Încă un agresor de copii va scăpa nepedepsit!

Ca să vedeți dimensiunea mizeriei în care ne creștem copiii: Ioana Neagu, directoarea de grădiniță care a fost surprinsă de propriile ei camere de supraveghere în timp ce plesnea, păruia și târâia copii pe jos a fost eliberată de un magistrat al Judecătoriei Sector 5, care a decis că doamna Neagu poate fi cercetată în libertate, pentru că citez ‘anchetatorii nu au probe care să ateste că faptele au avut continuitate și că o corecție izolată aplicată minorului nu e considerată faptă penală”.

Lucrurile au stat așa: părinții celor doi copii abuzați în filmările pe care le puteți vedea aici au pus la dispoziția poliției un stick pe care se aflau filmările cu pricina (care erau private, camerele nu erau accesibile părinților), poliția le-a vizionat, au decis o descindere, au intrat în grădiniță și au confiscat DVR-ul sistemul de supraveghere al grădiniței (adică un device pe care se aflau înregistrări de pe toate camerele, pe o perioadă mai lungă de timp), urmând ca acest DVR să constituie probă la procesul penal deschis de părinții copiilor agresați. Problema e că, între timp, avocata familiei a aflat că acel DVR este gol (el nu era gol când a fost ridicat, de pe el au vizionat părinții copiilor agresați filmele pe care apoi le-au copiat pe stickul personal). Cu alte cuvinte, nu există dovezi cum că această doamnă directoare agresa copii ca metodă educațională, des, repetat, fără remușcări. Există doar filmele acestea, care au circulat în presă, despre care judecătorul a decis că sunt dovada unei zile mai proaste. Mai există și niște declarații ale unor foști angajați de acum 8 ani, dar acolo e cuvântul lor contra cuvântului ei, deci nici acestea nu sunt dovezi suficiente.

Și iată cum doamna Ioana Neagu, despre care vedem cum se poartă cu copiii, cât respect le poartă și cât stabilă emoțional este, dar care are prieteni în Poliție, poate scăpa basma curată, deși ar trebui să facă cel puțin 7 ani de pușcărie pentru acte de violență asupra minorilor. Deocamdată doar a ieșit din arestul preventiv, dar tare mi-e teamă că și la proces, soarta va fi de partea ei!

Găsiți mai jos motivația magistratului judecătoriei sector 3 (sursa) și comentariile mele.
„Aplicarea unei corectii izolate, determinată de o greșeală a minorului, așa cum inculpata a justificat în cazul minorilor și care nu îi pune în pericol dezvoltarea fizică, psihică sau morală, nu constituie infracțiune prevăzută de art.197 Cod Penal”. Practic, judecătorul a decis că micii nemernici și-au meritat-o, pentru că așa a zis doamna Neagu.

În plus, „în conditiile în care inculpata era administrator al instituiei, părinții copiilor sau sustinătorii legali ai acestora devin direct responsabili pentru evenimentele ce pot surveni pe parcursul supravegherii lor în aceasta unitate.” Deci vedeți voi, pentru că doamna era director de grădiniță și nu educatoare, brusc vina nu e a ei, ci a părinților care și-au dus copiii acolo. Mai mult, “Organele de urmărire penală nu au demonstrat nici producerea urmării faptelor imputate, respectiv punerea in primejdie grava a dezvoltarii fizice, psihice sau morale a minorilor”, adică mărturiile părinților care au declarat că cei mici nu mai dorm și au nevoie de terapie nu au fost convingătoare, iar imaginile care arată clar păruiala, pălmuitul, trasul copiilor de colo colo nu sunt convingătoare nici ele. Mai convingătoare a fost doamna Neagu, care s-a jurat că ea nu e agresivă de obicei, doar a avut o zi proastă atunci. A și fost văzută zilele trecută râzând din tot sufletul la plimbare prin oraș. Femeia e relaxată, nici o remușcare, nici o emoție, păi la ce se întâmplă în țara asta, e perfect de înțeles.

Probele au dispărut, declarațiile acestei femei sunt mai concludente și mai relevante decât declarațiile părinților disperați, iar agresoarea de copii va scăpa basma curată, pentru că asta e România, fraților.

Ar trebui să ieșim în stradă, să facem un mega scandal, este inacceptabil! Ar trebui să se implice toate asociațiile care luptă pentru drepturile copiilor, Salvați copiii, toate, să scriem, să bombardăm inboxurile și paginile de facebook ale ministrului Educației și secretarilor lui de stat, să introducă obligativitatea instalării de camere de supraveghere în toate insituțiile de învățământ. Ar ajuta și obligativitatea unui program lung la grădinițele de stat, care acum au program până la 16.30-17.30, când majoritatea dintre noi lucrează până la 18.00 cel puțin, de suntem nevoiți să apelăm la particulare neacreditate. Controale psihologice reale, bine făcute, tuturor celor care lucrează cu copiii. Inspecții inopinate. Și pedepse CRUNTE pentru cei care agresează copii. Până acum nu am văzut pedepse adevărate pentru nici un educator sau învățător agresor de copii. Să facă PUȘCĂRIE ani grei, să li se facă frică și altora care fac la fel. Și să nu mai facă! Păi dacă și asta scapă, atunci ne merităm soarta! Păcat că la mijloc sunt copiii noștri, care sigur merită mai mult!

Este inadmisil ca această femeie și alții ca ea să se plimbe râzând pe stradă. Este sfidător, nedrept, inacceptabil. Vă rog să nu tolerați așa ceva! Ridicați vocea! Cereți o schimbare! Să-i lăsăm să știe că suntem cu ochii pe ei, că nu-i mai lăsăm să bage sub preș încă un caz de agresiune împotriva copiilor noștri!

Promit să vă țin la curent cu eventualele marșuri de protest care se vor organiza în țară.

Pe cealaltă parte, aflu de la mama copiilor agresați că doamna are în continuare de partea ei părinți care o consideră nevinovată și alături de care dorește să își deschidă o nouă grădiniță, pe care să o coordoneze din umbră, pentru că nu-i așa, sunt destui părinți în România pentru care o bătaie aplicată copilului din când în când e chiar recomandată!

Later edit: nu voi aproba comentariile care instigă la violență.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

54 comentarii

  1. Nu ma pot pune in pielea părintelui, cum te abții? Sa vezi ca ii face asta copilului si sa rămâi rational. Mi se zbârlește parul.

    • Nu va înteleg dragi, parinti! Cum ati putut fi asa naivi sa va duceti copiii la o gradinita neautorizată? Va meritati soarta. E tardiva pozitia voastră. Asa ceva nu trebuie lăsat sa se întâmple. Ma dezgusta indolenta statului in care ne crestem copiii.

    • Elena, atitudinea asta defectuasa de a condamna victimele nu face decat sa transmita un mesaj agresorilor ca in anumite circumstante e ok sa agreseze, iar asta observ ca se aplica in general, ca e vorba de batai, violuri etc.
      amanunte de genul ” ce a cautat acolo, de ce s-a imbracat asa etc” NU sunt relevante si nicidecum circumstante atenuante pentru calaii din toate povestile astea.

      NU, opinia publica trebuie sa fie unita intotdeauna de partea victimelor.

    • Ti se pare ca faptul ca acei parinti si au dus copiii la o gradinita neacredita constituie un motiv ca acei copilasi sa fie maltratati ?
      Ne meritam soarta ? De ce ? Care era relevanta daca era acreditata ?te pomenesti ca ii era frica sa i bata ?

  2. cei de la Salvati copii nu au timp pt astfel de probleme, sunt ocupati sa faca propaganda impotriva Legii darii in plata a imobilelor…

    • Au lansat deja un punct de vedere foarte bine alcatuit in care demonteaza tot ce motiveaza magistratii.

  3. Am zis de multa vreme deja, ca, in Romania, teatrul absurd se joaca la standarde foarte inalte. Tot ce s-a intamplat in cazul asta insa, e prea mult pentru mine. Am plecat din tara, desi imi era bine financiar si profesional si personal, doar pentru ca m-am gandit ca vreau sansa ca viitorii mei copii sa creasca intr-un sistem mai sanatos, predictibil, sa aiba sansa de a deveni adulti echilibrati emotional.
    Justificarea aia este cea mai mare nesimtire si ipocrizie si cel mai cras tupeu pe care l-am auzit in ultima vreme. Este incredibil, nu are sens sa mai zic tot ce imi provoaca, emotional si cognitiv, ceea ce se intampla. Daca e ceva ce se poate face si de la distanta, o modalitate de a face presiuni pentru reevaluarea acestui caz, sunt(em) aici!

    • Urmeaza sa ma mut cu fiul meu de 6 luni in tara de origine a tatalui. Am avut multe emotii si mult timp nu am crezut ca voi putea face pasul acesta. Vazand aceste cazuri , sunt din ce in ce mai convinsa ca e cel mai bun lucru pe care il pot face pentru copil si pentru mine. Mi se intoarce pur si simplu stomacul pe dos cand vad prin ce au trecut bietii copilasi si gandidndu-ma ca ar putea fi fiul meu in locul lor.

  4. Este revoltător,încă un exemplu al felului în care statul şi mai precis justiția isi bat joc de noi.În plus,materialul citat din cadrul motivatiei judecătorului este o insultă la inteligenta oricui,atât de multă lipsa de logica mai rar.stau şi ma intreb,amintindu-mi de Colectiv şi de ieșirile în stradă care au adus un alt Guvern….unde sunt tehnocratii? Unde e corectitudinea pe care o propovăduiau când au ajuns în ministere,de la Educație şi Justitie inapoi????

  5. Nici nu stiu ce sa comentez. Daca scapa bepedepsiti cei care omoara pietoni pe trecere, ce sa mai zicem de DUAMNA asta.
    Parintii care tolereaza asta sunt intr-adevar vinovati.
    Cred ca ar trebui sa avem si o legislatie mai clara in ceea ce priveste gradinitele particulare.

    Sper totusi sa fie pedepsita!

    • Mi se pare incredibil. Eu m-am saturat pana peste cap sa tot spunem ‘La noi totul e posibil’ sau ‘traim in Romania, de ce te miri?’. Inadmisibil!! Cum sa scape nepedespite cand exista dovezi video? Copiii pot ramane traumatizati pe viata, chiar daca acum nu e vizibil si ea nici macar remuscari nu are. Nu pot sa cred! Revoltator, simt cum creste tensiunea. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost sa-i faca asa ceva fetitei mele. Nu stiu daca ma puteam abtine sa nu fac ceva rau, ca uite ne invatam copiii sa nu isi rezolve probleme de genul asta singuri si sa apeleze la justitie si uite chestie ca justitia de corupta ce-i nu face absolut nimic. Vai, ce groaznic, bietii copii!!

  6. Judecătorul a acționat foarte corect. Nu poți să militezi pentru stat de drept fără să accepți mecanismele lente și greoaie ale unui proces in .RO

    Nu am nici o simpatie pentru dna. Neagu însă exaltarea aceasta nu e calea de urmat. In loc de marșuri inutile mai bine demersuri inteligente pentru a deveni obligatoriu instalarea de camere de supraveghere in creșe, grădinițe, școli și licee iar feed-ul video să ajungă direct la o entitate independentă. Să nu existe hocus pocus cu probele.

    Sau să avem sistemul anglo saxon cu 12 jurați independenti.

    Oamenii ce nu s-au lovit de sistem cred că Justiția este identică cu Realitatea, ei bine nu, nu este așa.

    P.S.
    Juriștii de profesie Îți pot confirma faptul că pedepsele draconice nu stăvilesc infracțiunile.

    • Cazul inca nu s-a judecat, deci inca nu e nici pedepsita nici nepedepsita. Tot ce s-a decis pana la ora actuala e ca judecarea sa se faca in stare de libertate (fara arest preventiv). Dat fiind ca probabil nu e genul de persoana care sa se apuce sa bata copii pe strada, nu mi se pare ca prezinta un mare pericol pentru societate judecarea ei in stare de libertate.

  7. Ioana, îți înțeleg indignarea, însă, din punct de vedere legal nu e ca și cum nu s-a întâmplat nimic. Arestul preventiv este o măsură de excepție, pericolul public la care se referă măsura este unul real, la adresa oamenilor câte efectiv intra în contact cu ea și trebuie luată în cazul unor infractori care pun în pericol viața sau sănătatea celor din jur. Aici nu e cazul, respectiva nu reprezintă un pericol public. E o nenorocita, da. S-a luat împotriva ei măsura controlului judiciar, care nu este de neglijat. Chiar prin măsura asta se demonstreaza ca dosarul este tratat serios, lucrurile se pare ca s-au mișcat repede. Faptul ca nu e arestata nu înseamnă ca va fi scoasă nevinovata în niciun caz. Judecătorii sunt obligați sa aplice legea, unde sunt prevăzute condiții obiective și, oricât ar vrea sa-I dea în cap inculpatului, ca vede sau simte ca e vinovat, nu poate sa nu respecte legea, decizia magistratului nu are voie sa fie bazata pe considerente emoționale. Si motivarea judecatorului, scoasa din context, poate sa arate asa cum e prezentata. Poate se publica si motivele pentru care s-a luat masura controlului judiciar, nu motivele pentru care nu s-a luat masura arestului preventiv. Sper ca se vor aduna probele necesare și judecătorii vor putea aplica o pedeapsa pe măsură. Am comentat pe aspectul ăsta ca sa nu ramai cu impresia (gresita) ca e considerata nevinovata și gata, va scăpa pentru ca nu a fost arestata. În rest, sunt alături de tine, urmăresc și eu cu sufletul la gura cazul și mi se strânge inima când văd filmările apărute pe net.

    • Am cateva nelamuriri legate de afirmatiile tale (nu vreau sa sune acid, ci pur si simplu as vrea sa pricep mai mult despre lumea care ar tebui sa ne protejeze de infractori si, din comentarii, pare ca esti de specilaitate). Asa cum nu pot sa imi dau cu parerea in privinta realizarii, de exemplu, a unui act medical, nu sunt in masura sa comentez decizia finala a judecatorului (care, dupa cum spui, e un semn bun). Am, totusi, dupa cum spuneam, o serie de nelamuriri cand te referi la scoaterea din context si la justificarile prezetate:
      – se spune ca nu au fost pusi in primejdie grav (imi este groaza sa ma gandesc ce trebuia sa le faca mai mult ca sa fie considerata primejdie sau grav?)
      – se spune ca a fost un caz izolat (voi ati vazut reactia unuia dintre copii cand intra individa in camera? Sa fim seriosi…nu suntem toti psihologi, dar cred ca putem percepe o reactie de teama)
      – se spune ca nu era vina parintilor, din moment ce doamna nu era educator. Adica daca ii batea domna care le facea curatenie era vina parintilor? Daca, de exemplu, aveau angajata o asistenta medicala/un medic/un lacatus si ii lovea cu bestialitate, era tot vina parintilor?
      – cuvantul corectie si sintagma determinata de greseala minorului imi dau fiori… chiar se folosesc pentru a justifica mijloacele de educare aplicate de un adult/educator in relatia cu un copil? Imi cer scuze, dar atunci tot ce inseamna educatie blanda in familie poate fi distrus in gradinita/scoala daca actele violente ale unor educatori/cadre didactice vor sta sub umbrela acestor “corectii” justificabile prin… nu? comportamentul minorului.

    • Nu suna acid, ba chiar afirmi foarte corect ca, asa cum nu putem sa ne dam cu parerea despre un act medical, la fel se intampla in privinta solutiilor instantelor, atunci cand nu cunoastem regulile de drept. Nu cunosc date din dosar, nu stiu nici motivarea instantei. Incheierile au o motivare, de obicei, de cateva pagini. In presa s-au dat doar cateva paragrafe, care au fost scoase din context si care suna asa cum sunt prezentate. O sa incerc sa raspund punctual nelamuririlor tale, probabil ca sunt ale multora, desi, repet, nu cunosc date din dosar.
      1. Punerea in primejdie grava a minorului, asa cum e prevazuta in infractiunea de rele tratamente aplicate minorului, se refera la faptele care ii pun in pericol dezvoltarea fizica, psihica sau intelectuala: copii care nu sunt hraniti nehraniti care ajung subnutriti si au nevoie de tratament, copii batuti in mod repetat cu consecinte concrete etc. La momentul asta, nu s-a facut dovada ca ea i-a pus in primejdie grava (repet: violente in mod repetat, dovedite), pentru ca violentele ocazionale asupra minorilor, asa cum rezulta din filmari, nu au consecinte grave in sensul la care se refera infractiunea. Cu siguranta nici nu s-au putut aduna toate probele, nu a fost timp, probabil ca rezultatele expertizelor care am inteles ca s-ar face copiilor, nici nu au aparut, urmeaza sa fie audiati martori, angajatii din prezent ai institutiei, oameni care cunosc situatia copiilor agresati acum. Judecatorul ia decizia pe baza probelor si in limitele prevazute de lege si nu din considerente emotionale sau pe baza declaratiilor din presa.
      2. se spune ca a fost un caz izolat pentru ca, cel mai probabil, nu s-a putut dovedi, ca agresa copiii in mod obisnuit. Inca o data: judecatorul analizeaza probele din dosar. Daca la dosar era o filmare cu unul sau doua episoade din aceeasi zi, judecatorul nu poate sa zica, pe baza afirmatiilor parintilor sau a angajatilor de acum 10 ani, ca acesti copii erau agresati in mod repetat.
      3. Infractiunea de rele tratamente asupra minorilor se savarseste de catre parinti sau persoane care au in grija copiii. Nu stiu sa zic acum care sunt consecintele faptului ca ea nu era educator, din moment ce intervenea in activitatea copiilor. Daca ii batea doamna de la curatenie, nu mai vorbeam de infractiunea de rele tratamente aplicate minorului ci de lovire sau alte violente/vatamare corporala. Si in cazul de fata poate fi schimbata incadrarea juridica.
      4. Aici, intr-adevar, mi se pare nefericita exprimarea, nu pot sa comentez d.p.d.v. juridic, e o parere subiectiva a judecatorului, eu, una n-as fi folosit-o cu siguranta. Niciun gest de violenta asupra nimanui nu poate fi justificat de preexistenta unei greseli.
      În concluzie, solutiile judecatorilor nu sunt ceea ce par a fi, dupa cum spunea cineva mai sus, justitia nu este acelasi lucru cu realitatea. Din punct de vedere moral faptele pot fi sanctionate liber, din punct de vedere legal, sunt legi care trebuie respectate, sunt elemente de finete care nu sunt cunoscute de publicul larg. Procurorul si avocatii parintilor vor trebui sa adune toate probele, sa faca tot ce pot in sensul asta si judecatorul va lua decizia pe baza probelor. Nu pe baza protestelor sau a articolelor din presa. In plus, din cate imi aduc aminte, judecatorul care a luat masura controlului judiciar nu poate judeca fondul, deci nu acelasi judecator va da si solutia finala.

    • ”Aplicarea unei corectii izolate, determinată de o greșeală a minorului, așa cum inculpata a justificat în cazul minorilor și care nu îi pune în pericol dezvoltarea fizică, psihică sau morală”. Pe ce si-au bazat concluzia ca nu ii pune in pericol dezvoltarea psihica sau morala? De asta sunt curioasa eu. Iar explicatia prin corectia determinata de o greseala?…Credeam ca oamenii astia stapanesc limba si proprietatea termenilor, mai bine decat cei de rand. Din punctul meu de vedere (sustinut de toate studiile de psihologie), randurile astea nu sustinere – nici teoretica, nici practica.

  8. Ioana, imi fierbe sangele de furie. E clar ca acel judecator nu are copii sau, daca are, considera ca bataia e rupta din rai. De altfel, am auzit parinti indemnand educatorii „Da mai dati-le, doamna, si vreo doua, ca prea sunt obraznici”. Ce ma intreb insa, daca cineva i-ar aplica domnului judecator acelasi tratament la care au fost supusi bietii copii iar apoi s-ar scuza ca are o zi mai proasta, ar fi tot atat de indulgent? Sau pentru ca e vorba de niste copii fara aparare se schimba lucrurile? Desigur, pun intrebari retorice acum pentru ca stim cu totii mentalitatea din tara asta, copilul trebuie batut sa asculte si acolo se opreste discutia. Eu ma voi implica daca se vor organiza proteste, numai ca ma tem ca vom fi in minoritate noi, astia de ne crestem copiii fara „unde da mama creste”

  9. Si in gradinita aia au fost camere, degeaba!!! Nu camerele rezolva problema agresiunii asupra copiilor. Poate unii parinti nu pot efectiv in timpul serviciului sa stea numai cu ochii in camere. Trebuie legi clare, aplicabile si pedepse pe masura. Dar cel mai important parintii trebuie sa-si doreasca pentru copiii lor un tratament uman, caci atata timp cat se pare ca unii sunt de acord ( majoritatea in cazul acesta, ca doar de-aia directoarea zburda zambind prin jungla) restul ne luptam cu morile de vant. Noi suntem schimbarea, dar noi parintii trebuie sa fim uniti sa putem schimba ceva in tara asta a nimanui, in care nu conteaza decat banii si puterea pentru mizeriile de oameni care ne conduc

  10. Pai faceti-i o adresa rapida doctorului Mihai Gafencu de la salvati Copiii, ca numai ce a declarat la o conferinta despre vaccinare ca „copiii nu sunt ai parintilor, sunt ai NOSTRI, ai societatii” – ia sa vedem, se implica si aici cu la fel de mult aplomb?? Si pe gratis??

  11. Eu am primit o mare palma de la educatoare la gradinita fiindca nu voiam sa dorm. Nu am uitat niciodata rautatea ei, neputinta mea. Si acum „ma doare”.

    Prima reactie la filmulet este una de maxima indignare. Apoi vine furia. Insa fiindca suntem adulti, si realizand ca femeia aceea atata o duce pe ea capul, ma gandesc la ce este de facut. Puscarie pentru ea, evident. Dar scopul nu e acesta, sau mai bine zis nu doar acesta.

    Eu nu sunt de acord cu camere. Camerele pot avea un impact negativ si asupra copiilor, sa fii mereu privit asa…poate ca la gradi sunt mai ok, copii nu realizeaza, dar la scoala si la liceu in nici un caz.

    Sa fii educator/profesor e un privilegiu, care ar trebui castigat, nu numai prin examen de aptitudini si cunostinte. Sunt de parere ca fiecare profesor/educator ar trebui sa fie evaluati psihologic foarte clar/corect, o data pe an, inainte sa li se dea voie sa profeseze.

    Din nefericire insa, fiindca traim in Romania, intervine vesnica problema a plicului si a hartiilor luate pe nedrept. In plus de asta, oricum nu avem suficienti profesori/educatori calificati. Poate de aici si problema de fata. Degeaba militam pentru schimbare daca nu gandim si cum sa fie aceasta schimbare.

    Eu momentan am apelat la o bona. Imi e groaza de momentul cand copilul va intra „in sistem”. Strang din dinti si din curea si poate o sa reusim sa mergem la o gradinita Montessori.

    • Mie educatoarea mi-a spus,, ca ma spanzura de bec ” daca nu ma opresc din plans. S-a intamplat acum 30 de ani nici acum nu am uitat. Nu m-a lovit, nu m-a tarat pe jos. Va dati seama ce e in sufletul acelor copilasi.

  12. Draga mea. Una e sa fie cercetată in libertate si alta cercetată privată de libertate. Tu așa ne-o spui aici ca si cum e eliberată si gata. Judecătorii au motivat f bine: ce pericol mai presupune aceasta doamna violenta nu zic dacă grădinița e închisă?? Doar nu o sa ia copiii pe strada la bătaie. Dar va apărea in fără judecătorului si va fi in continuare cercetată. Sa nu ne pripim si sa judecam greșit. Nu cred ca va rămâne nepedepsita la final de proces!

    • Nu pot sa revăd filmarea, ca îmi plânge sufletul pentru bieții copilași!

  13. Era o gradinita particulara, parintii de ce nu isi retrageau copiii cand vedeau vanataile de pe copiii lor? Nici nu mai zic de ce le povesteau copiii acasa…

  14. Și atunci sa nu-i dau eu dreptate soțului meu când a zis ca dacă era copilul lui individa nu mai ajungea la proces …. Vedem cu toți ce înseamnă dreptatea făcută de justiția din România. Numai în pielea părinților sa nu fii ! Poate totuși lucrurile nu vor rămâne așa și poate putem face și noi ceva în acest sens.

  15. Statul roman are alte prioritati la aceasta ora: sa introduca educatia sexuala! Ca restul educatiei e deja „bine facuta:”palme si paruieli! Atata ipocrizie in aceasta societate care flutura steaguri progresiste cand ea nu a rezolvat nevoi de baza cum ar fi comunicarea fireasca intre un adult si un copil! Ma intreb cu groaza cum ar arata educatia sexuala facuta de astfel de personaje!

  16. Mi se ridică tensiunea! Dacă e vorba despre minori e „corecție izolata”. Dacă era vorba despre o persoana adulta cu siguranță era agresiune fizica și verbala. Și cu siguranță „corecția” respectiva nu a lăsat nici o trauma psihica asupra copiilor, nu???? Le-am făcut o evaluare psihologică? I-au întrebat dacă le e frica de doamna respectivă? Dacă mai mai vor la grădiniță? Dacă visează urat noaptea? Mulțumim, magistrat al Judecătoriei sector 5, ca ne apărați copiii!

  17. SCÂRBĂ îmi e, scârbă cu senzație acută de vomă.
    Îmi vin o grămadă de acuze în cap, o grămadă de concluzii expirate de genul „așa-i la noi” sau „doar în România”. Dar ce folos să spui asta a miliarda oară, ce folos să tot scrii, să tot bați lumea la cap, să le arăți cu dovezi, cu imagini, cu negru pe alb, când oamenii NU VOR să facă ceva. NU VOR să (se) schimbe. NU VOR să vadă. NU VOR să înțeleagă. NU VOR să ia atitudine. NU VOR să se implice. NU VOR să trăiască într-o țară civilizată. NU VOR să își pună copiii pe primul loc. NU VOR să îi crească armonios. NU VOR să se dezbare de practicile comunismului și de apucăturile părinților lor.
    NU VOR. Ăsta e crudul adevăr. Că dacă vrei, poți. Și schimbi. Și faci lumea un loc mai bun.
    Dar ce ușor e să admirăm Vestul de la distanță și să ne dorim să trăim ca afară. N-ai cum și nici cu cine.

  18. Situația este foarte asemanatoare cu cea de la Constanța, caz deja dat uitării, cu grădinița Micul Regat. Desi au existat filmări si declaratii si in mod evident dezvoltarea psihica si morala a acelor copii a fost afectată, directoarea acelei instituții are acum o alta grădinița privată, sub alt nume si isi desfasoara nestingherită activitatea. Din pacate la noi relațiile acestor oameni sunt mai presus decat siguranta copiilor nostri.

  19. http://portal.just.ro/302/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=30200000000284951&id_inst=302

    Asadar s-au dispus niste masuri. Cum au spus si alti comentatori, faptul ca nu s-a luat masura arestarii preventive nu inseamna ca a fost declarata nevinovata. Emotional, asta ne-am fi dorit cu totii, insa un judecator nu poate si nu are voie sa solutioneze la presiunea strazii sau dupa trairile sale interioare. Stiu, e foarte greu sa dai la o parte inima si sa folosesti doar mintea, dar asta e pana la urma ratiunea justitiei. Sunt aspecte tehnice greu de digerat dar care au o logica pana la urma.
    Pana la urma pedeapsa finala conteaza. Care cel mai sigur va exista.

    • problema e cum a fost motivata decizia judecatorului: copiilor le-a fost aplicată o ”corecție
      izolată determinată de o greșeală a minorului”. cum adica „greseala minorului” legitimeaza agresiunea?? tocmai ca ne folosim mintea si incercam sa intelegem „ratiunea justitiei”…

  20. La gradinita la fiu-miu una dintre ingrijitoare a lucrat pana acum vreo 3 ani la gradinita unde aceasta doamna era directoare. Din discutiile avute cu ea directoarea este foarte buna prietena cu majoritatea parintilor care au copii la aceasta gradinita, fac excursii impreuna, se viziteaza, participa la gratare si cine. Prin urmare pot sa deduc ca suntmulti parinti la aceasta gradinita care au incredere in aceasta directoare pentru ca sunt prieteni si atunci se gandesc ca ai lor copii nu vor fi maltratati sau poate ei sunt ok cu cate o „palmuta” si sunt ceilalti parinti care nimeresc la gradinita din intamplare ( ca e aproape de casa, serviciu, au auzit in parc niste mamici care vorbeau frumos de aceasta gradinita si s-a decis sa o viziteze). Acesti parinti si copii lor sa inteleg ca au parte de un alt tratament fata de prieteni 🙁
    E greu sa ramai pasiv la asa ceva si totusi in Romania se poate. Au fost multe cazuri cu cadre didactice care maltrateaza copii si s-a facut putina valve in presa si atat. Am uitat de ele, ne-am reluat activitatile normale gandindu-ne si sperand ca copiilor nostrii sa nu li se intample ceva.
    Am cunostinte care au strigat sus si tare ca vor referendum pentru legea antifumat, la televizor s-a discutat mult pe aceasta lege dar despre aceasta situatie s-a auzit cate ceva la stiri si dupa pauza. Astia suntem 🙁 Cateodata cred ca avem curaj doar din spatele tastaturii, in intimitatea casei 🙁

  21. Nu contest ca merita directoarea aia ani buni de puscarie. Dar nelamurirea mea este alta: parintii sustin ca nu era responsabilitatea lor sa verifice acreditarile gradinitei. Pai cum asa? Cum sa nu fie important daca acea gradinita este chiar o gradinita? In plus, nu inteleg cum nu isi da seama parintele,timp de 2-3-4 ani, ca cei doi copii sunt agresati la gradinita? Nu inteleg asta…. Fiica mea se manifesta imediat si povesteste ce i se intampla. Are 3 ani…Cum sa nu iti dai seama ca ceva nu e in regula la gradinita atat de mult timp?

    • Părinți nu dezinteresați, dar sigur foarte ocupați care au mai multa teama ca raman copii fara grădiniță si nu de ce s a intamplat acolo! Sa fim seriosi, cât de naiv sau cât de putin sa ti cunosti copilul sa nu ti dai seama ca se intampla ceva rău cu el? Daca unii din părinți erau prieteni cu aceasta ….. nici nu stiu cum sa i zic , sunt curioasă cum se comportau acesti copii agrsati in prejma ei in momentul cand aceasta venea in vizita ! Si copilul acela intervievat de reporterita încerca sa spuna ceva , dar mama lui tot ii sufla cu nu stiu ce litere învățate si numere … in fine , dc sunt părinți care o acoperă si sunt de acord cu comportamentul acesteia , e mare problemă! Cum ar fi sa ne comportăm toți in acelasi fel la locul de munca , sub scuza ca avem o zi proastă ……

  22. Cand vezi asa ceva iti vine sa urli de frustrare si nepuntinta ca nu poti face nimic, adica vedem zilnic cazuri la tv cu invatatoare, profesoare, educatoare si ce or mai fi ele care urla, tipa si mai rau de atat lovesc copiii fara a se lua masuri. In ce lume traim totusi, daca exista legi de ce nu se aplica, de ce nu se iau masuri impotriva acestor „doamne „. Chiar nu stiu in restul cazurilor ce s-a intamplat mai departe respectivele, au fost sanctionate, le-a fost suspendat dreptul de a preda, sincer chiar n-am nici o idee. Dar avand in vedere atatea situatii care au creat precedente si totusi nu s-a luat nici o masura, nu ma mir ca „doamnele” de felul acesta au curanjul incontinuare sa-si faca damblaua cu copii nostri, fara frica unei pedepse, sanctiuni ceva orice.

  23. Daca un parinte facea asta cu copii lui, ii erau luati de stat. Daca altcineva face asta cu niste copii… ei bine nu se intampla nimic

  24. Incredibil si trist! Se vede ca aceasta femeie are probleme psihice si stau sa ma intreb cum de a ajuns sa fie directoarea unei gradinite, mai ales ca se vede ca nu iubeste copii? Oameni buni, oare ce se intampla? Sunt persoane in invatamant care nu iubesc copii si ma intreb de ce au ales aceasta meserie. Mie daca nu imi place un lucru, nu il fac. Caut altceva. Asa si cu acesti oameni. Pare aiurea sa nu iubesti copii, dar daca totusi nu-i suporti, macar nu interactiona cu ei!
    Sa-mi fereasca Dumnezeu copilul sa ajunga la gradinita pe mana unei scorpii ca aia ca eu imi fac dreptate singura! Trist este ca multi oameni considera normala atitudinea, ca deh… un copil te mai scoate si din minti. Dar te CONTROLEZI! Si eu ma mai enervez cand copilasul meu face nazbatii? Ce ar trebui sa fac? Sa devin agresiva sa inrautatesc situatia sau sa trag aer in piept, sa ii arat ca sunt calma si „micile crize de personalitate” nu ma impresioneaza si sa incerc sa fiu un exemplu vorbindu-i calm si incercand sa ii distrag atentia cu ceva ce stiu ca ii place. Copilul daca ti-l faci prieten inca de mic te va aprecia toata viata, indiferent daca esti parinte, bunic, profesor …

  25. Pe mine cel mai mult ma surprinde reacția celorlalți părinți, reacție pe care am întâlnit-o și personal.Aflasem de la niște prietene ca la o grădinița privata din oraș copiii erau fie neglijați fie umiliți, pedepsiți sau cine mai știe ce.Ele nu aveau dovezi și au preferat să-și retragă urgent copiii, însă unii din ei au avut nevoie de psiholog. Am avertizat o alta prietena care avea copilul la aceeași grădinița și venise cu o mica vânătaie de la gradinita, chipurile de la un accesoriu folosit greșit. Reacția a fost de neîncredere, doar educatoarele erau toate un lapte și miere…cu părinții.Uneori pare greu de crezut și chiar dacă au vreun semnal, unii părinți prefera sa gaseasca/creadă niște explicații care par raționale. Eu una însă nu înțeleg, dacă aflii ca la grădinița copilului tău exista acte de agresiune fizica sau verbala asupra altor copii de ce reacționezi doar pt ca nu e vorba de copilul tău? Eu una nu mi-aș lasa copilul nicio zi într-un astfel de climat și nu as prefera sa-mi bag capul în nisip, cu atât mai puțin sa apar astfel de persoane.

  26. Astea sunt consecințele felului cum este tratat invatamantul…În ultimii 25 de ani a scazut drastic calitatea personalului didactic (fie ca vorbim de stat sau de privat).Societatea(majoritatea ei) traieste cu ideea ca a lucra în învățământ este floare la ureche (program scurt,vacante lungi,mai un urlet catre copii,mai o ciufuleala…)si consideră ca personalul didactic isi merita soarta(salarii ridicole,clase supraaglomerate,dotări zero,părinți dezinteresați,copii si mai dezinteresati).Asa am ajuns sa se numească „dascali” toți….si nu o elita intelectuală(si umană ).Toata lumea spune sa fie dati afara toți cei care: sunt slab pregatiti,sunt agresori,sunt dezinteresați s.a…..Sunt de acord.Si pe cine punem în loc???Care om bine pregătit,echilibrat psihic,cu moralitate ireproșabilă ocupă un loc în învățământ?(mie mi se par irelevante informatiile despre lipsa acreditării sau ca era gradi particulara…nu cred ca daca avea acreditare sau lucra la stat,duduia nu jumulea copiii).Vorbesc cu durere in suflet,din interiorul sistemului,am lucrat cu copii de toate varstele (prescolar si primar) si tot consider ca daca ajungi sa lucrezi in invatamant in Romania, ai esuat …Este si cazul meu,m-am încăpățînat sa fac ce-mi place,dar ma lovesc în fiecare zi de situatii frustrante rău…La felul în care este tratat invatamantul in tara asta,în curând ” dascalii” vor fi si de mai joasă speță.

  27. Eu ma gandesc, unitate cu staif, zona buna, sigur si preturile erau pe masura. Parintii dadeau o suma bunicica , daca nu se gandesc la copii lor, nici la banii lor nu se gandesc,? Poate pe unii ii doare mai tare ce se intimpla cu finantele lor, daca nici acum nu vor sa-si retraga copii din acel mediu. Si ce sa mai zici de copiii crescuti de stat, desi nu vreau sa arunc cu piatra, dar sistemul e vai mama lui peste tot!

  28. Desi nu sunt de acord cu agresivitate, am niste scenarii tot cu agresivitate: punem mana de la mana si ii gasim adresa unde locuieste si ii trimitem in vizita 2 ucraineni cu ceafa groasa de 2-3 ori pe zi, nu o sa bata, doamni feri, ci sa o taraie intr-un colt, sa ii traga cate un sut sau cate o palma. Zi de zi. Si sa stie ca asa va fi restul zilelor de luni pana vineri, 8-10 ore pe zi.

    Dar nu e bun scenariul meu, rautatea nu merita tot rautate, greseala nu se inlocuieste cu greseala, ci o lege corect aplicata.

    P.S. si totusi, nu gasim careva adresa ei?

  29. Nu vreau sa instig la violent, dar dacă eu aplic o corecție fizica izolata unui polițist, funcționar sau judecător sau oricarui alt adult este fapta penala. Și probabil ma aleg cu cazier și în ce mai bun caz cu închisoare cu suspendare.
    O corectie fizica izolata asupra minorului nu e o problema. Copilul e rezistent , duce. Bine ma țară, asa ști tu sa îți respecți viitorul!

  30. Femeia asta ne-a indignat pe toti pentru ca avea o gradinita si abuza copii altora dar ganditi-va ca mai sunt milioane de oameni in Romania care isi mai ating copilul din diverse motive, oameni pe care nu ii pedepseste nimeni. Pot fi chiar vecinul, prietena ta, colega ta de munca.
    Daca vreti sa schimbati ceva, incercati nu sa modificati procesul acestei femei ci legea care ar trebui sa apere copiii si sa pedeapseasca abuzul. Incercati sa schimbati mentalitatile care zic ca e ok sa iti mai atingi copilul din cand in cand daca nu il invinetesti, ca tu l-ai facut si tot tu ai drept de viata si de moarte asupra lui. Cati oameni ar mai ridica mana daca ar sti ca i s-ar lua copilul din familie? Sau ca ar face inchisoare? Sau ca ar plati amenzi si ar lucra in folosul comunitatii? Solutia nu este nici sa o bati pe femeia asta, nici sa o faci de rusine, pariez ca va reusi sa scape tot prin prisma legii romanesti de consecinte. Solutia este sa faci legala pedepsirea palmei, imbrancitului si a tratamentului rau aplicat minorului. Parerea mea…

    • Exista aceasta lege in Romania de multi ani. Orice abuz asupra unui minor este infractiune!

  31. A fost cu 8 ani in urma povestea lui Lucian Rostas, un baietel de tigan torturat pina la moarte de o asistenta maternala care era platita SA- l creasca, procesul a fost lung, ea aparata indelung si de multe persoane, multi sustineau pe internet ca saracul copil de tigani si-a meritat soarta….am avut ghinionul sa fiu in tara fix in acea perioada dupa care am urmarit pe net … M- a socat si dezgustat ….daca nu cunoasteti povestea nu cercetati daca mai vreti sa traiti linistiti dupa ….s-a intimplat in Romania
    Tot aici au existat orfelinatele cu copii neglijati batuti si tratati fara nici o urma de umanitate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *