Ziua de 25 iulie de acum 11 ani

În 2009, ziua de 25 iulie a fost, cred, cea mai caldă din tot anul.

Nici nu era miezul zilei și tot machiajul îmi cursese aiurea (durase 90 de minute să mi-l facă fata drăguță care m-a pictat în balconul mic de lângă Piața Muncii), părul (coafat la cască alte 90 de minute) mi se lipise de cap, o bulină de hârtie roșie de la confetti îmi intrase sub corsaj la finalul slujbei de cununie și din cauza transpirației mele, îmi pătase toate cele cinci straturi de tule ale rochiei, petrecerea nu începuse încă și eu arătam ca o dansatoare epuizată după zece ore pe scenă, cu o pată roșie pe piept (sigur invitații au crezut că am exagerat cu vinul ăla de împărtășanie), lucioasă, asudată, nici urmă de ruj, cu tușul pe obraji, cu buclele linse, lipite de cap, cu rochia venită din China prea mare și strâmtată de croitoreasa de lenjerii, cu trena cusută de mama în dimineața aceea, prinsă cu ace de siguranță care-mi cădeau unul la cinci minute…

Dar ce zi frumoasă am avut!

Cu băiatul ăsta atât de frumos de mână, zână am fost!

Nu m-a deranjat nimic, nimic nu mi s-a părut nepotrivit.

Și nici acum nu mi se pare.

Când m-am uitat la pozele noastre desculți mi-am dat seama că nici pedichiura n-o aveam făcută. Nici manichiura.

Dar e ok, că eu niciodată nu mi le fac cum trebuie, la salon.

N-am considerat că în ziua nunții trebuie să fiu altfel. Acum consider la fel.

Am fost noi ca atunci când ne-am cunoscut, ca în ziua aceea, ca acum.

S-au schimbat multe de atunci.

Am pierdut împreună o sarcină.

Am născut împreună doi copii.

Pe care îi creștem împreună.

Am pierdut eu un tată, apoi el un tată.

Bunici mulți, prea mulți, s-au dus.

Am rămas aici împreună cu copiii noștri, să ne aducem aminte de ei pe chipurile lor, în gesturile lor.

N-a fost mereu bine și ușor.

De multe ori am simțit că nu ne mai găsim unul pe altul, că am pus pauză prea mult ca să fim părinți, că pauza s-a transformat în viața noastră.

Dar cred că niciunul dintre noi nu a încetat să fie acolo, să stea cu mâna întinsă pentru celălalt, chiar dacă celălalt nu părea s-o vadă.

Suntem la fel, chiar dacă eu mai slabă, el mai cărunt.

Facem aceleași glume tâmpite. Râdem ca proștii nesiguri, dar în același timp siguri.

Avem aceeași nevoie organică, simplă, unul de altul.

Habar n-am unde vom fi peste alți 11 ani.

Nu-mi place să spun niciodată și totdeauna.

Tot ce știu e că mâna mea e acolo, în a lui, acum. Și asta-mi dă putere, pace, recunoștință, răspunsuri, confort, surprize, râs, îmi dă o bază și un vârf pe care mă cațăr în fiecare zi, iar de acolo de sus, cu el de mână, cu copiii noștri alături, cu mamele noastre și familia noastră, cu prietenii noștri puțini, dar indispensabili, n-am nimic pe lista de cerut în afară de sănătate.

La mulți ani, omule!

Azi scot rochia de mireasă din dulap după 10 ani și o îmbrac, doar așa, să văd cum îmi mai vine! 🙂

 

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

29 comentarii

    • Bună…la multi ani …te urmăresc de când a venit micuța noastră și unicul copilaș al nostru..Mă regăsesc aproape în totalitate în povestea ta…iar asta cu unghiile nu gasesc un must have.. văd atâtea cupluri căsătorite care nu își vorbesc când merg in concediu…așa că decât cu unghii făcute la nunta și nefericită…mai bine fără și fericită…Încă o data la multi ani și să auzim numai de bine

    • La multi ani fericiti mai departe in calatoria vietii! Sa va vedeti copiii mari!

    • La multi ani fericiți! Și noi am împlinit azi tot 11 ani de căsnicie și da, pot să confirm că a fost cea mai călduroasă zi din an?

  1. Felicitări! Cred ca este una din cele mai frumoase declarații de iubire pe care am citit-o. Sa va bucurați unul de altul ca și pana acum!

  2. La mulți ani și multă iubire! Noi anul ăsta vom face 34 de ani de căsătorie și simt că – l iubesc pe soțul meu mai mult ca la început! Probabil că datorită a ceea ce-am trăit și experimentat de-a lungul acestor ani. Tuturor pace în cămin!!!

  3. La multi ani, frumosi! Si noi am implinit 9 ani alaltaieri, iar azi il aniversam pe iubitul nostru al 6lea an. Timpul trece ca nebunul, noi nu simtim ca ne-am schimbat, in acelasi timp stim ca suntem, totusi, altul si alta.

  4. La multi ani binecuvantati, Ioana si Omule! Sa fiti bine, sa fiti sanatosi! Mi-e drag sa ma uit la voi si sa va ascult povestile! Iar copiii… copiii sunt minunati! Ca toti copiii, de altfel!❤

    • Doamne cât te iubesc!!! Îți citesc articolul cu gura pana la urechi și ma regăsesc în mare parte în descrierea ta. Sunteți minunați! La mulți ani fericiți și sănătoși! ???

  5. Sunt convinsă că rochia îţi vine la fel de bine, în condiţiile în care pari neschimbată faţă de acum 10 ani 🙂 .
    La mulţi ani !

  6. La cit de multi ani cu sanatate! Sa va bucurati unii de altii, mari si mici si sa fiti aproape cu gindul si cind nu sinteti aproape cu trupul !

  7. Sunteti niste parinti foarte buni, cu siguranta “pauza” a meritat, mai ales in conditiile actuale de viata, in care familia e cea mai importanta! Sa gasiti mereu momente pentru voi! La multi ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *