De ce și cum suntem înnebuniți cu toții după Frozen 2 (nu doar copiii, ci și eu)

O să ziceți c-am înnebunit, precis. Că mi-a luat părințeala mințile și le-a transformat în breloc în formă de iepuraș pufos cu puteri magice de gheață.

În ultima lună am fost să văd la cinema Frozen 2 de trei ori. Nu pentru că m-au amenințat copiii, ci pentru că am vrut. De fapt, eu am fost cu ideea să mergem a doua oară. Și a treia oară. Am invitat și alți copii cu noi de fiecare dată. Spread the love!

Ieri, când l-am văzut a treia oară, aproape toată sala (care era plină ochi) văzuse filmul. Copiii spuneau ce urmează, adulții fredonau versurile melodiilor, m-am simțit (aproape) ca la un concert Queen, unde toată lumea e mare fan.

Doar că acesta e un film Disney. Desene animate, fraților. A înnebunit lupul?

Și primul Frozen mi s-a părut foarte bun. De la mesaj la acțiune, umor, muzică, cred că e cel mai bun lungmetraj Disney. Pe acela l-am văzut de vreo opt ori cu copiii (și o dată singură). Împuternicește atât de frumos copiii! Poți face ce îți dorești dacă accepți cine ești și nu renunți!

Frozen 2 mi se pare și mai bun. Intriga e mult mai densă, complexă, față de primul film. Elsa are puteri mult mai mari. Ana e mai înțeleaptă. Olaf și el. Kristoff e mult mai cizelat și la fel de simpatic.

Toate detaliile hainelor, cât de bine sunt realizate marea furioasă, tornada, spargerea digului, acțiunea, mesajele evidente și cele subtile, personajele, care sunt consistente și consecvente, umorul pe care-l aduce Olaf, coloana sonoră, care are multe piese foarte bune, adaptarea în română e foarte bine făcută, vocile sunt bune, versurile la fel, Dan Byron e foarte fain pe voce.

Prima oară când am văzut filmul am plâns la o fază și am aplaudat la alta.

Dap, am 40 de ani. E drept că nu prea m-am bucurat de desene animate de calitate când eram mică.

A doua oară am plâns un sfert de oră.

Ieri, a treia oară, am plâns de trei ori și am cântat jumătate de film, împreună cu sala.

Ieri am văzut filmul în varianta 2D, mulțumesc, Happy Cinema și distribuitorului Forum Film că au făcut posibilă vizionarea filmului în 2D pentru copiii și adulții care nu pot sau nu vor să meargă la 3D. A fost și cea mai liniștitoare și plăcută experiență Frozen 2 dintre toate.

O să mai merg, cu siguranță. Ascultăm în casă non stop coloana sonoră, discutăm despre faze și scene, de ce crezi că a zis Elsa asta și cum adică apa are memorie.

În mod evident, vi-l recomandăm. 2D, dacă puteți. Varianta în engleză, dacă vreți vocile originale, deși și cea în română e foarte bună. Aș zice că merge de la 4 ani în sus (mai mult pentru că nu cred că un copil mai mic de 4 ani are ce să caute în cinema, sunetul e prea puternic și imaginile prea mari și agresive pentru ochii și creierul lui în formare), nu are personaje negative și nu e deloc înspăimântător, mesajele principale sunt că e important să reparăm greșelile trecutului, să ne descoperim și să ne acceptăm, că trebuie să îi protejăm pe cei dragi și să le rămânem mereu aproape, dar fără să le tăiem aripile, că iubirea e cel mai prețios lucru, că familia e teribil de valoroasă, că nu te poți rupe de trecut, dar poți face pace cu el ca să trăiești în armonie, că umorul, sinceritatea și răbdarea ne țin împreună.

Indicii despre intrigă sunt prezente în hainele și bijuteriile pe care le poartă personajele (care se asortează sau dimpotrivă, sunt disonante în funcție de starea relației lor în acel moment), în jucării mici plasate în plan secund, în replici și glume subtile.

Sigur că nu e o capodoperă, sunt și cateva faze și replici dubioase (ca să nu zic slabe), dar una peste alta, cred că e un film de văzut, inclusiv de către adulți. Da, și de băieți, și de fete. E despre putere, iertare, prietenie, familie, și băieții au nevoie să se indentifice cu personaje fantastice feminine, așa cum și fetele au nevoie să fie din când în când Batman!

Vă las cu melodia principală, cântată de adorabilii Panic at the Disco. Love love!

 

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

9 comentarii

  1. Nuuuuu. Eram intr o stare ca m a enervat tot filmul. Nici de Olaf nu am ras, totusi , la final când ieseam din sala i am recunoscut voce lui Brendon Uri e ( solistul Panic at the Disco). Am sperat ca in videoclipul de pe youtube, a coloanei sonore, va aparea si el. Asa a fost . Când i am vazut fațuca in videoclip aproape mi au dat lacrimile. A fost cu dedicatie de la Hollywood, pentru toate mamicile disperate, care urmau sa asculte si sa vadă videoclipul de un catralion de ori. Multumim celui cu ideea. Buni astia de la echipa de marketing. Stiu unde sa ne atingă. Daca o alegeau pe Taylor Swift eram dead and gone!

  2. SPOILER ALERT (va rog nu cititi comentariul daca nu ati vazut filmul).
    Eu n-as zice ca e mai reusit decat Frozen. Fetita mea s-a speriat de vreo 2 ori bine de tot si mi-a sarit in brate cerandu-mi sa mergem acasa. E vorba de faza cu calul creat din apa care incearca s-o inece pe Elsa. Sincer, nici eu ca adult n-am inteles de ce era nevoie de o scena atat de violenta care nu se lega cu nimic din tesatura povestii.
    INSA
    Una peste alta, e vorba de o animatie grozava si tare reusita(dar nu, nici pe departe la fel de buna ca prima). Astept sa-l vad si in engleza(la adaptarea din daneza muzica lasa mult de dorit)

  3. Inteleg perfect, la noi e aceeasi situatie ?❤️! Impresionant filmul si da, am ras si am plans cu totii si l-am vizionat de doua ori, iar acum il asteptam sa intre pe viitor pe HBO Go

  4. Hmm…sincer, eu nu m-am dat in vant nici dupa Frozen 1. Nu prea inteleg nebuneala care s-a creat. Poate or fi calitatea imaginii si efectele speciale. Insa intriga si scenariul…mediocre. Iar dublat e horror. Raman la desenele animate Disney de acum 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *