Ajutor la bucătărie

Ieri am făcut o supă de găină. Cu fidea, o bunătate. În aceeași oală roșie ciobită cu care am plecat de la mama de-acasă, în 1998. În ea am fiert primii cartofi în cămin, în ea am asezonat prima ciorbă de perișoare acum 10 ani, tot în ea îmi fierb fasolea verde acum.

Omleta de duminică dimineața o întorc cu aceeași spatulă mică de lemn, acum arsă pe la colțuri, pe care mi-a dat-o bunica acum 15 ani cînd mi-am făcut bagajele pentru București.

Beau apă în aceeași cană cu vaci pe care-am primit-o în anul 2000 de la prietena mea. E ciobită de 11 ani, dar nu-i nimic, e bună apa-n ea.

N-am vrut să-mi cumpăr lucruri, deși gătesc des și se întîmplă frecvent să n-am în ce amesteca un aluat, că unicul castron e plin de struguri. N-am avut niciodata casa mea, bucătăria mea, așa că nu prea mi-a ars să aleg lucruri noi.

Acum însă a venit vremea să arunc toate vechiturile astea ciobite, arse și găurite și să pun la un loc o bucătărie nouă, completă, frumoasă, utilată, bine asortată, și mai ales nouă. Și am nevoie de ajutor.

Cum aleg un cuptor electric bun? Ce ustensile nu pot lipsi din bucătăria unei gospodine urbane? De unde cumpăr cele mai bune și deloc scumpe chestii? Cică mai nou teflonul e moartea. Ce fac, iau ceramică? Ce e musai să cumpăr pentru bebelușă? Începem diversificarea cam într-o lună. Cîte oale, tigăi, crătiți, polonice îmi trebuie? Ce mașină de spălat vase e mai brici? Știu decorix.ro, homedeco.ro și vivre.ro, mi se par scumpe. La fel și Kitchen Shop. de-acolo mai iau cadouri, dar pentru mine nu mă îndur să dau banul. Mai ales că dac-ar fi să iau totul de la ei, nu mi-ar ajunge indemnizația pe cinci(zeci de) ani.

Toate sugestiile vor fi răsplătite cu plăcinte calde coapte la toamnă în cuptorul cel nou și perfect, pe care sper să mă ajutați să-l identific.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4250

119 comentarii

  1. cred ca orice cuptor electric din noua generatie e ok. eu am whirpool de exemplu si sunt f multumita.
    in rest si eu am achizionat lucruri noi cand am inceput diversificarea, am luat craticioare mici de inox de la ikea. mi s-a parut cea mai mare oferta acolo si calitatea versus pret este multumitoare.
    eu zic de chestii normale ca asa am mai vazut tot felul de minuni de baby cook, dar nu, pentru mine a fost super ok ikea. si in accesorii pentru bebe gen bavetele, prosopele…

    • Heheee, da, babetici avem deja zeci. Ca deh, cu tot laptele deversat non-stop… 🙂

    • nu am reusit sa fac un cozonac bine crescut la cuptorul electric Wirpool AKZ 656 desi are sufuicente retete si optiuni.
      Am folosit temeratura de 160 gr si un timp de 40 min insa nu au crescut multumitor (adica mai putin ca la cel cu gaz)
      Ce pot face s-au unde am gresit?

    • Da, e interesant. Mai ales ca zici ca ai deja mixer vertical Braun. La babycook era fain ca nu murdaream nimic altceva, avea si mixer incorporat si faceam fix o portie 🙂 .
      Spor la cumparaturi, cu siguranta vei face cele mai bune alegeri.

    • Sa stii ca si eu iti recomand un aparat compact pentru bebe adica asta http://www.amazon.co.uk/Philips-AVENT-Combined-Steamer-Blender/dp/B003MAJ5OC. Si eu am avut aparate separate steamer si blender, tot in ideea ca aveam deja blender si cand am inceput diversificarea mi s-a parut un pic scump aparatul de mai sus, dar in fiecare zi cand faceam mancare la bebe, faceam un mess si ma ardeam cand mutam legumele din steamer in blender, portia era destul de mica si n-o mixa mereu bine, spalam componentele aparatelor si umpleam juma de bucatarie. De ziua mea, cand avea bebe aproape un an, am primit cadou aparatul asta si m-am indragostit definitiv si iremediabil de el. Este mic, compact, bagi la steamer si se face totul in aprox 20 de min, inclusiv carnea, doar intorci chestia aia, mixezi si gata papica. Plus ca speli 3 chestii micute. Eu il folosesc si acum ca are fetita 2 ani jumate (mai mult steamerul ca acum mancam bucatele, plus ca e tare usor de transportat. La noi e destul de scump, dar poti sa-l comanzi din afara si iesi pe la 5 milioane :).

    • este minunat acest aparat, il am comandat de pe amazon si e o minune, am gustat un piure de cartof, are un gust minunat de cartof, parca nu s-a pierdut aroma in apa de fiert….

    • uitasem un lucru important, motivul pentru care mi-a parut cel mai rau ca nu l-am cumparat la 6 luni a fost ca asta de la avent, spre deosebire de restul care nu sunt special pentru bebelusi, e 0% BPA, ceea ce mi se pare important cand gatesti si mixezi la temperaturi ridicate 🙂

    • Eu l-as lua pe al Ancai, rili. Pe Tefal il am. Pt gatitul mancarii pt un pui mic de 6 luni, e IMENS! Ce iti arata Anca e compact, nu ocupa atata loc, nu ai atata de spalat la el. Daca vrei unul de genul Tefal, mai bine ia un Philips. Tavile sunt etajate si poti folosi numai una o data, ai mai putin de spalat. La Tefal, trb sa speli toata carcasa, pt 2 morcovi. http://www.emag.ro/aparat-de-gatit-cu-abur-philips-alb-hd9120/pd/E23D2BBBM/
      Insa, cred ca cel mai bine e sa iei unul din cel pt bebelusi. Pt voi nu vei gati prea mult la aburi, ti se ia de la o vreme. Intr-adevar, iese un piure de cartofi ff bun, insa cat piure sa mananci?

  2. La mine a fost extrem de valoros, dupa ce am inceput diversificarea copiilor ( si a mers practic zilnic cativa ani) mixerul vertical Braun, care are si un vas pentru blenduit. Nu stiu cum ma descurcam fara el, cu toate piureurile si chestiile care trebuiau musai pasate sau maruntite. Intre timp au aparut modele mai noi si mai bune. Mi-am luat o craticioara mica smaltuita, nu teflonata, in care faceam branzica de vaci din lapte, cu calciu lactic sau cu lamaie.
    Cuptor electric si plita cu gaz, incorporate, eu am electrolux si-s tare multumita de ele.
    Daca dai o tura pe la Ikea sigur-sigur gasesti o multime de lucrusoare, tigaite, ustensile, castonele, canute, casolete, etc. Apropo de casolete, eu aveam unele mici in care congelam portioare de mancarica pentru bebe, ca sa nu fac zilnic, faceam mai mult si portionam.

    • Si eu folosesc niste casolete micute pentru a congela o parte din hrana pentru bebe, preventiv, e bine sa am cateva portii la congelator pentru zilele cand chiar nu am timp sa gatesc!!!

  3. Felicitari pentru noua casuta si bucatarie.
    Eu zis sa nu arunci amintirile, chiar si ele oale vechi. Eu inca mai am ustensile e pe vremea cand am plecat de acasa, mi-e drag de ele si nu ma undur sa le arunc pentru ca isi fac treaba bine. Mi-am completat „colectia” cu ceva ustensile de la ikea, in special cutite, tacamuri, cani si pahare. Pt cuptor arunca o privire si la Franke.

    • Eu mi-am inlocuit anul trecut mobila veche de bucatarie cu una noua, facuta pe comanda. Cea mai buna alegere mi se pare, acum dupa ce a trecut ceva timp, chiuveta granit cu baterie de la Franke! E singura chiuveta pe care nu poti numara stropii de apa sau amprentele de bebelus! Atentie la plitele de aragaz, cele tip oglinda sunt foarte greu de intretinut, se vede orice firicel de apa, praf pe ele! La fel si la cuptorul incorporabil! Eu am ales cuptor de la Ariston, e unul din putinele care are strat triplu de sticla la usa si nu se incinge foarte tare usa ( asta preventiv pentru manutele de bebe, care nu sta nesupravegheat, dar ajunge si in bucatarie :D), si are balamalele de la usa foarte rezistente! Aaaa, dar in schimb suprafata stil oglinda il atrage pe bebe ca un magnet asa ca e tot timpul plina de amprentele lui!

    • Haha, de-asta am aici la mansarda, iubesc chiuveta asta! Mai ales ca e maaare!
      N-o sa cumpar de granit, mi se pare obscen de scumpa, dar o sa iau una de la Franke dubla, din inox. POa sa fie pete pe ea, I dont care.
      Notat cuptorul, interesant feature ala cu geamul triplu, nu stiam ca exista.

    • Chiuveta mea de granit e rotunda, fara partea acea pentru vase si a costat 700 lei acum un an, cu tot cu bateria Franke, am cautat-o muuuult ce-i adevarat, cel mai convenabil am gasit-o la Dedeman, unde au preturi foarte bune la multe chestii pentru casa!

    • Daaa, am fost la Dedeman, asta dubla de o vreau eu e 2000 de lei cu tot cu baterie. Waaaay to much! Si musai vreau dubla, dupa ce am avut dubla atita vreme clar nu ma pot intoarce la simpla!

    • La categoria chiuvete eu sunt innebunita dupa cele de la IKEA, albe, cum aveam cand eram mica la mama acasa. Am avut-o pe asta http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/products/S09897225/ la un moment dat…e mare si adanca si intra multe in ea:). Au si varianta dubla. Cu montatul a fost mai greu ca nenea instalatorul nu se pricepea la modelele IKEA care se pare sunt altceva decat normalul lui:) Acum am de inox, dar zau ca nu-mi place. Ca orice lucru de inox se pateaza repede…
      Cuptorul Franke, intr-adevar se raceste greu, dar gateste bine si repede mi se pare mie.

    • ca ea apartine proprietarilor casei in care stau cu chirie si n-o pot lua cu mine. ma rog, pot, da n-ar fi frumos.

    • cred ca am pierdut faza cu mutatul in alta casa. eu credeam ca redecorati mansarda….scuzele mele si daca va mutati in casa noua si proprietate atunci sa o stapaniti sanatosi

    • Daca plita de sticla poarte vesnicele urme, aia de inox se pateaza si abia mai scoti petele de pe ea. Mama are de sticla, eu din inox si amandoua au dezavantaje. Clasicul email era sfant, da’ cine mai face plite emalate? Evident, in afara de alea vintage, inutil de scumpe.
      In afara de frigider, eu am chestii Electrolux. Masina de spalat rufe, vase, plita, hota, cuptor. Cel electric e minunat, insa, daca ziceai ca aveti prb cu instalatia electrica, e nasol.

    • Multumesc!
      Deh, astea chiar nu-si prea mai fac treaba…. 😀
      Franke sint prea scumpe, am cuptor Franke aici in chirie si nu pot sa zic ca ma da pe spate, cam arde si se raceste f greu.

  4. Iti recomand cu caldura oalele si cratitele de ceramica. Sunt foarte bune pentru ca nu se prinde nimic de ele si parca marcarea are mai mult gust 🙂 Eu mi-am luat din Auchan, marca proprie – sunt preturile ok.
    Sper sa te ajute!

  5. Strictul necesar suna asa:

    Oale de inox (preferabil cu fund dublu) – un set standard (disponibil si in supermarketurile mari) ar trebui sa fie arhisuficient. Nu vrem fite, vrem functional, right? Deci: Oala mare pentru ciorba, doua oale mai mici pentru mancarica beberitei si pentru pastrat restul de ciorbica/mancarica/pentru un ostropel rapid. O cratita joasa pentru felul doi (recomand cratita de email sau teflonata, 50 ron, la obor, merg si la cuptor pentru eventualele sarmale/pasca).

    Tavi – in afara tavilor ce vin cu tot cu cuptor, ti-ar trebui macar doua tavi mai adanci, dreptunghiulare, pentru o placinta/o friptura/un tiramisu, etc. Kaufland,carrefour, Obor sunt the place to go, traiasca ofertele, le iei pe masura ce apar.

    Tavi de chec/cozonac – doua, iti vor fi de folos si pentru drob sau chiar o prajitura mai inghesuita.
    Castroane – preferabil inox sau sticla. Eu iau de la Domino, Lacul tei, e un magazinas mic micut cu toate draciile posibile. Am dat 3 lei pe un bol de sticla
    Strecuratoare de inox – buna pentru spalat/scur legume, paste, etc. 5 lei la obor sau la Domino-ul meu iubit. Gasesti si in Ikea, iar ieftin.
    Strecuratoare pentru ceai
    Storcator de citrice – unul simplu, de plastic , e suficient
    Presa de usturoi, Desfacator de conserve, cutitul economic pentru curatat legume (Kaufland, Ikea), Desfacator de sticle
    Polonice – 2
    Paleta pentru spumat – 1
    Linguri de lemn/bambus – 1 set
    Tocator vinete din lemn – 1
    Set de tacamuri de 12 persoane – 1
    Set de farfurii – 1 (gasesti in supermarketuri undeva la 100 ron, chiar mai putin,daca nu cauti dizain)
    Pahare – de baut, de vin, dupa nevoie. (Carrefour, Bamboo)
    Cani – cel putin 2, pentru voi
    Cesti de cafea/ceai- daca stiti ca beti, daca nu, nu
    Sucitor/facalet de lemn- 1 (4 lei – Domino)
    Pensule pentru uns prajituri/placinte – 2
    Carafa de plastic -gradata 1l – 1 buc- 4.99 de la Ikea (mi-am luat in we)
    O tava cu pereti detasabili – excelenta pentru prajituri,pasca, etc- daca folosesti, daca nu, nu
    Tel – 1 buc
    Castron/lighenus de plastic pentru framantat, etc
    Suport vase- pentru scurs
    Tocator/Fund de lemn
    Ibric

    • Oaaaaaa, m-ai spart, Monica, sint definitiv si iremediabil sparta!
      Thats what Im talking about! 🙂

    • Asa,continuam:
      Tigaie pentru prajit diverse
      Tigaie grill -optional
      Tuciulet de email – mamaliga, tocanite,mega optional
      Forme de prajituri-astea le iei din timp, dupa chef,nevoi.
      Pentru inceput, un aparatel din ala cu blender, paleta de mixer si cuva pentru tocat este arhisuficient,eu am philips si ocupa spatiu putin, e util.
      Caserole -20 ron setul de 17 caserole de diferite dimensiuni-Ikea
      Prosoape de bucatarie – 4 bucati-bumbac – tot Ikea,9 ron
      Prosoape de hartie, folie de aluminiu,folie de plastic, hartie de copt, recipiente pentru condimente (sau cutii de ceai – la noi merg de minune)
      Si cam atat. Restul, pe parcurs.

      Te pup:*

    • pfffffff, atentie insa la faptul ca, daca iti iei plita electrica, nu o sa poti folosi tuciul – mno, ala mi-o sarit mie in ochi ca e marele regret bucataresc al meu. nu mere pe inductie! daca stie cumva cineva cum sa fac sa pacalesc tuciul pe o astfel de plita, sa-mi zica si mie :D!

  6. Din experienta mea, pot sa-ti spun asa:

    1. Tigaie Dry-Cooker din ceramica. Prepari in ea toate nebuniile, pe principiul le pui, adaugi incredibil de putina apa, apoi te-ntorci peste juma’ de ora si minunea-i gata… Stiu ca esti amatoare de creveti. Dry-Cooker e facuta pentru asta.

    2. Pentru electrocasnice – Electrolux. Eu am toata gama: de la frigider, pana la plita, hota, cuptor electric si storcator de fructe (bun, cu juma’ din ele stau in dormitor, ca n-am ajuns inca la mobilat bucataria, dar tot se iau in calcul :D).

    Hota sa fie cu doua motoare.

    Cuptorul sa fie electric, dar sa nu arate ca o nava spatiala, ca nu te va ajuta prea mult. Multi vand functia de „self-cleaning”, dar asta nu rezolva toata partea de igiena. Pana nu „intri” si tu cu o laveta, nu se cheama ca l-ai curatat.

    Iar storcatorul de fructe sa aiba macar 1000 W.

    Cam la atat se reduce mediul meu bucataresc. Pentru orice altceva, exista femeile. 😀

    P.S. In loc de placinte, da-mi si mie o parere: cu masina de spalat vase sau fara?

    • Storcator de fructe nu cred sa iau, am tot incercat diverse si toate au fost oribile si f greu de depozitat si spalat.
      Hota cu 2 motoare, cool, thx!

    • Daaaa, neaparat hota cu 2 motoare, dar sa te uiti la indicatiile tehnice care spun puterea aerului absorbit sau ceva de genul asta, pt ca, la acelasi pret, unele hote sunt mai puternice si altele … nu prea! 😀 Eu am Whirpool!

    • la hota neaparat sa iti faci parte de evacuare… ma rog… daca vrei sa gatesti si altceva decat o cafea/ceai si 2 oua ochiuri….

    • Mda, cu doua motoare, dar usa de la bucatarie, aia care da in exterior, e sfanta! Poti sa ai si mama motoarelor la hote, daca nu-ti place mirosul de mancare in casa, nici o hota nu va fi destul de buna :D. Asta, pt ca io-s obsedata de treaba asta. Mai aveam putin si nu faceam usa intre bucatarie si restul casei, faceam transferul prin curte :D.

  7. eu as alege un cuptor electric cu sistem de ventilatie,e probat si-s incintata de el !:)pentru voi trei,la gatit ,un set de oale si tigai de inox(cu variante mari,mici,medii) + ustensilele aferente(spatule,polonice) va fi suficient.apoi un steamer,un robotel,2-3 vase ceramice pentru copt,mari si mici(ramekin,bune pentru sufleurile micutei),o forma de tort cu inel detasabil,o forma de chec.cam atit.plus vesela si tacimurile aferente.

  8. Eu nu as arunca mai nimic din ce-ai povestit la inceput, in special spatula Bunicii ;).
    Despre rest, nu dau sfaturi, chiar daca aici, la subiectul prezentei scrieri, poate m-as pricepe olecuta.
    Bafta!

    • Uf cred ca in spatula aia traiesc 15 generatii de bacterii cel putin. 😀

    • e demonstrat ca lemnul nu depoziteaza bacterii… daca vreii facem un experiment… ia o spatula din plastic noua… oricare firma… o folosesti o saptamana, dupa care o compari cu cea de la bunica pe care o ai de 15 ani…. sa vezi atunci ce surprize vei avea 😉

    • ai sa rizi, dar am si o spatula din plastic, n-are 20 de ani, da 10 tot are. arata ca naiba si nu stiu cite milioane de bacterii se ascund acolo, dar e utilizabila inca…

  9. Poti sa iei un vas de ceramica – vas roman din acela artizanal (mai ieftin) cu capac. Se umezeste inainte si elibereaza aburul in timpul coacerii, deci ai un fel de gatire la aburi mai naturala decat intr-un vas de plastic care acumuleaza diverse pe la colturi. Cutite bune gasesti la ikea+ dispozitiv de ascutit (mie nu imi mai trebuie altceva). Un blender (eu am gasit la altex unul redus si foarte eficient). O oala mare de ciorba (eventual cu fund dublu, inox). O cratita larga cu manere metalice ( ca sa o poti baga in cuptor fara sa se topeasca si sa faci crema de zahar ars la bain-marie (experienta proprie- am topit niste manere). o spatula de silicon ( e tare faina, nu tre sa freci coca de pe ea ca sa o cureti). un zdrobitor de usturoi cu gratar detasabil ( se spala mai usor). O masina de spalat vase:D (anti dureri de spate- stiu pe cineva care avea franke si era ok). Cuptor electric- am unul ieftin, ceva polonez cu o rezistenta-are vreo 4 trepte de temperatura, atat;nu mi-a facut probleme, am facut de toate la el (fripturi, cupcakes, fimo 😛 ). In general imi place sa coc in vase tip jena, de sticla termorezistenta. spor la ales:D! Pentru bebe nu ma pricep inca, dar stiu ca o razatoare – pentru mere cu biscuiti :P, e mereu utila.

    • Vas roman am da nu prea-l folosesc ca e prea mare si imi ies cinci milioane de portii in el, e greu de manevrat si de spalat. I dont like it. ;D
      Notat restul, thx!

  10. Cuptor whirlpool, absolut tot ce am gatit de la Jamie si m-am luat dupa timpii si temperatura de la el a iesit excelent. La abur am gatit folosind oalele din dotare si sita speciala de la iKea. Ma batea gandul sa cumpar un Tefal pe 3 etae, dar din lipsa de spatiu am renuntat. In scrimb am cumparat un blender pe picior, cu cana si este excelent. Dimineata ii prepar imediat fructele si piureul de legume de la pranz, la fel, se facea imediat. Pana sa il iau pe asta, foloseam blender-ul de mana de la Braun, care este excelent si il poti lua dupa tine cand pleci. Cumpara caserole de transport. Eu am Avent Via, 20 de bucati, 10 mici si 10 mari si nu mai am nevoie de altceva. Se stivuiesc foarte bine, nu ocupa mult, nu curg.
    Altceva nu am cumparat si nici nu cred ca e nevoie. Gatesc si pt ea in aceleasi oale in care am gatit si pana acum si e super ok. Dry cooker avem si noi, am folosit o sg data dar nu am fost atat de incantati. O sa mai incercam :))

    • Dada, mi-a mai zis lume de Whirlpool, o sa investighez.
      Si cum, nu ai tocator special pt cupil? cutite speciale, farfurii speciale etc etc?

    • Nu prea pricep asta cu „speciale”…tre o bucatarie separata a lui, sau ce? In mod normal in orice bucatarie ar trebui sa avem doua tocatoare: unul pentru carne si unul pentru restul. La inceput normal ca esti stresata ca aoleu copilul, insa un tocator din ala mic care sa fie doar pt ea…e arhisuficient. Cutitul si celelalte daca ai grija sa le speli profilactic inca odata, inainte sa le folosesti pt mancarea ei…e ok. E recomandabil tocator de sticla ca cica si astea de plastic sunt moartea (peste cinci ani vom fi informati ca acea sticla e evident…moartea). Dupa ce constati ca copilul nu are nimic daca mananca din aceeasi bucatarie cu voi, te mai relaxezi 🙂 Igiena alimentara in bucatarie trebuie sa tii pentru toti la o adica: nu carne cruda pusa in frigider langa legume, totul acoperit si ambalat in frigider, toate alea spalate bine, nu tai legume pe tocatorul pe care tocmai ai prelucrat animale fara sa il speli…tu spalata pe maini si cu asta basta. Sau poate mai trebuie luata o pereche de maini care sa fie folosite doar pentru copil…:) 🙂 🙂

    • Mah daca tot sterilizezi toate alea pina la 1 an, mi se pare normal sa ai asa, grija sporita si tocator separat. Pentru linistea parintilor, desigur, ca plodul acus incepe sa linga litiera pisicii…

    • mai sunt niste craticioare si dragute si utile, nu stiu daca le stii, bebe kit by vess. eu nu le-am luat, ca au aparut cand smaranda avea deja un an, dar sunt utile mai ales la inceput

    • Pai si de ce sa sterilizezi altceva decat biberoane? Sau de ce doar pana la un an? 🙂 Normal ca ai grija sporita, insa ghici ce: de acum inainte vei avea grija sporita MEREU in bucatarie, pentru simplul fapt ca esti mama si trebuie sa fii cu ochii in patru. Eu aia ziceam. Nu chiar sterilizare si seturi separate, insa grija pentru TOT ce inseamna prelucrare. Din simplul motiv ca daca tu sau L luati o ceva entero o sa i-o dati si ei…deci vigilenta creste per TOTAL, nu per „sa fie al ei si pe ala il fierbem”. PS eu cu copil pe lapte praf am sterilizat biberoanele pana cand nu i-am mai dat lapte la 2 ani.

    • Eu nu i-am mai sterilizat decat ocazional dupa 6 luni. Asa am facut eu..
      Nu am tocator separat, nu am oale separate, cutite separate etc.

      Are castronelul si linguritele lui si baby-cook-ul ala.. dar ii mai gateam si direct pe foc in oale mici pe care le folosesc si pt noi.
      Oricum, dupa 1 an vei observa ca va dori sa manance cu lingura ca voi, cu furculita ca voi, din farfurie ca voi etc etc.. Eu nu m-am impotrivit – am zis ca nu este o batalie din care sa am ceva de castigat si nu merita frustrarea.

  11. Vrei cuptor din acela mare, cu plita, etc? Daca da, cauta un cuptor din acela care se curata singur cu foc. Nu stiu sigur de la ce firma e si cat costa (dar da, e putin mai scump decat cele normale – dar pana la urma asta nu il schimbi anual, asa ca eu zic ca merita) dar cica scapi pt totdeauna de zilele cand trebuie sa intri in el si sa incepi sa stergi picaturile de pe peretii lui, grasimea uscata ascunsa prin vreun colt, etc. Cica are o smecherie care aprinde un foc mare mare in el si rade orice urma de mizerie. Daca vrei detalii, pot sa ma interesez de marca. Daca vrei cuptor din ala mititel, nu stiu ce sa iti recomand, eu am unul din Grecia (deci nu stiu numele) care are si niste plite din acelea mici deasupra. L-am folosit de l-am innebunit si este perfect si pt mancaruri si pt deserturi.

    Despre masinile de spalat vase am auzit ceva de Bosch, dar..mai bine astepti recomandari de la cei care au, eu doar ma interesam, pt ca vreau si eu. Ah, si am auzit ca e bine sa ti-o oeo pe cea cu cea mai mare capacitate, pt ca toti care si-au luat mai micute ca sa economiseasca spatiu sau bani au ajuns sa isi regrete alegerea.

    Cat despre accesorii: IKEA! Gama larga, preturi ok si produse bune. Eu numai de la ei am si nu cred ca am fost vreodata dezamagita de ceva.

    • Masina de spalat vase cred ca va fi Indesit, am auzit numa de bine despre ei.

    • Eu am pus ochii pe una de la Ariston, e printre putinele care are si un program rapid, mai scurt, ca sa nu stai 2 ore sa termine de spalat sau pt vase mai putine! :*

    • Cred că toate maşinile de spălat vase au program scurt. Eu am testat 3, firme şi ani de fabricaţie diferiţi şi toate aveau.
      Când nu ai foarte multe vase de spălat merge un program scurt. Eu sunt mai leneşă din fire şi pun farfuria aşa cum e, fără să şterg cu şerveţel sau să clătesc înainte (cum am văzut la alţii) şi le spală ok.

      Ca produse de curatat pt masina recomand marca auchan, sunt ieftine si spala bine. Cam o data pe luna ar trebui curatate filtrele, rulat un program lung doar cu solutie de curatare si n-ai probleme.

    • Si eu, folosesc programele scurte, fara sa curat farfuriile inainte. Cu conditia sa nu pui urmele de oua ochiuri peste 8 ore in masina :D. Eu am Electrolux, programe lungi, scurte, blabla.
      Functia de autocuratare la cuptorul electric se cheama curatare pirolitica si se incalzeste rezistenta aia de o ia batzu’ si dureaza ceva pana curata tot. Eu il am de un an jumate-doi si am folosit-o de vreo 3 ori…

  12. Ah, am uitat. Si uita-te dupa un robot din ala de bucatarie care face de toate, pt ca te scuteste si de multa munca si e mai util decat sa iei 10 aparate care fac fiecare cate o singura chestie diferita.

    • Hm… am tot avut de-alea, primite sau imprumutate, problema cu ele e ca sint foarte mari, au multe componente care trebuie depozitate si se spala foarte greu… Din experienta mea, mai bine mai multe si mai mici. Iubesc mixerul vertical de la braun, care vine si cu tel.

  13. Pentru diversificare eu am folosit olite din email care cica sunt cele mai indicate si nu fitze,ce gasesti prin supermarket(sau piata 😀 ).Iti trebuie 2 olite mici,de vreo 1.5-2 l, pasator vertical (de care zici ca ai) si cam atat,restul mi se par dispensabile.
    Petru bucatarie noua noi ne am cumparat asa: cuptor Gorenje(foarte misto,cu timer ,usa cu 3 straturi de sticla,email usor de curata, dar orice cuptor electric ar trebui sa si faca treaba…aaa,si ca sa scapi de stresul cu bebe il poti pune la semi-inaltime),hota Thor (sau Teka incastrabila cu putere mare 540 mc …sa te uiti sa fie cat mai mare puterea de absorbtie …e foarte buna) .In rest nu conteaza chiar asa mult,parerea mea,e chestie de gusturi si buget.Si masina de spalat vase mi se pare cam inutila,pentru ca trebuie sa o umpli sa fie eficienta,vasele tot trebuie trecute sub jet de apa si dureaza 2-3 ore un ciclu de spalare si poate mai ai nevoie de una alta intre timp…dar repet,e chestiune de gusturi.
    La capitolul oale poti sa ti iei un set de inox,ar trebui sa fie acolo si o olita cu gauri care fierbe pe aburi si e foarte misto.Tava iti recomand ceramica,nu yena ,ca se curata infinit mai usor .Ti ar trebui una dreptunghiulara si una patrata (eu am si 2 mici dreptunghiulare in care ii faceam cate o portie de sufleu mandrului meu cand inca ii gateam separat ).Tava rotunda cu fund detasabil pentru torturi (daca faci) si una de placinta (eu mi am luat una de sticla din Auchan cu 5 lei sapt trecuta ,foarte faina).Si dupa aceea mai vezi tu,in functie de ce ti vine sa faci…
    La capitolul ustensile : 2 polonice,linguri de lemn,spatule de lemn, sucitor,spumiera , tel,pensula de silicon pentru uns diverse,spatula de silicon pentru aluaturi …si la fel,te duci la raion si vezi cam ce ti ar trebui.
    Tigaie eu am Delimano si e super,se curata usor si se prepara bine mancare in ea.
    Ti ar mai trebui castroane de plastic sau inox pentru preparat coca,bezea,frisca,unul mare pentru framantat.Caserole cu capac pentru pastrat mancarea.
    Siii…un robot multifunctional (eu am Philips ) face de toate …e mana mea dreapta in bucatarie!
    Masina de paine daca vrei sa faci paine delicioasa fara E-uri…
    Si cred ca mai sunt dar nu mi aduc acum aminte…

    • paine delicioasa fara E-uri faci doar daca ai faina fara aditivi, drojdie curata, sare neiodata, ca asta contine antiaglomeranti… si tot asa.
      dar da, sa-ti faci paine acasa iti da o stare de bine, mirosul ala e divin. 🙂

  14. Blender simplu, nu foarte mare. Si mie mi s- au scurs ochii dupa beaba si avent, dar e o investitie prea mare pt cateva luni. Spre un an vei ajunge la bucatele. Aparat de gatit cu aburi da, ma uit acasa si iti spin. Lingurite pt diversificare de la mothercare, sunt geniale, erau verde cu galben. Tot pt diversificare paharele cu capac avent si de la mothercare niste castro ele roz cu capa. Eu le folosesc si ac, etanse, perfecte

    • Ai dreptate, mi-a fost suficient un blender de la Bosch care are doua vase si doua cutite, unul paseaza iar celalalt marunteste, in functie de preferintele de textura ale bebelusului.
      Aparat de gatit cu abur.
      Vase pentru gatit am din ceramica neagra, excelente.
      Lingurite am de la Tommee Tippee cu varf termosensibil, iti spun ele daca mancarea este prea calda si nu trebuie sa o mai atingi tu cu buzele sau alte parti componente. Eu sunt indragostita de toate produsele lor pentru copii. Tetinele cu orificiu in cruce si sistem care imita sanul mamei singurele din care Matilda poate sa bea apa.

      http://mixere-si-blendere.pricer.ro/preturi/bosch-msm6700
      http://www.lacopii.ro/lingurie-termosensibile-x-4buc-tommee-tippee.html

      Ti-ar folosi si o razatoare din sticla, din pacate dai cu tunul dupa una, eu am gasit in Real unele dintr-un plastic foarte dur. Vezi pe la mamicile trecute de momentul ras daca nu au una din sticla de imprumut.

    • Eu am avut de sticla, nu mai stiu ce-am facut cu ea, posibil sa fie pe la bunica-mea. Dar nu mi-a folosit la nimic.

  15. Ioana, iti recomand cu caldura urmatoarele:
    – Kithcen Aid Mixer- este mai mult decat un mixer, are nenumarate atasamente si face de la frisca, maioneza, aluaturi, pana la tocat carne, foi de paste proaspete etc: http://www.amazon.com/KitchenAid-KSM150PSER-Artisan-Series-5-Quart/dp/B00005UP2P/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1345565589&sr=8-1&keywords=kitchenaid+mixer
    -Kitchen Aid Food Processor – toaca in fel si chip legume, fructe, etc
    -Breville Juicer – sucuri si smoothies nemaipomenite plus ca poti sa faci si gazpacho la tine acasa
    -Griddler – http://www.amazon.com/Cuisinart-GR-4N-5-in-1-Griddler/dp/B002YD99Y4/ref=sr_1_sc_1?s=home-garden&ie=UTF8&qid=1345565976&sr=1-1-spell&keywords=cuinart+gridler
    -oale ceramica Le Creuset – au toate marimile – http://www.amazon.com/Le-Creuset-Signature-Enameled-Cast-Iron/dp/B0076NOGPY/ref=sr_1_2?s=home-garden&ie=UTF8&qid=1345566106&sr=1-2&keywords=le+creuset
    -masina de spalat vase Bosh – http://www.amazon.com/Bosch-SHE55R55UC/dp/B0056IZ0PQ/ref=sr_1_cc_2?s=aps&ie=UTF8&qid=1345566281&sr=1-2-catcorr&keywords=bosch+500+series+dishwasher
    – rice cooker – http://www.amazon.com/Zojirushi-NS-LAC05XA-Uncooked-Cooker-Stainless/dp/B000G30ESY/ref=sr_1_6?s=appliances&ie=UTF8&qid=1345566364&sr=1-6&keywords=rice+cooker

    Bafta la cumparaturi!

    • Un rice cooker mi se pare deja mult, nah, cit de des faci orez cit sa iti iei aparat numa pt asta? Mai ales ca mai toate steamerele au sertar special pt orez…
      Investighez restul, multam, Vio, sa va creasca mare fata!

  16. Folosesc tavi si boluri de sticla termorezistenta in cuptor-se spala in masina de spalat (a mea e Whirlpool), boluri si farfurii cumparate din Auchan, steamer, robot, etc de la Phillips, spatule si alte maruntisuri-Ikea sunt ok..
    Eu folosesc tigai, cratite, craticioare plus o tava de cuptor de la Tefal…e de rau teflonul? Ca eu sincer nu stiam..

    • Da mah, cica elibereaza in mincare chestii naspa cind ajunge la temperaturi mari.

    • Numai daca are defecte – s-a zgariat etc etc. Nu faci tu retete d-alea cu gatit la temperaturi atat de mari, cat sa afecteze structura teflonului. Asa ca, grija la fisurile din el.

  17. Hello Printesa,
    Un steamer este must have ! pt bebe . Te scuteste de multe. Noi avem si-l folosim in continuare philips avent. Eu nu am gatit niciodata separat. Pt ca ma enerveaza si nu am timp. Chiar si atunci cand am inceput diversificarea, puneam la ultimul etaj morcovii pt bebe, iar in celelalte compartimente legumele pt noi. Lui ii pasam morcoveii, iar noi macam normal … Nu i-am dat niciodata separat, singur. drept pt care si acum noi mancam intotdeauna toti 3 la masa (ma ref la cina …) . Dar pe tema asta … ahaaaa.. cata vorba avem alta data.
    Pt ustensile IKEA a fost si este the top of the top. Gasesti cele mai multe si diverse chestii de care habar nu aveai ca exista … Iar ca pret, este cea mai accesibila gama. Inclusiv mobila de bucatarie care are cele mai diverse si diversificate spatii de depozitare ;)) Dar noi suntem fani IKEA… asa ca…
    Masina de spalat vase !! ffffff importanta atunci cand detii un bebelus in locatie . Te scuteste de chiuvetele pline ochi, si de timpul pierdut, de mainile uscate etc . … un singur lucru treb sa-l faci, sa cureti de resturi farfuriile… oalele, iar dupa aia sa iei bebelu in brate si sa-l pupi 1h pana spala masina vasele ;))
    For the rest… good luck in your resurch ;))

  18. eu sic nu la beaba sau philips, costa o gramda de bani, iar utilitatea e pt maximum 6 luni. spre un an incepi sa nu ii mai dai blenduit. in fine, asta e parerea mea. mai degraba un aparat de aburi, ma uit acasa si iti spun de care am eu. pt diversificare, geniale sunt linguritele de la mothercare si castronelele lor cu capac, nimic nu scapa din ele. noi le folosim si acum pt diverse gustari
    astea
    http://www.mothercare.com/Mothercare-Tiny-Dining-Long-Weaning-Spoons–3-Pack/322543,default,pd.html?cm_sp=ProductFeatures-_-Category%2520landing-_-Mothercare%2520Tiny%2520Dining%2520Long%2520Weaning%2520Spoons%2520-%25203%2520Pack&q=mothercare&q=mothercare

    si castronele sunt astea, eu le am roz
    http://www.mothercare.com/Mothercare-Tiny-Dining-Small-Weaning-Bowls-And-Lids–2-Pack/322545,default,pd.html?cm_sp=ProductFeatures-_-Category%2520landing-_-Mothercare%2520Tiny%2520Dining%2520Small%2520Weaning%2520Bowls%2520And%2520Lids-%25202%2520Pack&q=mothercare&q=mothercare

  19. linguritele de le-am pus sunt cele cu coada lunga, eu le-am folosit si pe cele cu coada scurta. si la fel, foarte bune, paharele cu capac de la avent, alea sunt geniale si pentru congelat portii

  20. Printesa,

    Pentru diversificare iti recomand Philips Avent – Steamer & Blender. Mi-nu-nat!! Ieftin nu e, ce-i drept, produsele de la Avent sunt in general scumpe (dupa cum bag mana-n foc ca ai observat deja), dar zau ca fac toti banii! Eu, dupa diverse experiente neplacute cu alte marci, mi-am luat toate cele necesare pentru bebeluseala de la ei (termometru, cantar, pompa de san, interfon, umidificator de aer, castroane, lingurite, jucarii pentru gingii, you name it…) si zic ca bine am facut. Toate-s eficiente si rezistente, nu se deterioreaza dupa folosinta indelungata, merg si acum ca-n prima zi.

    Despre alte ustensile necesare unei bucatarii nu-ti pot spune nimic, din pacate, ca nu mai sunt la curent cu noutatile – si, in general, de cand cu bebeluseala nu prea imi mai sta mintea la alte treburi gospodaresti. De buna seama, la asta contribuie din plin faptul ca, de cand a devenit bunica, mama mea gateste pentru mine si al meu sot, pentru ca eu sa ma pot ocupa exclusiv de mancarea copilului si celelalte bebelusareli. Da, sunt o norocoasa. Recunosc.

    Cu drag,
    Iti urez succes la cumparat, gatit si diversificat!
    Laura

  21. Cuptor: vezi daca il poti incorpora undeva la inaltime. Oricate protectii ar avea vine un moment cand copilul se joaca la butoane, trage de usa (la 1 an si 2 luni fara succes, la 3 ani cu succes) saul il porneste (si la cat consuma nu prea e placut sa mearga asa in gol). Eu am ales un Ariston care nu se incalzeste foarte tare in afara. Se incalzeste dar suportabil si nu mi-e teama cand pun copiii mana. Imi pare rau ca n-am luat cu autocuratare 4 pereti, ma chinui cu curatarea, dar erau si mai scumpe si nu scria ca nu se incalzesc… La programe nu trebuie sa fie multe, mai mult de 2-3 nu folosesc (am 8 programe). Din ce spuneau cei care au modelul cu rotisor, nu prea se merita rotisorul, tine prea mult programul… Apoi la vasul roman iese mai bun…

    Masina de spalat vase: oricare e buna, dar sa existe. E o inventie minunata care te scuteste de ore de munca, mai ales cand ai musafiri. Sfatul meu: ia-ti una mare de 12 seturi. Cand ai copil mic ai multe de spalat.

    • Din pacate nu pot pune cuptorul la inaltime, va trebui sa ne descurcam cu el jos…
      Astea noi mai toate au 8 programe, nu prea se mai gasesc cu 2-3, desi da, nici eu n-am folosit decit 2 in toti anii astia!

    • cuptorul se poate pune si la semi inaltime… si sa folosesti capacul incorporarii ca un blat de lucru… (daca asta era problema). cat despre umblat la butoane… pun pariu ca micutzii iti rez problema inaltimii cu un scaun in 2 miscari…
      cel mai important avantaja al unui cuptor la semininaltime este postura in care il folosesti… nemaitrebuind sa te apleci, iti protejezi coloana+ riscul de accidente in timpul folosirii este semnificativ redus…

  22. eu cred ca nu trebuie sa le cumperi pe toate odata . NIci nu ar incapea in bucatarie oricat de mare ar fi ea .iti cumperi pe rand ,, Vase pentru Sofia nu prea multe ,ca ea creste repede .Doar daca mai vrei si alti copii/Bunica iti doreste sanatate si putere de munca si sa ajungeti cat mai repede in casa voastra .Vreau sa mai traiesc si eu si sa vad ca v- ati realizat visul cel mai mare sa aveti casuta voastra . Va pupa cu dor si drag ,bunica

  23. Hello!Ah cat ma bucura vestea cu bucataria noua si propietate personala! :*
    Eu am trecut acum 1 an si jumatate prin nebunia numita mobilare/utilare apartament iar bucataria este asa cum mi-am dorit (si cum am putut atunci dpdv financiar,sa o facem cat mai friendly 😀 ).
    Eu am toate electrocasnicele mari de la Beko si sunt extrem de multumita!Le-am comandat pe toate de pe http://www.ideall.ro si am iesit (cu tot cu transport de la Buc la Tm ) mai ieftin decat in orice mare magazin care vinde electro!
    Cuptorul sa fie electric si cu ventilatie (e de super ajutor), hota sa fie puternica. Sa alegi inoxul la partea de plita (cele de sticla arata senzational insa trebuie sa stai tot cu laveta in mana.Iar pt inox iti recomand o solutie tare buna, cea de la Sano speciala pt inox ).
    Electrocasnicele mici (microunde, prajitor paine, filtru cafea, fierbator de apa le am de la Electrolux – castigate- si sunt extrem de bune ).
    Foarte util este in casa un mixer (faci piure, creme, spuma de fructe 😀 ) sau un robot de bucatarie care are si functie mixer (http://www.onestop.ro/robot-de-bucatarie-philips-hr7775–pid26355).
    Ustensile, pahare si vesela cred ca locul ideal este Ikea.E variat, sunt ieftine si tare frumoase. (eu cand vin in sept la Buc o sa imi umplu portbagajul cu chestii pt bucatarie de la Ikea <3 ).
    Iti recomand sa ai cateva boluri de inox si sticla, tel, zdrobitor de ustuoi,desfacator de vin, desfacator de conserve, razatoare, spatule de lemn si/sau silicon, sita mare si mica pt supe/ceai/creme si o sita pentru paste, polonic, cutite bune,tocator de lemn/plastic, forma rotunda de tort cu margini detasabile, o tava dreptunghiulara (mai mica ca tavile ce vin cu cuptorul) , 2 tavi cozonac/chec, tava de muffins (din aceea de ies 12 buc) ( http://www.ikea.com/ro/ro/catalog/categories/departments/cooking/20647/ ca sa iti faci o idee 😀 ).Eu zic ca asta e baza si ca restul vor veni pe parcurs daca o sa ai nevoie de ele.
    Spor la cumparaturi si asteptam poze cu noua bucatarie a casei regale .
    Hugs de la Timi! :*

    • Am uitat sa iti spun ca noi ne-am zgarcit la masina de spalat vase si acum regret amarnic!Cand o sa am banuti sa schimb mobila de bucatarie cu siguranta imi voi lua si masina de spalat vase asa ca sa ai grija sa alegi ceva bun! :*

  24. Nu stiu daca s-a mai zis ca n-am avut timp sa citesc toate comentariile – eu iti recomand pentru utilarea bucatariei, sfanta Ikea iar ca aparat de gatit gustos si sanatos pentru bebelina, un aparat de gatit la abur, bun si pt. voi ca sa va mentineti siluetele. 🙂

  25. Hello
    Pentru ustensile cauta inspiratie la Ikea= pentru mine solutia ieftina si practica cu un raport bun prêt-calitate. Si eu am citit povestea despre teflon si am renuntat la tot ce aveam din teflon adica 2 tigai. De un an folosesc ceramica si sunt foarte multumita. Carne fripta, ochiuri, omleta etc toate foarte bune si gustoase fara ulei. In rest cu ceramica principiul e ca si la teflon : se spala cu ceva moale si se folosesc spatule de lemn la amestecat. Tigaia mea se comporta bine si a ramas alba si curata. Recomand o oala de fiert legume sau peste la aburi sau direct un steamer. Si vase de sticla termorezistenta de bagat la cuptor. Si tavi de prajituri sau fripturi /cartofi etc din inox si nu teflon. Oale de inox si nu teflon. O oala de inox cu fund dublu se comporta chiar mai bine decat una de email.

  26. Daca planuiesti sa iti cumperi oale, cratite, tavi etc din inox, sa ai mare grija sa fie din alea de care nu se lipeste magnetul. Exista unele variante la care adera magnetul si asta inseamna ca contin nu stiu ce substanta care nu e buna, mai ales in contact cu caldura.

  27. Am trecut si eu printr-o renovare majora de bucatarie in noiembrie. Nu am vrut nici cele mai cele electrocasnice, nici cele mai ieftine. Nu am intentionat sa fie din aceeasi gama, ci sa aiba ce am nevoie la un pret acceptabil. S-au nimerit sa fie toate Whirlpool.
    Ce as mentiona ca lessons learned:
    – pentru o persoana si o bucatarie mica ajunge o masina mica de spalat vase, altfel – clar mare, asa cum s-a mai zis.
    – hota cu 2 motoare, iarasi s-a zis.
    – plita, eu am luat-o pe gaz si am avut grija la doua lucruri: 1. sa nu fie ochiul mare la perete ca sa pot pune oale mai mari fara sa fiu stanjenita; 2. foarte important: gratarele la plita sa fie din fonta, nu din altceva, altfel risti sa se indoaie daca pui ceva mai greu.
    – cuptor electric. Nu m-as intoarce la cel cu gaz pentru nimic in lume. Nu am avut mari pretentii si nu am luat cu autocuratare. Inca nu regret. Un plus mare si foarte util: functia de decongelare.
    – bateria de la chiuveta: am luat cu 2 tipuri de jet, gatul lung si semi-flexibil, dar nu retractabil. Cele retractabile nu au viata lunga si te tot chinui sa convingi furtunul sa intre inapoi la locul lui.
    – la chiuveta, eu am vrut cat mai adanca, ca sa dau pe afara cat mai putin. Nu anticalcar, pentru ca daca nu ai foarte mare grija, in timp se aduna murdarie pe suprafata ei cea nelucioasa, si eu nu sunt tocmai o persoana grijulie 🙂
    Sporuri multe si marunte la bucatarit.

  28. Eu la cel mare pana m-am hotarat ce sa cumpar a crescut copilul si n-a mai fost nevoie. Am avut 2 craticioare mici mici din email, ca eu mama nebuna gateam zilnic sa fie mancarea proaspata si o pasam la robot in compartimentul de usturoi (rasnita?). M-am descurcat foarte bine aşa.
    Cel mic insa … nu mananca mai nimic gatit de mine. Aveam de ales intre a-l tine pe san toata viata sau a-i da de la borcan. Dupa ce am aruncat multa mancare am trecut la borcanele, eu, care nu concepeam sa dau vreodata mancare de la borcan copiilor mei…
    Asa ca nu investi in prea multe… Acasa eu folosesc castroane obisnuit. Am si castroane de plastic de la Ikea, lingurite de la Ikea si dm.

  29. Buna,

    As dori sa iti recomand si eu un magazin online cu produse si accesorii atit pentru gatit, cit si pentru dotarea si organizarea bucatariei. Intamplarea face ca eu chiar lucrez pentru magazinul asta, lansat recent (3 luni), tema imi era cunoscuta si mi-am asumat riscul de a-ti scrie. Magazinul se cheama FraromShop.ro. E suficient ca am indraznit sa iti scriu, asa ca nu iti spun de ce ai nevoie intr-o bucatarie noua din magazinul asta. O sa vezi si o decizi in ce masura raspunde nevoilor tale.
    In ceea ce ma priveste, anul trecut, ne-am mutat in casa noua si ne-am luptat si noi din greu cu bucataria, ma refer la mobila. In rest, am mai pastrat din ce am adunat cat am stat in chirie si o sa mai primesti si cadouri de casa noua de la cei care vin in vizita, teoretic.

    In ceea ce priveste utilitatea produselor, cred ca e important sa te gandesti la cat de des gatesti. In functie de asta, vezi daca ai nevoie de chiar atat de multe oale si tigai. In privinta plitei – eu nu recomand plita de la Beko – se pateaza foarte repede si se zgarie foarte usor, desi sint atenta cand o curat. Cuptorul si hota cu doua motoare sint ok.
    Pentru servit masa – musai un set de farfurii si tacamuri daca stii ca primesti prieteni multi in vizita. Separatoarele sint iarasi bune. Mie imi plac alea de la Ikea pentru organizat oale si tacamuri in sertare. Pentru bebita – am vazut comentarii avizate – fac si eu unul in calitate de matusa. Sora – mea – de exemplu – folosea vase pentru cuptor foarte mici pentru sufleuri multe, foarte multe – broccoli, spanac sau cartofiori. Nepoata-mea are acum 3 ani si jumatate si mananca spanac si broccoli fara probleme. Soar-mea a mers mereu pe o alimentatie sanatoasa si inca un lucru pe care l-a facut la diversificare – din motive de igiena – i-a cumparat tacamuri pentru copii. Asta a fost de ajutor, pentru ca a invatat sa manace singura destul de repede.
    Un robot de bucatarie e iarasi foarte util – de la tocat carne, pina la legume si aluaturi. Spor la amenajat si asteptam poze!

  30. Barbatii se pare ca se abtin de la a comenta despre cratite si polonice. Normal, nu se coboara ei la nivelul asta 😀 In Romania de azi daca as fi barbat serios daca nu as profita de aceasta stare de fapt: as lasa bucatareala, dereticatul si cresterea mostenitorilor pe seama consoartei fara nicio remuscare. Ca femeie insa doar ma eschivez cat pot de mult si ma fac ca nu aud plangerile pe subiectul asta.

  31. Buna Ioana!

    Inainte sa te apuci de diversificarea clasica, arunca un ochi pe linkurile urmatoare:
    http://www.jocurban.ro/injoaca/2010/09/auto-diversificarea-sau-blw-baby-led-weaning-i/
    http://www.jocurban.ro/injoaca/category/autodiversificare/
    Si eu tot autodiversificare am facut cu fetita mea si a fost mult mai bine, nu i-am pasat/mixat
    mancarea, am inceput cu bucatele de fructe intregi pe care le molfaia la greu. Citeste, daca e vorbeste cu Carla, poate iti explica mai multe daca nu esti convinsa.

    Spor in toate!

    • Stiu de blw, am citit tone, o sa incerc, desi la refluxul ei nu cred ca e o idee prea buna. Ms.

    • Ioana, la unii merge, la altii nu. Eu am un copil pur si simplu complet dezinteresat de mancare. Puteam sa-l las io si 3 zile cu blidu’ dinainte, ca nu lua nimic :D. Am incercat periodic si degeaba. Nici acuma nu se face praf mancand singur. Mancan punct, de altfel…

  32. Buna.

    Si eu a trebuit sa imi iau mobila de bucatarie de la 0 de 2 ori. O data am facut-o pe comanda, a iesit frumos, dar se putea si mai bine. A doua oara am ales IKEA – faina, dar am montat-o singuri si a iesit un pic stramba, blatul nu s-a taiat bine.. e groaznic sa dai gauri in blat pt chiuveta si pentru plita….sunt si dezavantaje dar mie mi se pare ca arata totusi mai bine decat cea pe comanda. Nu stiu exact cat costa sa monteze ei ..

    Legat de hota: sunt de accord cu un post mai sus: 2 motoare si debit de aer sau ceva de genul , exprimat in metri cubi – peste 300 mc. O sa fie zgomotoasa dar nu prea ai de ales, altminteri nu o sa isi prea faca treaba.

    Plita – sunt mai multe tipuri de plita.
    1. Pe gaze.
    2. Electrice si astea de 2 feluri: vitroceramice si pe inductie. Atentie!! La cele pe inductie e fain ca nu frige daca pui palma pe plita dar nu orice vas merge pe plita asta pentru ca functioneaza pe principiul magnetului – daca nu se lipeste un magnet de oala nu va merge nici pe plita prin inductie.
    Tigaia DryCook nu merge pe plita electrica!! Cel putin asa scrie pe instructiuni – deci eu nu am incercat-o sa vad daca si rezista. Daca merge sa imi ziceti si mie :).

    Cuptor – eu il prefer pe cel electric si cu ventilatie. Coace suuuuper. Eu am un Wirpool luat de la Ikea (nu IKEA RO ca nu au).

    Masina de spalat vase: prima data nu am vrut, a doua oara da. E o minune la casa omului, e un „must”. Nu renunta la ea !!! Te scuteste de multi nervi, timp pierdut si nu e o fita (eu personal asa o consideram – ce .. nu pot spala 2 farfurii??). Sa vezi cat e de buna dupa ce ai avut cativa musafiri..

    Chiuveta: am luat inox de fiecare data – proasta alegere, dar proasta! Nu stiu de ce am facut de 2 ori aceeasi alegere gresita.. dar asta e, a treia oara sigur nu mai fac greseala asta.

    Si eu am un bebe de aproape 2 ani si iti recomanda sa iti iei un baby cook – eu am un Beaba primit cadou dar si Avent e ok. Aveam robot de bucatarie si cu toate astea am preferat sa imi iau un babycook. Chiar e mult mai usor de folosit, de pregatit si merge la portii mici – e f f comfortabil dpdv-ul asta de vedere si il poti lua dupa tine oriunde ca sa ii pregatesti masa – asa ca scapi de stresul mesei. Parerea mea.

  33. Daca nu ai reusit inca sa iti configurezi bucataria iti recomandam sa arunci o privire pe site-ul http://bucatarii.com . Vei gasi toate informatiile de care ai nevoie: de la planificare, pana la organizare si achizitionare. Comparatii intre diferite tipuri de electrocasnice si configuratii.
    Sper sa iti fie de folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *