Secrete, minciuni și imaginație (concurs)

Mereu m-au fascinat secretele de familie. Eu am crescut într-o familie conservatoare, mică și cuminte, chiar dacă destrămată de la un punct. Nu a fost vorba niciodată de adultere, de minciuni, de bani ascunși prin șifoniere. Sau o fi fost, dar atât de bine-au fost ascunse încât nici până la 36 de ani nu le-am aflat (și nici c-aș mai vrea să le aflu de-acum). De când sunt adult, aflu despre o mulțime de povești de familie care ar putea fi foarte bine scenarii de film polițist. Uneori chiar mă gândesc că nu se poate să fie adevărate, așa ceva vezi doar pe AXN! 🙂

Viața mea de familie e destul de simplă și cu cărțile pe față (cred, sau, mai bine zis, sper :P). Punem mare preț pe sinceritate și pe atenție față de celălalt. Bine, nici nu trăim în orășelele acelea britanice în care moare câte-un bâtrânel în fiecare săptămână, de te miri, după șase sezoane de serial, cum de mai sunt persoane vii în localitate. La noi pe stradă suntem toți bine sănătoși, fără crime și adultere secrete despre care știe jumătate de cartier.

Dar dacă într-o dimineață, domnul manager care aleargă la răsărit ar găsi corpul neînsuflețit (doamne ferește, e doar un scenariu de film) al unui băiețel care locuiește peste drum de el? Și dacă am afla apoi despre el că e chiar tatăl natural al băiețelului, deși el era însurat cu altcineva și avea copiii lui oficiali, la două case distanță?

Chestiile astea se întâmplă doar în filme. Și, uneori, și în viața cuiva cunoscut (nu și crima, doar cea de a doua familie). Și atunci te feliciți că te-ai uitat mult pe AXN, că știi cum să reacționezi când afli. De fapt, aici voiam să vă aduc. La un serial polițist care în seara asta are premiera sezonului doi, se numește Secrete și minciuni. E un serial care o are în rol principal pe Juliette Lewis, pe care o iubesc. E genul de actriță pe care n-o uiți niciodată, care se lipește perfect de fiecare rol, care te face s-o urăști și s-o iubești, de multe ori deodată. Încă știu pe de rost replicile lui Mallory Knox din Natural Born Killers. În ultimii ani n-a mai făcut multe filme, căci s-a apucat de rock. A și fost la Timișoara în concert și tare rău îmi pare c-am ratat așa un show. Rolul din Secrete și minciuni e foarte diferit de rolurile anterioare ale lui Juliette Lewis. De data asta aceasta e un detectiv extrem de rece, super profesionist și perspicace, mereu la patru ace (cinci, dacă e să-i numărăm și privirea, care taie în carne vie), cămașă albă, sacou negru, păr perfect prins, machiaj subtil. Ochii ei mici se mișcă de colo colo, înregistrează, scanează, judecă și etichetează, te simți ca la radiografie în fața televizorului.

141179_1119

După îndelungi investigații care durează întregul sezon (10 episoade), Andrea Cornell (acesta e numele detectivului jucat de Lewis) descoperă nu doar criminalul victimei din primul episod, dar și o mulțime de alte secrete și minciuni ale personajelor implicate. De aici și numele seriei, v-ați prins sigur!

În cel de-al doilea sezon, Andrea Cornell conduce o investigație în lumea instituțiilor financiare din Carolina de Nord. Trupul neînsuflețit al lui Kate Warner (Jordana Brewster, faimoasă din Furious 7) este găsit la o petrecere. Kate era soția tânără și frumoasă a norocosului moștenitor al unei mari averi, Eric Warner (Michael Ealy, Seven Pounds, Underworld), iar în familia Warner se petrec lucruri ciudate… Detectivul Cornell începe să detalieze relațiile private dintre membrii familiei Warner.

Îmi doresc să vă conving să dați diseară la ora 21.00 pe AXN, să vedeți primul episod din seria a doua a acestui serial, e divertisment de calitate, fără scene violente sau înfricoșătoare, cu personaje interesante, intrigi, imagini frumoase, o să vă prindă și o să vă înghită vreme de o oră, ceea ce este fix ce ne trebuie luni seara.

secrete-si-minciuni-printesaurbana1

Îmi doresc mult să dați pe AXN diseară, așa că o să vă pun să-mi promiteți în comentarii c-o să faceți asta, iar eu o să premiez pe trei dintre voi cu câte un joc Dixit (detalii despre joc aici). Să vă explic despre el: sunt 84 de cărți cu desene foarte… hm… artistice și simbolice. Cel care are rolul de povestitor dintre jucători trebuie să tragă o carte și să spună despre ea un cuvânt sau o propoziție scurtă. Ceilalți jucători, care au mai multe cărți, aleg dintre ale lor pe cea care se potrivește cel mai bine descrierii Povestitorului. Apoi se pun pe masă toate cărțile cu fața în jos, inclusiv a Povestitorului, se amestecă, se întorc cu fața și fiecare jucător trebuie să ghicească rapid care este cartea Povestitorului. Dacă ghicesc toți sau nu ghicește niciunul, povestitorul pierde puncte, pentru că e clar că a dat un indiciu prost (prea simplu sau prea dificil). Scopul jocului este de a da indicii subtile, inteligente, pentru a induce în eroare doar anumiți jucători. Vedeți voi, tot cu secrete și indicii ne jucăm, ca și detectivii care investighează crime.

Voi spuneți în comentarii că diseară ne uităm împreună la Secrete și minciuni (and you mean it :P), eu vă premiez! Concursul se încheie luni noapte, la ora 21.59, când trag la sorți și anunț câștigătorii celor trei jocuri.

Haideți, vreau să văd multe mâini sus în comentarii, decise să apese butonul de pe telecomandă care comută pe AXN, diseară la 21.00.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

91 comentarii

  1. Ador serialele politiste, ma uit de cativa ani la NCIS, Criminal Minds si Blacklist si Secrets&Lies l-am pus de cateva zile la bookmark, dar inca nu am avut timp sa il incep.
    Jocul Dixit ar veni la fix pentru mine, intrucat acum un an am cumparat extensia Quest din greseala, crezand ca iau intregul joc si pana acum am jucat doar cu extensia, fara tabla de joc. A fost amuzant pentru toata lumea chiar si asa!

  2. Hmm. . .eu nu trebuie să schimb programul…e non stop pe AXN. Îmi plac tare serialele polițiste 😀 mi se întâmplă des să vad același episod de mai multe ori (AXN cam dă reluări). Deci da..vedem împreună diseară episodul 🙂

  3. Pentru ca-mi place Dixit si Juliette Lewis (o privesc in fiecare Craciun in National Lampoons Christmas Vacation), ma uit si eu diseara, nu-i asa? 😀

  4. Asa multe recomandari, idei, lucruri bune citesc la tine mereu…clar o sa ma uit. Eram in cautare de un serial nou, o sa il privesc de la inceput. Zici ca mi-ai ghicit gandurile si de data asta.

    Niciodata nu am dat gres, luand sfaturile si ideile tale, ba chiar sotul cand mai aude ca vreau sa facem aia sau sa cumpar nu stiu ce carte, sau vreo reteta de gatit…raspunde singur…”aaa gata, am inteles, are si Printesa cartea aia” sau „aaa, a gatit Printesa”..fara nicio ironie, evident.

    Continua sa ne dai idei si sfaturi bune, unii chiar te urmaresc cu sufletul la gura, desi stau in umbra mereu, iti multumesc acum pentru fiecare data cand ne-ai salvat si usurat viata cu cate ceva. O zi calduroasa si senina!

    • 🙁
      Mailul de la tine a intrat in spam iar notificarea de aici nu am primit-o…naiba sa il ia de telefon, din lipsa de spatiu nu imi mai sincronizeaza deloc mailurile/mesaje/notificari…

      A fost repartizat premiul altcuiva?

  5. AXN diseara la ora 21.00 – Secrete si minciuni – memo pus, alarma setata, curiozitate la purtator si speranta ca ma nimereste un Dixit (sau ca il nimeresc eu pe el) 🙂

  6. Am văzut primul sezon, tot pe AXN. Mi-a plăcut mult. Deci diseară la 21 sigur voi fi pe recepție. I’m looking forward to see detective Cornell again. 🙂

  7. La cat de frumos scri si prezinti articolele, cu siguranta ma voi uita la serialul Secrete si minciuni, dintr-o curiozitate mare de a analiza comportamentul/rolul actritei Juliette Lewis.
    Multumuesc de informatie 😉
    Camelia

  8. Da, da, si eu ma voi uita, pentru ca imi plac serialele politiste, pt ca vreau neaparat sa castig un joc Dixit si pentru ca actrita asta seamana foarte bine cu…ginecoloaga mea 🙂 🙂 pe care o iubesc.
    Sper sa castiiiig, nu am castigat niciun concurs de al tau, asa ca ar fi cazul, zic eu. Ne vedem pe AXN!

  9. Ne uitam la Secrete si minciuni! Acum chiar m-ai facut curioasa…nu auzisem de el!
    Cat despre jocuri…le ador, asa ca Dixit!

    • Cine crezi ca e criminalul? Absolut toti par suspecti! ☺ recunosc ca m-a prins serialul, desi nu am vazut primul sezon

  10. Diseară la 21:00 vedem împreuna sezonul 2 (sezonul 1 m-a ținut cu sufletul la gura pana la final).

    Ora este perfecta…fix dupa ce Rares a adormit…am timp sa imi pregatesc si floricele!!! 🙂

  11. A zis cineva serial?? Prezent 😀 Cu bebe de 5 săptămâni, foarte cuminte, îmi trec si mie zilele mai ușor cu laptopul si un serial mergând. M-as urca pe pereti de plictiseală cat sta ea la sân :))

  12. Eu promit sa incerc sa imi amintesc sa deschid televizorul diseara si sa dau direct pe AXN!!! hmmm, poate pun o alarma pe telefon?!?….numai sa nu il ratacesc si pe asta in tot haosul din casa! :))

  13. Secrete si minciuni va incepe imediat dupa Cititorii de oase, serial pe care il urmaresc mai ceva decat mama, pe vremuri, telenovelele ei :p imi place demult axn, stiu ca difuzeaza seriale de calitate 🙂

  14. p.s. acum am verificat programul 🙁 m-au lasat fara Bones 🙁 daca tot ai intrare separata in „bucataria” axn poate afli cand dau sezonul 4 🙁

  15. Super ora, atunci sunt deja in fata televizorului pentru ca la 8 e Westworld, un alt serial mega bun, chiar daca nu politist, iar din moment ce televizorul in zilele noastre e usor de programat nici nu am frica de a uita de el.
    Iar Dixit este singurul joc de societate, care chiar IMI PLACE!!….si am incercat multe..

  16. Si eu o sa ma uit! Abia asteptam recomandari pentru un serial nou, ceva mai fresh si captivant! Iar daca o femeie e in rolul principal, cu atat mai bine, poate e si inspirational :))

  17. si eu cautam un serial bun de vazut. multumesc. ma uit si eu diseara la 21.00 pe AXN. sunt sigura ca e un serial bun daca tu il recomanzi cu atata patos 🙂

  18. Am vazut primul sezon si m-a cam prins ?. Chiar aveam de gand sa ma uit diseara, iar daca acum e si un joc Dixit la mijloc cu atat mai mult ?

  19. M-ai facut super curioasa prin descrierea serialului, iar Juliette Lewis mi se pare o actrita foarte expresiva si de-abia astept sa o vad interpretand un detectiv. Asa ca diseara ne uitam cu totii la debutul celui de-al doilea sezon al serialului, iar in celelalte seri speram sa ne bucuram de Dixit 🙂

  20. Eu ador pur si simplu serialele polițiste, într-o vreme chiar îmi doream să devin investigator sau criminalist:)). Vise de mult apuse:)
    Dar cu siguranta o să ma uit diseară la noul sezon din Secrete si Minciuni de pe AXN. Si ador DIXIT

  21. Eu de cand am copiii nici nu mai îndrăznesc sa sper ca as putea sa ma uit la vreun serial, mai ales la cat de des se trezeste cea mare. Dar lasa, încă 16 ani si se muta de acasa. Yeeeey! ✌?️

  22. Ce tare! Chiar ma batea gandul sa imi gasesc un nou serial de urmarit. Merci de recomandare! Deseara la 21.00 AXN-ul e la putere.

  23. Atunci cand iti doresti cu disperare ceva, intreg universul conspira sa ti se indeplineasca dorinta! Puiul mic nu a dormit de pranz deloc si estimez ca va adormi in jumatate de ora,numai bine cat sa umplem un castron de popcorn (sau era pop-porc? ?) si sa ne uitam pe AXN!

  24. Desigur că deschid pe axn, ce altceva să fac? cea mai bună metodă de spălat mintea, după o zi plină, sunt filmele astea, cu soluțiile tot timpul la momentul potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *