Stăm pe scaun până strângem 100.000 de sms-uri pentru părinții copiilor bolnavi de cancer

Înainte să vă spun eu orice, priviți acest clip. Cu sonor.

Acum știți despre ce e vorba. MagicHome este despre renovarea unei case în apropierea spitalului oncologic Fundeni, în care să poată sta pentru câteva ore, face un duș, mânca o masă caldă cei mai îndurerați părinți din lume: cei ai căror copii suferă de cancer. Cei care acum trăiesc pe un scaun de spital, dorm acolo, speră acolo, cad și se ridică acolo, pe scaun.

Începând de azi de la ora 12.00, cineva va ocupa fără pauză scaunul din galeria Galateca, din București. Vom sta pe rând oameni simpli, jurnaliști, politicieni, vedete, scriitori, eu și cu tine, nu vom lăsa scaunul gol nici măcar un minut, până când nu se vor strânge cei 200.000 de euro necesari renovării acestei case MagicHome.
Cum puteți voi ajuta?
1. Trimiteți SMS  (din DIGI, ORANGE sau VODAFONE) cu textul MAGIC la 8844, 2 EURO/lunar. Se poate da un singur SMS pe lună, așa e sistemul, așa că e important să convingem măcar 100.000 de oameni să dea acest SMS. Știu sigur că se poate, s-au strâns sute de mii de euro în câteva zile în trecut. Putem, împreună.
2. Convingeți cât mai multă lume să dea SMS la 8844. Cum vă întâlniți cu cineva, rugați-l să dea sms. Rude, colegi, vecini, prieteni, pe toată lumea care are telefon mobil.
3. Donați direct orice sumă, aici.
4. Veniți să stați pe scaun. O oră, când puteți. Faceți programare aici. Se stă pe scaun și noaptea, și ziua, pe ploaie sau îngheț. Ne ridicăm când se strânge suma.
5. Scrieți despre campanie pe blogul, site-ul sau profilul personal de Facebook, e nevoie de 100.000 de oameni ca să ajutăm.
6. Dați mai departe articole despre subiect, ca să afle cât mai multă lume.
 
La invitația Melaniei Medeleanu, am participat și eu la filmările pentru spot, probabil ați observat deja. Alături de Oana Pellea, Marius Manole, Pavel Bartoș, Cornel Ilie, Melania Medeleanu, Antonia, Amalia Enache și încă mulți alți oameni care au vrut să ajute. A fost răvășitor. Camera austeră. Lumina bolnăvicioasă. Regizorul care-mi spunea, sec: Copilul tău are cancer. Ia loc. Am tras multe duble, multe cadre, când am plecat abia îmi simțeam corpul de durere și tristețe. Afară erau Melania și Vlad Voiculescu, doi oameni pe care îi admir și alături de care vreau și eu să mut munții. Ce fac ei este cu adevărat magic.
Haideți să ajutăm! Pe orice cale! Să facem magie și să strângem repede suma, să nu trebuiască să stăm pe scaun prea mult…
Acesta este site-ul campaniei, acolo puteți vedea live scaunul ocupat mereu de cineva. Voi merge și eu să mă așez luni, de la 11.00. Hai și voi!

52 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *