Cum ne transformă de fapt maternitatea? Recomandare de carte

Azi vă recomand cartea Maternitate, 27 de lei aici.

Când devenim mame, suntem precum fiica cea bună din poveste, care cade în fântână împinsă de fata cea rea. Alunecăm în necunoscut, suntem speriate, ne simțim neputincioase, captive. Ne pierdem libertatea brusc și ne simțim vinovate că nu apreciem darul care ni s-a dat: cel al unei călătorii care ne va ajuta să creștem mai mult ca niciodată!

Iată un exemplu de poveste care nu e doar o poveste.

Sau mama vitregă, care e rea, străină și rece și pune mereu limite (care copilului i se par absurde? Nu suntem oare noi toate mame vitrege de cinci(zeci de) ori pe zi?

Sau vrăjitoarea de care se tem toți, dar care de fapt e mai înțeleaptă decât toată lumea și e îmblânzită imediat ce personajul nostru principal face o faptă bună? Nu e oare această vrăjitoare înțelepciunea vintrelor noastre, adunătă de la mamele și bunicile noastre?

“Maternitate” e cea de a doua carte pe care v-o recomand anul acesta. Autoarea, Lisa Marchiano, este psihanalistă jungiană. Ea analizează în această carte multe basme clasice internaționale, pe care le interpretează din acest unghi, al mamei care pornește în călătoria maternității. Înțelegem astfel de ce ne simțim de multe ori captive, pierdute, dar și de unde putem renaște, de unde ne putem trage resurse noi și cum faptul de a fi mamele copiilor noștri ne va aduce mai aproape de adevăratele noastre comori.

Am citit cartea de două ori, o dată pentru a editare, a doua oară la corectură. De fiecare dată mi-a adus conștientizări puternice! E ca o poveste, se citește ușor, Lisa presară printre interpretările psihanalitice ale poveștilor și cazuri reale din viața ei sau din experiența ei de cabinet.

Traducerea cărții aparține Petronelei Rotar, ea însăși psiholoagă și scriitoare.

La ce vă va folosi cartea aceasta?

Veți reuși să vă despărțiți de fosta voastră viață, dacă încă o plângeți. Doar renunțând la pielea veche (coada de sirenă) ne putem regăsi picioarele grațioase de balerină!

Veți reuși să vă înțelegeți mai bine vinovăția, neputința, frica și furia.

Veși reuși să vedeți altfel conflictele cu copiii și desprinderea lor treptată de noi, mamele lor.

Veți fi mai curioase și veți înțelege mai rapid ce se petrece între voi și copiii voștri. Drumul inițiatic prin codru mereu îl face pe erou mai puternic și mai perspicace.

Vă veți întreba care sunt acele comori de care v-a adus mai aproape călătoria în fântână, ce ascunde cufărul vostru prețios? Curiozitatea e primul pas. Conștientizarea e al doilea. Intenția urmează, iar apoi, procesul. De multe ori suntem blocate undeva pe traseu, iar o astfel de lectură poate fi șutul în fund, visul care pune schimbarea în mișcare, pasărea măiastră care ne ciripește ceva la ureche.

Citiți această carte și lăsați-vă să simțiți. Se vor deschide noi posibilități.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *