Șapte jocuri amuzante și educative cu aritmetică și geometrie pentru copii de 4-7 ani (reduceri, P)

Jocurile Learning Resources sunt atât de bine făcute încât ar trebui să se găsească în toate școlile din lume. Copiii învață în joacă noțiuni de aritmetică, geometrie, fizică și multe alte domenii, fără efort și cu bucurie.

Vreau să vă prezint câteva dintre descoperirile noastre recente, poate vă plac și le strecurați sub brad: câteva jocuri cu operațiuni ușoare, prin care copiii de patru, cinci, șase ani pot înțelege adunarea și scăderea, dar și formele geometrice, fracțiile, ordinea numerelor. Avem și o reducere de 15% la toate jocurile Learning Resources de pe Educlass.ro, tot anul, cu codul EduClass15.

Vi le prezint în ordinea preferințelor noastre, toate ne plac, dar cu unele ne jucăm foarte mult, cu unele doar mult.

aventură în Mlaștină (pentru copii peste 5 ani)

Este foarte simpatic, e un board game cu zar și pioni, doar că avansatul pe planșa de jos se face rezolvând operațiunile de adunare sau scădere indicate de zaruri (două cu cifre până la 6, unul cu + și -).

Cei patru pioni sunt foarte frumoși și rezistenți, ușor de manevrat și stabili.

Tabla conține tot felul de provocări, pe lângă operații avem și sarcini legate de identificarea numerelor pare și impare, calcularea dublului unui număr, plus ceva noroc.

Planșa e foarte simpatică, tot jocul este, de altfel, copiii îl aleg foarte des, fac socoteli în joacă, fără efort.

Se poate juca între 2 și 4 persoane, e recomandat între 5 și 9 ani. Îl găsiți aici, redus cu codul EduClass15 costă 66,3 lei.

păsările tropicale, joc matematic potrivit de la 5 ani în sus

Jocul include 10 tucani colorați, numerotați de la 1 la 10, și 120 de mici carduri matematice, 60 cu operații de scădere, 60 cu operații de adunare, colorate diferit în funcție de operație.

Sunt mai multe variante de a juca Păsările tropicale, puteți folosi păsările pentru a ajuta copilul să învețe numerele până la 10, îl puteți ruga să compare numerele, să pună păsările în ordine, sau puteți extrage fiecare pe rând câte-un cartonaș și apoi să-l puneți în pasărea corespunzătoare rezultatului operațiunii, sau unul întoarce cartonașul și cine pune primul cartonașul în tucan câștigă un punct.

E foarte simpatic, păsările sunt bine realizate, operațiunile sunt simple, competiția poate fi înlăturată complet dacă doriți, alegând o strategie de joc necompetitivă. Cred că poate fi un material util pentru grădinițe și școli!

Cutia include și un ghid cu sugestii de joc. Se poate juca între 2 și 4 persoane, e recomandat între 5 și 9 ani. Îl găsiți aici, redus cu codul EduClass15 costă 125,8 lei.

Mental Blocks 360, loc de logică, potrivit pentru 5-9 ani

Acesta e un joc de atenție, strategie și gândire critică, foarte fain pentru copii de la 5 ani în sus. În joc sunt incluse 15 piese colorate din plastic de forme diferite, le vedeți în poză, și 40 de cartonașe cu provocări pe o parte și răspunsurile la ele pe partea cealaltă.

Practic, fiecare cartonaș conține o provocare, sunt pe trei niveluri de dificultate.

Pe cartonaș vezi ce piese trebuie să folosești, ce imagine trebuie să obții cu ele și din ce unghi privești construcția ca să vezi ce trebuie.

De exemplu, aici e provocarea.

Și asta e soluția:

Copiii trebuie să se prindă cum să aranjeze piesele ca să obțină exact ce trebuie, ceea ce în majoritatea provocărilor este chiar dificil, dar jucându-se vor învăța să încerce diverse abordări, să schimbe unghiul, să încerce până le iese!

Se poate juca între una și oricâte persoane, e recomandat între 5 și 9 ani, îl găsiți aici, redus cu codul EduClass15 costă 120,7 lei.

cubul culorilor, joc de strategie, potrivit pentru 5-9 ani

Jocul conține 40 de carduri care se împart între jucători, câte 6 la început, apoi fiecare pune când îi vine rândul un card care să se potrivească cu cele de jos măcar la un pătrat, ideal la cât mai mult. Ca un fel de domino pe culori.

Se poate juca între 2 și 6 persoane, e recomandat peste 5 ani, eu zic că merge de la 4 ani în sus. Îl găsiți aici, redus cu codul EduClass15 costă 46,75 lei.

set de construcție Forme 3D, pentru copii între 6 și 10 ani

Acesta e jocul preferat al pisicii, care ne fură mereu conectorii în formă de bile. 🙂

Jocul acesta e perfect în grădinițe și școli, pentru că permite copiilor să învețe geometria plană și pe cea spațială, vor putea construi orice formă 3D sau 2D în paralel, mai mulți copii odată.

Setul include 80 bețișoare (drepte si curbe) de culori și dimensiuni diferite, 34 de conectori (bile) și 15 carduri față-verso cu 30 activități.

Se poate folosi de mai multe persoane în același timp, e recomandat între 6 și 10 ani. Îl găsiți aici, redus cu codul EduClass15 costă 151 de lei.

i sea 10, joc matematic pentru copii peste 4 ani

I sea 10 e un joc simpatic de atenție și memorie, care folosește și abilități matematice. Jocul include 90 de carduri cu numere și 10 carduri cu un rechin. Toate cardurile se pun pe masă cu fața în jos, apoi fiecare jucător ridică câte unul sau două, le arată tuturor. Cine reușește să găsească sau să rețină două sau mai multe piese care adunate dau 10, strigă I see 10, culege cartonașele cu pricina, le arată și le păstrează. Dacă întorci din greșeală un rechin, pierzi cartonașele pe care le-ai adunat deja (noi am renunțat la regula asta, copiii au decis că e nedreaptă).

Se poate juca între 2 și 4 persoane, e recomandat peste 6 ani, eu zic că merge de la 5 ani în sus, dacă deja face socoteli copilul. Îl găsiți aici, redus cu codul EduClass15 costă 38,25 de lei.

Math Link, setul pentru avansați, potrivit peste 6 ani

100 cuburi in 10 culori diferite

Jocul include 100 de cuburi de plastic (care se pot conecta cu celelalte pe toate laturile), câte zece de fiecare culoare, 15 carduri de activități cu modele fata-verso și un ghid de activități în engleză. Sugestiile de activități sunt despre statistici, fracții, dimensiuni, numere romane, forme geometrice, dar și adunare, scădere, înmulțire. Cerințele de pe cartonașe sunt simpatice, amuzante, iar voi vă puteți juca cu ele oricum, copiii pot construi cu cuburi mașini, castele, pot folosi cuburile la școala online pentru a învăța mai ușor matematica.

Se poate juca între 2 și 4 persoane, e recomandat peste 5 ani, eu zic că merge de la 4 ani în sus. Îl găsiți aici, redus cu codul EduClass15 costă 82,45 lei.

Acestea sunt, sperăm să vă placă! Ah, și dacă doriți și ceva jocuri de fizică și roboți, am făcut câteva recomandări aici, avem reducere și la ele.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

4 comentarii

  1. Sum Swamp l-am avut si noi anul trecut, varianta veche. E super fain. Ajuta enorm la adunat si scazut. Alea de la Learning Resources sunt beton, si soarecul programabil (Colby) e din serie. L-a plimbat fie-mea de l-a rupt pana acum cateva luni. E fain ca sunt atatea jocuri din astea educative, se distreaza si nu simt ca de fapt fac si chestii de scoala 😀

  2. Sigur codul de reducere e valabil tot anul? am incercat sa pun o comanda azi si am primit mesaj ca acest cod a expirat pe 24.12.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *