Patru noi idei de jocuri de familie (două de cooperare, unul solitar, altul competitiv) (p)

Revenim cu noi recomandări de jocuri, pentru că știu că vă prind bine.

Azi e despre boardgames de cooperare, dar nu numai, avem și un joc de strategie cu bile care e hipnotizant de-a dreptul!

Avem și reducere la site-ul care le găzduiește, Juland.ro, 10% la orice produs cu codul PRINTESA10 până pe 12 iulie, transport gratuit la comenzi de peste 300 de lei. Codul se aplică în coș doar la produsele care nu sunt deja reduse. Pe pagina de Facebook a blogului, aici, avem și un concurs fulger la care puteți câștiga două dintre aceste jocuri, Cauldron Quest și Triumph of the Temple. Baftăăăă!

Sky Magic, joc de cooperare potrivit pentru copii peste 6 ani

Încep cu preferatul familiei, care este Sky Magic, un joc de cooperare care e și foarte fain realizat, are și reguli super atrăgătoare. Are colaborare, magie, personaje foarte frumos create, răsturnări de situație, zaruri surpriză, e foarte foarte fain!

Ideea jocului este aceasta: o furtună puternică se apropie, iar cele cinci personaje magice trebuie să ajungă acasă înainte de a rămâne fără vrăji.

Fiecare jucător dă cu zarul, apoi, în funcție de ce arată acesta, jucătorul trage o carte cu schimbări de vreme, una de magie, sau avansează pe planșă.

 

Cărțile cu vremea induc schimbări pe planșa de joc, personajele pot fi blocate, întoarse la start, sau dimpotrivă, ajutate de vântul care spulberă norii. Cărțile de magie ajută personajele, însă când se termină, dacă măcar un personaj e încă pe traseul, jocul este pierdut.

 

De ce ne place? Pentru e imprevizibil, pentru că ne-a ajutat să ne coalizăm, ne plac mult piesele și schimbările de scenariu, mi-a plăcut să văd copiii sfătuindu-se și cooperând, am jucat de multe ori multe zile la rând, când veneam în sufragerie dimineața, îi găseam pe ei jucând propria formă de joc.

Jocul costă 129 lei lei, îl găsiți aici, redus cu codul PRINTESA10 este 116,1 lei.

 

Marble Circuit, labirint cu bile, potrivit peste 8 ani

Preferatul meu dintre aceste jocuri este Marble Circuit.

Jocul este practic un labirint cu bile din oțel pe care-l construiești din piese, în funcție de cartonașul cu provocări pe care ți-l alegi.

După ce termini construcția, eliberezi frâna și bilele o iau la vale, iar la final vezi dacă ai îndeplinit provocarea sau nu. Cam așa.

Jocul are 64 de provocări, de la foarte ușoare la complicate.

Îmi place acest joc pentru că nu e ușor, pentru că ajută copiii să înțeleagă gravitația și procesul cauză-efect, pentru că îi antrenează în capacitatea lor de a face strategii.

 

Jocul costă 135 de lei, îl găsiți aici, redus cu codul PRINTESA10 este 121,5 lei.

Triumph of the Temple, joc de potrivire recomandat peste 8 ani (zic instrucțiunile, eu zic 6)

Ivan, care este înnebunit după pietre prețioase, s-a bucurat de Triumph of the Temple, care este un joc de potrivire, o combinație de mozaic cu domino, iar la fiecare mutare bună, primești pietre prețioase drept recompensă! 🙂

Povestea jocului e asta: ai descoperit o piramidă străveche în nisipurile mișcătoare ale Egiptului. Treaba ta este să recreezi artefactele egiptene pentru a câștiga pietre prețioase drept recompensă. Trebuie să potrivești piesele cu desene în funcție de cartea pe care o tragi din teanc, apoi primești pietre prețioase în funcție de câte potriviri faci la fiecare așezare.

Ne place pentru că e foarte fain realizat, nu e foarte complicat și ne place să colecționăm pietre prețioase. 🙂

Jocul costă 110 lei lei, îl găsiți aici, redus cu codul PRINTESA10 este 99 lei.

Cauldron Quest, joc de cooperare recomandat peste 6 ani

Cel de al patrulea joc interesant, deși ceva mai complicat, este Cauldron Quest. Este tot un joc de cooperare, ne plac mult acestea, pentru că nu se supără nimeni, dimpotrivă, ne coalizăm, căutăm soluții împreună ca jocul să nu ne învingă!

Ideea jocului e următoarea: un vrăjitorul rău a făcut o vrajă pentru a distruge regatul, iar jucătorii împreună trebuie să creeze poțiunea care să rupă vraja! Iar pentru a face asta, e nevoie să descopere ingredientele din oală.

Pionii sunt borcanele cu ingrediente, care sunt cu gura în jos, iar jocul îți oferă posibilitatea de a le întoarce când ajungi cu ele în mijloc sau folosind o anume vrajă pe care o obții dând o anumită combinație de zaruri.

 

Ne place pentru că iubim magia și misterele, pentru că jucăm împreună pentru o cauză bună, pentru că dezbatem variante, propunem soluții.

Locul costă 110 lei lei, îl găsiți aici, redus cu codul PRINTESA10 este 99 lei.

Vă recomand să căutați bine pe site, sunt multe lucruri interesante acolo. Aveți și multe variante de roboți programabili pentru copii, o mulțime de jocuri logice, jucării senzoriale și alte jocuri de cooperare care sunt faine, noi le-am ales pe acestea pentru că suntem pasionați de zona de magie, dar sunt unele cu dinozauri, zâne, sirene, animale, seturi Lego, dați un ochi și la jocurile Q-Ba Maze, sunt tot felul de seturi de construit labirinturi pentru bile, unele luminoase, altele colorate.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4174

4 comentarii

  1. Buna, tocmai voiam sa comand celelalte 4 jocuri de colaborare recomandate luna trecută. Care variante le-au plăcut copiilor mai mult? Mersi

    • Dintre toate cele 8, preferatul lor este clar Sky team, urmat de Ușa secretă, apoi pe locul doi Triumph of the temmple si Prințesa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *