Frigul mușcă din gleznele mele goale (p)

E prima toamnă care mă găsește plângând. Primele zile de școală ale Sofiei m-au tulburat peste măsură. Mi-am adus aminte de toamnele mele din orașul de munte în care se făcea rece dimineața încă din august. De bluzele prea mari care-mi ascundeau degetele sub mânecile lungi, de căciulile care-mi lipeau părul de cap, de drumul până la școală, cu o colegă de mână, fără mama, fără tata.

Lucrez pe apucate, scriu febril la laptop în mașină între un drum de dus copiii la școală și altul de luat copiii de la școală. Stau sucită între volan și spătarul scaunului, cu laptopul pe genunchi, răspund la emailuri, fac desfășurătoare, aleg poze și mă uit la ceas. Ies din mașină să mă dezmorțez și-mi cad în cap frunze galbene. Frigul mușcă din gleznele mele goale, nepregătite de toamnă. În curtea școlii râd copii. Chiar a început școala. De data asta pentru fetița mea, nu pentru mine. Iar ea e fericită!

Chiar e toamnă, încă una, pe asta chiar aș putea s-o savurez, mai ales că nu mai e nimeni să mă oblige să port căciulă. 🙂

Acum aleg singură bluze cu mâneci lungi, îmi place când materialul moale îmi cade peste degete și îmi mângâie palmele. Peste ele pun hanorace groase, eșarfe bogate, deasupra poate și o geacă, dimineața sunt 5 grade, curând vor fi chiar mai puține.

Strat după strat, le dau jos la prânz, când soarele coace străzile și pe noi. Rămân în rochie și scriu pe o bancă, la lumină, ca pisicile care se încălzesc pe pata de pe asfalt unde cade soarele într-o baltă de aur.

Dimineața și seara e toamnă ascuțită. La prânz e vară târzie, de care încă mă bucur. Aștept copiii, mă gândesc la ei, stau cu ei mai mult ca înainte. Printre picături, scriu, citesc, construiesc. Dar cel mai mult stau cu ei sau mă gândesc la ei. E o nouă etapă care are nevoie să fie digerată, simțită. Ca toamna asta care vine și nu prea, e indecisă, lentă, prezentă.

Mulțumesc, Ioan Stoica, pentru pozele de mai sus. Cu ocazia asta mă văd și eu mai bine. 🙂

Toate hainele din poze aparțin brandului TEX, disponibil exclusiv în hypermarketurile Carrefour. Colecția de toamnă include multe produse strălucitoare, fuste plisate din lurex și alte materiale glam, bluze călduroase cu inserții florale cusute, trenciuri elegante și rochii comode în culori frumoase, dar și  cămăși, pulovere și pantaloni versatili care merg foarte bine la birou.

Pentru băieții noștri, TEX propune toamna asta calitate și confort: multe ținute sport și piese pentru birou și timp liber, multe modele de  pantaloni și jachete de toamnă, cămăși în carouri, pulovere și tricouri rezistente.

Vedeți aici catalogul colecției de toamnă, valabil până pe 3 octombrie. Știți deja cât ne plac produsele TEX, pentru că sunt comode, rezistente, frumoase și au prețuri foarte bune. Se întâmplă des să constat că sunt îmbrăcată din cap până-n picioare cu produse din Carrefour, pe unele avându-le de ani buni în dulap.

Până la urmă, cred că-mi place toamna asta. 🙂

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4194

19 comentarii

  1. Buna! Si ghetele maro din ținuta cu rochie roșie și curea mai lată, maro, sunt tot Tex? Sunt din piele naturală sau eco? Multumesc! Frumoase pozele.

  2. Hainele ca hainele, dar mie mi-a placut dispozitia poetica din text, din „frigul musca din gleznele mele goale” si mai ales din „pata de pe asfalt unde cade soarele într-o baltă de aur”. Aproape ca te face sa vizualizezi imaginile, sa simti toamna din ele. Frumos tare…

  3. Incerc sa intru pe site-ul de la carrefour si platforma nu merge deloc pe mobil. Se blocheaza mereu. O sa testez simpe un laptop.

  4. Foarte frumoase hainele! Pe unele le remarcasem deja in catalogul primit in posta. Problema e ca nu reusesc sa le gasesc pe site… Mi-am pierdut rabdarea repede cu majoritatea, dar pentru fusta aia cu dungi verticale chiar am facut sapaturi… si n-o gasesc, neam! Help?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *