Ce mai citește soțul meu pe internet (ep. 29) – recunoștință, comportament pe internet, alegeri

1. O mare parte dintre români nu se simt apreciați de ceilalți (sursa)

”Românilor le lipsește cultura recunoștinței, aceștia neștiind să își manifeste gratitudinea în numeroase situații. Conform studiului, există mai multe bariere care îi împiedică să-și manifeste recunoștința: invidia, egoismul, lipsa educației, teama de a nu rămâne dator și mulțumirea văzută ca un semn de slăbiciune.”

”Deși 9 din 10 români admit că este un semn de bună creștere să mulțumești, în ultima săptămână doar jumătate dintre ei au zis ”mulțumesc” persoanelor apropiate din familie. Șase din 10 români spun că prietenii nu le mulțumesc atunci când fac un lucru pentru ei, iar șapte din 10 nu se simt apreciați de rude. În ceea ce privește gratitudinea manifestată la locul de muncă, situația este și mai îngrijorătoare: opt din 10 români nu se simt apreciați de colegi. Mai mult, în viața personală, 50% dintre români nu se simt apreciați de partenerul de cuplu.”

Ok, studiul ăsta e sponsorizat de o bancă, dar mi s-a părut interesant. E foarte la fix aia cu teama de a nu rămâne dator și mulțumirea văzută ca un semn de slăbiciune, nu? Dar despre aprecierea de către partenerul de cuplu ce părere aveți, cum e la voi? Am făcut sondaj la final.

2. Cum se schimbă comportamentul uman în online(sursa)

”Internetul are același efect asupra oamenilor precum alcoolul, există ”o beție a internetului”. În lipsa unor reguli, oamenii acționează fără restricții, iar în online se simt eliberați și încurajați. Efectul acestui lucru este că în online oamenii se comportă ca la beție, pentru că prezența în online le poate afecta judecata și le poate crește impulsivitatea, într-un fel asemănător consumului de alcool”

”Ceea ce vedem este că există activități din pre-internet cum este bullying-ul, iar acum avem cyber-bullying. Dar vedem că au apărut noi comportamente, cum este trolling-ul, care nu exista înainte de internet. Este o schimbare fundamentală. Iar ceea ce este interesant la trolling este că în urma unui studiu privind trollingul s-a descoperit că există oameni cărora le face plăcere să facă trolling.”

3. Despre recentele alegeri din Ungaria și Polonia (sursa)

”Opoziția unită recâștigă decisiv Budapesta (primăria generală și sectoarele) în ciuda concertelor şi pachetelor cu ajutoare și sacilor cu cartofi distribuiți moca de Fidesz. Echivalenții PSD-Firea s-au declarat învinși. Secretul a constat în candidatul unic și participarea peste așteptări la vot, pe fondul mobilizării electoratului. Cele două fiind, firește, legate între ele.

În Polonia, în schimb, (echivalentul) PSD a câștigat parlamentarele și și-a sporit avantajul în Parlament, pe fondul promisiunilor de cheltuieli mărite și ajutoare sociale.”

Oare putem spera și noi la ceva pentru București? USR București a decis să îl susțină pe Nicușor Dan, deși nu e membru de partid. Vlad Voiculescu e simpatic, dar cam invizibil în ceea ce privește candidatura la primărie. Pe Ciprian Ciucu de la PNL îl urmăresc pe facebook de 3 ani de când a intrat în consiliul local și cred că e un tip valabil. Mi-ar plăcea să văd niște dezbateri între acești 3 oameni pentru a se stabili un candidat comun din partea opoziției, că dacă iar câștigă catastrofirea cu 200 de mii de voturi din 2 – 3 milioane îmi iau lumea în cap.

Asta-i tot pentru săptămâna asta, vă rog votați în sondaj, eu vă urez un weekend fără internet și plin de aprecieri din partea jumătații voastre.

PS Dacă ați ratat articolul anterior, îl găsiți aici. 30% dintre cei aproape 800 de oameni care au votat au zis că da, au recipient din acela pentru apă.

Robo
Robo

Beautiful. Dirty. Rich.

Articole: 77

6 comentarii

  1. Cred ca USR a riscat cu alegerea lui Nicusor Dan. Vlad este (cel putin la nivel de Bucuresti, acolo unde trebuie) o prezenta foarte cunoscuta, initiativele lui sunt extrem de vizibile si populare.
    Teoria mea era ca (,) candidatura lui Vlad pt Primaria Capitalei ar fi reusit sa mobilizeze multi dintre votantii lui sa iasa din case si sa puna stampila. Nicusor Dan a mai avut cateva tentative, niciuna reusita…si nu cred ca oamenii pot spune clar si curat ce reusite are el in palmares.
    Riscanta decizie…sigur sunt niste poll-uri si chestionare in spate, dar deh…istoria ne va arata cine greseste si cine nu.
    Pacat…
    G.

    • Nu stiu, la mine pe radar nu a ajuns nimic din initiativele lui VV pe partea de primarie, de asta am zis ca e invizibil. In rest sigur ca stiu cu ce se ocupa.

  2. Cred ca trebuia la sondaj si o cale de mijloc: Uneori/Nu tot timpul/etc. Eu am votat da, dar as fi votat-o pe asta.

    • Inteleg ce zici, merci. Astea sunt sondaje mai mult in joaca asa ca m-am gandit ca merge sa fortam un pic lumea sa aleaga una sau alta, ca un sondaj la care majoritatea raspunsurilor sunt „nici da/ nici nu” e mai putin interesant 🙂

  3. Acum cateva saptamani am primit pe email un sondaj de la Vlad Voiculescu (in urma abonarii la o lista de distributie), prin care eram intrebati cum asociem diverse insusiri pentru Vlad Voiculescu vs Nicusor Dan. Probabil in urma acestui sondaj a realizat ca Nicusor Dan e mai bine privit si ar avea sanse mai mari.
    Personal, mi-ar fi greu sa aleg intre ei doi. Vlad Voiculescu imi place mult ce face pe partea sociala cu MagicCamp, insa nu l-am vazut la fel de bataios ca Nicusor Dan. Iar calitatea asta cred ca e tare importanta pentru un primar. Mai ales cand te confrunti cu alde PSD/PNL (aceeasi Marie cu alta pararie – care accepta tacit actiunile PSD)
    Dar daca nu vom avea alegerile locale in 2 tururi va fi greu sa scoatem PSD-ul de la PMB. PNL-ul nu-l va accepta pe Nicusor Dan si nici USR+PLUS nu va sustine PNL-ul.
    In schimb mi-ar placea (goosebumps / wishful thinking) un tur 2 intre PNL si USR+PLUS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *