Un scor pe care-i bine să-l ții: scorul de credit și un premiu de 1.000 de lei pentru voi (p)

LE: Avem o câștigătoare, uraaaa!

Pick Giveaway Winner a ales-o pe Azemina Zdrencov, uraaaa! Mulțumesc tuturor pentru participare, sper să vă fie Volt de folos pe viitor!

Castigator Volt

Azi povestim un pic despre credite, despre importanța educației financiare, despre Volt, o aplicație care vă poate spune dacă și ce credit puteți lua în România și despre cum puteți câștiga aici 1.000 de lei la voi în cont.

Datele nu arată prea bine: studiile recente arată că doar 1 din 5 români înțelege noțiuni financiare de bază, iar o educație financiară slabă duce la decizii financiare riscante, credite prea mari, datorii prea multe, un nivel de trai scăzut, mult stres, economii insuficiente, rezerve pentru copii prost gestionate sau inexistente.

Din fericire, în ultimii ani a crescut numărul specialiștilor care oferă sfaturi de educație financiară, din păcate segmentul de populație cel mai vulnerabil nu are resurse și nici dorință să investească în cursuri de educație financiară. Acești oameni cărora nu li s-a explicat niciodată limpede și corect cum funcționează lucrurile pot cădea victimă companiilor care oferă credite cu dobânzi foarte mari, consultanților care nu sunt onești, firmelor avide după clienți, care nu se gândesc decât la profit.

Mai țineți minte cum multe magazine online ofereau credit doar cu buletinul? Nici nu conta ce venit ai, ce cheltuieli sau ce alte credite ai luat, te duceai cu buletinul și-ți luai televizor cât șura bunicii, chiar dacă nu ți-l permiteai, de fapt.

Ne dorim să avem lucruri noi, mari, performante și frumoase, dar nu înțelegem prea bine ce riscuri ne asumăm dacă nu ni le permitem.

Eu, una, mereu am fost extrem de atentă la credite, am preferat să strâng cureaua și să-mi cumpăr cu banii jos ce aveam nevoie, iar obiectele pentru care nu-mi ajungeau banii, nu mi le cumpăram și gata.

Primul meu credit a fost în 2007 pentru o mașină nouă, o KIA pentru care strânsesem bani doi ani. Îmi vândusem vechiul Tico, care devenise un sicriu pe roți, aveam 6.000 de euro din cei 12.00o, cât costa KIA. Am făcut un credit auto de 6.000 de euro cu o rată de 150 de euro pe lună, în condițiile în care aveam un salariu de 450 de euro, venituri din alte surse (scriam pentru mai multe reviste) de 300 de euro și plăteam chirie 150 de euro. Nu am simțit presiunea creditului niciodată, pentru că nu depășea un sfert din venituri minus chirie.

Apoi, după ce m-am căsătorit cu domnul cu ochelari, am făcut credit pentru casă. Am făcut calculele astfel încât rata să nu depășească o cincime din veniturile noastre adunate, și a fost foarte bine, nu am stat nicio noapte trează cu frică la gândul că rămânem cu copiii în stradă.

Dar noi am fost crescuți extrem de cumpătați de familiile noastre, și din ce văd în jur, nu toată lumea a primit în copilărie acest dar al educației către economisire. Mulți dintre noi am crescut cu multe lipsuri și acum vrem să le compensăm pe toate, uneori neluând în calcul și dificultatea procesului de returnare a sumelor împrumutate.

Aici intervine Volt, aplicația despre care vreau să vă povestesc, la invitația lor.

Volt are ca principal scop creșterea nivelului de educație financiară, iar primul pas în acest sens este conversația despre scorul de credit.

Ce este scorul de credit?

Scorul de credit, numit și scor FICO sau istoric de creditare este un număr cuprins între 300 și 850, unde 300 înseamnă slab, iar 850 – excelent, și arată cât de mic sau mare este riscul ca tu să nu poți returna împrumutul contractat. Cu cât acest scor este mai mic, cu atât riscul ca tu să nu poți returna împrumutul este mai mare.

E nevoie așadar de un scor de credit bun ca să poți lua o sumă importantă.

Acest scor se calculează în funcție de câte credite ai luat în trecut, ce tip de credite ai accesat, ce sume ai împrumutat și câte întârzieri sau neplăți ale ratelor ai avut în trecut.

Unele bănci pot interoga Biroul de Credit înainte de a lua o decizie, ca să afle ce scor de credit ai. Această interogare îți poate scădea scorul!

Un scor de credit mediu sau ridicat, cu valori cuprinse între 550 și 850, contribuie la un istoric de credit pozitiv, arată că ești un client responsabil.

Eu nu am mai avut credite în ultimii 14 ani, dar omul are un scor bun, suntem pregătiți pentru un credit nou! 🙂

Cum te ajută VOLT?

Imediat ce ați descărcat aplicația (gratis, de aici) și v-ați făcut cont (vă puteți loga cu FB sau Google, apoi e nevoie să introduceți CNP-ul și un număr de telefon valid, pentru autentificare), Volt vă oferă informații despre scorul de credit, mai precis:

  • Vă spune valoarea scorului tău de credit actual, fără ca acesta să scadă în urma interogării Biroului de credit
  • Vă spune ce bancă a interogat scorul în numele tău atunci când ați aplicat pentru un credit și vă arată cum a influențat această acțiune scorul de credit 
  • Vă oferă nformații despre creditele active sau închise
  • Centralizează toate instituțiile de la care ați luat vreodată un credit și vă arată statusul împrumuturilor, puteți verifica dacă ați mai rămas cu conturi deschise, dacă plățile și datele voastre au fost înregistrate corect, ca să nu aveți probleme pe viitor etc
  • Centralizează situația plăților pentru fiecare credit în parte, întârzieri, datorii, ca să fții la curent cu sumele pe care le mai aveți de plată, dar și cu soldul creditului vostru
  • Vă calculează gradul de îndatorare pentru a vedea dacă acesta vă permite să mai accesați un nou credit (gradul de îndatorare maxim este de 40%)
  • Aceste informații sunt preluate din istoricul ultimilor patru ani.

Am făcut câteva screenshoturi în aplicație, să vedeți cum arată.

Aplicația Volt

Aplicația vă oferă și informații despre potențiale împrumuturi pe care le puteți accesa cu scorul vostru de credit, dar și despre alte oportunități financiare

Un alt punct interesant e că poți transfera instant bani din orice cont românesc în alt cont din România.

Puteți accesa credite și puteți face depozite din aplicație direct.

Volt oferă și posibilitatea de a face parte din comunitatea userilor Volt, unde puteți discuta despre credite cu alți oameni în situații similare.

În curând, utilizatorii Volt curând vor putea să compare dobânzile pe care le-au primit de la instituțiile financiare din România cu cele obținute de prietenii lor.

Vă puteți descărca aplicația de aici.

provocarea de 1.000 de lei

Iar dacă tot v-ați descărcat-o, asta înseamnă nu doar că vă puteți organiza mai bine calculele pentru un eventual împrumut, fără să fie nevoie să depuneți dosar la vreo bancă, ci și că puteți câștiga acum de la mine și Volt 1.000 de lei la voi în cont, trimiși prin Volt direct la câștigător în cont!

Ce trebuie să faceți este să:

  1. Aveți aplicația Volt instalată
  2. Să vă verificați scorul de credit prin Volt
  3. Să comentați aici, la articol, cu completarea voastră a afirmației: Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în…..
  4. Duminică seară extrag câștigătorul și-l anunț aici printr-un Later edit.

Alte detalii despre Volt

Volt este o aplicație lansată de un start-up românesc. A debutat în 2017, în parteneriat cu Mastercard și Visa, pentru a pune la dispoziția utilizatorilor la acel moment transferul instant de bani între orice carduri românești. Scopul era de a lăsa în urma procesul greoi al tranzacțiilor bancare și de a oferi posibilitatea transferului de bani pe loc (chiar și de pe cardul bancar pe cardul Revolut). Pentru mai bine de 2 ani, Volt a fost aplicația FinTech prin care puteai trimite sau primi bani doar cu numărul de telefon, oriunde în România, fără să ai nevoie de un alt cont bancar, respectiv de OP-uri sau IBAN-uri.

În timp, activitatea Volt s-a îndreptat tot mai mult către zona de educație financiară. Scopul ei principal este ca oamenii să învețe să-și construiască și să-și păstreze un istoric de creditare bun, astfel încât atunci când vor avea nevoie de un nou credit (indiferent de natura lui), să îl poată obține în condiții cât mai bune. Așa a luat naștere funcționalitatea Volt care presupune interogarea scorului de credit și a situației de la Biroul de Credit.

Acum Volt e folosită deja de zeci de mii de români care vor să-și afle scorul de credit, gradul de îndatorare și istoricul plăților la creditele în derulare.

Baftă la concurs tuturor! Și un scor de credit cât mai mare!

PS: În poza de mai jos vedem un cuplu obișnuit și necunoscut, care nu are grija unei rate prea mari la casă. Genul acesta de presiune face mult, mult rău relației și atmosferei de familie.

Photo by Anna Tarazevich: https://www.pexels.com/photo/a-woman-hugging-a-man-from-behind-6017806/

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4199

771 comentarii

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în achiziția unei locuințe tip apartament sau o casa la curte cu o grădina frumoasa și generoasa ca suprafața , intr-o zona liniștita a orașului cu oameni decenti ca vecini , ca la sfârșitul zilei sa ma bucura de liniște și sa îmi reîncărc bateriile

    • Daca aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș deschide un magazin alimentar ,o cafenea și o pizzerie .?

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în active, cursuri, decoratiuni, idei de afaceri.

    • Daca as putea imprumuta orice suma, as investi in dezvoltarea mea personala si profesionala.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, /aș investi in cursuri de dezvoltare personala, educatie financiara si inovare sociala.

    • Daca as putea imprumuta orice sumă, mi-as cumula toate datoriile intr-una singura pentru a iesi la liman

    • Dacă as putea imprumuta orice suma…as da suma respectiva unei prietene foarte bune care suferă de cancer…deși banii nu cumpara sănătatea…
      Prin urmare as investi în educația mea si a copilului meu!

    • Daca as putea împrumuta orice suma as investi categoric in dezvoltarea mea profesionala

    • Dacă as putea împrumuta orice suma as călătorii împreună cu familia mea❤️

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi intr-un teren sau un apartament pentru inchiriere?

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-o companie de transporturi.

    • Daca as putea imprumuta orice suma as investi in mini-afacerea mea cu lumanari parfumate si ceara pentru topit(vegana) si daca as scoate profit repede as achita mai repede creditul.?

    • Daca as putea imprumuta orice suma i-as investi in mine, in educatia mea si a copiilor mei. Avand in vedere situatia conflictuala – Ucraina/ Rusia , situatia economica – as investi in aur.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă aș investi în educația și fericirea mea și a băiețeilor noștri. ?♥️

    • Daca as putea imprumuta orice suma, as pleca intr o vacanta cu familia, ar fi prima vacanta in 4, deoarece a venit bebe in pandemie anul trecut si nu am mai reusi sa plecam nicaieri, apoi as schimba golful meu cu ceva mai “family friendly “ de preferat electric.

    • Dacă as putea împrumuta orice suma as investi în afacerea la care ma gândesc.

    • Daca as putea imprumuta orice suma, as plati pt 2 tabere de limba engleza in UK pt copiii mei.

    • Daca as putea imprumuta orice suma, as investi in recuperarea copiiilor mei sau macar pentru confortul lor…

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-o vacanța cu familia mea! ?

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-o casa cu gradina ?

    • Bună! Dacă as putea împrumutat, as lua materiale pentru casa în construcție, banii strânși nu ne ajuta sa putem sa o terminam și facem tot pe rand și asa nu știm când va fi gata căsuța. Mulțumesc

    • Daca as putea imprumuta orice suma de bani as investi intr-o casa la tara, pentru a le oferi copiilor mei o copilarie frumoasa asa cum am avut si noi.

    • Daca as imprumuta orice suma de bani, as investii in apartamentul recent cumparat(tot credit)

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș lua pentru familie si aș investi în o casa cu un petec de verdeata. Fiul meu isi doreste un catelus, ar fi cea mai mare bucurie sa il aiba la curte din cauza alergiilor care nu ii permit in apartament.

    • Dacă aș împrumuta orice sumă, aș cumpăra un pătuț pt baiatul meu ❤️

    • Dacă m-aș putea împrumuta nu m-aș împrumuta pt nimic în lume. Merit ceea ce am și lupt prin forțe proprii pt bunurile materiale. Dar dacă totuși mi -ar ajunge cuțitul la os, aș face-o strict pt sănătate,o operație grea a unei persoane apropiate. Restul se pot face

    • Daca as putea imprumuta orice suma, i-as investi intr-o casa cu o gradina mititica pe care sa o umplu de flori si ierburi aromatice.

    • Daca as putea imprumuta orice suma…nu as mai imprumuta de fapt nimic, abia astept sa scap de credit…in rest ma descurc…multumesc!

    • Dacă as putea împrumută orice suma as avea mai multa grija sa nu depășesc pragul de îndatorare care ma apasă (deși scorul e de 691)…
      Și as investi în copil și în mine, i-aș plăti cursuri care să-i dezvolte talentele native, as ajuta-o sa-si găsească calea ei, mi-aș plăti mie investigațiile de care am nevoie, terapii, coachinguri și cursuri de dezvoltare personala ca să devin cea mai sănătoasă și buna versiune a mea.

  1. Dacă as putea împrumuta orice suma as face-o pentru atelierul meu „Povesti din ceara și dantela”. Dar nu pot împrumută asa ca muncesc zi și noapte pentru a scoate la lumina un vis ce day by day prinde viata și lumina?

    • Daca as putea imprumuta orice suma de bani as investi intr-o casuta, special pentru familia mea si in special pentru copii mei.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi înte-un spațiu de activități recreative.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în actiuni la bursa

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua un apartament mai aproape de gradinița frecventată de fetiță și de serviciul meu, deoarece distanța dus-întors ne obosește mult.

    • Daca as putea împrumuta orice sumă as investi intr-o căsuță la poalele muntelui sa imi bucur sufletul?

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o rulota in care sa ne petrecem fiecare weekend.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, as investi intr-un spațiu de activități penru copii.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, /aș investi in cursuri de dezvoltare personala,

  2. Daca as putea imprumuta orice suma ,as investi in vacante in tari straine ,dar mi-as dori si sa demarez o afacere in activitati cu copii /pentru parinti !

    • Daca as putea împrumuta orice suma as investi în educația copilului și aș achita creditul la apartament?

    • Eu am început de curând sa economisesc. Și lucru bun am făcut. Ne-a ajutat în pandemie.
      Acum, dacă ar fi sa ma împrumut, ar fi doar pe.perioade scurte și doar în doua cazuri: 1.start afacere proprie 2.daca am cel puțin 40% din valoarea produsului pe care mi-l doresc.
      Banii pe care i-as câștiga la acest concurs, i-as punea fain frumos lângă ceilalți strânși pentru vacanta (prima vacanta a băieților cu avionul).
      Mulțumesc,
      Dani

    • Daca as putea imprumuta orice suma, as merge sa vizitez alte tari, alte culturi.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-o mașină nouă.

  3. Daca as putea imprumuta orice suma, mi-as lua un apartament pe care l-as inchiria mai departe. Teoretic sa se plateasca singur.

    • Daca as putea imprumuta orice suma, as invesri intr-o afacere sau un al doilea imobil.

    • Ținând cont ca ne-am apucat de renovat, as lua de bani ceva electrocasnice pentru care nu a mai ajuns bugetul.

  4. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o casa normala… Locuim într-o garsoniera și avem nevoie de spațiu.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în educația fetiței mele.

    • Dacă as putea împrumuta orice suma, ar fi investita pentru o casa cu gradina.

    • Dacă as putea împrumută orice suma as investi în educația copiilor mei?

  5. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o mașina mai încăpătoare și mai sigura acum ca familia s-a mărit!

    • Daca m-aș împrumută orice suma, as lua un an sabatic in care as calatori „la pas” cu copiii, pe îndelete, cat sa ne bucuram cu adevărat de energia fiecărui loc.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în intr-un after school.

  6. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș face următoarele, deși nu în ordinea asta: aș face școala de șoferi, mi-aș lua mașină, aș investi în imobiliare.

    • Dacă as putea împrumuta orice suma,as investi într-un imobil și în business-ul meu.

  7. As investi intr-o masina electrica. Am testat deja Dacia Spring – cel mai ieftin model de pe piata si m-am convins ca acesta este viitorul: costuri reduse, eco-friendly.

  8. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în deschiderea unei pensiuni, eu locuind într-o zonă turistică, care are mult potențial.

  9. În primul rând mulțumesc pentru recomandare, îmi place foarte mult. Lucrez în domeniul bancar și aplicația asta e mind blowing. Dacă as putea împrumuta orice sumă, sigur o casă ar fi investiția la care mă gândesc prima oară, dar la gradul de îndatorare actual, mergem pe o mașină! ?Promit să mă mai joc cu aplicația, e foarte smart.

  10. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în…..
    Educatia mea. As vrea sa investesc in cateva cursuri pe care momentan nu mi le permit.

    • Dacă as putea împrumuta orice suma nu as împrumuta mai mult decât “ma tine plapuma”, adică nu as împrumuta mai mult decât o suma care sa nu îmi influențeze prea mult bugetul lunar, adică sa am o rata lunară confortabila si neaparat cu rata fixa care sa nu fie influențată de ROBOR sau alți indici. Cum tocmai ce am reușit sa rambursam anticipat toate ratele pe care le aveam nu ma tentează prea mult sa accesez un nou credit. Pe scurt, as împrumuta suma necesară pentru investiția intr-o locuința intr-o zona sau intr-un complex in dezvoltare care sa respecte normele nZEB si a care-i valoare sa ii crească in timp pe care as închiria-o.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua studio-uri la munte & mare și le-aș închiria in regim hotelier.

  11. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi banii întro casa mai mare intrucat familia se va mari cu un nou membru,cursuri de reconversie profesionala si câteva vacante de relaxare intrucat avem mare nevoie:)

  12. Dacă as putea imprumuta orice sumă as renova camera copiilor și as face niște cursuri pe care le tot amân.

  13. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o mașină nouă, actuala a rămas „prea mică” pentru nevoile familiei și aș investi în educația băiatului meu, mai mult decât o putem face în prezent.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-un teren pt o căsuța mica, într-o zona fără poluare.

  14. Bun scor pare să am. Interesant cum reușesc să dețin un scor de 725 trăind modic zi de zi ?
    Două salarii micuțe, cumulate care nu depășesc 4000 lei pentru cei 4 membri ai familiei și un mic patruped și totuși suntem..
    Nu țintim sus niciodată și mereu ne bucurăm de ce avem. Presiunea e mare, dar crescând așa până și copiii sunt chibzuiți în ale cheltuitului și știu să își pună limite!

    Dacă totuși aș putea împrumuta orice sumă de bani cu siguranță un spațiu cu o grădină mică verde e tot ce am putea visa! Stând la bloc, copiii tânjesc după natură, iarbă verde și un spațiu fără aglomerație! ?
    Sau pe un al doilea loc, o amenajare a camerei copiilor care e făcută tot din bucățele și nu e suficientă pentru ei.
    Seară cu bine!

    • Dacă as putea împrumuta orice suma, as investi într-o casuta tradițională la munte (sau mai multe) pentru a ma retrage acolo și a susține agroturismul în România.

  15. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-o casă mobila, pe roți cumva. 🙂 Asta pentru ca este fain sa ai casa ta, insa este si fain sa calatoresti, sa aduni amintiri, sa experimentezi alte culturi si mancaruri, sa nu depinzi neaparat de o locatie fizica de cazare. Asa ca asta mi-as dori sa fac eu. ^_^

    • Dacă as putea împrumuta orice sumă, mi-as cumpăra o casă pe pământ, cu o grădină în care sa plantez legume, fructe și plante decorative ❤

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș deschide o cafenea cu o bibliotecă.

  16. Buna Ioana. Daca as putea imprumuta orice suma, as face-o totusi cumpatat. M-as gandi bine si mult in ce as vrea sa investesc. Probabil as inclina catre cursuri si calatorii, pentru toti membrii familiei mele (2mai mici si 2 mai mari).

    • Daca m-aș împrumută orice suma, as lua un an sabatic in care as calatori „la pas” cu copiii, pe îndelete, cat sa ne bucuram cu adevărat de energia fiecărui loc.

  17. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o casă, la curte, pentru a asculta în fiecare zi ciripitul păsărelelor și pentru a putea avea grijă de florile mele preferate, lalelele.

    • Dacă as împrumuta de la banca o suma de bani, as putea achiziționa terenul mult dorit, intr-o zona liniștită, sa pot ridica o căsuța modestă

  18. Nu am inteles niciodata de ce scade scorul daca banca interogheaza Biroul de Credite. Si de ce in cazul Volt nu scade scorul? ?

  19. Dacă aș putea împrumută orice sumă, aș investi într-o afacere cu impact în economia socială – antreprenoriat social.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în viitorul copiilor. Le-aș asigura un acoperiș deasupra casei și le-aș pune câțiva bani în cont.

  20. Interesantă aplicație! O voi descarca cu toate ca nu știu cât ma va ajuta având in vedere ca nu am serviciu, dar am un credit la banca Prima casa pe 30 de ani, unde trb sa înapoiez mai mult de jumătatea sumei împrumutate! Reușesc sa mi plătesc creditul pt ca am fost cumpătata și am o rata mică pentru timpurile astea indiferent de Mișcările valutare sau de euribor. Sa văd in condițiile actuale ce date îmi oferă aplicația! Mulțumesc pentru informare!

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o casă unde sa stau cu familia mea.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-o calatorie pe termen lung cu familia mea.

  21. Dacă as putea împrumută orice sumă, aș lua 100k euro, o parte i-aș investi în firma mea de consultanță fiscală și as oferi acest tip de consultanță antreprenorilor la început de drum. Iar cealaltă parte în Bursă, după niște cursuri de investiții făcute în prealabil.

  22. Dacă as putea împrumuta orice suma as achiziționa o rulota și biciclete Pt toți 4 -2 Adulți și 2 copii sa putem sa ne plimbam Prin toată România ?

  23. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, as investi în casa potrivită pentru noi și fetițele noastre

  24. Dac as putea împrumută orice suma, as investi în renovarea casei mele care are nevoie de un „refresh”. Sunt sigura ca pare un scop destul de comun dar ?consider ca trebuie sa-ti iubești casa la fel de mult ca pe tine. Momentan, relația dintre mine și casa e în sfera „iubire-ura” ?

  25. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, as investi in mine, in dezvoltarea mea personala si intr-o vacanta cu sotul si fetita(de care avem atat de multa nevoie dupa muuult timp). Scor 664

    • Daca as putea imprumuta orice suma, as achita terapiile băiatului meu si as termina casa pe care am început sa o construim anul trecut.

  26. Daca as putea imprumuta orice suma, mi-as lua o casuta undeva la tara, unde sa mai evadam din cand in cand. Un pic de aer curat, iarba verde si liniste.

    • Dacă aș putea împrumuta orice suma…nu m.as imprumuta. Nu stii ce se poate intampla maine…mai bine economisesc.

  27. Daca as putea imprumuta orice suma mi-as lua o casa. De mai bine de 15 ani stau in chirie cu fetita mea si a suferit de cate ori ne-am mutat.

  28. Niciodata nu am facut credit.
    Sunt casatorita,am 2 copii,si 30 ani casatorie.
    Principiul e simplu,am bani cumpar,nu am nu cumpar.
    Ma intind atat cat e plapuma! ?

  29. Daca as imprumuta orice suma as investi in educatia copiilor intr-un sistem care sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile sociale, emotionale, creative, life skills, nu capacitatea de a memora si performa la serbari.

    • 27 aprilie 2022, 8:00 pm
      Dacă aș putea împrumuta orice sumă, as investi intr-o autorulota- investim in amintiri pentru toată familia și in educație pentru cel mic

  30. Dacă m-aș putea împrumuta nu m-aș împrumuta pt nimic în lume. Merit ceea ce am și lupt prin forțe proprii pt bunurile materiale. Dar dacă totuși mi -ar ajunge cuțitul la os, aș face-o strict pt sănătate,o operație grea a unei persoane apropiate. Restul se pot face

  31. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, i-aș investi în căsuța visurilor: avem deja teren, avem o nuntă anul acesta și mai avem idei minunate despre cum să o decorăm. ?

  32. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în educație – o grădiniță montessori fără taxe prohibitive pentru părinți.

  33. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi într-un teren intravilan.

    Foarte utilă aplicația, mulțumim. Nu știam că sunt atât de „rateabilă”. 🙂

  34. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o căsuță cu două camere. Locuim cu chirie și din suflet mi-aș dori să putem avea un loc stabil pentru copilul nostru. Ideea ca ne putem muta și schimba casele mă îngrozește… Din păcate nu ne permitem un asemenea vis!

  35. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua masina visurilor cu o parte din bani, cealta parte as investi-o, iar din profit mi-as lua casa visurilor :)). Nu stiu ce scor am pentru ca nu am avut niciodata credit la vreo banca :)).

  36. Foarte fain Volt.
    Scorul meu de credit este de 728.

    Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o bucatica de teren in varf de munte, unde sa pun o casuta din lemn cu geamuri mari prin care sa admir peisajul atunci cand scot nasul dintr-o carte. Ehee, vise… :))

    • Daca as putea împrumuta orice suma, as termina de izolat și amenajat casa noastră ca sa ne mutăm într-un final simpatic. Universule, aici am scris intenția:)

  37. Daca as putea imprumuta orice suma, as avea o casuta pentru Ateliere de joaca educativa incat sa ma pot desfasura cu toate centrele de activitati, fara sa le mut mereu din loc in loc.

  38. Daca as putea imprumuta orice suma, as investi in imobiliare (si ca locuinta proprie, si ca spatiu de afaceri).
    Foarte tare aplicatia Volt, mi-am verificat scorul FICO si desi indicii sunt buni si scorul per total e bun, e spre limita de jos si ma intriga ce il scade, ca sunt un creditor foarte cuminte si cumpatat ?

  39. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o casa la curte ca sa aiba copiii loc de joaca sigur si sa avem un spatiu verde propriu in care sa ne putem relaxa in familie.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă mi-aș lua o casă cu grădină generoasă pentru a planta strictul necesar de legume pentru mine și fiul meu sau aș recompartimenta și renova casa părintească.

  40. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua un apartament cu 3 camere, ptr mine și copii. Este în plan anul acesta.
    Multumesc ptr aplicație. Foarte utila

  41. Daca as putea imprumuta orice suma, as construi 3 case in acelasi cartier, astfel incat sa fim toata familia extinsa impreuna si am mai face si niste calatorii interesante.

  42. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-un after school, un program educațional în care copiii vor învăța conform nevoilor lor, interacționând, experimentând, aplicând concepte în viața reală.

  43. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în renovarea apartamentului pt a putea locui acolo si nu sa îmbogățim alți proprietari :))

  44. Daca as putea imprumuta orice suma, as investi banii in educatie de calitate si „altfel” decat educatia de stat pentru fetita mea de 1 an si 3 luni, incepand cu gradinita si pana la facultate si mai departe. Si probabil as investi si in calatorii, oferindu-i fetitei experiente diverse.

    • Daca as putea imprumuta orice suma as cumpara o bucata de teren pe care as infiinta o livada de pomi si arbusti fructiferi.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o autorulota și aș investi și în educația fetiței mele . Mi-aș lua și o căsuță pentru că ne dorim sa ne mutam într-o căsuță cu grădină.

  45. As împrumuta ptr dezvoltarea unei platforme de educație financiară , ptr că în România , interacțiunea cu banca e de preferat sa tindă spre 0. Comuniunea cu aceasta pe termen lung , mai ales, dăunează grav. Oare cine o numea „cămătar cu acte în regulă „?

    • Daca as putea imprumuta orice suma, as cumpara o autorulota pentru plimbarile cu familia

  46. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi într-un sistem complex de panouri solare/eoliene. Și probabil aș achiziționa o autorulota, pentru că ne place să hoinărim și am economisi costurile de cazare.

  47. Dacă aș împrumuta orice suma as investi în renovarea casei ? Avem niște planuri frumoase pentru transformarea mansardei într-un spațiu pentru copii.

  48. Dacă aș putea împrumuta orice sumă de bani aș cumpăra o casă la țară și aș face un centru educational pentru copii și tineri.

  49. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în pamant, pentru ca valoarea lui nu scade niciodata, creste constant in orice zona ar fi si costurile de intretinere sunt minime!

  50. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în educația și dezvoltarea mea și a copiilor mei.

    • Daca as putea imprumuta orice suma,mi-as lua/as investi in renovarea apartamentului.

  51. Intai as returna banii imprumutati pentru interventiile medicale de urgenta suferite. Apoi mi-as face o asigurare medicala babana mie si familiei mele si as plati pentru cativa ani sa fiu sigura o perioada si sa nu mai am grija ei o perioada! As cumpara o autorulota (tare imi doresc sa calatoresc in lume cu autorulota), si apoi mi-as incepe un business la care visez de muuuulti ani (un centru educational). Poate sunt multe pe lista dar eu nu le vad “costisitoare”.

  52. Dacă as putea împrumuta orice suma mi as lua un aparat foto performant cu care sa îmi dezvolt pasiunea pentru fotografie.

  53. Daca as putea împrumuta orice suma, as investi in imobiliare.

    P.S. Am descarcat aplicația, am platit 7 lei pt a verifica scorul FICO si mi-a afisat ca scorul meu este zero, fara alte informatii suplimentare. Apoi in pagina principala a aplicației imi afișează ca scorul meu este ascuns.

  54. Primul gând a fost o casă/apartament. Dar Doamne ferește de alte urgențe! Doamne ferește!
    Meanwhile, Doamne ajută la mai multa educație financiară în România și-n lume!

  55. Dacă as putea împrumută orice suma l-as ajuta pe tatăl meu sa beneficieze de intervenția chirurgicala pentru protezare de sold.

  56. Draga Ioana, esti sigura ca e OK algoritmul lor??? Adica eu, cu grad de indatorare 58% (cincizecisiopt) am scor 761!!! Deci, practic, daca e cum zic ei, cu banii de credit la care nu mai visam in urmatorii 15 ani, in primul rand ma imbat 😛

  57. Dacă aș putea împrumuta orice suma de bani aș investi într-o căsuță cu grădină mare, cât mai departe de oraș, unde să pot evada de vineri până luni, iar mai apoi la bătrânețe să rămân acolo.

  58. Super fain Volt.
    Scorul meu de credit este de 763.
    Dacă aș putea împrumuta orice sumă, as investi in dezvoltarea mea personala si in educatia copilului.

  59. Dacă aș putea împrumuta orice sumă,aș investi într-o masina pentru sotia mea.
    Tocmai ce si-a luat permisul si in sfarsit ar fi „libera”??

  60. Dacă as putea împrumuta orice suma mi-as lua o mașină, pur și simplu, că nouă e mult spus, dar cea pe care o avem e tare veche, buna tare, consum mic insa veche rau. E masina luata de tata pentru fratele meu mai mare, din primul si singurul credit pentru care apoi a trebuit sa plece in afară la munca, la 50 de ani, ca sa poată plăti. Apoi am primit-o moștenire, ca toate acele lucruri de la frații mai mari ca sa nu mai cheltuie parintii pe altele noi. De câte ori plec cu ea, ma gândesc cat de buna e si cat de bine inca isi face treaba dar si cat de mult poluează si cat de rudimentar mergem ca nu ne permitem altceva mai bun ca sa trăim decent, nu pe fițe, ci doar decent!

  61. Daca as putea imprumuta orice suma as cumpara o bucata de teren pe care as infiinta o livada de pomi si arbusti fructiferi.

  62. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-o autorulotă. Ne tentează ideea de worldschooling și aș vrea să luăm cât mai curând așa ceva 🙂

  63. Daca as putea imprumuta orice suma, as investi in imobiliare si mi-as cumpara o rulota ca sa imi educ copiii prin calatorii prin lume ?

    Faina aplicatie!

  64. Buna,Ioana!Am stat sa ma gândesc puțin la întrebarea menționata,dar primul gând care mi-a venit in minte a fost asta: dacă as putea împrumuta orice suma,as investi in sănătatea părinților mei si in educația fetiței mele!Mult succes tuturor!

  65. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi într-un proiect de educație în satul natal, incluzând o biblioteca cu sală de lectură dotate și o librărie!

    • Bună, dacă aș împrumuta o sumă mare de bani, aș investi într-o afacere.
      Și aș merge într-o excursie lungă…

  66. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi intr-o cresa ..un loc unde copilasii sa vina cu drag si unde sa se simta in siguranța.

  67. Dacă as putea împrumuta orice suma nu as împrumuta mai mult decât “ma tine plapuma”, adică nu as împrumuta mai mult decât o suma care sa nu îmi influențeze prea mult bugetul lunar, adică sa am o rata lunară confortabila si neaparat cu rata fixa care sa nu fie influențată de ROBOR sau alți indici. Cum tocmai ce am reușit sa rambursam anticipat toate ratele pe care le aveam nu ma tentează prea mult sa accesez un nou credit. Pe scurt, as împrumuta suma necesară pentru investiția intr-o locuința intr-o zona sau intr-un complex in dezvoltare care sa respecte normele nZEB si a care-i valoare sa ii crească in timp pe care as închiria-o.

  68. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o casa cu curte. De cand avem copil, apartamentul „ne-a ramas mic” 🙂
    P.S. scor 726

  69. Daca as putea imprumuta orice suma, mi-as lua un apartament la mare, neaparat la mare ?, pentru a ne putea petrece vacanțele acolo.???

  70. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, m-as uita foarte atent la conditiile de rambursare si posibilitatile de a putea sustine rambursarea. Momentan totul e la loc, poate as achita din creditele existene cu “suma imprumutata” daca ar fi profitabil ?
    P.s. aplicatia pare sa dea erori, adica nu reflecta intocmai realitatea (fost angajat bancar-deci putem considera defect profesional faptul ca mi-au sarit in ochi neconcordantele ☺️☺️)
    O zi minunata!

  71. Dacă aș putea împrumuta orice sumă aș investi în educația copiilor mei și aș finaliza căsuța noastră ❤.

  72. Dacă as putea împrumuta orice suma…mi as achita creditele pe care le am acum și apoi as călători
    Scor volt 652

  73. Mulțumim frumos pentru informații, aplicația este într-adevăr extrem de utilă.

    Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi într-o afacere în domeniul IT, și pentru că “All work and no play makes Jack a dull boy”, în timpul liber aș călători. 🙂

  74. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în sănătatea mea și a familiei mele. Mers la inot regulat, mancare de bună calitate, cât mai mult timp în natură, un antrenor personal. Și un coach de dezvoltare personală care să mă pună pe calea cea dreaptă 🙂

  75. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o masina mai mare, in care sa incapa toti cei 3 copii pusi in scaune de masina.

  76. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o masina noua si as investi in multe cursuri de formare profesionala si dezvoltare personala.

    • Daca as putea imprumuta orice suma as investi in constructia unei case cu o curte mare si spatiu de joaca pentru copii.

  77. Dacă as putea împrumută orice suma, as investi într-o casa cu gradina, astfel încât puiutele mele sa se poată juca zilnic pe afara, și sa le pot supraveghea mai ușor.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua un apartament langa școala copiilor.

  78. Daca asi putea investi in ceva ar fi educatia celor 3 copii, intr-un depozit pentru ei, si in dezvoltarea mea personala (pictura, cursuri de limba straina, traininguri, sport, calatorii)

  79. Daca as putea imprumuta orice suma,ar trebui sa ma gandesc foarte bine ce as putea face cu ei.
    Nu mi am pus intrebarea aceasta vreodata ca mereu am.fost cu salariu minim???
    P.s din pacate cu tot cu studii superioare?

  80. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi întrun grup de sustinere a mamicilor, activitati dezvoltare pt ele si copii…

  81. … As investi intr-un business sau in zona imobiliara. Dar cum momentan, prefer, sa merg pe plus, nu as vrea un credit. Este suficient un cresit la casa, facut pe cativa ani.

  82. Dacă as putea împrumuta orice suma as lua o casa la curte unde sa avem liniște și sa putem petrece cat mai mult timp afara cu cel mic.

  83. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o casa cu o curte maaare pentru a-mi creste bebelusul, ce urmeaza sa vina pe lume, cat mai liber, înconjurat de multe animalule.

  84. Dacă aș putea împrumuta orice sumă Mi as construi o casa…A frame…in noul teren dobândit de tatăl meu Intr o zona absolut divină din munții Buzaului. Vis???? vad ca am un scor Rico foarte bun deci….visele pot deveni realitate.

  85. Daca as putea imprumuta o sima, i-as folosi pentru recuperarea mamei in urma unui AVC. Sanatatea a devenit prioritara si mai ales cea a parintelui.

  86. Aș cumpăra o casă la curte, în oraș, unde să locuim și mi-aș amenaja și un colt propriu, profesional, un cabinet de coaching.

  87. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-as lua … fix nimic. Pentru că un împrumut, oricum ar fi el, e un împrumut. Sunt practic bani pe care nu ii ai.

  88. Daca as putea împrumuta orice suma, as investi într-o afacere, as cumpăra un apartament pentru băieți și mi-aș lua o mașină de care am atâta nevoie!

  89. Dacă as putea împrumuta orice suma as face-o pentru sanatate sau pentru a investi intr-o proprietate imobiliară.
    In rest, nu e niciun obiect pentru care m-as împrumuta.

  90. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în….. mentorare și dezvoltare personala, pentru mine și copii. Duc credite de 15 ani, am scor 756! ?

  91. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în:
    1. Educatia fetitei mele
    2. Un an de calatorit in Asia si Sudul Africii
    3. Deschiderea unui business propriu si anume, un camping in dealurile Transilvaniei

  92. Și uite așa se colectează date peste date, CNP și credit scrore pentru a putea fi ulterior folosite de bănci, servicii financiare nonbancare și alte produse cu marketing agresiv și bine țintit.

  93. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o casă pentru familia mea, un loc doar al nostru sub soare, ploi, nori și orice urmează..

  94. Dacă as putea lua orice suma credit, mi-aș lua o casa la curte în apropiere de drumul taberei. As avea și confortul din oraș și beneficiile vieții la curte. Erau unele cu ‘doar’ 100 000 euro…

  95. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în activitatea Asociației pe care o coordonez ?

  96. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, as investi intr-un aspirator robot de ultima generație și câteva vacante la mare pentru familia extinsa in Sicilia, Spania și alte destinații exotice.

  97. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o casă (deși nu abilitatea de a mă împrumuta mă oprește, ci prețurile exagerate).

  98. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o casă cu teren mare pe care sa amenajez un loc de joacă pentru baietii mei.

  99. Daca as putea imprumuta as alege sa investesc in cursuri de psihoterapie, am terminat facultatea si master ul dar e nevoie de aprofundare.

  100. Daca as putea imprumuta as alege sa investesc in cursuri de psihoterapie, am terminat facultatea si master ul dar e nevoie de aprofundare. 795 nu- i rau cica e impresionant 🙂

  101. Din pacate nu mai am nr de tel care imi apare automat in aplicatie si nici nu il pot actualiza! Ce pot face?imi scrie ca doar o instituite partenera poate face modificări si ca noul nr va aparea cand voi aplica pentru un credit nou… mi se pare tare aiurea situația…

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o căsuță la munte, care ar putea fi și business și relaxare.

  102. Daca as putea imprumuta orice suma de bani as investi intr-o casa,undeva la munte departe de toata agitatia 🙂

  103. Dacă aș putea împrumuta orice sumă as călătorii de azi și până la pensie:) Apoi as sta cu nepoții sa le povestesc toate cele cate am vazut si invatat.

  104. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în sănătate: analize amănunţite şi periodice pe principiul să previi este mai uşor şi mai simplu decât să tratezi.

  105. Daca as putea imprumuta orice suma, as investi intr-o afacere la care visez de mult, afacere ce imi va permite sa petrec mai mult timp alaturi de pustiul meu de 2,5 ani.

  106. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în educatia copiilor mei, o casa mare pentru toti si terapie pentru adulti ?

  107. Aah ce tare e aplicatia, ma ajuta foarte mult sa verific mai bine ce si cat am de platit si mai ales gradul de indatorare, recunosc al meu e cam marisor momentan la salariul meu net – 27%.

    Asa ca vin cu raspunsul meu actual la intrebarea “ Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în…..”: as plati datoriile actuale. Am 4000 si ceva de euro de platit la banca si ma sacaie pe creier ca e acolo, ca am de platit lunar. Asa as vrea sa scap de grija asta. Mai ales cu atatea intamplate in ultimii 2 ani; nesiguranta financiara, un razboi iminent etc. Asa ca da, mi/as plati datoriile ca sa fiu pe 0. Ca apoi sa investesc intr-un curs de educatie financiara, ca sa invat si mai bine. Caci aici, inca ma educ.. mai am multe de invatat. Salut initiativa celor de la Volt !

  108. Dacă aș putea împrumuta orice sumă aș investi în sanatatea copiilor mei.Le-as face toate vaccinurile optionale care ne depasesc bugetul si momentan nu ni le permitem.

  109. Dacă aș putea împrumuta orice sumă aș investi în educație. Deși voi împlini in curând 37 de ani, de când am intrat in concediu de creștere copii (avem gemene, plus un toddler), am început sa studiez pe cont propriu pentru un switch în cariera. La fel și soțul meu. Consider ca niste salarii bune ne-ar permite, pe lângă un trai mai bun și posibilitatea economisirii sau a unor investiții.

  110. Dacă as putea împrumuta orice suma, mi-as lua casa la care visez dintotdeauna, in care sa îmbătrânim împreuna eu și iubitul meu 🙂

  111. Sincer, mi-as reînnoi garderoba deoarece am trecut printr-o sarcina, după naștere am slăbit, și nu mi-am mai achiziționat mai nimic de peste un an și jumătate!

  112. Daca as putea imprumuta orice suma, as cauta cea mai scumpa pisica din lume si mi-as lua doua ?….. si o autorulota.

  113. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-o casa modulara de vacanta sa o inchiriez pentru o sursa de venit pasiva

  114. Daca as putea imprumuta 15.000€? i-as folosi pana la ultimul cent ? in terminarea casei macar partial pentru a putea locui modest in ea?suntem in constructie si nu mai reusim nicicum sa o gatam??

  115. Dacă aș putea împrumuta orice sumă mi-aș lua materialele necesare pentru a renova casa și astfel să le ofer condiții decente copiilor mei!

  116. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în un laptop performant de ultima generatie. Lucrez de acasa pt o companie din UK si am nevoie de un aparat bun iar cel existent nu prea mai face fata foarte bine.
    In orice caz strang pt unul insa ar trebui sa strang mult pt ce mi-as dori cu adevarat. Altfel va trebui sa ma multumesc cu ceva mai mediu

  117. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în finalizarea studiilor mele și apoi într-o asociație din care să pot ajuta familiile cu copii mici prin consiliere psihologică\psihoterapie și un spațiu în care părinții să își poată lăsa copiii măcar o dată pe săptămână câte 2 ore (sau cât au nevoie) pentru a petrece timp împreună ca un cuplu. Mie mi-a lipsit mult asta, posibilitatea de a ieși la o plimbare doar cu partenerul, de a bea un pahar de vin în liniște, nu doar noaptea, după ce adorm copiii și suntem toți obosiți.

  118. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi in terapia copilului meu cu autism. Un copil recuperat, un plus al societatii! ❤

  119. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua măcar o garsonieră și o mașină, să mă pot descurca cu copiii mei.

  120. Daca as putea imprumuta orice suma, as cumpara un apartament pentru fiica mea si pentru cele doua fetite pe care le creste singura.

  121. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș termina de construit casuta pentru familia mea si as achizitiona si o masina electrica, pentru naveta, mai eco.

  122. Daca as putea imprumuta orice suma ,as investi in service-ul auto deschis de mine si sotul meu in anul in care s a nascut al 2-lea baietel,David.Este afacerea noastra de familie,in care s a pus suflet si speranta dar acum are nevoie de putin ajutor.

  123. Daca as putea imprumuta orice suma, as investi in dezvoltarea mea personala si profesionala, incepand sa fac o formare de lunga durata pt a deveni psihoterapeut 🙂

  124. Dacă aș putea imprumuta orice sumă, aș investi-o în educația băiatului meu: să participe la orice fel de activități școlare și extrașcolare, să călătorească oriunde își va dori, să aleagă facultatea pe care vrea să o urmeze fără să se teamă de costurile pe care le implică acest lucru.

  125. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în casa visurilor mele, puțin mai am sa o vad asa cum visez.

    • Daca as putea imprumuta orice suma mi-as lua/as investi in mine prim diverse specializari,cursuri,o afacere si un imobil.

  126. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, as investi in educatia copiilor si intr-o casa care sa ne fie oaza de relaxare si confort 🙂

  127. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-o casa cu o gradina în care sa plantez flori, în care sa se joace copilul și la care sa am o terasa frumoasa unde sa pot bea o cafea și citi o carte în liniste?.

  128. Daca as putea imprumuta orice suma…nu as mai imprumuta nimic.Abia astept sa scap de creditul actual. Am doi copii, am facut o greseala facandu-mi credit , crezand ca ma va ajuta. Anii trec , am pierdut si afacerea si am rămas de plata ….
    Dar noi sa fim sanatosi !
    Doamne ajuta cu câștigul ? ma voi folosi de acești bănuți pt nevoile copiilor .

  129. Chiar foarte util articolul! Noi suntem in cautarea unui credit cu o dobanda cat mai mica pentru a putea achita casa si aplicatia Volt chiar ne ajuta sa vedem cum ne situam pe partea financiara si pe partea de creditare.

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi banii într-o mică afacere

  130. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua inima-n dinti si as calatori mult. Cred, de altfel, ca amintirile sunt cea mai buna investie. Oameni, culturi, peisaje – in asta as investi.

  131. Daca as putea imprumuta orice suma, as incepe mai multe afaceri. E singura investitie care poate sa te imbogateasca si daca pierzi banii.
    Mai mult de jumatate din comentarii sunt dovada unei educatii financiare deficitare. O casa nu este o investitie!!

  132. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în….. educație,în descoperirea unor resurse educaționale si formarea unor competente digitale care să mă facă să fiu un profesor care le vorbeste elevilor tot mai mult pe limba lor 🙂

  133. Daca as putea imprumuta orice suma, as investi in orasul meu, deschizand un complex ptr activitati sportive ptr copii.

  134. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi într-o pensiune baby-friendly, undeva la tara, unde copiii sa poata invata despre natura in siguranta, in timp ce parintii se relaxeaza.

  135. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o casa noua, cu curte 🙂 Desi n-as mai imprumuta, ma straduiesc sa rambursez anticipat datoriile existente… De investit, as investi in dezvoltarea mea profesionala si in educatia copilului. Faina aplicatia Volt.

  136. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în imobiliare, sa cumpar vreo 2 apartamente pentru a putea fi date la chirie si cu venitul obținut sa imi achit împrumutul.

  137. Daca m as putea imprumuta,mi as da copilul la cresa/gradinita privata,la sta nu sunt locuri?asa m as intoarce la munca.

  138. Daca as putea imprumuta orice suma de bani as investi în renovarea casei .Noi și copilașii nostri meritam sa avem un confort mai bun.Multumim frumos

  139. Daca as putea imprumuta orice suma as investii toti banii intr-un program de dezvoltare financiara pentru toti copiii din toate scolile din Romania, este cea mai importanta materie care din pacate , in acest secol, lipseste din scolile noastre si din acest motiv avem tot mai multi oameni cu probleme grave financiare! Pupici

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi într-o grădiniță și în programele educaționale de acolo.

  140. Daca as putea împrumuta orice suna mi-aș lua un teren in proximitatea zonei în care locuiesc pentru a construi pe el când momentul va fi potrivit.

  141. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în afacerea pe care vrea sa o porneasca sotul meu- isi asambleaza singur un router util la producerea mobilei si nu numai.

  142. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în…..As lua o locuința in preajma spitalelor oncologice pediatrice. As caza gratuit familiile copiilor bolnavi care au nevoie de un loc primitor și cald.

  143. Daca as putea imprumuta orice suma, as investi in redecorarea locuintei si as cumpara un teren pentru o casa de vacanta. ?

  144. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în Vacante cat mai multe cu familia deoarece timpul trece si doar cu asta ramanem.

  145. Daca as putea împrumuta orice suma as investi în psihoterapie, cursuri de dezvoltare personala pentru toată familia.

  146. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în…..
    Mi as lua o mașină electrica, din gama mid range.. 🙂 si as investi in cursuri pt a deveni consultant în alaptare.

  147. Daca as putea imprumuta orice suma, as investi intr-un nou bussines, scopul e sa facem banii sa circule si sa lucreze pentru noi! Pupici

  148. Daca as putea imprumuta orice suma as investi in mini-afacerea mea cu lumanari parfumate si ceara pentru topit(vegana) si daca as scoate profit repede as achita mai repede bani imprumutati ?.

  149. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o casa la tara /aș investi în portofoliu diversificat de active (titluri de stat și acțiuni)

  150. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-as cumpăra mult visata, adorata, colorata casa a visurilor mele: la mare…știu, pare pueril dar cred ca o merit pe deplin??

  151. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-o autorulota cu care sa călătoresc alături de soțul din dotare si de copii.

  152. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-o casa cu ceva curte. Sa putem sta de vorba liniștiți (ăi bătrâni) și să avem un mini loc de joacă.

  153. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi într-un curs complet de educatie financiara si investitii/bursa.

  154. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în construirea casei proiectate de noi pe terenul pe care îl avem deja.

  155. Daca as putea imprumuta orice suma, as investi in copii si clasa pe care o am, as face din ea un loc magic unde toate dorintele se implinesc.

  156. Dacă aș putea împrumuta orice sumă,aș investi într-un program pentru educarea populație pentru un regim de viața sanatos

  157. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o mașina , dar in special as investi in viitorul copilului , de ce sa nu ma gândesc si la o alta locuința( o casa) in care aș investi .

  158. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-o casă mai mare (acum avem apart cu 2 camere si doi pitici dornici sa se mute in camera lor. De parintii lor nu mai zic :)) )

  159. Daca as putea imprumuta orice suma , as calatori în lume în locuri care sa îmi bucure sufletul și m-as incarca cu energie

  160. Daca as imprumuta o suma mai mare de bani,mi-as deschide o brutarie… 🙂 Am acest vis de ani de zile,insa mereu ratele la banci au fost facute pentru a acoperi alte nevoi (cumparare de masina,renovare,etc).

  161. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi într-o mașină în care să încăpem toți 4, fără să ne mai înghesuim. ?

  162. Daca as putea împrumuta orice suma as organiza un program educațional în școli despre educație financiară ,dar nu teorie, lucruri concrete de care ne „lovim „în viață . Daca am fi avut și noi la vremea aceea poate acum era mai bine.

  163. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi intr-un imobil sau in ceva care sa genereze alti bani la randul lui.

  164. Dacă as putea împrumuta orice suma as investi în cursuri intensive de limba pentru mine și fetitele mele (nu avem aceeași limba materna :()

  165. Daca as putea imprumuta orice suma, as investi intr-o gradina magica, cu minibar, beculete, si locuri speciale de citi.

  166. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în amenajarea locuinței, astfel încât să am sentimentul de „acasă”, aș investi în imobiliare pentru a-mi genera venituri pasive, apoi aș investi în dezvoltarea mea personală și intr-o mașină nouă.

    • Daca as putea împrumuta orice suma, as publica primul meu roman? Apoi, as investi într-o casă frumoasă, cu curte, terasa și multă verdeață, unde visez sa îmi beau cafeaua în serile calde de vara și să scriu, privind la apusul soarelui.

  167. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi in dezvoltarea mea profesională sa știu cum pot face mai multe economi și de ce nu investiți.Multumesc?

  168. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în educația copilului meu. Consider ca din educație vine schimbarea în bine pentru noi toți.

  169. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi într-o afacere mica (un loc de joaca pentru copii intr-o gradina) ♥️

  170. Dacă as putea împrumuta orice suma acum înseamnă ca mai am puțin și termin creditul , ceea ce este super . Nu știu dacă as mai face altul .

  171. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș reconstrui casa de la țară distrusă de un incendiu. Mulțumesc.

  172. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș plati ratele pe care le avem si ne-am lua o casuta sa ne mutam la aer curat. Sa avem curtea noastra mica cu floricele si gazon si pomisori, ca greu a fost in pandemie sa ne uitam pe geam afara cand vroiam aer curat.

  173. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în îmbunătățiri pentru apartament (l-am cumpărat acum 2 ani, dar încă sunt la câteva achiziții distanță pentru a-l putea numi ca fiind ”gata”).

  174. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o masina cu o parte din bani, iar restul i-as investi in actiuni si crypto.

  175. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în deschiderea unui mini-bistro.
    Atât eu, cât și soțul meu suntem pasionați de gătit/cofetărit, însă nu am găsit timpul pe care să îl putem “rupe” din cel alocat copiilor de 10 și 7 ani, timp care să poată fi investit în tot ce ar presupune un astfel de pas.
    Simt că o vom face la un moment dat, proiectez des împlinirea acestui vis, emoția și recunoștința simțită în acel moment.
    Mulțumim, Ioana, pt. toate domeniile în care ne luminezi, prin scrisul tău <3

  176. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua (construi) o casa cu gradina si vedere catre un lac si aș investi în formarea mea profesionala(cursuri/carti) pentru a putea face mai multi bani si a nu mai fi nevoita sa împrumut.

    • Scor 549.
      Mulțumim pentru aplicatie, premiu si pentru Tine, Prințesă Urbană(esti un dar pentru omenire)!?

  177. Daca as putea accesa un credit as investi in familia noastra, in calatorii si timp petrecut alaturi de copii , familie. Mi-as dori sa plec in alta tara a locuiesc acolo, daca ii trece patriotismul sotului. Scorul obținut este 720

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-un apartament pe care să îl închiriez.
      M-am bucurat să aflu despre această aplicație.

  178. Dacă as putea împrumuta orice suma, as investi in imobiliare, acțiuni și alte bunuri care mi ar putea oferi venit pasiv.

  179. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi in albumul cel nou pe care urmeaza sa il scoatem cu trupa anul asta.

  180. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi într-un apartament pe care să îl închiriez.
    M-am bucurat să aflu despre această aplicație.

  181. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș cumpara un apartament in centrul Amsterdamului si m-as muta acolo definitiv ❤️

    • Dacă aș putea împrumuta orice sumă, as investi o parte în acțiuni, iar celălalt parte sa îmi cumpăr un loc al meu unde sa nu duc grija zilei de mâine.

  182. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua, intr-un final, casa mult dorita. Odata cu pandemia si pierderea locului de munca am fost nevoita sa renunt la acest vis, insa poate cat de curand totul va deveni realitate.

  183. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, as investi in viitorul copilului,i-as plati studiile la universitatea dorita de el.

  184. Daca as putea imprumuta orice suma… hmmm…sincer, cred ca nu as imprumuta! Orice imprumut trebuie restituit. Daca as primi o suma de bani si nu ar trebui sa o restitui cu siguranta as cumpara o casa si as investi in niste ateliere de creatie si socializare pentru copii si varstnici, in mod deosebit cei „ai nimanui”, cei singuri(vaduvi, orfani, divortati, etc). Idei am eu multe. Sanatate sa fie caci banii din cer sigur nu cad, insa daca am mintea limpede ii pot produce.

  185. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi o parte din bani într-un imobil nou cu scopul de a produce venit pasiv.
    Cu suma rămasă as investi în dezvoltarea unor abilități noi și în micul magazin pe care îl dețin.

  186. Dacă aș putea împrumuta orice sumă aș investi în dezvoltarea noastră personală – spirituală și în educația copilului.

  187. Daca as putea împrumuta orice suma mi-aș cumpăra in apartament deoarece a venit bebe și ne-a rămas mic studioul pe care îl avem.

  188. Daca as putea imprumuta orice suma, as face cel mai scump curs de Excel. Pt ca cine stie excel, can rule the world ?. Si de Scrum Master ?. Si as plati in avans gradinitta copilei ?

  189. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, as investi în educația copiilor și a noastră (a mea și a soțului).

  190. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, as cumpara panouri solare si o pompa de caldura pt casa parintilor, destul de costisitoare momentan

  191. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în Montarea unei pergole pe terasa casei. Numai buna pentru vara aceasta ?

  192. Daca as face un credit acum ar fi pentru o casa, in care fiecare sa aiba camera lui si sa fie cat mai aproape de scoala copiilor.

  193. Daca as putea împrumuta orice suma, mi-aș deschide un studio de fitness, unde sa merg și pentru plăcere/relaxare(mintală) și pentru a-l administra.

  194. Daca as putea imprumuta orice suma, mi-as lua un apartament (ceea ce o sa si fac la un moment dat, sper eu ca valoarea imprumutata sa fie cat mai mica si sa pot acoperi cat mai mult din economii).
    Daca as putea imprumuta orice suma si nu ar trebui sa o restitui, mi-as lua o casuta cu curte mare, o autorulota si as calatori mult.

  195. Buna,Ioana! ?.Daca as putea împrumuta orice suma,as cumpăra o casă pentru mine și copilul meu.Momentan stăm cu chirie într-un oraș mare,doar că să ii pot oferi copilului meu acces la educație și la o viață diferită fata de cea de ” la tara”.

  196. Daca as putea imprumuta orice suma, mi-as lua un teren pe care să cultivăm legume si fructe, dar as investi si in panouri solare.

  197. Salut!
    Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi în construcția casei visate, spațioasă, inteligent organizată, cu piscină, garaj, spațiu verde de joacă, grădină și anexă unde putem continua afacerea familiei mele.

  198. Daca as putea împrumuta orice suma, probabil mi-as amaneta viitorul cheltuind fara cap. De-aia e mai bine ca nu pot s-o fac :))). Dar strâng bani pentru o mașină. Sper să reușesc sa o cumpăr fara sa fie nevoie sa împrumut :P.

  199. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în educația copiilor, în dezvoltarea lor personala si a mea, imi doresc sa participam la tabere, evenimente, workshop -uri și diverse activități educative.

  200. Daca as putea imprumuta orice suma cu siguranta as deschide o afacere in speranta sa ii inmultesc, sa devin independenta si sa fac ceea ce imi place!

  201. Dețin Volt de ceva timp . E utilă. /* Dacă aș putea împrumuta orice sumă, aș investi în NOI, am călători. /

  202. Dacă aș putea împrumuta orice suma, aș lua un apartament cu 4 camera (pentru ca actualul apartament ne-a cam rămas mic :D)

  203. Dacă as putea imprumuta orice suma, as investi în câteva apartamente în tarile in care am locuit până acum: România, Franța, Luxembourg, Belgia.

  204. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua/aș investi in construirea unei gradine botanice de vis cu spatiu de prezentari si ateliere pentru copii si un mic magazin de suveniruri pentru cele 4000 de plante inedite cactusi si suculente ale noastre (sotul este pasionat de aceste plante si are o colectie impresionanta) si asta ar fi visul nostru

  205. Daca as putea imprumuta orice suma as cumpara o parcela mare de pamant sa fac o casa, o ferma, un atelier de design de produs.

  206. Daca as putea împrumuta orice suma, as investi în dezvoltarea hobby-ului meu Noduri Fericite. As crea pachete de kituri macrame DIY si as incerca sa le fac cunoscute la cat mai multe persoane, deoarece a innoda noduri poate fi cu adevarat un mod de evadare din rutina zilnica. O modalitate de alungare a anxietatii si stresului, atat pentru adulti, cat si pentru copii!

  207. Daca as putea imprumuta orice suma mi-as dori sa cumpar o casa si sa investesc in dezvoltarea mea personala

  208. Dacă aș putea împrumuta orice sumă, mi-aș lua o casa/ aparmapent in Irlanda ca sa putem lua si motanul cu noi.

  209. Daca as putea imprumuta orice suma mi-as cumpara o autorulota sa pot calatori in cate mai multe tari alaturi de baietii mei ( boboric si tati ? ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *