Recomandări de filme și seriale de văzut de Sărbători

De când au mai crescut copiii, tare mult ne place duminica sau în vacanță să ne cuibărim după masa de prânz pe canapea, sub păturici ușoare, să tragem draperiile și să dăm drumul la film. Acum, că e Crăciun, punem și o farfurie cu cozonac la îndemână și ne întindem unii lângă alții cu picioarele împletite, să ne uităm la ceva frumos împreună.

M-am gândit să fac o listă cu filmele frumoase pe care le-am văzut în ultimul an, potrivite și pentru copii peste 5 ani.

Filme de familie și pentru copii

Polar Express: e o animație duioasă despre magia Crăciunului, cu o vizită la Polul Nord, o lecție despre prietenie și încredere

Klaus, o poveste inedită despre cine e Moș Crăciun și cum a ajuns el să ofere cadouri copiilor

Angela’s Christmas (scurtmetraj)

Hachiko

Charlie and the Chocolate Factory

The Big Friendly Giant

Spirit

Our planet (documentar)

Pe HBO Go:

Viața insectelor II (animație franțuzească, e super simpatică, are două părți a douăzeci și ceva de minute)

Ratatouille

Mary și floarea vrăjitoarei (japonez)

Rio 1 si 2

Întors pe dos

Asterix și Obelix

Horton

Jim Năsturel  și Lukas, mecanicul de locomotivă (după seria lui Michael Ende)

Regele leu

Mary Poppins revine

A bugs Life

Zootropolis

Ballerina

Dincolo de ce facem la prânz împreună, mie-mi place seara să mă bag la un serial, rareori și la câte-un film, cu soțul sau cu prietena mea. Câteva mi-au plăcut enorm, așa că vi le recomand și vouă.

Filme pentru oameni mari

A Marriage Story, cu Adam Driver și Scarlett Johanson (dacă sunteți într-o relație, musai să vedeți acest film, e excelent scris și jucat, despre doi oameni faini care se iubesc și se despart, ce și de ce fracturează relația) (Netflix)

Le Jeu (Nothing to hide), o cină la care participă patru prieteni vechi cu soțiile, fac un joc ciudat: pun toate telefoanele pe masă și citesc cu voce tare toate mesajele pe care le primește fiecare. Ce iese… well, vedeți voi. (e pe Netflix)

The Green Book, bitter sweet, foarte plăcut de privit și gândit

Joker (nu e ușor de privit, dar e foarte bun) (cinema)

One upon a time in Holliwood, ultimul Tarantino, I definitely loved it

Love actualy

The Two Popes

 

Seriale pentru mame (mi-au plăcut tare mult, aștept sezoanele următoare)

Working moms, pe Netflix

The Letdown, tot pe Netflix

Grace and Frankie, Netflix

You, Me and Her, Netflix

Atypical, Netflix

Sexual Education

Lucifer

Years and Years, pe HBO

Wanderlust (Netflix)

Ecaterina cea mare (Hbo GO)

 

Dacă ați văzut ceva ce v-a plăcut și care nu e în lista asta, vă rog să-mi ziceți și mie, mai sunt zece zile de vacanțăăăăă. 🙂

Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4199

41 comentarii

    • Super idee, sa mai scrii articole din astea, eu clar merg pe mana ta si sigur nu gresesc (suntem cam acelasi gen de mama, poate eu un pic mai agitata ca-s mai mici copilele). Permite-mi sa iti semnalez 2 typos : OnCe upon a time in HollYwood.
      pupici

  1. Filme bune de vazut de craciun: Last Christmas (Emilia Clarke)
    Holiday homes (Jude Law, cameron diaz, kate winslet)
    Past girlfriends ghosts (Matthew McConaughey)
    Wuthering heights ❤️
    Si probabil toata gama de la Diva Universal – pana ti se taie de atata romantism ?

  2. ‚perfetti sconosciuti‘ (nothing to hide) este de fapt primul film aparut si este, in opinia mea, mult mult mai bun decat varianta lui frantuzeasca – le jeu, precum si decat ‚das perfekte geheimnis‘ – varianta germana, care insa abia a aparut in cinematografe in Germania.

    un alt film foarte foarte dragut (desi german) este ‚sms für dich‘, are si subtitrare in engl – era intr-o vreme pe netflix, din pacate l-au scos, cred ca se mai gaseste doar cu plata pe youtube.
    este insa cel mai simpatic film vazut de mine in ultimii ani, din categoria romantic, dar nu prea siropos. l-am vazut de vreo 4 ori, e mai bun chiar si decat ‚love actually‘

    in rest eu ma uit in fiecare an la ‚a christmas carol – cel vechi din 1990 si ceva si la varianta lui disney, cu donald si mickey 🙂

    a marriage story chiar merita vazut 🙂

    pe netflix recomand si ‚secret city‘, ‚collateral‘, ‚criminal‘ – doar varianta britanica, sunt 3 episoade; sper ca sunt disponibile si pe netflix romania

    earthquake bird – filmat in japonia

    plan coeur – silly romantic

    • A princess for Christmas- classic,filmat la castelul Peles de vazut cu copiii
      The royal meeting, The royal wedding si The royal baby

  3. Tot pe Netflix „Christmas Chronicles”. Despre relatia dintre 2 frati si evolutia ei de-a lungul unei aventuri alaturi de Mos Craciun. Despre familie, despre oameni care nu mai sunt printre noi, despre traditii. E minunat, cu ras si cu plans!
    Bonus: e dublat in Romana!

    • În categoria „Filme pentru oameni mari” aş adăuga „Perfetti Sconosciuti” din 2016, asta că ai menționat de Le Jeu. De fapt este o adaptare după filmul italienilor…
      Genial film 🙂

  4. Otherhood de vazut de toate mamele cu un mare pachet de servetele langa ☺️
    Eu nu gasesc Le Jeu pe Netflix, l-ai vazut recent?

  5. The Star- Netflix -despre animălutele care au văzut când a apărut steaua care anunța nașterea Domnului!O aventură frumoasă !Sărbători fericite!!!!

  6. This is Us este un serial despre o familie. Un must pentru oricine a trăit intr-o familie disfuncțională, ceea ce înseamnă ca este ot majoritatea oamenilor. Si cei.din familii funcționale spun ca le place. Neapărat!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *