Cocktailuri cu fructe și iaurt pentru copii de toate vârstele (p)

În ziua în care am pregătit toate cocktailurile de mai jos, a fost o mică petrecere la noi acasă, deși eram doar noi patru. Am golit masa de toate celelalte lucruri și am pus paharele de cocktail pline cu bunătăți, fiecare venea cu paiul lui și gusta un pic de ici, un pic de colo. Preferatul meu a fost cel cu fulgi de ovăz și dulceață de cireșe amare, Ivan l-a ales pe cel cu aromă de trandafir, Sofi pe cel cu cocos, mango și banane, iar Omul, pe cel cu scorțișoară.

Toate au ieșit răcoroase, gustoase, consistente, sunt ușor de preparat, hrănitoare, nu au zahăr sau alte lucruri procesate.

Cocktailuri cu iaurt și fructe

Sunt ideale la petreceri, dar merg și ca gustare de după-amiază sau pe post de mic dejun. Ajută dacă aveți pahare cât mai colorate, borcane, halbe mici de mere, paie de silicon, bambus sau carton rezistent, sau din cele de plastic refolosibile. Noi avem un arsenal întreg după cum vedeți în poze!

Am făcut câteva rețete orientative care nouă ne plac mult, dar voi puteți combina ce doriți, în ce cantități vă place.

Nu vă temeți să adăugați fulgi de ovăz, orz sau secară, nuci, praf de curcuma sau scorțișoară, orice fructe vă plac, inclusiv congelate, iaurt gras sau slab, merg și cu chefir, dacă altceva nu aveți.

Ingrediente cocktailuri cu iaurt și fructe

Noi am folosit iaurt bio de la Napolact, variantele Natural și Cremos (4,5 % grăsime), dar și Chefir tot din gama Bio. Sunt iaurturile pe care le consumăm cel mai frecvent, pentru că sunt curate și gustoase și au un preț foarte bun.

Pentru acest gen de cocktails, un borcănel de iaurt e perfect pentru o porție de copil. Pentru un adult, puteți pune două.

Poate vă întrebați de ce le zic cocktails și nu smoothies. M-am gândit că ar fi mai nimerit, pentru că nu-s cu lapte, ci cu iaurt. Apoi, au și gheață, toate! Cocktails sună mai cool! În plus, dacă sunt consumate pe loc au o textură foarte faină, ca de cocktail. Șiii, după ce se culcă copiii, puteți încerca varianta cu un pic de alcool, sunt demențiale! Povestesc la fiecare în parte ce ar merge, în caz că aveți chef de o petrecere de oameni mari (la care poți fi doar tu, mami, nu e musai nevoie de musafiri). Eu una mă simt mult mai bine când beau un cocktail cu iaurt și banane decât unul cu sucuri maronii din comerț!

Bun, să trecem la treabă!

Denumirile cocktailurilor au fost alese de copii. Eu am testat rețetele cu mai multe tipuri de ingrediente și cantități, am decis să rămânem la rețetele de mai jos, pe care sigur le mai facem!

Sunt atât de simplu de făcut încât copiii și le pot pregăti singuri cap coadă, eu trebuie doar să mă asigur că avem ingredientele în cămară și frigider!

Cocomango, cocktail cu iaurt, mango, lapte de cocos și banană

Cocomango

Am pus un borcănel de iaurt Napolact bio natural, o jumătate de mango, o jumătate de banană, două cuburi de gheață, sucul dintr-o nucă de cocos și jumătate de linguriță de miere.

Am mixat bine la robot, deasupra am presărat fulgi de cocos și puțină scorțișoară.

Cocomango

Cocomango e cremos și dulce, consistent, seamănă puțin cu Pina colada.

Ingrediente Cocomango

Migdalia, cocktail cu iaurt, dulceață de cireșe amare și fulgi de ovăz

Migdalia e un cocktail simplu, dar surprinzător. Are doar patru ingrediente și este mai subtil ca celelalte, are un gust fin de migdale datorat dulceții de cireșe amare, e foarte delicat, dar și consistent și puțin crunchy, pentru că are fulgi.

Nu uitați să adăugați în mixer și gheață!

Migdalia

Am pus:

  • un borcănel de iaurt Napolact bio cremos
  • 2 lingurițe de dulceață
  • 2 linguri cu vârf de fulgi de ovăz
  • câteva picături de zeamă de lămâie
  • gheață (foarte important)
Ingrediente Migdalia

Căpșubana, cocktail cu căpșuni, banane, iaurt și miere

E un cocktail iubit de copii, pentru că e dulce, cremos și foarte aromat.

Căpșubana

Am pus:

  • un pumn de căpșuni
  • jumătate de banană
  • un iaurt mic Napolact Bio natural
  • câteva picături de lămâie pentru aciditate
  • mierea e opțională, adăugați doar dacă căpșunile sunt acrișoare
  • două cuburi de gheață
Ingrediente Căpșubana

Scorțifin, cocktail cu afine, caise, iaurt și miere

Sunt mândră de această invenție a mea, care a avut mare, mare succes!

Scorțifin

Aveți nevoie de un pumn de afine, trei caise coapte bine, un borcănel de iaurt, o linguriță de miere și un praf de scorțișoară de Ceylon, mixați bine. Și gheață, desigur!

E atât de aromat, acrișor, preferatul meu!

Ingrediente Scorțifin

Dulcefir, cocktail cu dulceață de trandafir, banană, lapte de cocos și fulgi de ovăz

Acesta a fost surpriza zilei!

E atât de aromat, surprinzător, consistent, ne-a dat pe spate!

Dulcefir

Am pus în el un borcănel de iaurt, o lingură de dulceață de trandafir, o jumătate de banană, câteva picături de lămâie, sucul dintr-o nucă de cocos și două cuburi de gheață. Apoi am mixat totul până a devenit cremos.

Am decorat cu un boboc de trandafir dintr-o cutie de ceai. 🙂

Ingrediente Dulcefir

Nectais, cocktail cu nectarine, piersici, caise, iaurt și miere

Am vrut să pun la un loc aceste fructe de vară atât de faine! A ieșit ceva un pic mai chunky, pentru că nectarinele au fost crocante și nu moi, dar e foarte gustos!

Nectais, cocktail cu nectarine, piersici și caise

Am pus în el:

  • jumătate de nectarină
  • jumătate de piersică moale
  • două caise moi
  • un borcănel de iaurt Napolact Bio natural
  • o linguriță de miere
  • două cuburi de gheață

Vă recomand să folosiți cât mai mule fructe proaspete de sezon, dar puteți adăuga pentru aromă și dintre cele exotice, mango e delicios în cocktailuri, și ananasul e (eu nu l-am folosit pentru că am vrut să-l am întreg pentru poza de final :P), sucul din nucile de cocos e atât de aromat, poate fi băut cu paiul direct din nucă, după ce găuriți cu cuțitul ochiul mai moale al nucii!

Nu uitați, de asemenea, să spălați bine toate fructele cumpărate. Eu spăl cu detergent de vase toate fructele cu coajă necomestibilă, inclusiv bananele, pepenele, nucile de cocos, ananasul, iar pe cele cu coaja comestibilă le spăl în apă cu bicarbonat și oțet, în care le las un pic, apoi clătesc foarte bine.

Noi folosim iaurt de la Napolact, pentru că ne plac la gust, le găsim ușor în magazinele din cartier și pentru că sunt din lapte colectat de la fermele de la noi, din Ardeal. Societatea Română de pediatrie recomandă și ea produsele lactate bio de la Napolact. Mă bucur că mi se confirmă astfel alegerea! ?Mai multe detalii despre Napolact Bio găsiți aici

Bun, acum, ca notă de subsol: dacă doriți varianta cocktailurilor de mai sus pentru adulți, în Cocomango puteți pune un deget de rom alb. În Migdalia merge tequila, la fel și în Căpșubana. În cele pentru adulți aș pune și mult mai multă gheață. Sante!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *