De 1 iunie, luați-vă roțile și haideți afară! (p)

95% dintre amintirile mele din copilărie sunt în aer liber. Parcă ieri îmi plimbam verișorul mai mic în căruciorul de butelii pe ulițele care traversau satul bunicilor, băteam mingea prin bălăriile din spatele blocului sau jucam hoții și vardiștii pe biciclete, prin cartier. Stăteam în casă doar cât mâncam, dormeam și făceam teme (în mare viteză, că mă strigau prietenii de jos, de sub geam). Indiferent de anotimp, viața mea era afară, cu mama sau bunica strigând după mine să vin la masă sau la Dallas, în fiecare duminică după-amiaza. 🙂

Copiii mei nu au bunici la țară, nu avem casă cu grădină, să-i las afară în fața blocului ar fi inconștiență, trec mașini cu viteză ca la balamuc, sunt mașini parcate pe trotuare, nici n-ar avea unde să bată mingea.

Dar încercăm să compensăm toate astea cu mult timp împreună în parc în fiecare zi, cu excursii în weekend la pădure, pe lac sau pe munte. Copiii ar sta afară întruna, așa cum făceam eu când eram mică. Mâncăm afară, ne odihnim, o luăm de la capăt. Ne dăm cu bicicletele până în parc, acolo eu citesc pe o bancă sau mă joc cu ei, ei se cațără, își fac prieteni, apoi ne mutăm cu bicicletele în alt parc și tot așa.

Diferența față de când eram eu mică este că acum avem mai multă grijă la siguranța noastră. Copiii poartă căști, cât erau mici au purtat și protecții la coate și genunchi. Poartă cască fără excepție, indiferent că ne dăm în pădure, în parc sau pe marginea lacului. S-a întâmplat de multe ori să cadă serios și să aterizeze în cap sau să dea cu capul în cadere de stâlp sau de copac, chiar ne uitam la semnele de pe căștile lor, cum ar fi fost ca semnele acelea să fie pe frunțile lor?

La noi în portbagaj sunt în jur de o duzină de roți. Avem trotinete toți patru, le folosim zilnic. Tot în portbagaj sunt și bicicletele copiilor (ale noastre stau bine legate în bloc). Când mergem cu ele pe traseu, le urcăm pe mașină, pe care a montat soțul sistem special. Avem și role, însă nu ne omorâm cu ele, preferăm bicicletele și trotinetele, care necesită mai puțin efort. Sofia tot zice că ar vrea un skateboard, eu însă nu mă simt pregătită să i-l iau.

Dacă tot vine 1 iunie, prilej pentru cadouri și timp împreună, vă recomand să le cumpărați jucării pe roți! 🙂 Biciclete, triciclete, role, skateboarduri, și desigur, echipament de protecție pentru mers pe ele. Așa n-o să mai aveți nicio scuză și poate stați mai mult pe-afară, face bine la fizic și la psihic. Recomand trotinete și părinților, mai ales mamelor care însoțesc copii prin parc. În loc să alergi după el de-ți iese limba de un cot, mai bine te dai și tu, e așa de plăcut!

90% dintre produsele sportive pe care le folosim (inclusiv vestele de înot, costume de baie și de schi, mingea de yoga pe care stau la birou, bocanci și ciorapi) sunt de la Decathlon. Ce îmi place foarte mult la ei este că au o gamă foarte mare de produse, inclusiv pentru copii de toate vârstele, că prețurile sunt decente și că pun accent pe siguranță. Și că au magazine în toată țara, pe oriunde ajungem, facem o vizită și la Decathlon, să ne mai luăm ce ne lipsește. Acum doi ani la Brașov ne-am luat toți cizme de ploaie, aveam lansare în aer liber și a fost potop! 🙂 Anul acesta de 1 mai, când am urcat pe Ceahlău, ne-am luat ciorapi și pungă de apă cu furtun. 🙂

Campania Decathlon ,,De 1 iunie cucerim parcurile pe roți’’ e foarte pe sufletul meu, pentru că distracția noastră preferată este mersul pe roți pe-afară. De 1 iunie și în toate celelalte zile! La magazin mergem cu trotinetele, în parc cu bicicletele, și în vacanțele cu mașina le cărăm după noi.

Zilele acestea veți găsi pe pagina campaniei câteva produse pentru copii ideale pentru distracția outdoor, la prețuri foarte bune. De exeplu, bicicleta aceasta, Arctic 100, pe care o are și Ivan (tocmai a renunțat la roțile ajutătoare și el, în doar câteva minute, cu metoda asta), are protecție pentru lanț, e ușoară, potrivită pentru copii până în 5 ani. Costă 399,9 lei.

Bicicleta fără pedale Runride 100 este perfectă pentru copii de 3-4 ani, care se pot deplasa ușor, în siguranță, învățând rapid să-și țină echilibrul, pentru ca apoi să poată trece fără stres la bicicleta cu pedale. Costă 169,9 lei.

Copiii de 2-3 ani sigur se vor bucura de trotineta cu trei roți Oxelo B1. E ușor de manevrat și e greu de căzut de pe ea.

Pentru copiii peste 9 ani, dar și pentru mamele sportive, care doresc să țină pasul cu copiii, recomand trotineta aceasta Oxelo, care costă 249,9 lei. E ușurică, frumoasă, ideală pentru plimbări mai scurte de doi km.

Dacă preferați rolele, aveți variante bune tot de la Oxelo, Play3, costă 89.9 lei perechea. Ce este deosebit la aceste role este setul cu șuruburi, numit kit de stabilitate, care permite un start cu trei roți, una în față și două pe spate, pentru începători. Copilul învață treptat să aibă stabilitate pe role, capătă încredere în sine și îi va fi mai ușor să învețe pe role de echilibru.

Sau poate doriți să inițiați copilul în tainele skateboardingului. Aceste modele simetrice merg pentru copii între 3 și 7 ani, sunt perfecte pentru inițiere și costă 99,9 lei.

Aveți pe site, aici, și un ghid pentru a alege bicicleta potrivită pentru vârsta și înălțimea copilului.

Orice variantă alegeți, nu uitați de siguranță! Căști potrivite, bine reglate pe cap și închise sub bărbie, degeaba le poartă copiii dacă nu sunt purtate corect. Plus protecții de genunchi și coate, mai ales dacă cei mici sunt la început.

Ne vedem în parc de 1 iunie, de fapt, toată vara și cel puțin jumătate din toamnă!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4200

Un comentariu

  1. Foarte dragut articolul. Si noi tocmai le-am luat copiilor in varsta de 3 ani cate o bicicleta de la Decathlon si suntem foarte multumiti de ele :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *