedeți turuind despre noi și copiii noștri.

Și dacă doriți să revedeți intervențiile anterioare, aici este episodul cu hrănitul copiilor la ecrane.

Iar AICI e primul, despre cum ne educăm copiii fără violență.

Materialul despre renunțarea la scutec este aici.

Să ne vedem sănătoși. Acum, și la televizor. 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

35 comentarii

    • Excelente răspunsurile in emisiune si de super ajutor!
      Sper sa pui in continuare link-urile pe blog sa te putem urmări ușor cei (ca noi, fără TV) din diaspora.

  1. Este minunat! Chiar vei ajunge la oameni care nu traiesc in bula noastra, si vei putea avea un impact, oricât de mic, dar conteaza. Un pas inainte este si daca un om care intelege mesajul tău, data viitoare când „il supara” copilul se va gândi de 2 ori inainte sa ridice palma (si poate nu o va mai ridica). Si tot asa.
    Plus ca vei fi intr-o emisiune minunata, eu o ador!

  2. Mult succes si sa ajungi in tot mai multe case! Meriti si sper ca meritam si noi sa fim informati si un pic mai blanzi cu copiii si cu noi insine 🙂
    PS: Te-am vazut si eu in Carrefour, cand erai la cumparaturi cu copiii si voiam sa va zic ca sunteti foarte frumosi. Pana la urma m-am abtinut ca sa nu par stalker-ita si sa nu va rapesc din timpul petrecut impreuna.
    Chiar sunteti frumosi!

  3. Felicitari! Te potrivești perfect în emisiune, ești minunata! Îmbrățișați cu drag de la Cluj, din spatele televizorului 🙂

  4. Felicitări! Ma bucura foarte mult faptul ca munca ta este apreciata și răsplătită! Meriți atât de mult și ne oferi atât de mult bine ?

  5. Mult succes! Ar fi foarte bine daca rubrica ta ar fi inclusa intr un program de weekend ( emisiunea oanei cuzino la protv. Sau jurnalul copiiilor la digi). Mesajul ar ajunge la.mai multa lume si ar fi foarte bine. Multi oameni sunt inca blocati in niste obiceiuri depasite legate de cresterea copiiilor.
    Felicitari si bafta in continuare!

  6. Sincere felicitari! Ia uite, un nou subiect interesant la Vorbeste lumea! Si sa vina cat mai multe proiecte TV pentru tine 🙂 te imbratisez cu drag si mult succes!

  7. Tocmai i-am citit Sofiei mele despre…Ema; am ras amandoua, cand pe-nfundate, cand pe sub mustati, cand cu pofta…a adormit, multumita…

  8. Felicitari, Ioana! Ma bucur mult si sunt sigura ca o sa te descurci minunat! O sa ajuti foarte multi copii , sper din suflet sa deschizi ochii, inimile si mintile parintilor din Romania. Cum zicea cineva mai sus, poate se vor gandi macar o secunda inainte de a ridica palma la copiii lor . Te imbratisez cu drag, va fi bine ! Tu esti frumoasa si fara machiaj 🙂

  9. Aaa ce frumos! Eu nu locuiesc in tara, nu am copii si nici nu ma uit la televizor deci nu o sa beneficiez direct, insa cu siguranta iti voi cauta emisiunile pe internet. Ma bucur mult, ma bucur pentru tine, ma bucur mai mult pentru cei care te vor urmari, si cel mai mult ma bucur pentru copiii celor care te vor urmari. Sper si cred ca vei schimba multe lucruri in bine pentru ei! Felicitari pentru tot ce faci, Ioana!

  10. Felicitari! Tocmai ce m-am uitat la Vorbeste lumea, din pacate celor de la Telekom le-a picat reteaua. Nu am copii si inca nu ma intereseaza subiectul despre olite dar am zis ca nu o sa imi strice sa aud ce ai de spus. Imi place foarte mult de tine si de felul in care vorbesti. Te descurci minunat si la TV. Mult succes in continuare si sper ca pe viitor sa primesti o oferta de colaborare in care sa ti se ofere propria emisiune.

    • Multumesc! Nu stiu daca as vrea sa am propria emisiune, e foarte mult de munca la asa ceva si ar trebui sa renunt la ceva ce fac ca sa am timp si de altceva, si n-as vrea… Vedem. Multumesc pentru votul de incredere insa! 🙂

  11. Felicitări, Ioana! Ai muncit mult ca să ajungi aici, meriți şi sunt sigură că te vei descurca minunat!
    Te îmbrățişez cu tot dragul şi mulțumesc pentru tot ce am aflat şi învățat de la tine!

  12. Felicitari din suflet, Ioana draga! Te citesc cand si unde pot, printre picaturi, din Elvetia. Sa pui link de la fiecare emisiune, te rog, sa te vedem si noi, astia din afara tarii, la care ajunge doar blogul. Dumnezeu o sa iti dea putere sa le faci pe toate. In curand vei avea propria emisiune, ai devenit un fenomen. Unul minunat! Multumesc pt ca imi atingi viata intr.un mod placut.

  13. Felicitari OM minunat! Am prins doar o bucatica (intamplator am ofst acasa), altfel sunt la serviciu si timpul meu se imputineaza, nici aici nu mai poposesc decat rar.
    Dar te urmaresc mereu cu drag si admiratie! Succes in toate si sper si eu sa fie intr-o alta zi in care avem mai multi acces la TV! Te iubesc si iti sunt alaturi cu inima pentru in tot ce faci!

  14. Super, felicitari! Curaj! <3
    Se pot urmari inregistrarile ulterior? Nu am cum sa te urmaresc la TV, dar m-as bucura mult daca as putea sa le urmaresc cand am timp. Merci si mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *