Bibliotecarii își u(r)nesc bicicletele!

ACEST ARTICOL-ANUNȚ APARȚINE UNEI CITITOARE CARE ȘI-A DORIT PUBLICAREA LUI AICI, PENTRU VOI

Ai bicicletă? Hai cu noi! Îți plac cărțile? Hai cu noi! Iubesti biblioteca? Haaaai cu noi!

Dă lumii de știre că bibliotecarii își u(r)nesc bicicletele! Te invităm la cel mai mare eveniment ciclist al anului ”CicloBiblio”, ediția I, 28 august – 1 septembrie 2017, un tur pentru cei care iubesc bibliotecile și ciclismul.

Timp de cinci zile pe traseul Brașov – Sibiu în cadrul #CicloBiblio2017 vom pedala împreună, roată la roată, pentru a aduce în atenția publicului importanța bibliotecilor și a lecturii în dezvoltarea armonioasă a fiecăruia dintre noi.

Vom trece prin Brașov, Sfântu Gheorghe, Sighișoara, Sibiu și vom face asta în grup compact – nu lăsăm pe nimeni în urmă!

Traseul va pune în valoare cultura și tradiția românească. Vom vizita biblioteci, biserici-fortărețe săsești și alte obiective turistice și vom avea ocazia să împărtășim din experiența noastră, personală și profesională. De știi să faci focul sau vrei să ne înveți un cântec la ceas de seară, turul acesta este și pentru tine!

Turul de biciclete se adresează bibliotecarilor și prietenilor bibliotecilor. Prin acest tur  dorim să subliniem importanța bibliotecilor în comunitate, rolul esențial al lecturii în dezvoltarea personală, dar urmărim și adoptarea unui mod de viață sănătos, prin practicarea unui sport, ciclismul.

Ce trebuie să știi înainte de a te apuca de pedalat la CicloBiblio:

  • Pe perioada turului ai nevoie de o bicicletă adecvată și în stare tehnică bună (Bicicleta poate fi a ta sau poate fi închiriată ).
  • Să ai suficientă experiență (și motivație) pentru a te deplasa în siguranță pe bicicletă alături de grup. Traseul este pe drumuri publice și prin urmare participanții trebuie să respecte reglementările rutiere.
  • Să ai echipament corespunzător deoarece deplasarea pe traseu se va face chiar și în condiții de vreme rea și vizibilitate redusă.
  • Deoarece traseul propus este de aproximativ 350 km (pe care îi vom parcurge în 5 zile), e necesar să ai un minim de pregătire fizică.
  • Deși legea nu ne obligă, te încurajăm ca în acest tur să porți cască de protecție.

Participanții minori, dar cu vârsta minimă de 14 ani împliniți, vor putea participa numai dacă sunt însoțiți de părinți.

Ne vom bucura dacă cei care susțin cauza lecturii și a bibliotecii ni se vor alătura pentru a pedala împreună pe distanțe mai mici. Pentru susținători nu este însă necesară înscrierea în tur.

Ești din Brașov? Hai la punctul de start! Ai bicicletă? Condu-ne până la ieșirea din oraș! Prezența ta acolo ne-ar bucura. Ești din Sibiu, Sighișoara, Sfântu Gheorghe? Fii alături de noi. Trecem pe lângă tine?  Nu sta deoparte!

Contribuie și tu la  consolidarea imaginii pozitive a bibliotecii și a bibliotecarului în comunitate și fii și tu ambasador, susține și tu cauza bibliotecii ca factor principal în educația pe tot parcursul vieții.

Înscriere și taxe

Vă puteți înscrie completând următorul formular:https://goo.gl/forms/gJaPtZnUW90xJOwb2

Înscrierea în tur este confirmată doar după achitarea taxei de înscriere. Înscrierea se va încheia când limita de 50 de locuri va fi atinsă dar nu mai târziu de 10 August 2017.

Taxa de înscriere pentru participare la CicloBiblio, ediția I, este de 500 lei. Ea va acoperi pachetul de start și cheltuielile de cazare (în condiții de cămin școlar) și masă (mic dejun și prânz).

Achitarea taxei se poate face prin virament bancar în contul RO 02RNCB0090000508350001(LEI) sau RO 88RNCB0090000508350005 (EURO), cod de identificare(CIF) 10211897, deschise la Banca Comercială Română, Bucureşti, sucursala Lipscani, pe numele Asociaţia Bibliotecarilor din România. La descriere trebuie menționat CICLOBIBLIO si numele participantului. Vă rugăm să ne trimiteți apoi o copie după ordinul de plată la adresa ciclobiblio@gmail.com.

Evenimentul este inițiat și organizat de un grup de bibliotecari din România, cu sprijinul asociațiilor profesionale: ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România) și ABR (Asociația Bibliotecarilor din România).

Startul va fi dat la ora 10.00, din fața Bibliotecii Județene Brașov. Numărul locurilor este limitat!

Vă aşteptăm cu drag alături de noi! Pregătiți-vă pentru cinci zile frumoase!

 

Echipa CicloBibio

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4206

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *