Stăm pe scaun până strângem 100.000 de sms-uri pentru părinții copiilor bolnavi de cancer

Înainte să vă spun eu orice, priviți acest clip. Cu sonor.

Acum știți despre ce e vorba. MagicHome este despre renovarea unei case în apropierea spitalului oncologic Fundeni, în care să poată sta pentru câteva ore, face un duș, mânca o masă caldă cei mai îndurerați părinți din lume: cei ai căror copii suferă de cancer. Cei care acum trăiesc pe un scaun de spital, dorm acolo, speră acolo, cad și se ridică acolo, pe scaun.

Începând de azi de la ora 12.00, cineva va ocupa fără pauză scaunul din galeria Galateca, din București. Vom sta pe rând oameni simpli, jurnaliști, politicieni, vedete, scriitori, eu și cu tine, nu vom lăsa scaunul gol nici măcar un minut, până când nu se vor strânge cei 200.000 de euro necesari renovării acestei case MagicHome.
Cum puteți voi ajuta?
1. Trimiteți SMS  (din DIGI, ORANGE sau VODAFONE) cu textul MAGIC la 8844, 2 EURO/lunar. Se poate da un singur SMS pe lună, așa e sistemul, așa că e important să convingem măcar 100.000 de oameni să dea acest SMS. Știu sigur că se poate, s-au strâns sute de mii de euro în câteva zile în trecut. Putem, împreună.
2. Convingeți cât mai multă lume să dea SMS la 8844. Cum vă întâlniți cu cineva, rugați-l să dea sms. Rude, colegi, vecini, prieteni, pe toată lumea care are telefon mobil.
3. Donați direct orice sumă, aici.
4. Veniți să stați pe scaun. O oră, când puteți. Faceți programare aici. Se stă pe scaun și noaptea, și ziua, pe ploaie sau îngheț. Ne ridicăm când se strânge suma.
5. Scrieți despre campanie pe blogul, site-ul sau profilul personal de Facebook, e nevoie de 100.000 de oameni ca să ajutăm.
6. Dați mai departe articole despre subiect, ca să afle cât mai multă lume.
 
La invitația Melaniei Medeleanu, am participat și eu la filmările pentru spot, probabil ați observat deja. Alături de Oana Pellea, Marius Manole, Pavel Bartoș, Cornel Ilie, Melania Medeleanu, Antonia, Amalia Enache și încă mulți alți oameni care au vrut să ajute. A fost răvășitor. Camera austeră. Lumina bolnăvicioasă. Regizorul care-mi spunea, sec: Copilul tău are cancer. Ia loc. Am tras multe duble, multe cadre, când am plecat abia îmi simțeam corpul de durere și tristețe. Afară erau Melania și Vlad Voiculescu, doi oameni pe care îi admir și alături de care vreau și eu să mut munții. Ce fac ei este cu adevărat magic.
Haideți să ajutăm! Pe orice cale! Să facem magie și să strângem repede suma, să nu trebuiască să stăm pe scaun prea mult…
Acesta este site-ul campaniei, acolo puteți vedea live scaunul ocupat mereu de cineva. Voi merge și eu să mă așez luni, de la 11.00. Hai și voi!
Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4165

52 comentarii

 1. Esti foarte tare si te admir foarte mult pentru ca te implici.

  Am trimis si eu sms si am share-uit articolul tau pe pagina de fb a blogului meu.

  Abia astept ziua cand o sa fiu la fel de mare ca si tine ca influencer si sa am pot sa ajung si eu la cat mai multi oameni cu cauzele in care cred.

  Cu mult drag

 2. Tocmai am donat și am primit un mesaj ca pot opri donația lunară la MagicHome. Asta înseamnă că o să mi se rețină automat, lunar, 2euro? Multumesc.

  • vei fi intrebata lunar daca vrei sa mai donezi, nu ti se iau banii fara confirmarea ta pe sms. poti opri oricind cu un sms cu mesajul STOP la 8844.

  • Poti opri donatia lunara trimitand un sms cu textul: magic stop, la 8844. Daca nu trimiti, lunar se vor adauga 2 euro la factura ta, daca ai abonament, si vei fi informata de acest lucru prin sms. Asa se intampla la mine acum, pt alte cauza, tot la 8844.

  • Grupul “Mamici mai Tari ca Google” din Timisoara va este alături in susținerea acestui proiect. ❤️ Suntem 25.000 de suflete de femei care de azi au început sa doneze bănuți.

  • Buna seara. Din pacate se iau banii automat. Fara a ne intreba. In plus, incerc sa trimit sms cu MAGIC STOP si nu pot. Primesc mesaj de eroare! Site.ul nu le mai mai merge, dar banii imi sunt luati in continuare. Nu mi se pare corect. Am ajutat cat am putut si as vrea sa ma oprezc momentan. Sunt banii mei. Nu gasesc un nr de contact sau email pt ai contacta.

  • Nu ti se mai cere confirmarea, trebuie sa stii tu daca lasi sa mearga lunar donatiile sau le opresti. Exemplu de sms primit lunar daca alegi sa donezi lunar la 8844, pt o anumita cauza:
   Iti multumim ca ai donat 2 euro luna aceasta pentru Salvati Copiii. Daca doresti sa nu mai donezi, trimite SALVEZ STOP la 8844. Informatii la 021/3166176.

  • Nu, ar trebui sa trimiti doar la nr 8844. Si mie telefonul imi cauta match-uri de numere din agenda, trebuie sa ies cumva din zona unde se scrie numarul, ca sa nu-mi mai sugereze altele.

 3. Ioana, ca întotdeauna, ne uimești pentru capacitatea și curajul tău de a muta munții din loc, pentru a face bine tuturor celor care au nevoie… Aș vrea să am și eu curajul tău, însă nu pot decât să stau pe margine și să te privesc cum faci tu asta în locul meu și al tuturor femeilor care sunt în asentimentul meu. Și să donez. Îți mulțumesc!

 4. Dumnezeu stă pe scaunul părinților
  lângă leagănul copiilor ținând în brațe copilăria amputată
  oamenii donează din puținul lor și El răspunde cu aceeași voce egală
  cu lumina din ochii tatei când a sărutat ultima dimineață și n-a plâns
  crezând în firele de iarbă culcate în frunze ruginii și Doamne, parcă n-a mai pictat nimeni așa
  cum mâinile fiicei îmi mângâie cearcănele mirosind a cer
  parcă n-a mai plouat de când te tot duci dincolo, an după an
  doar fiul meu știe pașii spre tine și crește râzând a toamnă când animalele intră în culcușul lor
  mai puțin omul veghind în șoapta îngerilor măcinați de cancer
  plângând a rugăciune cu numele de alint în cârca lor chircită
  pe scaunul din care Dumnezeu face adăpost de întuneric
  și suflă viață în coasta anotimpului.

  Donat! Și scris!

  Mihaela

 5. Nu se poate transmite prin reteaua de telefonie mobila Telekom. Poate se face ceva in acest sens.
  Va urez mult succes.

 6. Ioana, am donat si voi dona lunar, dar te rog sa imi spui daca mi se va spune cand se strânge suma ca sa pot opri sms-urile/donatia!
  Multumesc

 7. Cum procedam cei din strainatate?
  Eu sunt pe Vodafone in Irlanda. Tot la acelasi numar trimit sau mai trebuie adaugat ceva?
  Multumesc

 8. Am transmis inca de aseara, dar nu am primit nici un raspuns si nici costul tel nu a fost modificat…probleme si in reteaua Vodafone?

 9. Felicitari tuturor pentru initiativa. Nici nu apucasem sa citesc tot articolul cand am donat.
  Sunt convinsa ca se poate reusi!
  Clar dau de veste tuturor.

 10. Nici eu nu am primit inca vreun mesaj de confirmare. Voi mai incerca, dar m-am gandit ca e bine sa se stie ca sa se verifice daca e o problema cu sistemul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *