Ce mai citește soțul meu pe internet (ep. 8)

Articol scris de soțul patroanei în cadrul rubricii săptămânale creată special pentru a arăta femeilor și bărbaților ce mai citește un bărbat pe internet.

Săptămâna asta a fost bună, am dormit într-o noapte aproape 8 ore întregi.

1. Contracepția masculină ar putea deveni realitate. Dar vor dori bărbații să o folosească? (sursa)

Este vorba despre un gel de consistența celor pentru dezinfectarea mâinilor, care conține progestin și testosteron și pe care îl dai pe tine dimineața un pic, pe piele.
Progestin-ul oprește producția de spermă (înțeleg că tot el este folosit și în anticoncepționalele pentru femei) iar testosteronul este acolo pentru a compensa efectele secundare posibile (scăderea libido-ului, căderea părului sau oboseala). Efectele sunt reversibile, odată ce încetezi să folosești. Gelul e în dezvoltare de vreo 10 ani și acum este testat de 400 de cupluri iar perspectivele sunt promițătoare.

Problemele sunt însă legate de disponibilitatea companiilor farmaceutice de a investi în contracepția masculină și de disponibilitatea bărbaților de a o folosi.

Eu de exemplu aș folosi fără probleme, mi se pare incorect să îi ceri partenerei să ia anticoncepționale niște zeci de ani, întâi pentru că nu văd de ce responsabilitatea pentru contracepție ar trebui să fie doar la ea și apoi pentru că nici o substanță nu poate fi bună dacă e folosită pe termen foarte lung, indiferent cât ar fi de inofensivă pe termen scurt.

Vă invit să votați în sondaj dacă ați folosi gelul ăsta, în caz că sunteți bărbat, sau dacă credeți că partenerul vostru l-ar folosi, în caz că sunteți femeie.

2. Incel-ii – Cum a devenit un grup de suport pentru oamenii fără parteneri una din cele mai periculoase sub-culturi de pe internet (sursa)

Este un articol mai lung, încerc să punctez eu niște idei că probabil nu o să-l citească nimeni :). „Incel” vine de la „involuntary celibate”, adică o persoană care nu poate să-și găsească un partener, deși vrea. Lucrurile au început pe la finalul anilor ’90, când s-a format un grup de suport pe internet pentru acești oameni, dar de atunci au luat-o razna și s-a ajuns ca în 2018 un tip care se identifica drept incel să intre cu mașina pe trotuar în Toronto, să omoare 10 oameni și să rănească alți 16.

Incel-ii de astăzi sunt aproape în totalitate bărbați tineri care învinovățesc femeile pentru faptul că ei nu fac sex. Pare ceva de râs la prima vedere, dar vă asigur că nu este. Incel-ii au dezvoltat niște pseudo-teorii sociologice care explică de ce ei nu pot să găsească pe cineva cu care să facă sex și le-au dat numele de „black pill”. Incel-ii cred că succesul sexual al unui bărbat este determinat în exclusivitate de trăsăturile fizice pe care le are din naștere (forma bărbiei, a obrajilor, fizicul în general), adică un fel de determinism biologic – ori te naști atractiv pentru femei, ori nu, și nu ai ce face ca să schimbi asta. Acest lucru duce, în opinia lor, la un soi de sistem de clase sexuale (la fel cum în marxism există clase sociale, aici e vorba de clase sexuale).

În vârful ierarhiei sexuale se află bărbații cei mai atractivi, numiți „Chads”, care reprezintă vreo 20% din populația bărbătească, dar sunt obiectul interesului sexual exclusiv pentru 80% dintre femei. O „Stacy” (termenul pentru cele mai atractive femei) va face sex doar cu un Chad sau cu un Tyrone (un Chad negru) sau cu un Chang (un Chad asiatic) etc – e și o puternică componentă rasială în teoria asta. Cele 20% dintre femei care nu sunt interesate exclusiv de un Chad vor accepta să facă sex cu un bărbat ceva mai puțin atractiv, adică un „beta” sau „cuck” sau „normie”. Iar pe ultima treaptă a acestei ierarhii sexuale sunt ei, incel-ii, care sunt atât de lipsiți de atractivitate, încât nimeni nu vrea să facă sex cu ei și nu le rămâne decât să LDAR (lay down and rot).

Dacă vi se pare naiv și prostesc ce cred acești incels, aveți desigur dreptate, dar nu uitați că e vorba de tineri aflați într-o reală suferință emoțională, tineri cărora această teorie le aduce o anumită alinare, pentru că le spune în esență că nu e vina lor. Problema este că o astfel de teorie duce imediat la furie și la violență, pentru că dacă nu e vina ta, atunci automat este vina altora – a femeilor în primul rând (le numesc „femoids”, nu femei) pentru că sunt superficiale și târfe, de aia sunt interesate numai de Chads.

Iată ce zic niște incels:
„Our whole lives we’ve had to endure the pain of being so physically repulsive to females that they’d never even consider giving us a chance. We are actually so genetically inferior that they HATE us. They need to suffer”
„Their hypocrisy is a crime [punishable by] torture for the rest of their slutty lives.”

3. Două fetișuri sexuale de care probabil nu ați auzit: furry (link) și aeromorphs (link)

Furry, adică „blănițos” 🙂 sunt oameni care sunt interesați de personaje antropomorfe cu blăniță, codiță și restul. Înțeleg că interesul ăsta poate să fie și non-sexual – am scris asta în caz că citește vreun furry pe aici, să nu se simtă lezat :). Există și o sub-categorie, oameni interesați exclusiv de ponei, nu de orice animăluț cu blăniță. Acum ce să zic, chestia asta îmi pune un mare zâmbet pe față, nu poate fi nimic rău în ea. Și dacă ați auzit vreodată pe cineva referindu-se la o femeie cu cuvântul „vulpiță” / „foxy-lady”, cred că puteți să înțelegeți ideea – I know I certainly can :-).

Aeromorphs iarăși mă face să râd, e o formă de mecanofilie în care e vorba de umanoizi cu aripi, nas și alte caracteristici de avion, dar cu sâni mari, fundulețe bombate etc sau cu mușchi, în funcție de sex. Trebuie să dați click pe linkul de mai sus, că e greu de explicat în cuvinte.

Asta-i tot, vă invit să votați mai jos, sunt curios ce o să iasă, și vă urez un weekend în care să vă protejați, indiferent prin ce metodă.

[interaction id=”5cd55b87e66725636ff515a3″]

Sursa foto: bărbat cu anticoncepționale via shutterstock.com

PS Dacă ați ratat episodul de săptămâna trecută, îl găsiți aici.
Doar 11% dintre cei care au votat la sondajul cu dependența de telefon au spus ca nu sunt dependenți de el – au votat 430 de oameni (mulțumesc!).

Robo
Robo

Beautiful. Dirty. Rich.

Articole: 77

6 comentarii

  1. Asa in teorie, poate barbatul ar fi dispus la anticonceptionale, dar in realitate ma indoiesc ca ar tine minte sa se dea zi de zi cu crema. Cand sarcina posibila nu te afecteaza pe tine direct cred ca esti mai putin responsabil. Adica daca chiar nu se doresc copii in cuplu, tot femeia ramane cu problema de a face avort in caz de ceva..
    Sincer eu nici nu as avea incredere in el sa faca asta, al meu e cam aiurit si sigur o sa mi spuna ca a uitat.
    Poate e o varianta buna in caz ca desi nu vrei neaparat copii, totusi daca se intampla ești dispus sa i pastrezi si cresti (chiar si singura). Riscuri mai mici.

    • Cred ca ai dreptate, pfff. Tocmai voiam sa scriu ca pe mine de exemplu o eventuala sarcina ma va afecta la fel de mult, cand mi-am dat seama ca as fi spus o prostie :-))
      Simplul fapt ca nu eu raman insarcinat e suficient ca sa nu mai pot zice ca ma afecteaza la fel.

  2. De exemplu cred ca o varianta buna pt cuplurile care nu mai vor alti copii ar fi vasectomia. Stiu ca in caz de ceva poate fi si reversed, dar nu m am interesat f mult pe subiect, recunosc.

  3. Partenerul meu si- a facut vasectomie in romania chiar, ambulatoriu. Nu e tocmai reversibila…. dar la noi era clar ca nu mai vrem copii. Eu ii sunt recunoscatoare pt generozitate pt ca eu in nici un caz nu as mai fi fost dispusa sa iau anticonceptionale.

  4. […] Când mi-am amintit de ”Extinderea domeniului luptei”, scrisă în 1994, citită de mine în 2005, mi-am dat seamă că viziunea lui Houellebecq despre interacțiunea dintre sexe este foarte similară cu ceea ce cred incelii astăzi. Dacă nu știți ce sunt incelii, puteți să citiți o scurtă introducere pe care am scris-o în primăvară (link). […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *