Labirintul cu bile și butoane care ne antrenează toleranța la frustrare: Biluța zglobie (p)

Știți jocurile acelea de atenție, îndemânare, coordonare, viteză și mai ales RĂBDARE, pe care le joacă adulții în fața unor mese puțin înclinate, dotate cu tot felul de manete și butoane care trebuie să conducă o bilă printr-un traseu anume? 
Nu știu cum se numesc, dar le găseam mereu la mare și la festivaluri, când eram mici. Doamne, ce mă mai distram cu ele!

 
Nu, nu să mă joc, că nu eram în stare să conduc bila pe unde trebuie, sunt teribil de lipsită de îndemânare, eu doar mă uitam la cei mai mari și mai buni ca mine, cum stăteau încordați, transpirați, cu mâinile pe 20 de butoane deodată, ce fericire era când reușeau! Explozie de strigăte și aplauze, zici că ajunseseră pe Lună, nu că aterizase bila aia în gura broaștei de plastic.
 

Ei, cam așa e și cu jocul acesta, doar că e pentru copii și nu necesită forță deloc, doar atenție, precizie, coordonare, mult exercițiu și răbdare. La final găsiți și un video cu eforturile noastre repetate de a finaliza traseul.
  😀
Cu celelalte ne mai descurcăm noi, dar cu răbdarea…

 

 
Biluța zglobie e așa: se pune bila metalică la începutul traseului, apoi încerci să treci de fiecare segment de traseu folosind butoanele și manetele. Poți pune cronometrul, dar crede-mă, la început nu vrei să faci asta. N-ai nicio șansă.

 

La început, am jucat toți pe rând de câteva ori și am eșuat de la prima probă. Nu reușeam să trecem bila de toboganul întrerupt. Ce enervant e, gata, mă duc să fac altceva, e imposibil, n-are cum!

 

Eu am renunțat prima.

 

Bărbatul a abordat problema inginerește, deci stai așa, ca să ajungă de aici acolo, trebuie să îi imprimi un impuls de…

 

Ivan a încercat de zeci de ori, până s-a prins care e șmecheria.

 

După ce treci de toboganul ăsta, bila e preluată de un magnet pe care îl miști ca pe o macara cu maneta, ca să aduci bila pe barele paralele. De acolo ajunge pe platforma mișcătoare galbenă, de unde pe jgheabul albastru pică într-unul dintre tuburile galbene. De acolo, cu butoanele trebuie să propulsezi bila prin inelul galben pe platforma albastră, de unde va fi preluată de labirintul roșu, pe care îl înclini astfel încât să iasă bila pe partea cealaltă. De acolo, tot cu o manetă preiei bila și o aduci cu viteză optimă spre catapultă, de unde trebuie să proiectezi bila direct în jgheabul corect.

 

Dacă pe tot parcursul, bila cade în cutie, o lași să vină la bază și în funcție de poziția în care se oprește, reiei traseul din punctul indicat.

 

Ideea e așa: dacă vreți să-l faceți din prima și aveți așteptări mari, o să vă umpleți de nervi! E nevoie de antrenament, faceți traseul pe bucăți de câteva ori până înțelegeți șmecheriile. Sau lăsați copiii în pace, ei vor ști cum să-l abordeze.

 

La noi a stat jocul pe covor o săptămână, copiii mai poposeau la el, mai exersau, renunțau, iar de la capăt, până când în două zile au reușit amândoi să-l facă cap coadă fără să scape bila, cu cronometrul pus!

 

(Eu n-am reușit nici până în ziua de azi).

 

Îmi place jocul acesta nu doar pentru că e amuzant, ci pentru că le antrenează toleranță la frustrare, tocmai pentru că e amuzant îi invită să continue, să nu se lase, vor să reușească, chiar dacă e greu, la început pare chiar imposibil.

 

Dar și ce satisfacție uriașă ai când ai reușit!

 

E potrivit pentru copii peste cinci ani, merge și la adulți. Jocul se numește Biluța zglobie, este de la Tomy, include două bile, traseul și cronometrul. Îl puteți folosi și la petreceri, va fi de mare angajament pentru musafirii de toate vârstele (nu acum, dar când vom avea voie să ne invităm prietenii pe la noi în siguranță). Iar zilele astea, că stăm mult în case, face minuni un joc care să mai elibereze tensiunea și nervișorii!

 

Nouă ne place!

 

Dacă vreți să-l vedeți în acțiune, am urcat mai jos câteva secvențe din traseele noastre. 🙂

 

Jocul se găsește în toate magazinele online mari de jucării, eMAG.ro, Elefant.ro, Brandtoys.ro, dați un search pe google cu Biluța zglobie și vedeți unde găsiți un preț mai bun.

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4183

4 comentarii

  1. Buna,

    Pentru cei care vor sa comande jucarii recomandate de Ioana va recomand sa nu cumparati dr pe brandtoys.ro.
    Nu raspund la telefon si nu trimit nici comanda in condiriile in care am facut plata online.

    Ioana daca poti poate faci piblic aceasta informatie
    Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *