Să fii pe o scenă și să te simți spectator la propria-ți emoție

Să-ți auzi gândurile rostite de alte voci, care ies din alte piepturi, care nu sunt ale tale.

Să vezi zeci de oameni plângând în timp ce ascultă vocile acestea care citesc cuvintele și gândurile tale.

Să primești la sfârșit de tot, când ești flămândă și obosită și tot ce a fost bun de mâncare s-a terminat înainte să apuci să guști ceva, o prăjitură mică, mov, învelită într-un șervețel mototolit, după ce a fost păstrată pentru tine două ore într-o geantă plină cu de toate.

Să te îmbrățișeze o fetiță de nici patru ani care-ți șoptește la ureche: mulțumesc că o faci pe mami să râdă!

Să-ți spună cineva la finalul lansării că pentru o clipă i s-a părut că nu ești om, ci altceva, un ceva transparent, prin care trecea un fir de aur roșu care venea din cer.

Să fii într-o sală în teatrul în care stăteai în studenție pe scări, sus de tot, băgat pe furiș de plasatoare. De data asta, pe scenă, cu reflectoare pe tine să-ți încălzească palmele reci de emoție. Ca să nu zic spaimă. Deși ai mai făcut evenimente, sute, ai vorbit în fața a mii de oameni. Acum e altfel.

Să strângi în brațe oameni cu mânecile pline de șervețele umezite.

Să cunoști patru femei din aceeași familie, străbunică, bunică, mamă și fetiță blondă, venite toate din alt oraș ca să ia cartea asta și ca să-ți mulțumească la sfârșit că le-ai adus împreună.

Să vezi copii urmărind cartea cu gura deschisă, sorbind din priviri mama care o citește cu vocea tremurată.

Să auzi lumea aplaudând la final și tu să știi că nu te aplaudă pe tine, ci aplaudă viața din ei și mai ales din ele.

Parcă fetița mea mă privește cu alți ochi de când i-am citit cartea ta, mi-a scris azi cineva. Și eu iar am plâns, pentru că atunci când am scris-o, am fost egoistă, am scris pentru mine, pentru dorurile și întrebările mele, am scris pentru bunica și pentru mama mea, pentru fetița mea și fetița ei, dar ce să vezi, cât de la fel suntem toți, vibrăm împreună, ne vindecăm împreună.

Pentru mine, tot efortul, nesomnul, zbuciumul pe care se clădește o carte merită și are un sens când trăiesc ce-am trăit sâmbătă la lansare.

Am ajuns acasă la familia mea și am plâns două ceasuri încheiate. De eliberare, de oboseală, de bucurie, nici eu nu știu de ce. Am avut nevoie să las să iasă multe din mine, prea multe care încă nu pot fi rostite în cărți.

A venit momentul să stau acum. Să stau și să scriu. Las cărțile să meargă fiecare pe drumul ei și să facă bine, atât cât poate face o carte.

Vă mulțumesc!

Mulțumesc, Grace Couture Cakes, pentru candy barul cu imagini din carte, a arătat fabulos, știu sigur că au fost și delicioase! Prietenii de la Grace Couture Cakes fac cele mai impresionante torturi de nuntă, aniversare, dar și candy bar-uri absolut speciale!

Mulțumesc, Lulu’s Cake, pentru prăjiturile tale de casă, simple și atât de gustoase, care îmi aduc mereu aminte de bunica mea, Sofica. Adriana de la Lulu face niște torturi ca pe vremea noastră, absolut minunate!

Mulțumesc, Lilou Party Shop, pentru farfuriile elegante din carton, asortate cu cartea. Accesoriile pentru petrecere de la Lilou sunt foarte elegante și te scutesc de spălatul vaselor după. 🙂

Mulțumesc, Lăptăria cu caimac, pentru cadourile de sana și lapte bătut oferite invitaților mei, au fost foarte apreciate.

Mulțumesc, Casa Pixie, pentru prezența lui Adrian și a lui Dominique, care au știut să se joace frumos cu copiii cât noi am lansat carte.

Mulțumesc Crinei Cranta pentru atelierul ei de creat cărți, gândit pentru copii.


Mulțumesc Editurii Univers, Dianei și lui Sergiu Crupenschi pentru sprijin, dar și Deliei și Oanei și curierului de la Urgent care a cărat tone de cărți pentru noi în ultimele zile.

Teatrului Național București pentru găzduire.

Mulțumesc, Zaza Boutique pentru salopeta roșie dăruită de mult, purtată acum.

Mulțumesc, Atelier Interesart, pentru aranjamentul floral de pe scenă.

Mulțumesc, Andreea Mira, pentru fotografii.

Mulțumesc, Vistiana Long, psihoterapeut, pentru prezența ta caldă la lansare și pentru susținerea ta.

Mulțumesc și celor care s-au înscris și au și venit la lansare, a însemnat mult pentru mine prezența fiecărui om acolo. Mulțumesc Miruna, Ioana, Alina și Iulia pentru că ați acceptat să citiți din carte.

Ilustrațiile din carte sunt realizate de Georgiana Chițac, iar layoutul și scrisul de mână aparțin Adelinei Butnaru.

Mulțumesc tuturor încă o dată!

Vrei să-ți spun un secret despre mami? se găsește în librăriile Cărturești, Diverta, Libris, și online pe Libris (27 de lei), Librărie.net (27 de lei), Cărturești (39 lei), Bebelibrarie.ro (39 de lei), urmează să fie urcată și pe Amazon pentru print on demand în engleză, franceză și norvegiană.

Mulțumesc tuturor celor care au apărut în documentarul meu despre secretele mamelor. S-a plâns mult în sală când l-am proiectat.

Să ne revedem cu bine!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

12 comentarii

  1. Felicitari Ioana, pentru tot ce ai realizat si pentru cat de bine faci prin munca asta a ta frumoasa! Astept cu nerabdare sa citesc cartea! Te imbratisez!

  2. Wow, ce frumos! Nu eram in tara, as fi venit. Am fost cu sufletul aproape de tine si de data asta! Felicitari din suflet Ioana, esti o minune de om si multumim! In atatea feluri frumoase si proiecte grozave tu chiar faci lumea mai buna! Te iubesc si ma sumt onorata sa te cunosc! ???

  3. Wow, ce frumos! Nu eram in tara, as fi venit. Am fost cu sufletul aproape de tine si de data asta! Felicitari din suflet Ioana, esti o minune de om si multumim! In atatea feluri frumoase si proiecte grozave tu chiar faci lumea mai buna! Te iubesc si ma simt onorata sa te cunosc! ???

  4. Ioana, am comandat cartea ta și a venit cu autograf. Am plaaaaans citind-o, nu am putut sa o citesc din prima pana la sfârșit. Asa a fost și cu „te iubesc orice ai face”.
    A fost plans de vindecare. Acum, adult, îmi plâng tristețile pe care le-am avut copil fiind, prin cărțile tale.
    Mulțumesc ca ai avut curajul sa te expui, sa cauti răspunsuri. Ai ajutat multă lume!

  5. Felicitari!
    Am comandat cartea cu prima ocazie. Sper sa fi ajuns deja si sa ma astepte cand ma intorc in tara de Craciun.
    Sarbatori fericite si multa bucurie!

  6. A fost cea ma spectaculoasa si impresionanta si vindecatoare lansare si crede-ma, am fost la multe! Felicitari Ioana, esti minunata!

  7. Acum am primit-o de la curier si de-abia astept craciunul, pentru a le-o citi copiilor. Eu am citit-o rapid la birou, ca nu m-am putut abtine 🙂 . E diferita fata de orice ai scris sau ce am mai citit pana acum. E ca o ridicare in slavi a mamelor, dar realista si frumos ilustrata. Felicitari, Ioana!

  8. Felicitari, Ioana! Mereu ma umplu de emotie lansarile tale, fie ca sunt acolo, fie ca doar ma uit la poze. Mi se par atat de incarcate de energie, un fel de dovada vie ca dorintele frumoase se implinesc. Cu munca-n spate, desigur 🙂

  9. Trebuie sa fie cu adevarat special sa scrii o carte pe care o auzi citita din gura altor femei, sa transmiti atata emotie, sa primesti complimente sincere si oamenii sa te admire 🙂 Eu nu-ti admir doar stilul in care scrii, ci si rochiile ci parul. Imi iau timp anul asta si imi programez sa citesc cartea ata care pare foarte speciala prin martie, atunci sper eu sa fiu mai organizata 🙂

    P.s.: sper s-ajung in viata asta sa scriu o carte pe care o vor citi multi oameni si sa simt macar putin din emotia unui scriitor 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *