Am scris trei cărți pentru copii despre viață, război și familie

Carti pentru copii despre ce e viata, ce e razboiul, ce e familia

Cărțile au ieșit din tipar acum câteva ore, așa că pot să vă povestesc despre ele în sfârșit! Au ieșit foarte bine și am mare încredere în binele pe care îl pot aduce în familiile micilor cititori!

Se pot comanda toate trei la pachet (100,8 lei împreună) sau separat, de aici. Au 32 de pagini, au copertă cartonată și sunt potrivite pentru copii între 3 și 8 ani.

Seria Mami, ce e? de Ioana Macoveiciuc

Vor ajunge și în librării în curând, le voi avea cu mine la evenimentele din Amsterdam (14 octombrie), Luxemburg (19 noiembrie), Praga (26 noiembrie), Paris (20 ianuarie) și Londra (4 februarie). Lansarea oficială are loc duminică, 8 octombrie, la Hotel Caro din București (detalii aici).

Bun, despre cărți. Am pus în ele metafore pe care le folosesc cu copiii de mulți ani. Cu ai mei și cu alți copii care întreabă, foarte relaxat, la o plimbare sau în timp ce strângem scaunele după un eveniment: Ce e moartea? Ce e viața? Ce înseamnă familia?

Credința mea e că e nevoie să le spunem adevărul, așa cum îl cunoaștem noi, într-un fel cât mai blând. Îmi plac poveștile, așa că am construit mereu metafore ușoare, care să explice copiilor noțiuni grele într-un mod prietenos.

Am scris mai demult aici un articol despre ce le-am spus copiilor mei când le era foarte greu cu școală nouă, limbă nouă, țară nouă. Erau nesiguri, temători, triști. Le-am povestit ce cred eu că e viața. Un drum tot înainte, cu dealuri, văi, răscruci, mai dai de un râu învolburat, de un lac care pare că nu se mai termină. Ce faci? Ce simți? Cum mergi mai departe? Înapoi nu se poate.

Metafora aceasta e acum o carte: Mami, ce e viața? O carte veselă, dar totuși profundă. Avem două personaje noi, doi frați gemeni foarte diferiți, curioși, isteți. Ei întreabă, explorează, integrează.

Apoi am scris Mami, ce e războiul? pentru că e o temă atât de prezentă. Am la final și câteva sfaturi de la un psiholog de copii tare drag nouă, Luiza Vasilescu.

Apoi, după câteva luni am scris și Mami, ce e familia? Pentru că nu toate familiile sunt formate din mama, tata și copiii.

Voi dezvolta seria și pe alte teme, cum ar fi prietenia, moartea, banii, Dumnezeu. Încet, cu mare grijă la fiecare cuvânt. În toate cărțile este prezent și tatăl.

Ilustrațiile sunt realizate de o artistă din Spania, Anna Clariana, care are un stil foarte ghiduș și delicat. Îmi place mult cum au ieșit cărțile acestea, sunt bucuroasă!
Sper să vă placă și să vă ajute!

Las mai multe imagini din cărți mai jos.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4250

4 comentarii

  1. Minunat, băiețelul meu face acum 4 ani, și au și început întrebările dificile despre viață. Când ajungem în România, le luam pe toate 3. Mulțumim! Abia aștept

    • Acum am citit ca vei fi in Londra in februarie pt un eveniment? As vrea sa stiu mai multe despre asta, cu siguranta voi planifica sa vin!
      Multumesc!

  2. Buna Ioana, felicitari pentru cartile tiparite! Sigur le voi comanda cand ma voi intoarce de Craciun in tara.
    Tare bine rezonez si eu cu „pofte” mici, de orice fel, carate prin bagaje. Dulceata de cirese amare pastrez si eu un borcan mic ca pe o comoara, pentru zile friguroase cand am nevoie de un gand si un gust prietenos, de acasa.
    Pentru ca vine sezonul de cadouri, ce ai mai descoperit ca se daruieste copiilor in Olanda? Multumesc si abia astept sa descopar ce ai mai scris!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *