Ce poate face un copil cu un glob interactiv în limba română? (P)

Cred că în orice familie ar trebui să existe un glob pământesc de orice fel! Unul care să se învârtă, să fie suficient de mare cât să se poată citi pe el denumirile țărilor, mărilor și oceanelor și să fie corect din punct de vedere geografic și politic!

Ce puteți face cu un glob pământesc?

  • Folosind un bec (pe post de soare), puteți explica foarte ușor copilului rotațiile Pământului, succedarea anotimpurilor și ciclul zi-noapte
  • Puteți discuta despre continente, poli, ecuator
  • Puteți urmări unde vă sunt prieteni și rudele pe glob
  • Puteți face scurte sesiuni de explorat diverse locuri de pe glob, într-un joc în care închideți ochii, rotiți globul, copilul pune degetul, apoi căutați pe internet informații despre locul acela: climă, populație, limbă, cultură, animale, curiozități.
  • Cu copiii mai mari puteți face scurte cursuri de capitale
  • Puteți face planuri de vacanță cu globul
  • Puteți explica, folosind un bec și un castron de sticlă, concepte precum strat de ozon, încălzire globală, efect de seră

Dar cum ar fi dacă ați avea în casă un glob pământesc care luminează și vorbește? (avem și reducere la el până pe 11 septembrie, pun la final toate detaliile, plus un video, să-l auziți și să-l vedeți în toată splendoarea). Atenție, globul nu vine cu tot cu creion, acesta trebuie cumpărat separat! (avem reducere și pentru asta, detalii mai jos)

Avantajul acestui tip de produs este că nu e nevoie de un adult pentru a oferi informația copilului, chiar dacă cel mic nu știe să citească încă!

De ce un glob vorbitor?

Globul interacțiv Răspundel Istețel are această mare calitate: este citit de creionul optic Albi în limba română, astfel încât copiii să poată explora planeta fără ajutorul părintelui, în ritm propriu, începând cu lucrurile care îl interesează și ajungând apoi încet și la alte informații interesante.

Faptul că globul e o jucărie distractivă ajută ca informația astfel descoperită să se fixeze mai bine, inclusiv pe termen lung.

Globul face parte dintr-o serie de cărți educative (Răspundel Istețel se numește) pe multe teme, toate funcționează cu același creion optic, pe care îl cumperi o singură dată, la început. Apoi, de fiecare dată când mai cumperi o carte, descarci gratuit în creion codul de pe site și o oferi copilului să o folosească.

Ne place mult această serie de produse interactive, avem toate cărțile încă de la început, de când s-au lansat acum patru ani. Copiii încă le explorează când doresc, deși pe majoritatea le știu pe de rost. Există cărți despre corpul uman, despre cosmos, despre animale, despre țările lumii, despre dinozauri, cărți pentru învățarea limbii engleze, cărți pentru copii micuți, dar și cărți pentru cei mai mari. Toată seria este aici, avem reducere extra pentru ea 10% cu codul Printesa10, doar online.

Această serie mi se pare o alternativă bună la timpul la ecran, sunt educative, conțin multe informații utile, dar și glume, cântece, replici amuzante. Mai mult despre toată seria am scris în trecut aici și aici.

Atenție, aceste cărți nu înlocuiesc lectura cărților de povești, care e bine să se petreacă vreme cât mai îndelungată cu părintele alături de copil! Sunt produse diferite, cu scopuri diferite!

Globul este cel mai nou produs al seriei în limba română!

Globul interactiv Răspundel este super bine făcut, are peste 1.800 de sunete, informații și imnuri, o să vă placă mult! Nu mai există un astfel de produs în limba română! Și avem și super preț!

E mare, luminos, rezistent! Funcționează doar cu creionul Răspundel Istețel, care nu este inclus, îl folosiți pe cel pe care îl aveți sau îl cumpărați separat sau la pachet cu una dintre cărți. Cu reducerea noastră, puteți lua cu 200 de lei creion plus carte!

Copiii noștri se joacă cu el în multe feluri, de la magie la război. Zilele trecute am avut invitați mai mulți copilași de vârste de la 1 an la 10 și toți s-au dus la glob de zici că i-a atras un magnet. Au luat creionul Răspundel, care era lângă el și au explorat intuitiv, fără să le explice cineva cum funcționează! Mi se pare genial!

Cum funcționează?

Globul are pe el coduri optice invizibile, pe care creionul le citește și le rostește atunci când atingi cu vârful lui un anumit punct pe glob.

Panoul de carton de pe suportul globului are mai multe butoane optice. Alege unul dintre ele cu creionul, ca el să știe ce informații să îți citească despre țara pe care o atingi.

Globul oferă informații în limba română despre:

  • Denumirea țării
  • Capitala ei
  • Imnul țării (pe care îl cântă integral)
  • Populație
  • Limbă oficială
  • Situația geo-politică
  • Relief
  • Alte curiozități

Alte caracteristici interesante ale globului Răspundel

  • Copiii pot face și patru tipuri de teste, mai grele sau mai ușoare. Creionul întreabă, copilul răspunde punând creionul pe țara corectă, Creionul validează sau nu răspunsul, iar la final anunță scorul total de răspunsuri corecte
  • Globul poate fi folosit și pe post de lumină de veghe!
  • Informațiile sunt  sistematizate și verificate de experți geografi și sunt rostite clar și simpatic!

Reducerea noastră

Vestea cea mai bună e că avem o super extra reducere de 10%, care vine peste reducerea pe care globul deja o are în Carrefour. Puteți astfel lua globul cu 359 de lei, redus de la 499, economisiți 140 de lei!

Globul se găsește și la raft, dar ca să beneficiați de reducerea suplimentară, trebuie să-l comandați de pe site-ul Carrefour.ro. Vă logați (merge și logarea rapidă cu Facebook sau Google), iar în coș aplicați codul Printesa10. Codul e valabil până pe 11 septembrie inclusiv!

Aici îl găsiți: Globul Răspundel pe site-ul Carrefour

Codul e valabil pentru toate produsele din seria Răspundel Istețel pe site-ul Carrefour.ro! Aici vedeți toată seria, inclusiv creionul singur și pachetele creion-carte. Atenție însă: pe o comandă nu puteți aplica mai multe vouchere în același timp!

În video am arătat cum funcționează, ce spune, cum îl folosești, se vede bine cât e de mare și de isteț! Noi l-am folosit să alegem destinația următoarelor vacanțe! 😀

Sperăm să vă placă!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

6 comentarii

  1. Aceste carti interactive sunt varianta f costisitoare a cartilor clasice. Adultul nu are timp sa interactioneze cu copilul si sa ii explice, asa ca ii paseaza o carte „istetel” care costa de rupe. E chiar atat de greu sa iei un glob normal si sa ii explici copilului, in loc sa dai sute de lei pe porcariile astea care sunt un simulacru de interactiune?! De ce promovezi asa ceva? 300 lei o carte „istetel” doar pentru ca are porcaria aia de stilou vorbitor, nu care cumva parintele sa-si Puna mintea la contributor si sa ii explice el copilului diverse!!!!

    • Oh, daca nici eu nu promovez timp cu copilul…

      Dar e importanta si descoperirea independenta, ajuta la dezvoltarea stimei de sine (pot invata singur, pot exploea fara parinte).

      Si da, e absolut in regula sa nu fii mereu alaturi de copil, parintele are si el nevoie de timp cu sine sau nu are de ales (conduce si copilul se plictiseste in spate, ii este rau sau e foarte obosit si copilul e dornic sa exploreze o carte si nu stie sa citeasca, esti intr-o sala de asteptare si esti stresat, iar copilul se plictiseste etc

      E ok sa nu cumperi acest produs daca nu ti se potriveste, de aici pana la a-l numi „porcarie” eu zic ca e loc de o pauza de respiratie. Ce te enerveaza de fapt atat de tare la ideea aceasta? (nu trebuie sa imi raspunzi, doar sa te gandesti tu, daca doresti)

    • Eu nu sunt parinte si chiar nu stiu populatia fiecarei tari de exemplu sau alte informatii oferite de acest glob.
      Invatarea activa se bazesza pe explorare proprie.
      Daca as mai fi fost copil decat sa imi insire mama mii de chestii in stil scolaresc, mi-ar fi placut sa le fi descoperit singura si sa fi avut un astfrl de glob.
      M-am asteptat sa nu fie ieftin. E un fel de mini mini computer si alea costa desigur.
      „O porcarie” denota ca ati avut o zi proasta, imi pare rau sa aud asta.
      Cred ca o educatoare sau invatatoare s-ar bucura sa il aiba in clasa.
      Desi nu am copii, iti urmaresc astfel de articole, Ioana, ma inspiri in a alege cadouri pt nepotei si nepotele :). Mie imi place rare mult…si sunt adult.

    • Dar orele întregi petrecute de copii cu diverse jocuri pe Handy, care tot scump este sint mai utile? Copiii invata prin joaca, ce mi-as fi dorit in copilărie sa beneficiez de un așa glob și sa retin aceste informatii.

    • @N
      un glob pamantesc clasic de aceeasi dimensiune costa 150 de lei, m-am uitat acum pe emag

      deci asta de la raspundel e mai mult decat rezonabil la pret

  2. Buna ziua,
    Sunt active toate tarile sau regasim informatii doar pentru o selectie de tari?
    Am trimis email la furnizor dar nu am primit raspuns.
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *