Subțire, puternic, arătos, flexibil și independent – review aspirator vertical cu braț flexibil Rowenta Air Force 560 Flex

Pun mâna pe el imediat ce copiii ies pe ușă cu omul dimineața și se face liniște și pace în casă.

Pun mâna pe el după fiecare prânz acasă, indiferent că mănânc singură sau mâncăm toți împreună. Sau avem musafiri.

După cină, iar e nevoie de el.

După ce desfacem vreo jucărie nouă sau pachetul cu cărți recent comandate.

Aspiratorul, prieteni. Cel mai bun prieten al părintelui de copii mici și mijlocii.

Atât de important în viața noastră încât ocupă un loc la noi în bucătărie, alături de frigider și mașina de spălat vase, altă minune a tehnicii față de care am respect și recunoștință.

Ei, pentru că-l folosim atât de des, e important să fie unul bun! Să aspire bine, să fie ușor de luat și pus la loc, să intre binișor peste tot, să fie și arătos, că deh, îl văd și oaspeții, și, dacă se poate, să n-aibă fir.

Știți de ce zic. Pentru că frumos ar fi să aspire și copiii, mai ales dacă ei au făcut boacăna cu mălaiul întins pe jos sau firimiturile de pâine prăjită de sub masă. La noi, scenariul era acesta: aspiratorul stătea pe jos în bucătărie, deja băgat în priză. Copilul pleca să aspire, ștecherul ieșea din priză și acolo se termina aventura curățeniei, dacă nu eram și eu prin preajmă să abordez priza. Nu mai zic de câte ori mi s-a întâmplat și mie să rămân fără curent în aspirator pentru că am luat prea din scurt o curbă și firul a ieșit din priză. Sau pentru că m-am dus prea departe în vastul nostru apartament.

Soluția pentru noi este un aspirator fără fir, vertical. Îl folosim de câteva luni deja și am renunțat de tot la modelul mai vechi, de aspirator clasic pe care îl foloseam de niște ani. Avem, desigur, și aspiratorul robot, însă pe el nu-l putem porni când avem nevoie să dispară rapid ceva de pe podea.

Aspiratorul este Rowenta Air Force 560 Flex, care are câteva avantaje pe care vreau să vi le arăt, în caz că vă confruntați și voi cu aceleași situații ca noi.

Dar înainte de asta: sexy, nu? 🙂

Dacă aveți timp puțin, puteți urmări acest clip de trei minute în care vă arătăm cum folosim aspiratorul.

Dacă aveți mai mult timp, vă povestesc mai jos ce ne place la el.

  • Nu are fir, ceea ce înseamnă că te miști liber în casă cu el unde vrei, când și cum vrei.
  • Este ușor și ergonomic, nu îți obosește mâna cu el. E ușor de ridicat din suport și de pus la loc, o pot face și copiii fără probleme.
  • Are brațul flexibil, ceea ce înseamnă că, la o simplă apăsare pe un buton, tubul se îndoaie de la jumătate și intră sub mese sau canapele, fără să trebuiască să te mai apleci.

  • Are autonomie bună, ține bateria cât să aspiri un apartament cu patru camere sau un etaj de casă.
  • Peria principală are sistem de iluminare, ca să vezi bine ce e de aspirat inclusiv în locurile întunecoase.
  • Are putere mare de aspirare.
  • Peria principală e foarte ușor manevrabilă, merge stânga dreapta imediat, nu-ți obosesc încheieturile conducând-l prin casă.
  • Peria principală și cea mini, de canapea, sunt motorizate, adică pe lângă motorul aspiratorului, se mai învârte un motor în perie, pentru a culege bine părul de animal de casă, scame și alte mizerii.
  • Dacă îl folosești ca aspirator de mână, e puternic, mult mai puternic ca un aspirator de masă sau de mașină. Trage cu forță, exact ca un aspirator normal, pentru ca asta și e, doar că nu mai are montat și brațul cel lung.

  • Mini peria motorizată e grozavă pentru aspirat scaunele mașinii
  • Are un accesoriu în formă de L, special pentru spațiile înalte greu accesibile, cu care puteți aspira praful de deasupra aparetelor de aer condiționat, tablourilor, boxelor, lustrelor
  • Are un accesoriu telescopic pentru spațiile foarte înguste.
  • Baza de încărcare are leduri, care îți arată dacă ai pus aspiratorul corect în bază și se încarcă
  • E elegant, alb, frumos, nu deranjează ochiul când e montat la vedere
  • Sistemul de cuplare și decuplare a accesoriilor e foarte inteligent, se desfac și se pun la loc cu un clac, foarte ușor. Copiii pot face asta fără probleme
  • Se curăță foarte ușor, rezervorul se desprinde la o apăsare de buton, apoi scoți filtrele și arunci la gunoi cele adunate, pui la loc totul cu un clac
  • E destul de silențios
  • Are un buton de Booster, care îi dă o putere și mai mare de aspirare, pentru situații dramatice 🙂


Soțul e bucuros, de când îl avem, aspiră cu entuziasm când e rândul lui. Copiii se întrec care să aspire primul pe sub masă. Eu aspir fără să mă mai aplec deloc, nici să-l iau, nici să-l bag în priză, nici să aspir pe sub pat. Spinarea mea apreciază mult aceste beneficii! Este ideal pentru episoade spontane de aspirat și pentru curățat tapițeria și mașina.

E genul de aspirator pe care îl ții la îndemână în bucătărie sau în debara și pe care-l poți folosi cu un copil în brațe sau în sistem de purtare, cu musafiri de față.

Îl găsiți în majoritatea magazinelor de electronice, online și offline. Dacă vă decideți să-l luați, să știți că zilele acestea este redus cu până la 30% la majoritatea retailerilor, prețul redus fiind în jur de 1.290 de lei, de la 1.850 de lei (eMAG.ro, Altex.ro, Flanco.ro).

Apoi aștept să-mi spuneți cum vă place! Iar dacă îl aveți deja, vă poftim să ne povestiți cum vi se pare!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4197

14 comentarii

  1. Filtrele cum sunt? Cred ca asta e intrebare pentru Robo. :)))
    Ce particule lasa sa treaca inapoi in aer?
    (Cica sunt unele chestii destul de naspa de respirat, care de obicei se aseaza cuminti pe podea si stau acolo. Dar, daca nu ai un aspirator smecher, nenea aspiratorul le trage si apoi le vantura prin filtre si le da drumul sa zboare oleaca prin incapere, numa bine cat sa le inspiri.)

    • nu stiu exact ce particule lasa sa treaca, nu am gasit nicaieri aceasta informatie (o sa intrebam), dar mie mi se pare ca nu lasa nimic sa treaca.
      zic asta pt ca chiar weekend-ul trecut am dat niste gauri in perete si am aspirat praful rezultat cu acest aspirator, tocmai pt ca e cordless si usor de tinut intr-o mana in timp ce cu cealalta mana tin masina de gaurit.

      n-a fost o idee grozava, ca dupa aia am avut de curatat traseele de intrare, dar chiar m-am uitat de curiozitate dupa filtru si nu era nici urma de praf alb pe traseul inspre motor.
      ce e fain la aspiratorul asta e e ca filtrele sunt lavabile (se vede in filmulet ca are robinet pe el) si ca sunt 2 filtre in pachetul cu care vine aspiratorul, adica il spal pe unul si cat se usuca il folosesc pe celalalt.

      cat despre chestiile care sunt naspa dar stau pe podea, sunt absolut convins ca cel putin la noi in casa nu e nimic pe podea care sa nu fie deja si in plamanii nostri… copiii stau pe jos in continuu, taraie pe podea paturi si alte lucruri cand se joaca samd samd

      in plus, daca chiar e o ingrijorare asta, gandeste-te ca un aspirator clasic ridica praf de pe podea pt simplul fapt ca are evacuarea aerului la nivelul podelei, in timp ce Rowenta asta o are sus.

  2. Vi-l recomand pe asta: Philips Speed Max Pro 6428. E pe amazon.de. Eu l-am luat de 2 ani si are autonomie o ora si aspira de rupe. E best seller

    • Super, numai ca nu livreaza in Romania :(. Am observat ca au mai multe produse pe care nu le livreaza aici

    • 30-35 de minute pe modul normal si 6 minute pe boost (nu e nevoie de boost pt aspirare normala)
      noi aspiram 4 camere fara sa se termine bateria, fara probleme

    • buna, il avem si-l folosim in continuare pe roborock.
      dupa cum am scris si in acel articol, noi nu am renuntat si nu planuiam sa renuntam la aspiratorul clasic dupa ce am luat robotul, ca noi aspiram de cel putin 2 ori pe zi in bucatarie pe sub masa de exemplu – astia micii inca fac dezastru – plus ca mai ai nevoie sa aspiri o canapea, panze de paianjen, locuri inguste etc etc
      acum doar am inlocuit aspiratorul clasic cu rowenta, pt ca ocupa mai putin loc, e mai usor de folosit fiind cordless, plus ca merge la masina, ceea ce pt mine e un mare plus pt ca mi-e f greu sa duc masina la curatat pe cat de des ar trebui

  3. Buna! Cum se comporta aspiratorul dupa jumatate de an? Tine bateria la fel sau si-a mai scurtat durata de functionare? Vi se pare destul de puternic sa aspire tot parul din covoare?

    • Buna. Nu am observat sa fi scazut durata bateriei, desi trebuie spus ca noi nu il folosim in mod curent pt a aspira toata casa dintr-o bucata, pentru asta folosim mai mult robotul, deci pe asta de la Rowenta il folosim mai mult pt job uri scurte, in jur de 10-15 min. Dar de folosit il folosim zilnic, asta da.
      In plus chiar zilele trecute l-am folosit pe modul turbo si a tinut exact cat zice in manual (vreo 6 minute), deci as zice ca nu sunt probleme cu bateria.

      La aspirat parul sigur e bun, pentru ca are peria aia motorizata si nu are cum sa scape parul din ea, adica nu depinde de puterea de aspirare. Problema e ca va trebui sa cureti peria des daca ai par f mult de aspirat. Nu e greu de facut asta, dar poate deveni obositor. Noi aspiram zilnic in bucatarie si o parte din living, avem pisica si persoane cu par lung in casa si in conditiile astea curat peria cam la o luna, deci perfect acceptabil, dar acum depinde de cat de mult par ai tu de aspirat.

  4. Din pacate, pentru noi este cea mai nereusita achizitie in materie de aspiratore. Cumparat acum jumatate de an, dupa o luna capatul mopului s-a infundat, apoi a inceput sa plimbe gunoaiele dintr-o parte in alta in loc sa le aspire, de am ajuns sa prefer matura. Iar dupa 5 luni, efectiv s-a rupt in mana de la mijloc, partea flexibila, in timp ce aspiram, fara sa-l bruschez absolut deloc. Cum conving eu pe cineva ca nu l-a trantit nimeni, ca sa fie valabila garantia? Din pacate, scump si slab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *