Abia așteptăm să înceapă școala! Știți de ce? (P)

Vacanța asta am stat doar noi patru aproape tot timpul. Nu ne-am propus în mod deosebit asta, dar așa a ieșit. În călătorii am mers fără prieteni, rar ne-am mai văzut în parc cu colegi sau cunoștințe. Cel mai mult am fost eu cu copiii, în parc, la alergat, acasă, la gătit, la mâncat, la piscină, la muzee, când a putut, ni s-a alăturat și omul.

Ne-am umplut paharul unii cu ceilalți.

Ne-am povestit și ne-am cunoscut și mai bine, în tot felul de situații, nu toate frumoase. Ne-am certat și ne-am împăcat, am dormit claie peste grămadă, am mâncat din aceeași farfurie, aproape că pot să zic că ne-a ajuns. Aproape!

Așa că ne bucurăm că începe școala!

Nu doar pentru că EU am nevoie de o pauză, vreau să pot scrie și citi fără ca un copil să-mi facă freza și altul să-mi citească la volum maxim din cartea lui cu vrăjitoare, să nu mai gătesc de trei ori pe zi, să îmi beau cafeaua fără să mi-o verse nimeni pe manuscrise.

Ci mai ales pentru că ne simțim pregătiți să ne bucurăm de timpul departe!

Și eu, și ei avem griji.

Nu știm ce va fi, nu știm dacă vom rămâne sănătoși, dacă se vor mai închide școlile (eu cred că nu). Dar parcă așa de bine ne-am cunoscut vacanța asta că știm sigur că vom fi câtă vreme suntem împreună.

Rețeaua invizibilă dintre noi e parcă mai puternică decât a fost vreodată!

Copiii au și ei mare nevoie să interacționeze cu alți adulți de încredere, care-i pot învăța atât de multe lucruri la care eu nu mă pricep, au nevoie de colegii lor, de timpul lor departe de casă.

Sunt și ei nerăbdători și curioși să-și afle învățătorul și colegii, vor să se descurce singuri, vor să crească și asta îi sperie mai puțin, câtă vreme rețeaua noastră invizibilă e puternică!

Ei știu că eu sunt aici pentru ei orice-ar fi, că-i aștept mereu la poarta școlii zâmbind cu mâncare caldă în rucsac, gata să le primesc poveștile, grijile, tristețile și bucuriile!

Ioana Macoveiciuc Credit foto: Ioan Stoica

Sper la o toamnă blândă, care să ne permită să mai stăm pe-afară multă vreme, cu ploi de noapte și soare molcom ziua.

Am sărbătorit încheierea verii cu o ședință foto, ca în fiecare an.

De fiecare dată când primesc pozele, rămân cu gura căscată când văd cât de mari sunt copiii. În brațele mele, parcă sunt mai mici. Sau când ridică ochii să-mi spună ceva. Dar în poze îi văd din afară și-s mari! Și frumoși! Seamănă cu noi, dar tot mai mult seamănă cu ei înșiși!

Eu cu Sofi și Ivan în Herăstrău
Ivan
Sofi

Aceasta e ședința foto H&M pentru campania Back to school de anul acesta. Am mers cu copiii în magazin și și-au ales singuri ținutele, fără ca eu să intervin nici măcar un milimetru.

Sofia și-a ales o rochie cu tigrișor, un cardigan cu biluțe de lână, o fustă și-un tricou cu paiete, și un sarafan fin, bleumarin, care vine în set cu un tricou foarte frumos, cu flori delicate. Încălțări albe, care merg foarte bine la interior, ciorapi cu animale, o jachetă din denim perfectă pentru diminețile răcoroase, un rucsac ursuleț în care îi încap la fix măștile, șervețele și sticla de apă-pisică, tot de la H&M, și o umbrelă Harry Potter, normal.

Sofia în sarafan H&M

Ivan a ales un tricou Lego Ninjjago (e mare fan), pantaloni cu dinozauri, încă o pereche de pantaloni subțiri, cu întărituri la genunchi, buzunare și sistem de scurtare (se fac trei sferturi), un hanorac galben grosuț, dublat, o geacă pentru vânt și ploaie, tot cu dinozauri, două perechi de încălțări, tricouri simple, cu mânecă lungă și scurtă, și un rucsac cu multe buzunare, care se asortează foarte bine la toate cele de mai sus.

Sunt foarte frumoase și merg combinate în multe feluri! Și nu sunt doar frumoase! Multe dintre hainele pentru copii sunt din materiale sustenabile, cele pe a căror etichetă scrie Conscious sunt produse din minimum 50% materiale sustenabile, ca de exemplu fibre din frunze de ananas, cânepă, deșeuri de la malul mării, bumbac ecologic, poliester reciclat.

În magazine și online veți găsi multe modele de sarafane, bluze și fuste pentru fete, iar la băieți oferta de pantaloni, tricouri, hanorace e impresionantă! Culori vesele și suferitoare (cum le zice mama, adică nu se prea văd petele pe ele), din materiale rezistente (încă mai purtăm hainele din colecția de anul trecut, copiii pe cele pe care le-am luat intenționat la mari, eu le port pe toate).

Neapărat vă spun și că între 4 și 7 septembrie, membrii Programului de Loialitate H&M beneficiază de 20% reducere la toate articolele pentru copii în magazinele H&M din toată țara. De pe 8 pe 12, oferta de reducere pentru membri e valabilă și online pe siteul H&M România. Vă puteți face cont foarte simplu aici (durează câteva secunde) sau în aplicația gratuită H&M. Puteți aduna puncte dacă faceți cumpărături sau invitați prieteni să se înscrie în program, aveți acces anticipat la campanii și promoții (ca acum). De exemplu, dacă-ți aduci propria plasă când faci cumpărături în magazin, primești 10 puncte Conscious. Dacă aduci pentru reciclat haine pe care nu le mai folosești, primești un voucher bonus digital cu 5 lei reducere și 15 puncte Conscious. Primești puncte și dacă alegi produse cu eticheta Conscious și tot așa. În plus, membrii programului de loialitate au transport gratuit la cumpărături online de peste 130 de lei și acces la oferte speciale de ziua lor.

Am păstrat pentru final pozele cu mine.

Am riscat și am ales produse diferite de ce am în dulap.

Jeans oversized, bluză de mătase, fustă scurtă din denim (luată de la copii), body cu catarame din metal, geantă mare, matlasată. Toate sunt luate din magazinul H&M Unirii, ca și produsele pentru copii.

Pozele sunt realizate de Ioan Stoica, ca de obicei. Tare mult îmi plac! Le-am făcut în Herăstrău, la final de august. Machiajul și părul mi le-am făcut singură, cred că se vede. 🙂

M-am simțit excelent în toate, de fapt, cred că acestea sunt pozele mele preferate din toate ședințele foto.

O fi și vara asta care ne-a priit, o fi și vârsta, și faptul că începe școala și abia aștept să am timp și liniște să încep să scriu iar!

Sunt curioasă ce ținută vă place mai mult!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

5 comentarii

  1. „Sofia și-a ales o rochie cu tigrișor”
    E leopard. :)) Si fetita mea are un tricou cu acelasi imprimeu, dar si noi ii spunem tot tigrisor, desi stim ca e leopard; suna mai simpatic.
    Si eu am cumparat cel mai des la de la H&M, pentru ca aici pot gasi multe haine bune pentru copii, iar o parte din ele sunt foarte rezistente la spalari repetate (multe). Am in minte o pijama foarte dragalasa, cu vulpite, pe care fetita mea a purtat-o timp de 2 ani, de la 5 la 7 ani, pana i-a ramas prea mica. Si acum arata foarte bine, am pastrat-o ca amintire 🙂 pentru ca asa a vrut ea, ca a fost preferata ei.

  2. Ador hainele de la H&M. Au pret decent, fata de multe alte branduri de pe aici si aia 20% chiar ajuta. Am comandat deja 2 ture de haine in toamna asta, pantalonii lor de trening tin la tranta minunat. Spalat-uscat in masina de jde ori si inca se tin bine. Am gasit si tricouri cu Snoopy (favoritu’ lu’ fie-mea), le-am luat pe toate 😀

  3. Eu nu la haine m-am uitat ci la voi. Ce mari au crescut Sofi şi Ivan! Cât despre tine … ți-am mai scris acum câțiva ani şi repet, ție ți-ar sta bine şi dacă ai purta un sac, eşti frumoasă. Am zis!

  4. Superbe pozele, dar cred ca e in mai mare măsură meritul modelelor decât al fotografului 🙂
    O întrebare am, tot caut rochița cu tigrilor, de când am văzut-o aici, dar nu am găsit-o nici fizic nici online. E din vreo colecție mai speciala sau s-o fi epuizat deja stocul? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *