Secrete, minciuni și imaginație (concurs)

Mereu m-au fascinat secretele de familie. Eu am crescut într-o familie conservatoare, mică și cuminte, chiar dacă destrămată de la un punct. Nu a fost vorba niciodată de adultere, de minciuni, de bani ascunși prin șifoniere. Sau o fi fost, dar atât de bine-au fost ascunse încât nici până la 36 de ani nu le-am aflat (și nici c-aș mai vrea să le aflu de-acum). De când sunt adult, aflu despre o mulțime de povești de familie care ar putea fi foarte bine scenarii de film polițist. Uneori chiar mă gândesc că nu se poate să fie adevărate, așa ceva vezi doar pe AXN! 🙂

Viața mea de familie e destul de simplă și cu cărțile pe față (cred, sau, mai bine zis, sper :P). Punem mare preț pe sinceritate și pe atenție față de celălalt. Bine, nici nu trăim în orășelele acelea britanice în care moare câte-un bâtrânel în fiecare săptămână, de te miri, după șase sezoane de serial, cum de mai sunt persoane vii în localitate. La noi pe stradă suntem toți bine sănătoși, fără crime și adultere secrete despre care știe jumătate de cartier.

Dar dacă într-o dimineață, domnul manager care aleargă la răsărit ar găsi corpul neînsuflețit (doamne ferește, e doar un scenariu de film) al unui băiețel care locuiește peste drum de el? Și dacă am afla apoi despre el că e chiar tatăl natural al băiețelului, deși el era însurat cu altcineva și avea copiii lui oficiali, la două case distanță?

Chestiile astea se întâmplă doar în filme. Și, uneori, și în viața cuiva cunoscut (nu și crima, doar cea de a doua familie). Și atunci te feliciți că te-ai uitat mult pe AXN, că știi cum să reacționezi când afli. De fapt, aici voiam să vă aduc. La un serial polițist care în seara asta are premiera sezonului doi, se numește Secrete și minciuni. E un serial care o are în rol principal pe Juliette Lewis, pe care o iubesc. E genul de actriță pe care n-o uiți niciodată, care se lipește perfect de fiecare rol, care te face s-o urăști și s-o iubești, de multe ori deodată. Încă știu pe de rost replicile lui Mallory Knox din Natural Born Killers. În ultimii ani n-a mai făcut multe filme, căci s-a apucat de rock. A și fost la Timișoara în concert și tare rău îmi pare c-am ratat așa un show. Rolul din Secrete și minciuni e foarte diferit de rolurile anterioare ale lui Juliette Lewis. De data asta aceasta e un detectiv extrem de rece, super profesionist și perspicace, mereu la patru ace (cinci, dacă e să-i numărăm și privirea, care taie în carne vie), cămașă albă, sacou negru, păr perfect prins, machiaj subtil. Ochii ei mici se mișcă de colo colo, înregistrează, scanează, judecă și etichetează, te simți ca la radiografie în fața televizorului.

141179_1119

După îndelungi investigații care durează întregul sezon (10 episoade), Andrea Cornell (acesta e numele detectivului jucat de Lewis) descoperă nu doar criminalul victimei din primul episod, dar și o mulțime de alte secrete și minciuni ale personajelor implicate. De aici și numele seriei, v-ați prins sigur!

În cel de-al doilea sezon, Andrea Cornell conduce o investigație în lumea instituțiilor financiare din Carolina de Nord. Trupul neînsuflețit al lui Kate Warner (Jordana Brewster, faimoasă din Furious 7) este găsit la o petrecere. Kate era soția tânără și frumoasă a norocosului moștenitor al unei mari averi, Eric Warner (Michael Ealy, Seven Pounds, Underworld), iar în familia Warner se petrec lucruri ciudate… Detectivul Cornell începe să detalieze relațiile private dintre membrii familiei Warner.

Îmi doresc să vă conving să dați diseară la ora 21.00 pe AXN, să vedeți primul episod din seria a doua a acestui serial, e divertisment de calitate, fără scene violente sau înfricoșătoare, cu personaje interesante, intrigi, imagini frumoase, o să vă prindă și o să vă înghită vreme de o oră, ceea ce este fix ce ne trebuie luni seara.

secrete-si-minciuni-printesaurbana1

Îmi doresc mult să dați pe AXN diseară, așa că o să vă pun să-mi promiteți în comentarii c-o să faceți asta, iar eu o să premiez pe trei dintre voi cu câte un joc Dixit (detalii despre joc aici). Să vă explic despre el: sunt 84 de cărți cu desene foarte… hm… artistice și simbolice. Cel care are rolul de povestitor dintre jucători trebuie să tragă o carte și să spună despre ea un cuvânt sau o propoziție scurtă. Ceilalți jucători, care au mai multe cărți, aleg dintre ale lor pe cea care se potrivește cel mai bine descrierii Povestitorului. Apoi se pun pe masă toate cărțile cu fața în jos, inclusiv a Povestitorului, se amestecă, se întorc cu fața și fiecare jucător trebuie să ghicească rapid care este cartea Povestitorului. Dacă ghicesc toți sau nu ghicește niciunul, povestitorul pierde puncte, pentru că e clar că a dat un indiciu prost (prea simplu sau prea dificil). Scopul jocului este de a da indicii subtile, inteligente, pentru a induce în eroare doar anumiți jucători. Vedeți voi, tot cu secrete și indicii ne jucăm, ca și detectivii care investighează crime.

Voi spuneți în comentarii că diseară ne uităm împreună la Secrete și minciuni (and you mean it :P), eu vă premiez! Concursul se încheie luni noapte, la ora 21.59, când trag la sorți și anunț câștigătorii celor trei jocuri.

Haideți, vreau să văd multe mâini sus în comentarii, decise să apese butonul de pe telecomandă care comută pe AXN, diseară la 21.00.

91 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *