Creionul vorbitor și cărțile interactive, colecție educativă cu magnet la copii

De câteva săptămâni ne jucăm cu acest creion pe care-l plimbi pe carte și care îți spune informații, îți cântă lucruri, îți pune întrebări și îți spune ce ai greșit. Visam la ceva de genul acesta când eram mică, fără să îndrăznesc să sper că se va putea inventa vreodată așa o minune!

Sofia și Ivan stau pe burtă pe covor și câte-o oră descoperind pe rând lucruri și sunete despre animale, replici din cabinetul doctorului, fraze în engleză, detalii despre țări și simboluri naționale. Încă nu s-au plictisit, pentru că sunt foarte multe informații de aflat. Practic, fiecare punct de pe fiecare dintre cele cinci cărți interactive disponibile are o informație pe care creionul optic o citește și o rostește, o cântă sau o cere. Cărțile au, fiecare, între 900 și 2.200 de sunete! Un clip cu aceste cărți și creionul vorbitor, dar și un cod de reducere de 20% găsiți mai jos!

Mi se pare un instrument foarte bun pentru împrieteni copiii cu cărțile, o cale inteligentă de a folosi tehnologia modernă evitând contactul cu ecranele, care știm deja cât sunt de dificil de gestionat și limitat, și un mod distractiv, prietenos și foarte eficace de a pune copiii în contact cu multe informații.

Așa că am hotărât să vă povestesc despre acest concept de carte interactivă cu creion optic dezvoltat de Blackfire și disponibil în mai multe magazine din România. Există în acest moment cinci cărți (Lumea animalelor, Intru în joc, învăț pe loc, Atlasul lumii, Corpul uman și Engleză și joc în același loc) care pot fi cumpărate la pachet împreună sau separat, cu creionul optic sau fără (dacă îl aveți deja). Sunt tot felul de combinații de pachete, le găsiți online.

Dacă vreți să-l și auziți pe creionul Albi în acțiune, dați click acestui clip de mai jos, ca să vedeți cum îl folosesc copiii pe toate cele cinci cărți (o să mă auziți și pe mine, că și mie îmi place să mă joc cu cărțile acestea).

Mai întâi o să vă povestesc despre concept și cum funcționează, apoi o să vă prezint fiecare dintre cele cinci cărți disponibile, cu vârsta recomandată și poze din interior, iar la final vă îndrum către o reducere pe Elefant la aceste produse, dacă doriți să cumpărați creionul și vreuna dintre cărțile interactive, sau pe toate. Cred că ar fi un cadou foarte simpatic! 🙂

 

Ce este colecția de cărți interactive Răspundel Istețel?

Sunt cinci cărți care au ascunse în desene anumite coduri care nu se văd cu ochiul liber, dar care pot fi citite de creion optic Albi. Cărțile și creionul se cumpără, codurile se descarcă gratuit de pe internet, prin cablu, din laptop direct în creion. Creionul este și mp3 player, puteți descărca prin cablu în el diverse melodii, pe care le puteți asculta apoi pe drum, în mașină, în pat la culcare.

Creionul se păstrează în baza lui și se încarcă la priză sau la USB.

Conceptul acestei colecții este foarte interesant: copiii pot afla singuri lucruri dintr-o carte, chiar dacă nu știu încă să citească (prea bine sau deloc), fără ajutorul părinților.

Faptul că ei interacționează cu produsul, iar procesul de învățare are loc în joacă, ajută ca informațiile să se fixeze mai ușor, fără presiune. Curiozitatea lor este alimentată și încurajată de felul în care este creată această colecție.

Practic, fiecare două pagini din carte prezintă o scenă cu multe informații. La începutul parcugerii cărții, creionul trebuie plasat pentru o secundă pe butonul de start, aflat pe prima pagină de stânga a fiecărei cărți. Apoi, pe fiecare pagină de dreapta, în partea de jos, e un set de iconițe. Dacă o scanezi cu creionul pe cea în formă de carte și plimbi creionul pe pagină, el îți va da informații despre obiectele și scenele de pe pagina cu pricina. Dacă scanezi iconița cu notă muzicală, creionul îți va reda ce sunete scot animalele respective, ce replici spun personajele sau ce muzică produc ele. Apoi, dacă scanezi iconițele în formă de zar, poți face unul dintre cele trei teste, care au grade diferite de dificultate. La cartea cu engleză, există și o iconiță care permite traducerea textelor în română.

Creionul are butoane de volum, la fel și cărțile (au toate iconițe de volum).

Ce îmi place foarte mult (pentru că văd ce rezultate extraordinare are acest gen de învățare practicat la școala la care merg Sofi și Ivan) este că informațiile oferite sunt transdisciplinare, adică se referă la mai multe domenii indiferent de subiect (în cartea despre Corpul uman, de exemplu, există informații despre rase, despre toleranță, pace și prietenie).

Combinația de sunete, informații și replici haioase face procesul de învățare mai atractiv și mai eficace pentru copii. În plus, testele de la finalul fiecărei pagini ajută la fixarea informațiilor.

Iar pentru cei pasionați de orice are legătură cu tehnologia, cum e băiețelul nostru, parcurgerea unei cărți un astfel de creion robot (cum îi zice el) este fascinantă!

Care sunt avantajele acestei colecției de cărți interactive

 • Copilul poate descoperi singur lucruri interesante, fără ajutorul părintelui
 • Copilul are controlul asupra direcției și ritmului de descoperire și testare, poate reveni de câte ori vrea asupra unor informații anume
 • Copilul poate învăța și dacă nu știe să citească
 • Procesul interactiv și prezentarea interesantă fac învățarea mai ușoară
 • Copiii își pot testa cunoștințele fără presiunea prezenței altora, a comparației sau a notelor
 • Creionul e interesant și atractiv, e un instrument cu care copiii iubesc să se joace
 • Cărțile sunt de calitate, cu imagini corecte și frumoase
 • Sunetele din natură nu sunt sintetizate, ci sunt cele originale, înregistrate fidel din natură

Pentru cine este potrivit Răspundel Istețel?

 • Pentru preșcolari care încă nu știu să citească, 4 – 6 ani (în special cărțile Lumea animalelor, Corpul uman și Intru în joc, învăț pe loc), și care pot învăța lucruri utile în joacă: anotimpuri, culori, cifre, litere, animale, meserii
 • Pentru copiii care au început deja școala, dar cărora le e dificil să rețină sau să își facă temele (Lumea animalelor, Atlasul lumii, Corpul uman, Engleză și joc în același loc)
 • Pentru adulții pasionați de animale, biologie sau geografie
 • Pentru grădinițe și locurile de joacă sau ateliere care vor să ofere copiilor și o experiență educativă de acest gen

Cărțile interactive din colecția Răspundel Istețel

 1. Intru în joc, învăț pe loc – peste 2.200 de sunete și texte explicative
 2. Lumea animalelor – peste 900 de sunete și texte explicative
 3. Corpul uman – peste 2.000 de sunete și texte explicative
 4. Atlasul lumii – peste 900 de sunete și texte explicative
 5. Engleză și joc, în același loc – peste 2.200 de sunete și texte explicative

 

Cartea interactivă Intru în joc, învăț pe loc

Vă recomand să începeți cu aceasta, dacă aveți copii de 4-6 ani. În ea, copiii vor descoperi numere, litere, culori și forme, poezii și teste amuzante. Cartea a fost creată în colaborare cu un psiholog pentru copii.

 

Cartea interactivă Lumea Animalelor

Copiii vor face cunoștință cu animale și plante din întreaga lume și vor afla ce sunete fac, dar și alte informații interesante despre ele, de exemplu care este animalul al cărui venin era folosit de indieni pentru a-și unge săgețile sau ce animal care nu are nevoie să bea apă deloc, deoarece obține toată apa de care are nevoie din alimente.

E potrivită pentru copii mai mari de patru ani, zic eu.


Cartea interactivă Engleză și joc în același loc

Această carte este perfectă pentru a învăța limba engleză dacă sunteți începător sau intermediar. Copiii își vor dezvolta vocabularul și vor auzi pronunția corectă (înregistrată de vorbitori nativi) a tuturor cuvintelor.

Este potrivită pentru copii peste șase ani.


Cartea interactivă Atlasul lumii

Cu ajutorul acestei cărți, copiii se pot familiariza cu toate continentele și oceanele lumii, pot afla numele tuturor țărilor și ale capitalelor lor, și atracțiile regiunilor respective. La finalul fiecărei categorii, copiii pot face teste de verificare a cunoștințelor dobândite, ajutând astfel la memorarea noilor informații.

Este potrivită pentru copii peste 7 ani.

Cartea interactivă Corpul uman

Personajul principal al cărții este micul extraterestru Zorg, care vine de pe planeta Po și decide să studieze interesantul, misteriosul și amuzantul corp uman. El este foarte curios, pentru că pe planeta Po totul este diferit. Personajul Zorg și ilustrațiile captivante (și corecte anatomic) stimulează copiii să descopere treptat părțile și sistemele corpului uman.

Este recomandată copiilor peste 7 ani, dar eu aș zice că merge de la cinci ani în sus fără probleme.

Atât am avut de spus. Puteți începe cu o carte, apoi, dacă cel mic e încântat, mai luați și altele. Mai multe informații găsiți pe siteul colecției Răspundel Istețel, aici.

Dacă veți comanda oricare dintre pachete de AICI (de pe elefant.ro), aveți 20% reducere până pe 15 mai inclusiv cu codul RASPUNDEL20 . 🙂 De exemplu, pachetul cu o carte și cu creion costă, cu reducere, 239 de lei (de la 299 de lei), iar fiecare carte costă 79 de lei (redusă de la 99). Aștept să-mi spuneți cum vi se par!

15 Comments

 • Alina spune:

  Am comandat setul cu limba engleză, mulțumesc!

  • Laura spune:

   Buna ziua. Unde se poate cumpara cartea on line? Stiti daca se poate curiera in Africa De Sud? Multumesc,
   Laura

 • Luisa spune:

  Am pus pe lista de comandat săptămâna viitoare 20 de cărți pentru copiï ( cu greu doar atât ) plus cele 5 de acum. Ajunge cu recomandările , te rog, că face bărbatul infarct ! Al meu, nu al tau:-)

 • Sergina spune:

  Mulțumesc frumos de recomandare! Cărțile par a fi foarte educative și distractive in același timp. Le-am comandat și eu pe toate. Nu am văzut numărul de pagini pe care le are fiecare carte.

  • Printesa Urbana spune:

   cartile au 16 pagini la interior.

  • SERGINA spune:

   Mulțumesc frumos! Doar ce le-am primit și fetița mea (2 ani si 9 luni) e foarte incantata. Mai așteptăm și alte recomandări. Îți dorim o zi frumoasa!

 • Monica spune:

  Copiii mei iubesc genul ăsta de cărți, chiar și acum când știu răspunsurile pe de rost.
  Mai sunt și alte colecții cu creioane de genul ăsta.

 • Inuk spune:

  Astazi a venit coletul comandat pentru copiii unor prieteni, iar noi – doi adulti – nu ne mai saturam de ele. Multumim!

 • robu spune:

  super multumesc ptr codul de reducere!de abia astept sa soseasca.

 • Iulia spune:

  Și eu le-am comanda! Am luat pachetul cu creion și 2 cărți. Sunt superrrr! Multumim mult de recomandare Prințesa Urbană.

 • deea spune:

  Buna, avem de puțin timp cărțile și creionul și am observat ca sunt destul de multe greșeli, mai ales având in vedere ca copiii ar trebui sa îl folosească singuri. La noi produc destula confuzie deja. Cartea cu “invat prin joc” cel puțin este confuza pentru copii de 5/6 ani. Ar trebui specificat ca exista erori( unele presupun ca sunt și de traducere, adică “chec marmorat” duce Scufița Roșie bunicii, dar câți copii din România stiu acest fel de mâncare și cum arată), uneori întreabă de doua ori un lucru dar a treia oară altceva…in fine, ar trebui menționat asta și remediate problemele, dacă se poate. Oricum părinții teebuie sa fie in zona, pentru orice eventualitate. Sunt ușor dezamagita.

 • Robert spune:

  Am incercat sa comand astazi de pe link-ul din articol dar codul nu mai este valabil .
  Ma puteti ajuta cu un cod corect ?
  Multumesc.

  • Robo spune:

   buna
   a fost valabil doar pana la finalul lunii aprilie
   mai urmeaza o perioda cu reducere in curand, stay tuned

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *