„Eric merge la doctor”, carte de educație medicală pentru copii sub 4 ani

A venit de la tipar cartea de educație medicală în joacă pentru copii micuți, uraaaa!

Bun venit, Eric merge la doctor! Cartea vă așteaptă s-o comandați de aici, cuminte și redusă!

Sofia vă arată Eric merge la doctor!

Salut! Bun venit acasă la Familia Pofticioșilor! Iat-o pe Ema, o fetiță drăguță care iubește mult șoriceii de pluș și feliile de morcov. Eric este fratele ei un pic mai mic. El iubește tot ce se poate mânca, dar cel mai mult o iubește pe sora lui. Mami și Tati sunt și ei pe-aici, la fel și pisicuța maro pe nume Ciocolata.

-Maaaau! (adică Salut) zice pisicuța.

De obicei, în familia Pofticioșilor e multă veselie! Ema și Eric aleargă, fac puzzle, colorează sau se joacă alături de Mami și Tati. Azi însă e liniște la ei acasă. Eric nu se simte prea bine.

E moale ca o coajă de banană. Stă mai mult întins pe canapea. Ochișorii îi sunt fierbinți de parcă abia i-a scos Mami de la cuptor. I se pare că cineva bate toba la el în cap, bum bum bum. Ar vrea să doarmă, dar îl doare în  gât când înghite, zici că cineva a ascuns la el în guriță un arici micuț.

-Mami, auuu, șoptește Eric și se cuibărește la pieptul lui Mami.

Tati îi face un ceai călduț cu miere și lâmâie, iar Ema îi citește dintr-o carte cu dinozauri, preferații lui. Eric ar vrea să zâmbească, dar nu prea poate. Ia uite, au apărut și muci în năsucul lui Eric. Ba curg cascadă, ba stau înghesuiți undeva sub frunte, făcuți ghemotoc.

Vocea lui sună exact ca atunci când vorbești în timp ce îți strângi nasul cu degețelele. Vrei să încerci un pic și tu? Ia spune: MA-MI!

Așa începe povestea Eric merge la doctor, scrisă pentru copii mai mici de 4 ani. Am făcut echipă cu Lavinia Trifan, ca de obicei, pentru ilustrații, și cu dr. Irina Costache, pediatra noastră preferată. Le mulțumesc tare, tare!

Recomand să le citiți această carte copiilor nu doar când sunt bolnavi și știți că veți merge la medic, ci ca pe o poveste obișnuită, de noapte-bună sau de conectare ziua. Educația medicală nu se face în condiții de criză, în taxi spre urgențe, ci pas cu pas, când suntem cu toții bine, atenți, bucuroși.

Scopul acestei cărți cartonate, cu pagini cu colțuri rotunjite și suprafața plastifiată, este să le explice copiilor în joc, cu ajutorul unui personaj pe care ei deja îl iubesc, Eric, fratele Emei, de ce ne îmbolnăvim, ce sunt virusurile și de ce provoacă la noi în corp muci, febră și dureri.

Am pus în carte multe replici simpatice și onomatopee, am descris atent și blând simptomele, am înconjurat personajul cu blândețe și iubire, astfel încât copiii să descopere într-un mod cald și sigur un episod de boală.

După ce Mami, Ema și Tati încearcă tot felul de remedii și tratamente acasă, pentru că Eric tot e moleșit, merge cu Mami la doctor.

Urmează o descriere a emoțiilor lui Eric, pentru ca cei mici să știe că e ok să fie speriați, obosiți, nervoși, nesiguri.

Dar imediat urmează controlul efectuat de pediatru, iar aici am descris pas cu pas fiecare etapă și mici explicații pentru ea, inclusiv partea cu recoltarea analizelor.

Eric se teme de înțepătură, dar Mami îi oferă câteva trucuri care să treacă mai repede împreună prin acest episod neplăcut, și totul se termină repede și cu bine!

Curând, Eric se simte mai bine, e din nou gata de joacă, iar acum, pentru că a trecut prin boală, corpul lui e mai puternic, iar mintea lui e mai pregătită pentru următorul episod de răceală!

Toate detaliile din carte, textul și ilustrațiile, au fost verificate de dr. Irina Costache, pentru a fi perfect aliniate cu adevărul medical și științific.

Eu recomand să le citiți această carte copiilor nu doar când sunt bolnavi și știți că veți merge la medic, ci ca pe o poveste obișnuită, de noapte-bună sau de conectare ziua. Educația medicală nu se face în condiții de criză, în taxi spre urgențe, ci pas cu pas, când suntem cu toții bine, atenți, bucuroși.

Apoi, când chiar e cazul să luăm tratamente, să mergem la medic sau să facem analize, copilul va ști deja, va fi prieten cu explicațiile, cu procedurile, cu toate cele care vin odată cu boala, inclusiv cu oboseala, teama și nevoia de odihnă, protecție și iubire.

Sunt tare bucuroasă de cum a ieșit cartea, Lavinia a desenat superb familia Pofticioșilor, dar și pe Virusel, editura a făcut o treabă grozavă cu producția cărții, care a sosit de la tipar și așteaptă să ajungă la voi!

Chipurile personajelor sunt atât de expresive!

M-aș bucura să știu că această carte se găsește în săli de așteptare, în spitalele de pediatrie, în cabinete private, în grădinițe, nu doar în case iubitoare și pline de cărți!

O puteți comanda deja de aici, e redusă la 27,93 lei. Aveși transport gratuit la comenzi peste 150 de lei, sunt reduse și celelalte titluri cu Ema și Eric, în caz că vă mai lipsesc cărți din colecție. Pentru copii sub 4 ani se potrivesc de minune și titlurile Ema spune Noapte bună (carte de somn ușor), Ema spune poftă bună (carte despre mâncat și mâncare), Eric merge la grădiniță (carte cu trucuri despre adaptarea la grădiniță), Crăciunul perfect al Emei, celebra Te iubesc orice-ai face și cartea Împreună (soluții în joacă la probleme legate de renunțarea la scutec și la suzetă, spălatul pe dinți, crizele de furie, nașterea unui frate, scaunul auto și copiii agresivi din parc).

Cartea va ajunge la voi în 2-3 zile lucrătoare!

Vă las cu imagini din carte, abia aștept să aflu cum le place micuților!
PS: Cealaltă carte de educație medicală scrisă de mine, Echipa de prieteni Măsimtbinescu, are deja mare succes printre copii mai mari de 3 ani, acolo am descris în detaliu ce înseamnă sistem imunitar, ce sunt virusurile, analizele, radiografiile, tot instrumentarul medical e parte din echipa de super eroi, e o carte amuzantă, corectă științific, foarte iubită de copii!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *