Avem nevoie de ajutor stabil și priceput în bucătărie! (p)

Cum ar fi să fim atât de relaxate și de cool când gătim încât să facem tocănițe, pâine, prăjituri și sosuri pe tocuri, cu un pahar de vin alb în mână? O să ziceți că a exagerat prințesa cu paharul ăla și bate câmpii în stilettos.

Normal că nu gătesc pe tocuri, eu nu port tocuri nici la evenimentele la care sunt pe scenă în fața a 900 de persoane. Adică mă rog, uneori port, dar imediat ce am coborât de pe scenă, au zburat și pantofii din picioarele mele.

Ideea e nu să gătiți pe tocuri de-adevăratelea, ci să lăsați pe altcineva sau ceva să facă treaba grea, în timp ce voi vă jucați cu copilul sau vă pictați unghiile sau citiți, cu un ceai alături.

Nu e musai să faceți pâine cu haine lălâi și pătate de piure de bebeluș, decât dacă asta vă face să vă simțiți bine, normal! Puteți găsi și cu musafirii în zonă, sau gata de ieșit pe ușă către un film romantic, după ce ai lăsat copilul cu bunicii (visez și eu, noi nu avem acest lux).

Ce am vrut să demonstrez și ce-și propune campania #cookinginstilettos este că gătitul nu e musai cu speteală. De aceea m-am cocoțat pe tocuri (unele nici măcar nu erau ale mele), mi-am pus rochiile mele cele mai sexi, am pus și cercei, parfum, machiaj, și am purces la făcut paste din legume, cu sos, gogoși la cuptor, supă cremă de cartof, înghețată de vanilie și chifle cu legume. Au ieșit toate foate bune, iar meritul meu e mic de tot.

Îmi cer scuze că nu am purtat și bonetă, așa ar fi fost civilizat, eu una nu mi-am dat seama că ar fi necesară, iar echipa care a filmat nu a considerat că e nevoie, fiind o sesiune demonstrativă de gătit, nu am prea văzut bucătari la televizor cu bonetă, cred că pur și simplu bonetele nu arată prea bine și atunci convenția e că nu se poartă în showurile filmate, deși în bucătărie sunt recomandate. Acasă gătesc doar cu părul prins, pentru că mă incomodează.

Bun, acum să revenim la eroul principal al rețetelor mele! Robotul de bucătărie kenwood Chef Titanium, care face o grămadă de lucruri!E foarte apreciat la noi în casă, pentru că face în locul meu o mulțime de chestii: bate spumă, frământă aluat, face creme, toacă legume, pasează, face paste din legume proaspete. Iar când mama e bine, toată lumea e bine!

Are un motor foarte puternic, de 1500 W, care vine cu garanție de 10 ani. Cuva e din inox, încap în ea până la 5 kg de aluat, iar vasul de la blender este de sticlă termorezistentă, pot face supa cremă în el direct fierbinte. Partea mea preferată e că bolul este luminat, adică văd ce e acolo înăuntru fără să opresc aparatul. E teribil de simplu de folosit, nici nu am avut nevoie să deschid manualul. Se găsește la toți marii retaileri, online și offline și are un preț bun! Detalii am pus la final.

Mai jos aveți cele cinci rețete.


Să vă spun ce mi se pare mie grozav la acest robot, care are un preț corect și o mulțime de accesorii incluse:

  • Îmi place că este foarte intuitiv și ușor de folosit
  • Îmi place că are multe accesorii, pot face la el doar schimbând cârligul care intră în cuvă: aluat, spumă de ou, creme, înghețată, amestecuri de tot felul
  • Îmi place mult mixerul cu care vine împreună, care are un vas mare din sticlă termorezistentă la care pot face supă cremă fără să aștept să se răcească
  • Îmi place că bolul e luminat
  • Și că e mare, încap până la 5 kg de aluat, pot face multă pâine sau mulți cozonaci deodată când am musafiri
  • Îmi place capacul special pentru cuvă, care împiedică făina să iasă din bol
  • Îmi place motorul puternic de 1500 W care vine cu o garanție 10 ani
  • Îmi place că face lucruri în locul meu
  • Îmi place că totul e de calitate la el
  • Și că poți adăuga multe accesorii pe parcurs, deși vine și el cu multe de la început
  • Îmi place că arată foarte bine și pot să îl țin pe blatul de bucătărie

Nu știu dacă știați, dar Kenwood este brandul numărul 1 în Europa în roboți de bucătărie, sunt prezenți în peste 40 de țări. Există multe variante de roboți, se găsesc la toți marii retaileri online și în magazinele fizice, la prețuri începând cu 700 de lei în funcție de dimensiune, puterea motorului și accesoriile oferite în pachetul de bază. Ca idee, aici puteți vedea diferite variante, cu prețuri. Modelul Chef Titanium pe care gătesc eu este acum 3600 de lei (l-am văzut acum aici, e redus cu 25%)

Rețete multe găsiți pe canalul de Youtube al Kenwood.

Mi-a făcut plăcere să lucrez la acest proiect, am învățat că pot găti mult mai relaxat decât o făceam înainte. Abia aștept să fac cozonacul de Crăciun cu copiii!

Sper să vă fie de folos rețetele de mai sus!
Cu robot sau nu, cereți ajutorul, nu e nevoie și nici nu e sănătos să vă rupeți spinarea gătind fără ajutor pentru toată familia!

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4195

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *