Iernile de ieri și de azi (p)

Când eram copil îmi plăcea iarna. Chiar dacă muream de frig pe-afară și în casă (caloriferele erau cel mult călâi), mă îmbolnăveam fără excepție și sfârșeam prin a face injecții dureroase pentru care mă trezea mama la miezul nopții și la 6 dimineața să mergem prin frig până la policlinică, unde o doamnă morocănoasă cu miros de spirt mă înțepa fără milă. Cu toate astea, îmi plăcea iarna.

La noi acasă la Piatra Neamț, temperaturile coboară des sub minus 10 grade iarna. Noi, copiii, n-aveam treabă, eram în zăpadă în fiecare zi. Cu bluze groase de lână, ude și înghețate pe noi ca niște table reci, construiam, alergam, ne tăvăleam în zăpadă până ne luau cu forța părinții în casă. Ceai de tei cu multă miere și lâmâie, mere coapte, mămăligă fierbinte cu lapte. Astea-s amintirile mele legate de copilărie iarna.

Acum n-o suport. Frigul mă obligă să mă strâng în mine, să mă înghesui, să stau mereu cocoșată și cu brațele strânse pe corp, ca să nu pierd vreun grad de căldură corporală. Mi se usucă fața, mi se pleoștește părul sub căciuli groase, îmi îngheață picioarele oricât de bine izolate ar fi încălțările pe care le port. Dac-ar fi după mine, n-aș ieși din casă până în martie. Din păcate, copiii trebuie duși zilnic nu doar la școală și grădiniță, dar și în parc. Oh, vai, parcul iarna. Cu barele și băncile lui înghețate, cu pustietatea lui deprimantă, cu care copiii n-au nici o problemă. Ei aleargă și se joacă fix la fel ca vara, poate ceva mai roșii în obraji și cu muci la nas.

Ei, dacă tot nu pot evita iarna și mai trebuie s-o și înfrunt zilnic în aer liber, am decis să o îmblânzesc puțin. Strategia mea cuprinde un termos în care să am permanent ceai cald și haine groase, groase de tot, dar care nu mă îmobilizează. Din fericire, tehnica textilă modernă permite această extravaganță, de care am de gând să mă bucur până la primăvară.

Strat de lână pe piele, apoi pulovăr gros și neapărat cu motive de iarnă, geacă matlasată cu glugă (obligatoriiu), pantaloni groși, ghete îmblănite, șosete groase, mănuși. În buzunare, câte-un iepuraș călduț și vesel. Am glumit cu iepurașul, n-aș face așa ceva unei ființe. 😉

Cam așa ceva:

Iar dacă o să am noroc de o iarnă caldă, sunt pregătită cu pulovere molcuțe și jeanși flexibili:

Gecile, bluzele, pantalonii și încălțările din pozele de mai sus fac parte din colecția de iarnă TEX, disponibilă exclusiv în hipermarketurile Carrefour la prețuri foarte bune. Găsiți AICI catalogul colecției, valabil până pe 14 noiembrie. Vă recomand gecile groase, care vin în multe variante de culori, unele modele scurte până în talie, altele până la genunchi, dar și puloverele pufoase, cu modele de iarnă, și jeanșii rezistenți la tăvăleala din parc.

Găsiți multe variante de geci, veste și bluze groase și pentru copii și pentru soț, colecția TEX din această iarnă e deosebit de bogată! Chiar că #modacuchefdeviata!

Mulțumesc, Ioan Stoica, pentru pozele tale pline de lumină!

17 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *