Atenție, doamne singure și vulnerabile: Iubitul meu n-a vrut decât să-mi fure banii

ACEST ARTICOL APARȚINE UNEI CITITOARE ANONIME CARE ȘI-A DORIT PUBLICAREA LUI AICI, PENTRU VOI

L-am cunoscut pe “prădător” într-un moment de maximă vulnerabilitate, imediat după divorț. Aveam 28 ani și căutam pe cineva alături de care să uit de divorț. Așa că am intrat pe un site de matrimoniale. El m-a convins, mi-a spus că sunt frumoasă. Am acceptat să ne cunoaștem dincolo de site și așa am dat peste un personaj cu un caracter impunător, misterios, un adevărat “bad boy”.

Mi-a spus povestea vieții lui, cu un aer de victimă, dar și de învingător. Povestea unui copil persecutat de părinți, trimis de acasă devreme și neiubit toată viață. A insistat asupra jobului lui interesant într-o instituție a statului și cum el nu mai vrea să trăiască niciodată în sărăcie și sacrifică tot ca să facă bani.

M-a cucerit în câteva seri de discuții pompoase despre planurile lui de viitor, cum că își dorea alături o femeie alături de care să construiască ceva durabil, o familie dar și o afacere.

Îmi plăcea cum se purta cu mine, tandru dar ferm, era ceva diferit și n-am vrut să renunț la el, deși diferența de vârstă era considerabilă.

Într-o zi mi-a spus că nu poate să își dezvolte afacerea proprie pentru că are niște datorii și mi-a cerut să fac un credit ca să îl ajut. Nu am vrut să renunț la relația cu el și am făcut un credit de nevoi personale pe 5 ani și i-am dat lui toți banii.

Apoi ne-am mutat împreună, deși el călătorea mult cu serviciul sau, cel puțin, asta îmi spunea. Uneori ne vedeam doar de 1-2 ori pe săptămâna, alteori la 2-4 săptămâni sau mai rar.

Întâlnirile s-au rărit pe motiv că trebuia să muncească mai mult pentru că nu îi ajungeau banii să își dezvolte afacerea. Acest personaj era mereu o victimă din punct de vedere financiar. Deși la început mi-a promis că va achita lunar rata la credit, nu a mai făcut-o după câteva luni pe motiv că avea probleme cu fiscul. Mai mult, chiar și chiria o amâna mereu, invocând diverse alte probleme inventate.

Pe scurt, după un timp am aflat că îmi spusese foarte multe minciuni despre el și viața lui. Numele cu care s-a prezentat la început nu era cel real. Am avut mai multe indicii pe care le-am pus cap la cap până am găsit contul de Facebook al soției lui. Da, era căsătorit, avea un copil și, atunci când îmi spunea că era plecat cu serviciul, de fapt era în concediu cu familia.

El a negat mereu toate faptele acestea și a mințit constant, încercând să mă țină lângă el. Mereu au fost declarații de dragoste și planuri pentru noi, dar după ce se vor rezolvă problemele cu afacerea.

După un an și jumătate am hotărât să pun punct relației și m-am îndepărtat de el, apoi m-am și mutat din apartamentul unde stăteam cu el. Semne de la el după asta au fost puține, promisiuni că va plăti creditul, dar care nu s-au concretizat nici până în ziua de azi.

Cu ce am rămas eu? Încă 2 ani și jumătate de plătit un credit de care nu am beneficiat. O traumă transformată în neîncredere în oameni. Și limitarea în acțiuni, eu nu îmi permit să fac mare lucru cu venitul meu până nu termin de plătit creditul. Stau cu frică zi de zi că dacă îmi pierd jobul nu voi mai avea cu ce să achit creditul și vor veni executorii peste mine.

Mesajul pentru fete și femei este să nu se grăbească să ofere unui astfel de bărbat tot ce au și mai mult, să nu se expună până la a se îndatora o perioadă lungă de timp. Dacă e un bărbat care le cere bani la puțin timp după ce s-au cunoscut, să spună NU. Va veni altul care le va aprecia pentru personalitatea lor.

Eu am fost o victimă sigură pentru că sunt o persoană liniștită, nu ies în evidență și, cel mai important, nu aveam deja un credit pentru locuință. A fost ceva premeditat și ca mine poate au fost și altele. Din păcate, eu i-am dat banii voluntar și justiția nu putea să mă ajute în vreun fel. Chiar am avut o relație, dacă se poate numi așa, și autoritățile nu mă pot ajuta să îmi recuperez banii.

După cazul din Caracal m-am simțit norocoasă pentru că puteam și eu să o pățesc mai urât, dacă dădeam peste un proxenet sau un criminal pe site-ul acela de matrimoniale. Mi-am compromis viitorul pentru o perioadă de timp și trăiesc cu o neliniște permanentă.

Imagine de Robinraj Premchand de la Pixabay

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

31 comentarii

  1. Of, groaznic, imi pare rau pentru ce ti s-a intamplat. Din pacate cunosc si alte cazuri, altele chiar mai grave. Gandeste-te asa: puteai sa faci creditul pe 30 de ani pentru o casa (cunosc un caz) care sa nu fie pe numele tau sau si mai rau. 2 ani vor trece repede, banii aia probabil sunt destui, dar nu te vor ruina, iar din toata povestea asta tu ai invatat sa fii mai precauta de acum inainte si sa “citesti” mai bine barbatii. Sunt sigura ca ai avut de la inceput un sentiment ca e ceva in neregula, dar l-ai ignorat pentru ca erai vulnerabila si ai fost manipulata. Ai grija de tine, o sa fie bine!

    • Sincer eu am fost căsătorită, și a fost același escroc sentimental …sincer nimeni nu merită nimic…sănătate și restul vine de la sine!

  2. Imi imaginez cat de greu ti-a fost sa scrii toate astea si sa te expui comentariilor neplacute care, sunt sigura, vor aparea!
    Multumesc pentru curaj si sper sa reusesti sa te vindeci cat mai rapid si frumos!

    • Sa iti dau niste exemple povestite chiar de fetele respective, nu povesti. Am stat, ascultat si nu voi uita. Pt ca vor fi exemple pt copilul meu cand va intelege.Fata care caută gazda, nu isi mai permitea nici macar chirie. Cum a ajuns la asta?S-a îndrăgostit, iubitul lapte si miere 2 ani, vacante, de toate, stăteau împreună. A facut credit pt masina, după care a convins o sa o treaca pe numele lui. Apoi a inceput cosmarul. I-a propus să se prostitueze pt el. Pt ca nu a acceptat, i-a confiscat toate bunurile, a dat o in strada si a amenințat o sa nu se apropie ca isi ia si bătaie. Alta fata, fata unei colege de a mamei. Cunoscut baiat DOCTOR, îndrăgostită lulea, deh pe timpuri salariu mic, facut credit pt el 15.000 euro pt masina. Au găsit o părinții moarta in casa, în fund, în timp ce își făcea manechiura. Nu a spus la nimeni ce o apăsa si de inima rea a facut infart. Sa continui? Va spun N, nu 5. Asa ca fi precauta pe viitor. Decat intr o relatie cu orice lepră dubioasă, mai bine singur sau singura.

    • Un subiect tabu, dar foarte real. ESCROCHERIA De ce tabu si foarte rar dezbătut? Pentru ca ne e rusine să recunoaștem, frică de a nu fi judecați, mai ales de cei care nu au avut ghinionul să dea de altfel de personaje. Sunt de multi ani escrocati si femei și bărbați. Si culmea, nu pica in plasa lor oameni cu scoala vietii, ci tocmai oameni crescuți cu bun simt, în familii foarte normale, educați, dar care au fost prea protejati de jungla de afara. Nu! luati aminte mamici. Pregati copii si pentru bine si pentru rau sau sa stie sa le distinga. Tinetii aproape ca sa i puteti chiar voi sfatui cand simțiți ceva ca nu e in regula. Un om îndrăgostit, isi pierde o parte din rațional. Dar voi ii puteti ghida. Pentru fata care a scris mesajul, iti inteleg suferința, sunt 5 ani din viata ta in care plătești ceva aiurea. Dar ia o ca pe o experiență de viață. În ziua de azi, psihopati, oportunistii umbla liberi pe străzi și foamea de bani gratis, creează monștri cu chip de om. O sa vina si vremea ta sa fi fericita. Orice ni se întâmplă nu este degeaba. Învățăm si trecem mai departe.

  3. Am mai cunoscut astfel de cazuri, din păcate totuși in povestea aceasta ceva nu se leagă. Poate sunt niște lucruri inventate pentru a da un plus de dramatism, nu stiu. Cazurile pe care le stiu eu sunt cu fete tinere ( pana in 20 de ani) dau dimpotrivă, femei foarte in vârsta, care au trăit cumva izolate de lume, fără relații și prieteni, fără internet. Imi vine foarte greu sa cred ca o femeia de 28 de ani, ce a trecut printr-o căsnicie, poate fi amăgită chiar așa. Adică, te muți cu un om fără sa ii știi numele adevărat ( un act nu a căzut niciodată la vedere?), fără sa ii cunosti vreun prieten, fără sa ai idee măcar unde lucrează. El era căsătorit in acel oraș sau familia era in alta parte? Se vedea cu familia lui doar in concedii, in rest nu locuia nici cu ea dar nici acasa la soție? Repet, astfel de situații exista dar povestea trebuie sa fie credibila tocmai fiindcă e ceva ce se poate intampla. Caz concret, cunoscut de mine: studenta in primul an (19 ani), cunoscut coleg din același an dar mai înaintat in vârsta ( 30), ea locuia cu părinții care erau destul de stricți , el mergea des acasa ( orășel mic la peste 200 km de centrul universitar). El invoca părinți bătrâni și singuri, așadar mersul f des la ei era normal, pe alta parte venea des la iubita lui in vizita, ii cunoscuse părinții, cumva părinții au fost convinși sa ii lase sa se mute împreuna intr-o garsoniera ce o dețineau, chiar le luaseră mașina. Băiatul a cerut fata de soție, s-a scuzat pentru părinții lui care erau destul de săraci, bolnavi și probabil la cununie nici nu pot veni..in fine, era înainte de internet, nu puteai afla prea multe. Intr-un final, după ce băiatul a făcut aproape toată facultatea ajutat de “viitorii socri” și a trăit viața buna, s-a aflat ca acasa nu are doar părinți in vârsta ci și soție și copil, pe care nj avea de gând sa ii părăsească, ba chiar le trimitea câte ceva din banii primiți de la “logodnica”. Nu era prima data când proceda așa.

    • In momentul in care depui actele pentru căsătorie trebuie sa aduci o dovadă că nu ești căsătorit. Deci se poate verifica înainte de căsătorie.

    • Alexandra D, ma refeream la faptul ca omul s-a prezentat ei cu nume fals și a rămas așa ani de zile. Cum poți avea o relație serioasă cu o persoana și sa nu ii știi numele adevărat? Chiar nu ii vezi in acest timp niciun act, card, corespondenta de vreun fel? Starea civilă nu o poți afla cu certitudine decât in anumite condiții, dar numele…

  4. Mult respect pentru curaj si o imbratisare virtuala!
    Of mai fetelor eu nu inteleg cum e aia o relatie, cum iti faci planuri de viitor cu un om care tu nu stii unde doarme noaptea. Adica ok pleaca in delegatie, unde? la ce hotel? cat timp? Cum adica te-ai mutat impreuna cu un om pe care-l vezi foarte rar? Aia e vizita nu viata impreuna. Tu habar nu ai ce face in alea doua saptamani dar il iubesti?
    Tot aud de cazuri d-astea in care el are o viata dubla si imi sta mintea in loc, nu reusesc sa inteleg cum e posibil.
    De curiozitate, daca stii identitatea lui, ai incercat sa te duci la el acasa? Sa stai de vorba cu nevasta-sa? Ai incercat sa postezi toata povestea pe pagina lui de FB? Eu as avea grija sa stie tot neamul lui povestea. L-as astepta la servici in fiecare dimineata. I-as face viata un iad pana plateste ultimu leu.
    Si pentru mamele de fete de pe blog: invatati-le despre dragoste dar si despre spirit critic, cinism si luciditate. Cand vine Fat Frumos tarziu acasa sa-l ia la intrebari nu sa lesine de fericire.

    • Chiar așa, a găsit soția deci l-a găsit și pe el, in ziua de astăzi, a telefoanelor inteligente, sigur are zeci de dovezi ale poveștii lor. Sigur exista măcar un mesaj despre credit. Măcar banii ii poate recupera sau poate încerca, dacă soția nu e din același aluat ca și el ( și totul a fost un plan al ei) ar putea sa ii dea banii măcar pentru a evita scandalul.

    • Cred ca a recunoscut ca era intr-o perioada vulnerabila si sincer, dragostea chiar orbeste. Te-ai mira cate femei accepta relatii cu jumatate de norma doar din nevoia de putina dragoste. Bineinteles ca ar putea sa-i faca respectivului probleme si sa stea de capul lui si al nevestii, dar oare asta o va ajuta sa mearga ea mai departe? Nu stiu, intreb…din experienta proprie furia si razbunarea in final tot pe tine te fac sa te simti rau. Karma o sa-i vina de hac la un moment dat omului aluia, nu trebuie sa-si mai consume ea alta perioada din viata (dupa cea consumata deja) pentru asta, parerea mea.

  5. Draga doamna inteleapta, curaj.
    Ai pierdut bani, sigur sunt importanti pentru ca muncesti pentru ei. Ai parcurs o experienta de viata, traumatizanta ce-i drept, care te-a facut sa fii atenta la oameni.
    Dar faptul ca ai impartasit povestea ta si altora demonstreaza ca esti om bun si ca iti pasa de cei din jurul tau.
    Curaj, viata e plina de lectii, dar toate trec.

  6. Felicitari pentru curajul de a povesti public prin ce ai trecut! Imi pare rau ca ai trecut printr-o asemenea experienta. In general femeile sunt atrase de tipologia „bad boy” mai ales pentru sentimentul constientizat sau nu „pentru mine, pentru ca ma iubeste, eu il voi schimba”.
    Nu as putea avea niciodata o relatie (daramite sa ma mai si mut) de lunga durata cu cineva caruia nu i-am vazut niciodata actele si care, pe motiv ca lucreaza mult si are delegatii, sta plecat din casa comuna saptamani intregi.
    Exista o familie apropiata mie unde el devenise dependent de jocuri de noroc si, desi aveau copil mic acasa, continua sa isi toace salariul si imprumuturile bancare facute fara stirea ei, ba chiar lua si bani de la proprii parinti mintindu-i ca are nevoie de bani pentru copil (pentru care nu cumpara nici macar un scutec sau ceva de mancare). Ce incerc sa spun si nu-mi prea iese este ca ai scapat „ieftin”.

    • Dar nu poti sa pleci in delegatie un an si jumatate, timp in care a avut o relatie in paralel. Cum se impartea? O zi cu una, doua cu cealalta? Trebuie sa ai un psihic foarte tare astfel incat sa rezisti, sa nu te incurci in minciuni, sa poti sa detii controlul …

    • Cine ştie şi relaţia cu soţia cum o fi fost…

      Poate că bănuia dar s-a complăcut, sau poate ca aveau scandaluri ori de câte ori pleca …

      Sau poate ca ceva intradevar nu se leaga in poveste, dar oricum morala e alta.

    • Pe lângă asta, ea unde stătea înainte să se mute cu el în chirie? Și unde s-a mutat înapoi după ce s-au depărțit?

      Sunt multe goluri în poveste, dar pe lângă naivitate, mi se pare și o lipsă enormă de comunicare. Cum stai așa cu omul luni de zile și nu discuți lucruri esențiale încât să afli măcar cum îl cheamă? Nu interogatoriu, ci discuții firești între doi oameni care încearcă să se cunoască la începutul relației. Și cum a aflat concret că a mințit și cum a dat de soția lui?

  7. Si nu s-a gandit nimeni ca si sotia poate fi implicata cu buna stiinta in toata povestea asta.
    Eu cred ca in cazul de fata soțul era cel care cu acordul soției mergea „la produs”…..si uite ca victima, probabil nici prima nici ultima, a gasit-o cu ușurință!!

  8. Vrei si despre bărbați? Am exemple. Dragoste mare, el angajat in telecomunicații cu salariu mare pe vânzări + studenta, ea studenta. Trăit la camin. Cand i-a castigat total încrederea, l-a lăsat în fundul gol. I-a golit toate cardurile. Si săracu avea doar mama si inca 3 frați pe care îi ajuta cu bani. La banca, în fata mea se baga un domn, cetatean străin care vb stricat românește. Domne, verificati, verificati. Cineva mi a luat toti banii din cont. Nu mai mici un leu. Si cati altii păcăliți de „mari iubarete” care se dădeau i îndrăgostite, li se renovau apartamente si apoi flit la oameni. Sint atâtea de femei și bărbați care au fost lăsați fara case, care au ajuns în boscheti. Si chiar unii de proprii copii. Eu nu as face credit nici pt propriul copil. L-aș ajute, dar nu sa ajung boschetara la bătrânețe.

  9. „Nu am vrut să renunț la relația cu el și am făcut un credit de nevoi personale pe 5 ani și i-am dat lui toți banii.” – mie fraza asta mi-a dat fiori. Intuitiv deznodamantul era stiut cu mult inainte sa se intample… ce pacat ca nu suntem educate sa ascultam intuitia.

    De altfel, ajunsa la 40 de ani, aud multe povesti despre doamne care intr-un fel sau altul intretin barbati, cu motivatii dintre cele mai diverse. Dincolo de barfa insa, in spatele acestor povesti se ascund abuzuri si traume, rusine si. – ori poza perfecta de FB, ori tratamentul prin expunere publica la fel ca in cazul de fata, in locul vizitei la psiholog.

    In acelasi timp insa, multi barbati (nu neaparat singuri si nici vulnerabili) ajung victimele aceluiasi tip de inselatorie. Fata de noi insa, ei nu au intuitie… cand gasesc casa goala nici nu stiu ce i-a lovit :).

    • Intuiţia e legară de experienţă, nivel de inteligenţă şi spirit de observaţie.
      Nu e o regulă ca un bărbat să nu aibă intuiţie, depinde de persoană.

  10. Îmi pare rău că ați trecut printr-o asemenea experiență. Înțeleg că e dificil ce voi scri dar gîndiți-vă că pe lîngă toate lecțiile învățate din această istorie poate l-ați cunoscut pentru că sunteti anume acea persoana care îl va denunța. O puteti face pe retelele de socializare printr-o singura distribuire a pozei si exemplificare a ceea ce face (in continuare toti care vor citi vor redistribui). Deasemenea raportati administratorilor site-lui matrimonial identitatea sa dar si politiei. Astfel de persoane trebuie sa devina publice pentru a nu mai abuza de increderea altora.

  11. Cine e escroc, escroc ramane. Si astea se invata de acasa, intr-o forma sau alta. Pe vremuri mai fugea mirele cu banii de la nunta. Sau viitorul mire care spunea ca nu are bani de nunta dar sa plateasca parintii ei si din banii aia sa ia o casa – in 1-2 ani divort si 50% 50% si gata. Sau gaseai soti in chrasma cu femeia ingrijind copii, batrani, batatura si gospodarie.
    Alte forme sunt relatiile de 10-20 ani diferenta, unde partenerul al mai tanar…nu lucreaza.
    Sa nu intrebam unde umbla barbatul e iar invatata de acasa, si inca intalnita in multe relatii.

    Luati-va timp si mergeti intr-o sala de judecata, am auzit cateva povesti acolo…

  12. La mine creditul a fost pe 10 ani (mai am 2 luni și scap) 2 ani lapte și miere cred ca e standard ce-i drept personajul meu divorțat cu un băiețel (ptr care am făcut alt card să-l dau la școală însă asta făcut din inima nerugata de nimeni). La noi s-a terminat după decesul tatălui meu ptr ca el nu se putea muta la bloc(scz ieftina născut crescut la bloc) preferând sa stea în casa cu părinții și surorile cu familiile lor asa la grămadă ca tine de cald

    • Sincer eu am fost căsătorită, și a fost același escroc sentimental …sincer nimeni nu merită nimic…sănătate și restul vine de la sine!

  13. Se intampla si in realitate. Coafeza mea a locuit 8 ani de zile cu prietenul ei, timp in care a investit intr-o casa care nu era a ei, nici macar a prietenului, ci a parintilor lui.
    Dragostea te orbeste, ea tot spera as o ceara in casatorie…
    El si-a gasit pe alta, pe ea a dat-o afara din casa, si cu cealalta intr-un an s-a casatorit…
    Nu e acelasi lucru ca un credit, dar tot bani pierduti din cauza unui barbat sunt…

  14. Asemenea persoane ar trebui facute publice cu nume si prenume. Totusi in povestea de fata 1.5 ani cat ar fi durat relatia + 2.5 ani cat a mai ramas de platit din credit nu prea fac 5 ani (durata creditului).

  15. Un prieten de al meu a fost casatorit aproape 20 de ani in Ucraina. Casa in care a locuit cu sotia si copiii a fost construită 90% din munca lui, dar casa e pe numele ei pentru ca el nu are cetățenie ucraineana. Acum au divorțat, ea a plecat in Germania, e cu un alt bărbat, iar el a trebuit sa o ia de la zero, sa pună bani deoparte sa își cumpere ceva pentru el. La peste 40 de ani… Ea chiar i-a spus sa plece ce a “casa ei”. E casa ei, dar făcuta din munca lui de ani de zile… ?
    Eu dacă ma voi căsători, voi face contract prenupțial. Nu cred in povesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *