Îmi place să spăl cu tine pe jos! (P)

Prea ne-am obișnuit cu costumele noastre serioase de oameni mari, prea ne-a ieșit jocul din sânge, spun eu în stânga și-n dreapta. Să ne jucăm mai mult și să facem curat mai puțin, predic eu sus și tare. Apoi vine bărbatul acasă și amenință cu divorțul când vede că nu are unde călca de cutii, jucării, mingi, baloane, pisici și copii care se joacă fericiți, în cel mai adorabil haos.

Da, e bine să ne jucăm cât mai mult. Dar tre’ să mai facem și curat, pentru că adulți suntem, chiar dacă ne place să facem pe minorii lipsiți de responsabilități și griji. Noroc că unele instrumente de făcut curat sunt așa de faine că până și spălatul pe jos devine o joacă.

Dacă mi-ar fi spus cineva acum un an sau doi că azi pe vremea asta o să ridic osanale unui mop, l-aș fi trimis să spele podele la spitalul de nebuni. E drept că pe atunci nu știam că se va inventa un mop care se udă și se stoarce aproape singur, că nu mai e nevoie să mă împing cu toate cele 48 de kg ale mele în plasa de plastic a găleții, disperată să storc bine, ca să nu las dâre și iaaar să se umfle parchetul. Ooo, de câte ori am răsturnat găleata cu totul în încercările mele ridicole de a stoarce mopul! Și de câte ori n-am rupt plasa aia nenorocită de plastic. Și cât am mai mutat găleata aia de colo colo, împingându-mă în ea cu bățul de parcă viața mea depindea de asta…

Asta e: când ai copii, dai des cu mopul. Scapă ei mereu chestii pe jos, scapi tu chestii pe jos, că ești nedormită și împiedicată, mai vomită copilul, mai vomită pisica, faci baloane de săpun, copiii scot din cadă pe gresie toată apa cu spumă, spală mingea în chiuvetă și inundă toată baia, toate astea azi, că mâine sigur inventează alte metode de a pune tu mopul la bună utilizare.

Ei, și asta mă aduce la subiectul de azi: mopul vortex. Sună super hi-tech, în primă fază am refuzat să-l încerc, am zis că eu nu mă pricep la chestii tehnice și mi-e frică să nu explodez ceva, dar apoi am văzut poze și m-am liniștit. E un mop. Un mop puțin diferit, ce-i drept. Are găleată de plastic și băț și parte flocoasă, ca toate mopurile. Ce are special acest mop: o sită care se învârte și un băț telescopic (sunt sigură că ele au denumiri ceva mai științifice decât astea, dar mie îmi plac termenii simpli, să fiu sigură că e limpede din prima pentru tot poporul). Cum funcționează el vă arăt în filmul de mai jos, la care am avut drept colaborator pe doamna Mia, bona noastră, aflată la primul job de operator video. Am tras câteva duble pe motiv că fie nu aveam cap, fie nu se vedea mopul, doamna Mia nădușea cu camera de 1 kg în mână, în cele din urmă ne-a ieșit un demo aproape decent, pe care vă invităm amândouă să-l vizionați. Ideea principală e că mopul vortex e super ușor de folosit, inclusiv de către copii. Click play.

Pe scurt, trebuie să faceți așa:
– Montați bățul și puneți la capăt cârpa de microfibră
– Puneți apă și detergent în găleată cam până acoperiți sita
– Deschideți clama de pe băț
– Apăsați ușor pe bățul așezat perfect vertical, cârpa se va roti în sită, pentru viteză mai mare, apăsați și ridicați mai des
– După ce considerați că s-a umezit suficient mopul, ridicați-l și, odată cu el, se va ridica și sita. Înainte să ajungeți cu mopul sus de tot, veți observa că sita s-a oprit la un nivel superior celui inițial. Acum e momentul să scurgeți microfibra.
– Cu aceleași mișcări de apăsare cu mopul perfect perpendicular pe sită, mopul se va stoarce prin centrifugare. Eu în clip nu am stors suficient, recunosc că mi-era teamă să nu leșine cameramanul meu amator de prea multă emoție și am făcut totul în viteză, voi să stoarceți mai bine.
– Ridicați de tot mopul din găleată, fixați clama, spălați pe jos.

Capătul de microfibră e super absorbant, dacă îl stoarceți bine nu lasă deloc urme, e și foarte rezistent în timp. Găleata e ușoară, sistemul e simplu construit, deci greu de stricat. Spre deosebire de alte sisteme, acesta spală și stoarce mopul pe același ax de centrifugare, ceea ce-l face ușor de folosit și de depozitat, pentru că avem de lucru cu o singură găleată, compactă. Capul se poate înclina astfel încât să puteți spăla și sub mobilele cu picioare.

Un alt aspect notabil al acestui mop este prețul: 149,99 lei, pachetul include și un cap de rezervă pentru mop. În cazul oricărei probleme de fabricație, vreme de 30 de zile de la data facturării se schimbă produsul sau se înlocuiesc piesele, garantat si rapid. Rezerva se găsește tot pe emag, aici, costă 5 lei. Mopul și rezervele se găsesc și la Auchan.

Mopul Vortex este un produs OTI, brand românesc de articole de uz casnic de bună calitate, detergenți, vase pentru gătit, consumabile pentru petreceri și multe altele, lista lor de produse e disponibilă aici.

Nouă ne place, copiii împing la el toată ziua, eu nu mai fug de spălatul pe jos, iar omul, care e cel cu adevărat responsabil cu curățenia la noi în casă, boscorodește mai puțin când e vorba de spălat după noi.

Aștept să-mi spuneți cum vi se pare mopul vortex, vă încurajez să-l încercați și vă rog să aplaudați efortul și talentul doamnei Mia.

Sursa foto preview: spălat pe jos cu mopul via Shutterstock.com

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4198

26 comentarii

    • Nu lasa fleasca deloc, daca storci bine, nu lasa deloc dare! Eu m–am cam grabit sa nu colapseze operatorul meu amator. 🙂

    • Se vor gasi si rezerve si mopuri la Selgros si online, revin cu detalii.

  1. Sincer, prefer un aparat de curatat pe jos cu aburi. E foarte practic si economisesti o gramada de timp cu el fata de un mop obisnuit, chiar si fata de mopul prezentat mai sus. Si in afara ca economisesti timp, mai si dezinfecteaza suprafata. Mai ales la familiile cu copii care sunt mereu pe jos la joaca e foarte fain. Imi pare tare rau ca stau asa departe de voi ca ti l-as fi imprumutat sa faci o proba. Cu siguranta te-ai indragosti. Exista, evident, o varietate larga de modele cu preturi diferite .

    • Cu aburi voiam sa iau si eu, dar am vazut ca au review uri foarte proaste… recomanzi vreunul?

    • Dirt Devil Aqua Clean. Eu l-am luat de pe Amazon la promotie,o treime din pretu la care se vinde in Romania. E suuuper si are si varianta cu dezinfectant. Podelele mele nu au fost niciodata asa curate.

    • Noi avem Black und Decker, tot de pe Amazon. Sunt foarte multumita, nu am nimic ce sa comentez. Recomand!

  2. Si noi avem, luat de la Selgros, doar ca galeata e dubla cumva, spala separat decat stoarce, in rest e identic. Din categoria mopuri e de departe cel mai ok, mi se pare simplu de stors foarte bine. Spor la curatenie lui Robo-sot ;)).

    • :-))
      multumesc.
      adevarul e ca-mi place mopul asta, absoarbe bine si se stoarce bine si usor.
      sa storci mopul prin presare e o chestie dificila, eu niciodata nu il storc asa incat sa fiu multumit, dar cu asta se poate.

  3. Mai, Printesa, mie imi place de mor cum faci tu reclame! Pe bune! M-ai convins, de am dat click sa-l cumpar acum, ca am rate fara dobanda la emag 🙂
    Numa’ ca eu am o ‘buba-la-cap’ (vorba unei prietene) – sa schimb rezerva de la mop in fiecare luna (chestii cu bacteriile care se inmultesc in mediul aproape mereu umed al mopului).
    Asadar halatul, cat e halatul – adica rezerva? Ca daca o fi 30-40 lei fiecare rezerva…. mai bine continuu sa spal cu carpa, in pozitie de patruped, ca mai nou copiii au descoperit placerea de a face ‘dii-caluu!!!’ pe spatele ma-sii cand ma vad ca sterg pe jos asa ca facem 2-in-1, joaca si munca in acelasi timp :-))
    Multam’!

    • Si eu ma intrebam acelasi lucru…dar nu am gasit separat rezerva…si eu schimb mopul foarte des ;)…Ioana, ai idee cat costa rezerva?

    • Salut! Cand cumparati mopul primiti si o rezerva, cele doua capete ar trebui sa va tina macar 4-6 saptamani, sunt super flocoase si rezistente. In cateva zile aflam si pretul rezervei, ea va fi disponibila tot pe emag. Revin cu pret si link imediat ce vor fi disponibile.

    • are ceva daca speli capul mopului in masina de spalat? eu am un mop normal de la vileda (rosu) si ii scot capul, il bag la 60 de grade in masina cand pun si restul carpelor folosite la curatenie. il usuci frumos la soare sau pe calorifer (iarna) si gata.

  4. Am comandat ieri, azi a si venit si am făcut prima probă. Super tare printeso, chiar nu m-as fi gândit că îi asa de bun, sper să apară si rezervele ca să stim de o treabă 🙂
    Îmi place maxim tot ce scrii, sunt încântată când ne mai dai câte un pont util si în ceea ce privește curățenia si la mâncare sau vacanțe.
    Sunt curioasă si eu, se poate spăla in masina de spălat miraculosul mop?

  5. Interesant! Asa la prima vedere pare practic. Ma tot intreb cum va fi cand se indoaie batul? Si tare as vrea sa fac o proba cu al meu barbat. Parca il aud: S-a intepenit asta, nu mai invarte, cu ce sa spal?

  6. Urasc mopurile „clasice”. Am nenorocit nu stiu cate galeti incercand sa storc bine mopul ca sa nu flescai sufrageria…Asa ca..varianta asta pare super ok. Da, si pe mine m-ar interesa cat costa rezervele, desi eu Nu le schimb asa de des:))

    Felicitari cameramanului:P
    Si tie ,desigur:)

  7. Buna Ioana,

    Am
    Achizitionat si eu cu nasha… 3 mopuri Vortex! Noroc cu tine ca ne luminezi!!! In weekend il vom testa!!! Te rugam sa continui cu sfaturi utile, si campanii publicitare, chiar ne sunt ff utile!!! Singura dezamagire, desi scrie ca e distribuit de Oti, apare Mada in China. Mi-ar fi placut sa fie fabricat in Ro:) sa fi ajutat putin economia noastra. Te pup si te imbratisam cu drag!

  8. Am cumparat si eu 2 bucati. Merg pentru o „fleoscaiala” superficiala mai ales cand ai copii prin preajma. Capul mopului nu se stoarce prea bine (doar daca faci bataturi in palma) iar centrifuga stropeste peste tot. In rest, numai de bine.

    • I disagree.
      Si Ivan poate stoarce mopul asta, atat e de usor, iar centrifuga nu are cum sa stropeasca pentru ca este incastrata in galeata – realmente e imposibil sa stropeasca.
      Ori vorbim de mopuri diferite ori esti rautacioasa.

    • Sa nu umpleti galeata cu apa pentru ca atunci normal ca va stropi si nici nu se va putea stoarce pt ca tot in apa va fi mopul. Puneti doar pe fundul galetii apa, sita oricum coboara cand se spala mopul si atunci nu este nevoie de multa apa.

  9. Buna, Cristina! Multumesc pt sfat. Intr-adevar puneam prea multa apa. Nu pana sus, dar oricum prea multa. Acum e ok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *