Oamenii sint ciudati, dar trolul e si mai ciudat

Simbata noapte pe plaja la stuf am observat un om. De fapt, o creatura. Statea pravalita in nisip, cu o bere intr-o mina, isi tinea capul imens sprijinit in cealalta mina si-si plimba ochii pofticiosi si bulbucati pe trupurile aproape goale si transpirate care se incolaceau in jurul lui pe ritmuri de prodigy. Din cind in cind il mai calca cineva pe un genunchi, el ridica berea a impacare. Creatura arata dubios. Parea sa aiba un trup de copil, slab si mladios cumva, si un cap de adult urias. Arata cam cum imi imaginez eu ca arata un trol.

Nasul, ochii, gura imense. Parul cret, lung si alb, cu fruntea prelungita intr-un soi de chelie pina la jumatatea crestetului. Riduri multe peste tot. Bustul uscat, cu oase mici, gol si bronzat. Jeansi taiata pina la genunchi, mulati si rosi. Nimic in picioare. Nu ne puteam lua ochii de la el. Era acolo la 1 metru de noi, dind din ridurile alea adinci, si din cind in cind, din bere. La un moment dat, a disparut. Ne-am uitat speriati peste tot. In locul in care statuse ramasese o groapa mica in nisip. Deci nu ni-l imaginaseram. Peste vreo citeva minute, il vedem din nou. Venea de la bar cu o bere proaspata. Zimbea multumit. Ne-a socat sa observam ca omul nu era deloc scund. Sa tot fi avut 1.85. Dar avea capul foarte mare. Nasul, ochii, gura imense. Iar in ridurile alea s-ar fi putut ascunde foarte usor un hamster mic. Pletele albe si crete, chelia aia lucioasa, trupul inalt si slab… Cu siguranta un trol batrin venit sa agate o gisculita tinara la umbra stufului.

Azi dimineata m-am intors de la masina ca-mi uitasem ochelarii. Intru in scara, aud pe cineva intrind in lift. Alerg, deschid usa liftului. Inauntru, sa-mi sara ochii din cap. El. Trolul. Se uita la mine cu ridurile alea imense si cu ochii aia bulbucati. Ai mei se bulbucasera mai tare ca ai lui. Simteam ca-mi plesneste o vena de uimire si de frica. Incercam sa-mi dau seama daca visez si in ce nivel de vis oi fi. Trolul purta aceiasi jeansi tociti, isi acoperise bustul slab cu un maioul alb transparent. Parul cret si lung, alb si slinos statea nemiscat in jurul capului aluia imens, in timp ce mie imi tremura buza de jos. In secunda urmatoare am crezut ca lesin, pentru ca trolul mi-a vorbit. Vazind ca stau sa fac un atac cerebral acolo in lift, a scos un intrebator „Daaa?” Nici n-am incercat sa fiu politicoasa, am iesit din lift si-am rupt-o la fuga pe scari.

Trolul e vecin de bloc cu noi. Si eu care credeam ca e rau c-avem gindaci….

LE: Fuck, daca-mi citeste blogul si se supara ca l-am facut trol cind el e, de fapt, gnom?

17 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *