Modă comodă (P)

Eu cred că doar dacă n-ai imaginație ai nevoie de bani mulți ca să-ți construiești un stil al tău, care  să fie și special (să te țină lumea minte după ce porți, dar in a good way), să fie despre tine (nu despre alții pe care-i copiezi, chiar dacă o faci cu succes), să fie și comod, și versatil (adică ușor de adaptat la anotimp, moment al zilei, ocazie), și să nu te coste un rinichi și-o coastă. Cele mai faine combinații nu-s neapărat cele mai scumpe, ba dimpotrivă, îndrăznesc eu să spun, după ce ani la rând nici nu intram în magazine, ca să nu mă simt iar prost că n-am bani de haine. Am învârtit un deceniu aceleași tricouri cu imprimeuri, fuste, rochii simple cu eșarfe colorate și pălării, bani pe haine n-am dat niciodată prea mulți și, cu toate astea, mă uit cu drag la (unele dintre) pozele mele mai vechi. Există, desigur, și catastrofe, am trecut și eu prin etapa bluzelor cu buricul la vedere, a pantalonilor doar cu 5 cm mai lungi decât cureaua, a jeanșilor negri cu bocanci negri și tricouri negre cu scris negru despre trupe negre. Să arunce prima cu Vogue (ediția tipărită) cea care n-a greșit niciodată!

Ce vreau de fapt să spun e că se poate să fii chic, la modă, să atragi privirile, să te simți bine cu ce porți, să te pui în valoare, și fără să cumperi branduri internaționale scumpe. Important e să cauți calitate, obiecte evergreen (care merg purtate în diverse combinații ani la rând indiferent de cum se schimbă moda), imprimeuri interesante, croieli simple. Și, ceeeel mai important, să-ți fie comode. Degeaba arăți trăsnet într-o fustă de care trebuie să tragi mereu ca s-o păstrezi aliniată pe coapse. Degeaba îți vine turnată o rochie în care te sufoci.

Suficient cu vorba. Acesta e un articol despre ținute simpatice, despre modă comodă, așa că vă las cu niște poze. Apoi o să vă uimesc cu niște prețuri. Nu sunt vreun fashion guru, dar îmi place să port lucruri deosebite, să fac combinații neașteptate, cu condiția să mă simt confortabil cu ce port. Hainele mele îmi sunt comode, mă lasă să mă mișc, să fiu eu, mă ajută să mă comunic. Nu m-a huiduit încă nimeni pe stradă sau la vreun eveniment, ba dimpotrivă, ocazional mă întreabă câte cineva „cine mă îmbracă”.

a

b

c

d

Bluză Tex din bumbac Bio, 40 de lei.

e

f

g

Rochie cu imprimeu colorat și buzunare, 80 de lei

h

Fustă imprimată Vogue, 45 de lei, mărime universală.

i

Cămasă denim subțire marca TeX, 60 de lei

j

Bluză TeX, 50 de lei. Jeanși denim subțire, 85 de lei.

k

l

Pantofi cu toc imitație catifea, 40 de lei

m

n

Fustă neopren, 105 lei

o

p

Jachetă TeX, 75 de lei
r

s

Rochie marinar, 55 de lei, eșarfă galbenă, 25 de lei.

t

z

Hanorac cu glugă marca TeX Sport, 85 de lei. Pantaloni trening bumbac, 30 de lei. Adidași de alergat, 85 de lei.

O să aflați cu surprindere că toate hainele de mai sus sunt disponibile în Carrefour. Ele fac parte din noile colecții de primăvară TeX pentru toată familia și Fashion Express pentru tineri. După cum vedeți, hainele sunt extrem de simpatice, urbane (nici nu se putea altfel), colorate, vii, sunt de calitate (apropo de asta, încă mai port cu entuziasm toate obiectele luate la prima campanie TeX de pe blog de anul trecut, sunt în stare perfectă, deși am purtat și spălat la ele de zeci de ori, vedeți pozele din campanie aici).

Îmi plac produsele TeX pentru că le pot purta și în parc cu copiii, și la alergat sau la exercițiile de kineto, la întâlniri, la prezentări, la lansările de carte, la cumpărături sau prin casă. Mă simt bine în hainele astea și dacă stau pe canapea la un film și o cacao caldă, și pe tocuri pe scenă, și alergând după autobuz.

Două noutăți interesante din colecția de primăvară TeX sunt produsele din bumbac bio și cămașa bărbătească albă rezistentă la pete (musai îi iau și omului una, că mereu își pune prânzul corporatist pe lângă cravată). Dacă bărbatul toarnă vin pe ea, de exemplu, materialul special transformă lichidul în bile ca de rouă. De văzut ce face materialul dacă vine în contact cu ruj roșu extraconjugal.

Tinerii beneficiază de atenție deosebită în acest sezon: colecția Fashion Express conține multe ținute pentru tinerii care vor sa fie mereu la moda, de la boxeri colorați si imprimați la jeans cu tăieturi și tricouri cu mesaj.

Catalogul cu noua colecție îl găsiți aici. Pe tex.carrefour.ro/blog găsiți articole interesante despre modă, stil, tendințe, combinații, realizate de stilistul Carrefour.

Pozele au fost realizate la noul sediu Maison Dadoo, mulțumim pentru găzduire şi pentru acces la minunatele voastre obiecte de recuzită, dar mai ales pentru întâlnirea cu bulgărele de bucurie Boy. Creditele foto merg către Mădălina Vasile, care face cele mai geniale poze cu bebeluși, site-ul ei este acesta, MV Photography. Machiajul și coafura sunt făcute de mine, la 7 dimineața, în timp ce îmbrăcam și hrăneam amândoi copiii, așa că să nu vă supărați dacă nu-s perfecte, am făcut ce-am putut, dar cred că e ok și-așa, ca-n viața adevărată, nu ca-n reviste. 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4193

43 comentarii

  1. Rochia marinar mi-ar place! Eu port muult dungi. Poate găsesc pe la mine ceva in genul asta. Faine si celelalte haine si faina ești tu, printeso!

  2. Esti foarte trendy. Imi plac pozele dar in special hainele :-)) Abia astept fiecare postare a ta. Deja m-am obijnuit ca in fiecare dimineata sa te citesc 🙂 🙂 A, si mai ales posturile cu copii, sunt senzatie :-)))
    P.S: Pe cand o noua carte? Te imbratisez

  3. Esti frumoasa foc, iar silueta ta…invidia multor femei. Imi plac hainutele dar mai mult imi place amintirea adusa imediat ce am vazut pozele…Maison Dadoo si Boy ma fac sa ma gandesc la scumpul de Darius (no comment…miss you super boy)!

  4. Cand am citit Careffour am strâmbat nitel din nas, recunosc. Dar am vazut pozele si m-am răzgândit. Sunt chiar foarte faine hainele (mi-a ramas capul la tricoul ala alb cu imprimeuri si rochia gri cu poza ;)) si camasa din denim si jeanșii colorați ;)) Si la freza ta 😉

  5. Foarte interesant articolul, nu stiam ca Tex a lansat colectia pe 2016. Toate articolele vestimentare se vor gasi in noua colectie? Mi-a placut in mod deosebit „Rochie cu imprimeu colorat și buzunare” dar nu o gasesc pe site la ei. Multumesc!

    • Absolut toate hainele pe care le port se gasesc in Carrefour si fac parte din colectia noua, inclusiv rochia vu buzunare. E 80 de lei, am pus pretul si in articol. 🙂

    • Toate hainele din poze sunt din Carrefour, nu toate sunt TeX, care e brandul lor propriu de haine. Carrefour vinde si alte game, nu doar Tex.

    • Rochia cu buzunare e foarte faina, modelul asta e unul dintre preferatele mele, mai am vreo cateva pe acasa si pe asta de la Carrefour am luat-o in doua variante – gri si bleumarin. Din pacate, croiala/executia nu e chiar cum trebuie, daca o porti mai mult decat imbracat-pozat-dezbracat, va incepe sa se traga in sus, iar gura iti va veni peste gat, asa ca vei avea tendinta, vei fi obligata sa ridici din umeri inspre fata si sa tragi cu mana de pieptul rochiei.
      Asta e, eu am cumparat-o si pe cea gri dupa ce experimentasem neajunsul celei bleumarin. Pentru ca mi-a placut prea mult :-))!
      Mai au un model cu aceeasi croiala, insa din bumbac mai moale, puutin mai lungi si cu un imprimeu care zice „Class of nu-mai-stiu-ce-an”, cu niste mici strasuri pe imprimeul asta, eu o port prin casa, pentru ca nu mi se pare ca imprimeul e de scos in lume.
      Nu sunt marca Tex si, cel putin cea purtata de Ioana, am senzatia ca e marime universal, deci daca sunteti peste medie, nu prea e de bine.
      Aniueiz, colegii mei se mira cand le spun ca am luat-o de la Carrefour. De altfel, si eu ma mir, ma dusesem sa-mi iau niste ciorapi (ca tot veni vorba, atentie la sosetele 3/4 fara degete, pentru peep toe :D) si m-am pomenit cu rochia pe care o caut prin magazine mai cu staif :-)).

  6. Foarte frumoase pozele si (mai ales) modelul. As mai adauga, pentru cine nu stie, ca hainutele
    Tex sunt facute in Romania.

  7. Frumoase pozele. Ma intereseaza nuanta parului cum se numeste sau cum ai ajuns la ea. Eu am saten mai inchis si am fire albe deja in frunte. Desi am doar 31 :)) . Mi-ar placea nuanta ta. Merci.

  8. Hainele astea sunt destul de banale! Iar rochia aia de 80 de lei chiar am crezut initial ca e o camasa de noapte pentru gravide…

    • Da, sa stii ca si eu cred la fel si ce nu-mi place la hainele din supermarket e ca au mirosul ala characteristic (inainte sa le speli, cand le cumperi). Insa rochia cu buzunare imbraca foarte bine. Evident, daca-ti place croiala; daca nu, nu :-).
      Altfel, eu si acum port camasi, bluze si fuste elastice pe care le purtam cand eram gravida and I love them. Si gravida am fost ultima oara acum 4 ani.

  9. Zambetul sa-ti fie nelipsit! Ce coafura,ce machiaj (care arata bine n am ce zice!) …dar pune ti zambetul oriunde ai merge si cu siguranta nu dai gres! Aa si fusta este superba..ce bine ca am Carrf. aproape:))

  10. Imi place tricoul acela cu flori la nebunie! Sunt deja in magazine hainele, sau abia lanseaza colectia? Ca pe site nu apar toate, de exemplu fusta aceea cu Vogue. Eu luam pentru copil TEX, dar acum ma tenteaza sa imi iau si mie ceva 🙂

    • Da, sunt deja in magazine, eu le-am luat din Crf Orhideea dar sigur sunt peste tot.

    • Am o nelamurire, vroiam sa imi cumpar maine tricoul alb cu floare si am verificat din nou pe site la ei si surpriza… e 65 ron in loc de 50 ron. Au marit preturile dupa reclama fiindca a crescut interesul pentru produse? Acum e drept ca in magazin nu am verificat cat costa, dar la ei pe site e cum zic…

    • Cand am luat eu bluza cu floare, era la oferta, redusa de la 65 de lei, probabil ca acea promotie s-a incheiat acum.

    • Ok, mersi de lamurire, azi dau si eu o fuga la Carrefour, sa vad daca o mai gasesc.

  11. Viata e frumoasa pentru ca suntem noi in ea! Spun asta pentru ca noi cream si tot noi ne reinventam! de ce sa nu fim noi, frumoasele noastre? Asa cum esti si tu! Alegerea e in noi si pentru noi! La ea participa si ai nostrii: copii, soti, mame, tati, surori, frati, dar mai ales prieteni-ai nostrii prieteni!

    cu drag,Oana!

  12. Cel mai frumos accesoriu e zambetul! Pe bune! Chiar se vede ca te simteai bine si iti placea ceea ce faceai. Hainutele pt copii sunt ok, desi de multe ori la preturi cu H&M (spre ex), la adulti croielile sunt asa si asa. Pentru o persoana cu forme mai rotunde (ca sa nu ma denumesc grasuta 🙂 ) nu prea se potrivesc. Dar avem si noi camasi barbatesti de la ei si sunt ok, iar cand au reduceri merita si mai bine sa le faci o vizita la raionul Tex 🙂

    Sti despre ce nu ai scris niciodata? Despre incaltamintea „corecta” pentru copiii mici. Despre importanta calitatii incaltarilor, talpa cea mai buna etc. Eu stiu sa imi incalt copiii si caut mereu reduceri la produsele de calitate, dar cum ai devenit formator de opinie in multe cazuri, cred ca si un astfel de articol ar fi binevenit 🙂

  13. Fusta cu imprimeu cu pagini de reviste este tot de la Tex ? Putem comanda online ? Am Carrefour la 50 km de mine. Multumesc frumos!

    • Salut, da, se gaseste in Carrefour, dar nu este Tex, ci alt brand. Nu stiu daca poti comanda online acest produs, intreb.

  14. Te-am admirat in toate pozele, tie ti-ar sta bine imbracata si intr-un sac.Mna, hainele sunt dragute fara sa fie cine stie ce dar pe tine arata foarte bine si pozele sunt super.

  15. Multumim pentru acest articol!Ne era atat de necesar,cel putin mamelor care stau acasa!!!Iar tu esti deosebita?

  16. Hai ca te-ai facut si manechin, si îți vine de minune, foarte natural. Hainele arata asa de bine, asortate si puse pe tine, pe umeraș nu se vad la fel.

    Imi place mult fusta vișinie, nu m-as fi gândit niciodată sa o asortez cu bluza aia albă 🙂

  17. Aoleu , Prințeso! Eu îți admiram mereu ținutele cool și aflu acum ca invidiai fashionistele? Pe de altă parte mie-mi plac colecțiile astea. Carrefour și alții ( pe aici prin Franța) au investit mult pe partea asta și efectele sunt cum vedem și în pozele tale. Rochia marinar îmi place foarte mult.

  18. Ele așa sunt faine… dar materialul cum o fi? tricoul cu bumbac bio nu cred ca are 100% bumbac…Oricum sunt curioasa să le încerc, desi nu cred ca le gasesc in Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *