O să vă placă Jimmy, aspiratorul de acarieni și praf! (review, p)

Aveți mai jos un review pentru un aspirator mic, de mână, creat special pentru aspirat praf și acarieni și pentru dezinfectat canapele, saltele, perne și pilote. Am pus în articol poze, clipuri și opiniile noastre oneste despre Jimmy, după câteva teste dure efectuate la noi acasă. 🙂 Avem și verdicte finale, și un cod de reducere de 10% pentru acest aspirator.

Articolul e scris în tandem de soțul patroanei (Robo, îl știți, el se ocupă de partea tehnică a casei, el e cu smart home și senzori, cu prize inteligente care mă fac pe mine, nevasta, să par aia mai săracă cu duhul) și patroana însăși (cea în mâinile căreia niciun device nu funcționează cum trebuie, cred că am un câmp magnetic cu chakrele inversate sau ceva, că imediat cum intră soțul în cameră, se repară tot ce la mine nu merge).

Am testat amândoi acest robot de mână numit Jimmy JV35 (dar noi o să-i zicem scurt Jimmy) și suntem pregătiți să vă povestim împreună despre el, în texte pe care le-am scris separat și fără să îl citim pe al celuilalt înainte. Nu ne-am vorbit, adică.

Jimmy JV35

Am aspirat și apoi am scris.

Am mai și fotografiat și filmat, să vă arătăm și vouă. Soțul a propus și un test: am aspirat canapeaua și o saltea întâi cu un aspirator normal, apoi cu Jimmy, și vă arătăm ce a scos Jimmy în plus.

Începem cu partea tehnică: datele din manual, preț și cod de reducere. Continuăm cu părerea lui (pentru că el e ăl mai priceput la tehnică) și finalizăm cu opinia mea de utilizator atehnic și alergic la praf.

Iată-l pe Jimmy la lucru pe canapea:

Jimmy JV35 – cine e și ce face?

Jimmy JV35 este un aspirator mic de mână, alimentat la priză. Scopul lui principal este să aspire praf, acarieni, scame, păr de animal de acasă și alte minuni microscopice pe care le respirăm prin casă, îndeosebi când dormim sau ne odihnim pe canapea.

Este proiectat pentru a aspira saltele, perne, canapele, plapume și scaune de mașină. Are o putere foarte mare pentru un aspirator de mână: 700 W. Are și o funcție de încălzire a capului de aspirare la 60 grade C, care contribuie la dezinfectarea suprafeței aspirate și la uscarea ei, dacă era umedă. Se încălzește în 5 secunde. În plus are și lampă UV, pentru același scop.

Are un rezervor măricel (jumătate de litru) cu filtre foarte bune din metal și hârtie, care nu permit microparticulelor aspirate să se întoarcă în aerul pe care-l respirăm.

E recomandat persoanelor cu alergii respiratorii, pentru că reușește să aspire microparticule aflate până la 20 de cm adâncime în saltea sau perne.

E destul de ușor (are 2,7 kg).

Rezervorul se scoate ușor, se golește și se spală cu apă.

Fiind mic, Jimmy se depozitează ușor în șifonier sau în debara, între slow cooker și aparatul de făcut waffe, de exemplu.

Pe Jimmy îl găsiți aici și aici. Costă 499 de lei, avem și o reducere de 10% cu codul PRINTESA10 toată luna mai.

Părerea lui: Am fost sceptic, dar într-adevăr trage foarte mult praf (și sigur și alte chestii pe care le inspirăm) din canapea, perne și saltele

Mai în glumă mai în serios, o să încep prin a spune că dacă vă știți cu OCD-ul sau germofobia ceva mai sus pe scală decât media cunoscuților voștri (cum e cazul meu), poate ar fi mai bine să spuneți “pas” când vine vorba de achiziția acestui aspirator :). Motivul e simplu: poate da dependență!

După cum vedeți în filmulețul de mai sus, acest aspirator antiacarieni reușește sa extragă praf de pe canapele și saltele într-o măsură mult mai mare decât un aspirator obișnuit, așa că o dată ce îl folosești și vezi ce poate să facă, o să tot vrei să îl folosești. Iar asta înseamnă, sigur, că o să ai canapele și saltele mult mai curate, dar trebuie să te întrebi, de exemplu, ce părere va avea soția despre faptul că nu o vei lăsa să se așeze pe canapea sau să se întindă în pat decât după ce aspiri tu cu Jimmy. E posbil să nu aibă o părere grozavă! (true story).

În general sunt sceptic când aud de produse minune. Înainte de a accepta să testăm acest aspirator, m-am uitat pe review-urile din străinătate, ca să mă dumiresc dacă și clienții spun despre el că e grozav, nu doar producătorii. Surpriza a fost să aflu că majoritatea covârșitoare a celor care au cumpărat aspiratorul spun că au fost uimiți de cât de mult praf poate să scoată din canapele și saltele. Testarea noastră a confirmat acest lucru: aspiratorul într-adevăr scoate o cantitate impresionantă de praf de pe canapele și saltele! E important de spus și că saltelele și canapelele noastre sunt practic noi, au fost cumpărate toate în ianuarie 2022, deci nu au decât patru luni. Vă puteți închipui ce cantitate de praf și alte lucruri se adună în timp de un an, să zicem.

Evident că praful aspirat de Jimmy conține și acarieni, nu e nici un motiv ca ei să scape, dar asta e imposibil de testat și demonstrat de către noi, nu avem cum să vedem câți acarieni erau în saltea înainte de a folosi aspiratorul și câți au rămas după. Ce se poate spune însă este că dacă vă știți cu alergii la acarieni/praf, e probabil ca acest aspirator să ajute mai mult decât un aspirator obișnuit. Dar evident că nu există garanții.

Aspiratorul este usor de folosit și de curățat, nu sunte multe de spus aici, puteți vedea în filmulețul de mai sus. Are trei funcții: aspirare, perie motorizată și lampă UV. Prin apăsarea butonului “Mode” se selectează unul din cele 3 moduri de funcționare: aspirare + lampă UV + perie motorizată SAU aspirare + lampă UV SAU aspirare + perie motorizată. Există 3 leduri clar vizibile care arată ce funcții sunt activate. Lampa UV este, desigur, periculoasă pentru ochi, dar Jimmy are o funcție deșteaptă care o dezactivează dacă aspiratorul se află la o înălțime mai mare de 5 cm față de suprafața de curățat. În acest fel, nu există nici un pericol.

Verdictul bărbatului: M-a surprins în mod plăcut acest aspirator și cred că este folositor la casa omului, mai ales că și prețul este rezonabil.

Părerea mea (nevasta): e ușor de folosit, iar pentru persoanele alergice poate fi de mare ajutor!

De pe la șapte ani am o formă enervantă de rinită alergică la contactul cu mai tot ce zboară și n-are pene, respectiv fulgi de plop, praf de casă, puf fin de pisică și alte lucruri aproape invizibile care se plimbă de colo colo.

Cum mă așez pe canapea, strănut. La fel și când mă bag în pat și pun capul pe pernă. Când vine pisica s-o mângâi, strănut și-mi curg ochii.

Am mereu șervețele la îndemână, m-am obișnuit.

Nu e ceva care să-mi afecteze calitatea vieții, dar m-aș bucura să scap de mâncărimile constante în zona nasului imediat ce intru în casă.

Avem, desigur, purificator de aer și ajută mult, dar el e în living, iar eu dorm în dormitor.

Suntem în casă nouă de aproape patru luni, canapea nouă, saltea și perne noi (doar plapumele sunt cele de acasă, că prea le iubim, dar despre ele cu alt prilej), așa că am abordat testarea lui Jimmy circumspectă.

O fi el bun, dar ce-o să extragă el din saltele noi?

Iacă ce-a ieșit numai din a mea și a lui fiulică, după ce am aspirat întâi cu alt aspirator, unul normal!

După ce-am aspirat și pernele, rezervorul era 50% plin de scame, praf și cine știe ce alte urâțenii cu dinți microscopici, mai bine să nu știu.

Văzând una ca asta, am aspirat și plapumele!

Asta a ieșit dintr-o singură pernă de canapea, după ce am aspirat canapeaua cu un aspirator normal:

Îmi place Jimmy că trage bine de tot și e ușor (eu nu-s vreo musculoasă). E silențios pentru cât de puternic e motorul. Îmi place că are și căldură și UV.

Dacă aș avea copii alergici, l-aș lua cu mine în vacanțe să aspir saltelele de la hotel și pernele cu el înainte de primul somn acolo. De fapt, o să-l iau oricum în vacanțele cu mașina.

Îmi place că e ușor de curățat și pentru cineva care nu se pricepe. Nu e nevoie de saci sau filtre suplimentare, doar îl scutur la gunoi și clătesc cu apă rezervorul la chiuvetă.

Nu are multe butoane sau chestii cu care să mă complic. Aspir și gata.

Îmi plac lucrurile simple!

Verdictul nevestei: cred că își face bine treaba și merită banii!

Aspiratorul nostru a venit de la Black Tech, distribuitorul autorizat al produselor Jimmy în România.

Acum e rândul vostru: ce părere aveți despre așa un Jimmy? V-ar fi de folos? Erați în căutarea unui aspirator de acest fel?

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4182

17 comentarii

    • Filtrul HEPA
      Dispozitivul este dotat cu tehnologie supereficienta de separare a murdariei aspirate si poate atrage particule de pana la 0.3 microni. Astfel, filtrul HEPA poate retine pana la 99,97% din particulele de praf, impiedicand poluarea secundara.
      Filtrul este rezistent, se poate spala sub jet de apa, este usor de curatat si schimbat.

      Se recomanda inlocuirea filtrului la fiecare 3-6 luni, in functie de gradul de utilizare. In functie de volumul de utilizare, orice filtru isi pierde eficienta si trebuie inlocuit.
      cu acest filtru https://www.geekmall.ro/filtru-mif-pentru-aspirator-uv-de-pat-antiacarieni-jimmy-jv35-vacuum-cleaner-679.html

    • Eu am citit undeva ca la 3-6 luni. Dar se poate scoate si spala. Aspiratorul vine cu un filtru in el. Oare are si unul de schimb?

  1. Buna. Ma tenteaza maxim. Cumva aspiratorul a venit cu un filtru de schimb? Daca nu, cred ca ar trebui achizitionat . Am citit ca la 3-6 luni ar trebui schimbat. Ms!

  2. Draga Ioana, iti multumesc din tot sufletul pentru acest review. Tot am vazut reclame, filmulete dar pe pagini sponsorizate si nu stiam daca sa am incredere sau nu. Am citit reviewul scris de voi si am zis, gata, asta e, al meu esti. Zis si facut. Intre timp l- am si primit pe Jimmy. Este genial, usor de manvrat si curatat si eficient!!! Sunt alergica la polen de toate felurile, acarieni de cateva tipuri si tot asa. Dupa ce am aspirat cu el salteaua, perna si patura am dormit fara sa ma trezesc tusind, fara nevoia de a ma trezi sa beau apa pentru ca ma irita/ manca ceva pe gat etc si asta pentru prima data de foarte mult timp, mai ales primavara. A fost socant sa vad ce a putut scoate din saltele si canapele.
    De acum Jimmy e la loc de cinste printre electrocasnice ?
    Va multumesc enorm amandurora pentru review si cod!

  3. Buna.Si noi îl avem pe Jimmy de 2 săptămâni și chiar își face treaba foarte bine .Noi avem o pisica și lasă cam mult par pe canapea și aspiratorul normal nu lua toate firele de par dar Jimmy nu numai ca le ia parul dar scoate și praful.Am aspirat pernele și saltele și am rămas uimit de ce a scos din ele.Asa ca isi merita toți banii.LOVE JIMMY

  4. Buna! Tocmai a venit jimmy si am aspirat canapeaua cu el. E minunat! Eram f sceptica pt ca deja am un aspirator de mana si ma gandeam ca fac deja treaba buna. L-am comandat pe jimmy mai mult pt uvc, dar nu ma gandeam sa aspire atat de bine si sa fie o diferenta asa mare. Multumesc mult pt info si reducere!

  5. Buna ziua, am vazut ca a aparut Jimmy BX7 PRO, aveti ceva Info despre acesta?

    Aveti ceva cod reducere care sa fie valabil pe luna iunie?

    Multumesc,

  6. Codul de reducere a expirat demult, stiu. Dar nu-i nimic.
    Tot ma gandesc de ceva timp la Jimmy si as vrea mult sa-l cumpar (am astm alergic), insa un singur lucru ma opreste oarecum: cat de sigura este lumina UV? Ne-ar putea oare imbolnavi in timp, in vreun fel, daca sterilizam constant saltelele prin UV? In special la copil ma gandesc …
    Nu ma refer la a privi direct lumina UV cand e aparatul in functiune, asta stiu ca nu e bine.
    Ci la altfel de efecte care ar putea aparea asupra corpului uman din cauza utilizatului frecvent.

    Pe site-ul producatorului am gasit numai aceasta mentiune:
    „The product has UV light. For safety reasons, DO NOT look at the bottom of the machine when the power is on in case of ultraviolet rays harming.
    Do Not apply this product to plants. Excessive use of UV may cause object damage.”

    Daca v-ati interesat cumva mai mult despre acest aspect, va rog mult, ati putea sa-mi spuneti ce parere aveti?
    Va multumesc!

    • nu vad ce efect ar putea UV-ul pe termen lung asupra voastra atat timp cat nu va uitati in lampa si nu va expuneti pielea.
      iar asta nu puteti sa faceti cu Jimmy nici daca ati vrea, pentru ca lampa se opreste automat cand aspiratorul este ridicat sau intors.

      in rest, lumina UV degradeaza in timp anumite materiale, asta probabil ai observat si tu cu lucrurile (ex covoare, mobila, materiale plastice) care stau mult timp in soare: de obicei se decoloreaza.
      dar asta nu are nici un efect asupra oamenilor.

      si in plus, lampa UV de pe Jimmy poate fi dezactivata.

      deci as zice ca nu ai nici un motiv sa iti faci griji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *