De ce e bine să ne ferim de spailere

În mașină, dinspre parc spre casă, Ivan îmi zice, foarte serios, cu aerul că tocmai îmi salvează viața:
– Mami, să nu te încrezi niciodată în spailere.
– Promit! Dar ce sunt acelea?
– Filmele alea scurte care îți prezintă un film mai lung.
– Trailere?
– Alea, da. Eu le spun spailere.
– Treaba ta. Dar de ce zici să nu mă încred în ele?
– Pentru că ce bucăți de film arată în ele sunt mereu cele mai amuzante, iar filmul e plin de alte bucăți care nu sunt amuzante și mai sunt și sperietoase.

Adevărul e că are dreptate, rareori am văzut un film care să fie mai haios și mai captivant decât trailerul lui, sau măcar la fel de. Dar stați, că nu e doar atât:

– Și, mami, ce arată ei acolo în spailer nu este adevărat, de fapt, filmul e diferit, se întâmplă alte lucruri, care uneori te enervează. Dacă aș vedea direct tot filmul nu aș mai vrea să merg să îl văd, că aș ști că nu e bun.

Kids logic, imbatabilă, dar pe alocuri ușor ilogică.

– Înțeleg perfect ce spui, uneori trailerele sunt niște păcăleli…

– Așa că eu am o propunere!

– Ei, uite, exact de asta îmi era teamă!

De obicei, discuțiile astea duc în puncte de cotitură, încep sub impresia că cel mic vrea să te salveze de ceva, când de fapt, vrea să obțină ceva. Eu apreciez că am copii isteți, ce dacă uneori încearcă să mă păcălească?!

– De acuma, când ne uităm la un spailer să alegem filmul la care să mergem la cinema, mai bine să vedem de fapt tot filmul, și apoi să decidem dacă e bun sau nu.

– Păi dacă îl vedem acasă pe tot, de ce să mai dăm banii și pe cinema?

– Cum de ce?? Pentru popcorn!

Da, să dau 120 de lei pe trei bilete la un film care nu ne place, doar ca să ne bucurăm de două pungi cu popcorn mult prea sărat, dap, asta înseamnă să fiu mamă-mafiot.

Sursa foto: Pexels.com

7 Comments

 • Adina spune:

  De fapt spailere e denumirea corecta, ca sunt spoilere care ne spalacesc creierii cu asteptari prea mari. Sa stii ca nici eu nu ma mai uit la trailere. Vad ce actori sunt, ce regizor. Eventual punctajul pe imdb, desi si asa nu o nimeresc mereu. Dar asta este.

 • Irina spune:

  Buna.! Am gasit in Kaufland niste pungute cu boabe de porumb, neunse, nesarate, nenimic. Incing tigaia cu putin ulei in ea, vars un sfert de punga de boabe, pun sare cat vreau eu, pun capac si gata floricelele! Cu mai putin de 2 lei fac de vreo 4 ori floricele pt toata casa.

 • Ioana_P spune:

  Eu fac floricele la ceaunul de mămăligă.Tot așa, cu punga de boabe de 1.7 lei din super market care sunt fara nimic adăugat.Le fac in unt sau puțin ulei nerafinat de f soarelui.

 • Gabriela spune:

  Si ai mei, sunt convinsa, vor la cinema in primul rand pentru popcorn 😁

 • Jupaneasa spune:

  Si eu merg la cinema pentru nachos cu branza, cand as putea sa imi fac acasa un sos de branza mult mai misto si sa mananc cu nachos :)))
  Cunosc “problema”. E ideea aia de a iesi, de a avea o activitate. Si nu poti sa nu iti iei ceva de rontait, cand te izbeste mirosul de nachos si popcorn :)))).

 • Klau spune:

  Mergeți la Cinema Elvire Popesco pentru că acolo nu ai voie să mănânci în incinta cinematografului. Eu sunt super fericită că pot să văd un film în liniște. Plus că filmele sunt bune, oamenii sunt faini și mai au și o pisica neagra tare drăguță. Aici găsești programul: https://eventbook.ro/hall/cinema-elvire-popesco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *