Ce mai citește soțul meu pe internet (ep. 30) – elevi și arme și lecții cu vrăjitoare

1. Alarmele false care duc la arestarea copiilor (sursa)

Un elev de 16 ani de la o școală din SUA a pus într-o seară pe snapchat un selfie sub care a scris ”Nu sunteți nici măcar pregătiți pentru mâine”, referindu-se la ceva costumație sau haine pe care voia să le poarte a doua zi la școală. La vreo două ore după asta, a venit poliția la el acasă pentru că cineva sunase la 911 spunând că poate să nu fie nimic sau poate să fie un alt adolescent care plănuiește să-și împuște colegii a doua zi.

După ce s-au asigurat că nu există arme în locuință, polițiștii au plecat, dar elevul ăsta a fost exmatriculat din școală, probabil pentru că avea antecedente, respectiv cu un an înainte fusese arestat pentru că a dat share la un sms în care zicea că vrea să “shoot the fucking school up” – cică a fost sarcastic.

În articol sunt inventariate mai multe asemenea cazuri, unele complet benigne, am zice noi de aici din România. Au existat copii chiar și de 11 ani care au fost reținuți pentru lucruri pe care le-au zis pe social media. Se pare că există o paranoia totală în legătură cu orice conține cuvintele ”arme” și ”școală” și, sincer, înțeleg perfect. Și eu aș fi complet paranoic în legătură cu asta dacă aș avea copiii la școală în America.

Pur și simplu nu îți poți permite să îți asumi vreun risc. Mai ales că există studii (vezi în articol) care spun că în cele mai multe cazuri de mass shootings atacatorul a zis ceva despre asta înainte, fie pe social media, fie în alt context.

Partea proastă a acestei atitudini paranoice este însă că copiii care ridică alarmele astea false suferă consecințe disproporționate, de exemplu când sunt exmatriculați. Și atunci se pune problema de ce ar trebui niște copiii să-și piardă anumite drepturi pentru că adulții nu sunt capabili să rezolve cauzele acestor crime în masă.

Adică, mie incapacitatea americanilor de a face măcar ceva, orice, în privința armelor, mi se pare incredibilă. În caz că nu știați, în America este interzis să cumperi alcool înainte de 21 de ani, dar în cele mai multe state poți să cumperi arme automate de asalt (din alea care sunt cel mai folosite în mass shootings) încă de la 18 ani (sursa). Crazy.

Aici era o știre cum că Angela Merkel ar fi recunoscut că multiculturalismul a eșuat în Germania, dar am descoperit între timp că era de fapt o știre din 2010 prezentată ca și cum ar fi fost din 2019, așa că am șters-o. Știrea a fost preluată de mai multe site-uri, care apoi au dat dezmințire. De exemplu (aici).
Eu am văzut știrea acum 3 zile pe zerohedge și acum o să renunț să-i mai citesc, oricum mă săturasem de conspirațiile lor zilnice.

2. O lecție drăguță la o clasă de liceu (sursa)

Copiii învățau (presupun că la istorie) despre procesele de vrăjitorie din Salem (200 de oameni investigați, 19 executați). Profesorul le-a zis că vor face următorul joc: va spune fiecărui copil la ureche dacă e vrăjitor/ vrăjitoare sau om normal.

Scopul jocului este să se formeze grupul de copii cu cel mai mare număr de membri care nu are nici un vrăjitor/ o vrăjitoare în el. Grupul/ grupurile care au chiar și un singur copil vrăjitor în componență nu vor lua notă de trecere.

Evident, copiii au început să fie bănuitori, să se acuze unii pe alții etc, e previzibil cum au decurs lucrurile: la final erau multe grupuri mici, deși scopul jocului era să se facă un grup cât mai mare.

Apoi profesorul a zis să ridice mâna cine e vrăjitor și nu a ridicat nimeni mâna, pentru că el nu zisese nici unui elev că e vrăjitor. Copiii au fost dezoriențați și i-au zis că a greșit instrucțiunile.

Dar profesorul le-a zis că nu a greșit nimic și i-a întrebat dacă ei cred că a fost într-adevăr vreo vrăjitoare în Salem sau mai degrabă toată lumea pur și simplu a crezut ce i s-a spus.

Briliant.

PS Dacă ați ratat episodul de săptămâna trecută, îl găsiți aici. 69% din cei 280 de oameni care au votat au zis că da, se simt apreciați de partenerul de cuplu.

Robo
Robo

Beautiful. Dirty. Rich.

Articole: 77

2 comentarii

  1. Confirm, in Bruxelles sunt multe probleme legate de musulmani, si nu numai in Molenbeek. Ca exemplu, unul din reprezentantii lor a trimis anul trecut un proiect de lege in care se sugera ca femeile sa circule in transportul in comun separat de barbati. Bine ca macar nu a primit suficiente voturi pentru. Si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *