60 de recomandări de filme și seriale pentru copii și adulți pe Disney+, disponibil acum și în limba română (p)

N-am mai scris de mult despre filme, așa că m-am gândit să adun la un loc recomandări de filme și seriale pentru copii, mame și soți (scuze pentru categorisirea pe genuri, dar nu știu altfel cum să sistematizez materialul, că-i mult).

Photo by Roberto Nickson: https://www.pexels.com/photo/palm-trees-near-projection-screen-during-nighttime-3131971/

Toate recomandările de data asta sunt de pe Disney+, care s-a lansat nu demult în România cu peste 700 de filme și 900 de seriale de portofoliu, plus alte 150 de titluri originale (inclusiv toată saga Star Wars, Avengers, toate filmele și serialele Disney, documentare National Geographic și Disney Nature). Recomandări de pe celelalte platforme am tot pus, le găsiți aici pe blog la o căutare după „filme”.

Avantajele platformei Disney+ sunt: titrarea în limba română la toate filmele, dublaj în română la multe dintre filmele și serialele pentru copii, exclusivitate pentru filmele Disney, Pixar, Marvel și Star.

Sunt multe variante de filme și seriale, puteți vedea ce există pe platformă și fără cont, pe DisneyPlus.com. Oferta e aceeași indiferent de țară, IP sau limba aleasă.

Se pot crea până la șapte conturi pe același abonament, iar la cele pentru copii puteți stabili limită de vârstă (ei nu văd la căutare conținut pentru vârstă mai mare).

Controlul parental e foarte bine gândit: există șase praguri de vârstă la profilurile copiilor, toate sunt condiționate de alegerea acestui filtru.

Ce îmi place mult este că la început, în ecranul de pornire pentru profilul de copii, ai categori clare: Clasici, Prințese, Super Eroi, Disney Junior, Animals and Nature (conține documentare Disney Nature), dar poți, desigur, folosi și căutarea după nume sau pe cea după personaje.

Ce îmi place și mai mult e că poți descărca nelimitat filme pe zece dispozitive diferite și te poți bucura de vizionare simultană pe patru ecrane (e foarte util când mai cresc copiii, vă promit).

Prețul abonamentului lunar la DisneyPlus este de 29,99 de lei, iar al abonamentului anual de 299,90 de lei.

Iată mai jos recomandările noastre, sigur găsiți ceva să vă placă.

Filme pentru copii

Copiii s-au bucurat să revadă iar și iar, cu vecinii din cartier sau singuri, în avion sau acasă, următoarele (pe care le-au văzut în cinema de mai multe ori, dar ar fi vrut să le revadă și nu au avut cum până la Disney+).

Encanto

Turning red

Luca

Coco

Toy Story

Bambi

Frozen 1 și 2

Robin Hood

Monsters Inc

Finding Nemo

Cars

Tangled

Frumoasa și bestia

Mulan 1 și 2

Pocahontas 1 și 2

Cenușăreasa

Mica sirenă

Frumoasa din pădurea adormită


Lungmetrajele și scurtmetrajele clasice cu Mickey Mouse, Chip & Dale, Goofy, Donald Duck, am revăzut câteva dintre ele recent, sunt delicioase!

Anastasia

Și multe scurtmetraje cu personajele Disney și Pixar.

Spiderman: filme și scurt metraje

Bolt

Filme pentru adolescenți

GO Figure

Step sister from planet weird

Frenemies

Geek Charming

Seriale pentru copii

Toate seriile clasice cu care noi am crescut: Mickey Mouse, Chip & Dale, Goofy, Donald Duck

Seriale cu super eroi, de exemplu Avengers, Spiderman, Hulk, AntMan, Fantastic Four, Iron Man, X-Men

PJ Masks

Mighty Med

Big Hero

Bluey

Rocket and Groot

Seriale mai degrabă pentru mame

Mi-au plăcut mult următoarele:

Crime in imobil, un serial de comedie polițist cu un regizor ratat, un actor pensionar și o tipă tânără cu multe secrete care încearcă să descifreze misterul morții unui vecin. Se apucă să facă și un podcast toți trei pe acest subiect, situațiile se complică, e amuzant și relaxant.


Grey’s Anatomy: Disney Plus e singurul lor unde puteți vedea serialul complet, toate sezoanele, și legal, cu titrare în română (eu mai am de recuperat vreo trei sezoane)

Life of Beth, o dramo-comedie despre o femeie cu job bun și relație confortabilă care descoperă lucruri din trecut care o schimbă

Modern Family (super fun, sigur îl știți)

How I met your mother

How I met your father

Cititorii de Oase (dacă vă plac seriile polițiste)

Cazul Theranos, mini-serie de 3 episoade inspirată dintr-un caz real, povestea ascensiunii lui Elizabeth Holmes, fondatoarei companiei Theranos, companie care promitea analize de sânge complete și rapide doar pe baza unei picături de sânge. În realitate, aparatul respectiv de testare nu a funcționat cum trebuie niciodată așa că Holmes a mințit niște ani până a ajuns în închisoare pentru fraudă. Amanda Seyfried face un rol bun, reușește să imite bine manierismele și ciudățenia generală a personajului.

Filme pentru gagici

Mi-a plăcut mult Moarte pe Nil, cu o super mega distribuție, l-am devorat în două seri.

The Sinfluencer of Soho (2020), povestea dramatizată a Annei Sorokin, tânăra care a păcălit o mulțime de personalități și corporații să îi dea bani, pretinzând că e moștenitoarea unei familii bogate din Germania.

West Side Story (2021) este o adaptare după muzicalul cu același nume din anii ’50 și este primul muzical regizat de Steven Spielberg. Colorat, muzică și coregrafie foarte bune, mi-a plăcut!

Bohemian Rhapsody (îl știți, despre viața lui Freddie Mercury și trupa Queen).

The Eyes of Tammy Faye, despre viața unei televangeliste faimoase din America anilor ’80. Nu auzisem de Tammy Faye până la acest film, dar Jessica Chastain face un rol excelent, așa că de acum o sa o țin minte.

Documentarul Gordon Ramsay: Călător cu gust e de văzut, la fel și serialul Lumea prin ochii lui Jeff Goldblum.

Convinsă de soț, am văzut (și mi-a plăcut) și documentarul Free Solo, regizat și produs de E. Chai Vasarhelyi și Jimmy Chin (premiați cu Oscar), despre Alex Honnold, un alpinist care urcă pe pereți de stâncă fără asigurare (tipul are și un TedX, vi-l recomand, aici vedeți trailerul).

Recomandări de la soț pentru băieți/bărbați și fete care iubesc filmele de acțiune/sf (și nu numai)

She-Hulk, Avocata Apărării

Acesta este un nou serial despre o doamnă care este atât avocat, cât și Hulk. Ideea mi s-a părut interesantă, așa că am vrut să văd despre ce e vorba. La momentul la care scriu a apărut doar primul episod. În el facem cunoștință cu protagonista și aflăm cum a ajuns să fie Hulk. Apare și Hulk din Avengers (Mark Ruffalo), deci vă închipuiți că se lasă cu ceva distrugeri. Îmi place cum arată personajul principal, atât în formă umană, cât și atunci când este Hulk 🙂 Sunt curios să văd ce se întâmplă în continuare, cum au ales scenariștii să dezvolte personajul. Cred că serialul are potențial să fie amuzant, am văzut într-un trailer cum She-Hulk participă la o ședință de terapie în grup pe teme de control al furiei (cum altfel). Apropo de asta, mi-a plăcut o replică din primul episod (citez aproximativ): “Evident că mă descurc mai bine cu controlul furiei, pentru că sunt femeie și e nevoie să fac asta în fiecare zi”. Trailer aici. Voi urmări!

The Last Duel

Filmul acesta e cel mai bun film pe care l-am văzut în ultima vreme. E regizat de Ridley Scott. Acțiunea se petrece in Franța medievală, în secolul 14, și se inspiră dintr-un caz real. Doi nobili (Matt Damon și Adam Diver) sunt prieteni și camarazi de arme dar o serie de întâmplări îi face să se îndepărteze unul de altul. Apoi, soția unuia spune că celălalt a violat-o. Drept urmare, soțul ei cere să i se facă dreptate prin recurs la „trial by combat”. Povestea este spusă pe ecran în 3 capitole, fiecare din perspectiva câte unui protagonist (cei doi și soția). La fiecare capitol apar detalii noi, înțelegem perspectiva ușor diferită a fiecăruia. Atmosfera și imaginea sunt foarte bune, decorul pare autentic iar scenele de luptă sunt realiste și brutale. Mentalitățile de secol 14 erau cel puțin interesante, de exemplu violul era o infracțiune nu contra unei femei, ci contra bărbatului a cărei proprietate era femeia. Capitolul în care se prezintă perspectiva soției este desăvârșit, după mine. Filmul are 2 ore și jumătate, așa că l-am văzut în 2 seri. Merită.

The Mandalorian

Este primul serial din universul Star Wars pe care l-am vazut pe Disney+ și mi-a plăcut. Partea bună e că protagonistul este Pedro Pascal, care mi-a plăcut foarte mult în Narcos și a jucat și în Game of Thrones. Partea proastă e că Pedro Pascal are fața acoperită aproape tot serialul, pentru că așa sunt mandalorienii, nu-și dau jos coiful niciodată. Mă rog, lăsând asta la o parte, serialul e bun, atmosfera de Star Wars e prezentă, dialogurile sunt bine scrise, efectele speciale chiar surprinzător de bune pentru un serial, una peste alta o experiență foarte plăcută.

Obi-Wan Kenobi

Cu Ewan McGregor – chiar el – în rol principal. Acțiunea din serial are loc la 10 ani după cea din „Episode III – Revenge of the Sith” (filmul în care aflăm cum apare personajul Darth Vader). În serial, Obi-Wan Kenobi trebuie să o salveze pe prințesa Leia, care este copil. Vă amintiți poate replica faimoasă „Help me Obi-Wan Kenobi, you’re my only hope” din filmul din 1977 – ei bine, serialul explică practic de unde se cunoșteau cei doi. Am făcut aceasta introducere mai lungă pentru că am încercat să amân momentul în care îmi spun părerea despre serial – merge, dar a fost cam dezamăgitor. Acțiunea este prea înceată pentru gustul meu, scenariul are destule probleme chiar și pentru cineva care accepta ca e vorba de un film din universul Star Wars iar scenele de luptă au fost cam slăbuțe în opinia mea. Dar ce să faci, mie îmi place Star Wars și pentru că îmi place, o să mă uit la tot ce are de-a face cu universul Star Wars.

The Book of Boba Fett

Un alt serial din universul Star Wars. Cred că am spus destul despre celelalte, acesta e la mijloc în lista mea de preferințe: nici prea prea, nici foarte foarte. Bobba Fett este un personaj care apare și în The Mandalorian. Serialul devine mai bun de la jumătate încolo.

Pam & Tommy

Serial despre Pamela Anderson și Tommy Lee și caseta lor porno care a fost furată și dată publicității în anul… was it 1995? Cine mai știe? Nu e un documentar, e o dramatizare. Sebastian Stan în rolul lui Tommy. Full frontal nudity, nebunie și limbaj explicit, muzică și atmosferă de anii ’90 – a mers.

Prada

Un film nou nouț (2022) din seria Predator. De data asta, Predatorul a venit să vâneze indieni comanși, undeva prin secolul 18. Nu râdeți, filmul e bunicel, acțiunea e acolo iar atmosfera se apropie destul de mult de cea a originalului – mai țineți minte, când Arnold vâna Predatorul în junglă.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Este un film pe care l-am văzut în 2017, când a apărut, pentru că nu prea ratez filme cu Frances McDormand. De altfel, pentru acest rol, Frances a luat un Oscar. Este vorba despre o mamă în doliu care închiriază 3 panouri publicitare la intrarea în orășelul în care trăiește, panouri pe care scrie mesaje despre crima nerezolvată în urma căreia și-a pierdut fiica. Mesajele sunt un reproș la adresa poliției și reușesc să supere nu doar poliția, dar și pe alți locuitori din oraș. Toată lumea este furioasă și lucrurile escaladează violent, desigur. Filmul cred că este o comedie neagră de fapt, am râs de câteva ori, mai ales la răutațile pe care le aruncă protagonista către alte personaje.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Am tot zis că sunt prea multe filme cu supereroi, dar uite că mă tot uit la ele. La Doctor Strange în special îmi plac cercurile acelea de foc pe care le fac vrăjitorii cu mâinile – arată cool. Efectele speciale sunt bunicele în filmul acesta, nimic de zis. Era să renunț la el după vreo oră și jumătate, tocmai când Dr. Strange se lupta cu un el însuși din alt univers folosind note muzicale, mi s-a părut un pic prea mult chiar și pentru mine, dar am rămas să mai văd și ultima jumătate de oră. Pe scurt, e ceea ce vă așteptați să fie.

De revăzut: Dosarele X, Futurama, filmele din seria Aliens.

Gata, spor la popcorn și dacă aveți recomandări, le așteptăm oricând!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

9 comentarii

  1. E aproape imposibil să fi văzut tot ce ai recomandat (chiar excluzând cele pentru copii) de când s-a lansat! Și mai ales la ce viață activă pare că ai!

    • Noi avem abonament in Olanda de dinainte sa se lanseze in Romania. Ne uitam de ceva vreme. 🙂

      Plus ca pe multe le-am vazut in cinema macar o data…

    • @Radu, de ce? Am vazut sute de filme, zeci de seriale. Pe unele de 2-3 ori, ca mi-au placut. Multe erau disponibile acum niste ani buni, la cinema, la televizor etc. Nu sunt doar productii de ultima ora.

  2. Erata: Oferta nu e aceeasi desi ei asa se lauda, variaza in functie de locatie. De exemplu: Moarte pe Nil in POL nu e disponibil inca 🙁 In rest – super articolul! Multumim pentru recomandari

  3. Si mie mi-a placut Moarte pe Nil, l-am vazut la cinema.
    Tare mult m-am bucurat si eu ca e Grey’s Anatomy aici, eram in urma cu doua sezoane.
    Baietelului meu ii place tare mult Turning Red si mai sunt cateva la care se uita.
    Multumim pentru recomandari, o sa trec prin ele si sigur aleg ceva pentru mine si sot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *