- La început am povestit experiența noastră de vacanță cu căpușele
- Apoi am scris părerea noastră despre soluțiile anti-țânțari și căpușe Para Kito
- Am povestit despre reducerea pe care o avem la ele, cu parte din încasări care merg către cei patru bebeluși care suferă de SMA1
- Am sintetizat opinia voastră despre produse (din peste 200 de comentarii de la persoane care le folosesc deja de două luni)



- sprayurile și rollonul sunt eficace, număr mult mai mic, spre zero de mușcături
- miros plăcut
- nu sunt lipicioase, uleioase
- ușor de aplicat
- sunt naturale, nu stârnesc reacții alergice pe piele
- nu pătează hainele
- mici, ușor de luat la pachet
- e sigur de folosit de la 6 luni în sus și pentru femei însărcinate (gama verde)
- protecția ține câteva ore
Contra:
- miros puternic la cel roșu (au zis puține persoane, dar am zis să-l trec totuși)
- prețul
- brătările au rază mică de protecție



Anca Cracana: Noi am comandat două brățări și spray-ul verde. Brățările nu au funcționat decât pentru zona unde era brățara (glezna) +-10 cm-(de exemplu, a pișcat-o pe fetiță pe celălalt picior, la glezna și pe piciorul cu brățara, puțin mai sus de genunchi). Spray-ul a fost cât de cât eficient, dar doar pentru anumite tipuri de țânțari. Am fost într-o zonă în care am aplicat spray-ul foarte responsabil, chiar și pe haine, însă nu ne-a protejat mai deloc. Am ales să le dau copiilor brățările în speranța că măcar de căpușe îi vor feri, iar spray-ul îl folosesc că prima soluție, și dacă văd vreo ciupitură, apelez la Autan
Mai menționez și că l-am folosit la mare, peste protecția solară și totul a fost ok! De asemenea, bebe ( 1 an) are o ușoară dermatită pe mânuțe, însă nu a influențat cu nimic folosirea spray-ului în cazul lui. Ba chiar s-a diminuat după ce am fost la mare în concediu ( bănuiesc că a contribuit soarele) .
Alina Ghizdeanu: Noi am testat sprayul portocaliu, după o mușcătura de căpușă rezolvată rapid în iunie. Am folosit și atunci un alt spray, dar se pare că a prins o breșă. Căpușe nu am mai luat. Avem 2 flacoane, unul la bunica, unul acasă și le folosim regulat. Și cu experiență, și cu noul spray, sunt mai liniștită la iarbă verde și ne bucurăm mai mult de sezon. Un sfat pe care ar fi fost bine să îl am la prima utilizare ar fi să curăț bine palmele după aplicare, pentru că mirosul și gustul se transfera ușor pe alimente.
Sorina Nicoleta: Am cumpărat de curând spray-ul Para Kito verde, aflând despre această firmă de repelente din primul tău articol. Prețul de la acel moment era cam piperat, sincer, acum l-am găsit cu câțiva zeci de lei mai ieftin. Îl folosim de aproximativ o săptămână într-o zonă în care sunt ff mulți țânțari, iar copilul nu s-a ales cu nicio mușcătură atunci când l-am aplicat. Îl apreciez că fiind eficient și cred că și timpii indicați sunt reali, întrucât dacă am pulverizat spray dimineață și l-am folosit o singură dată pe zi, așa cum producătorul recomandă pentru categoria de vârstă a copilului meu, la vizită de seară din parc ne-am ales cu muscături. Despre căpușe nu pot comenta, n-am avut întâlnire cu niciuna, aș deduce că tot datorită lui Para Kito. Un alt lucru care îmi place, deși banal, este felul în care pulverizează.
Maria-Cristina Baciu: Am comandat spray-ul în urma recomandării tale din articol și suntem foarte mulțumiți până acum. Ori de câte ori ieșim în natură, în spații cu iarbă, apa, ne „parfumăm” serios și căpușele au stat departe de noi și de bebe, la fel și țânțarii. Are un miros plăcut, nu e uleios, se absoarbe repede, nu pătează. Piticii sunt încântați chiar și de forma lui.
Roxana Rată: Am testat sprayul verde. Miroase extrem de plăcut și a avut o eficientă maximă! Vlad are o reacție alergică la înțepăturile de țânțari însă cu Parakito nu a mai avut această problemă. Recomand din inimă!
Anca-Nicoleta Antoche: Până acum am folosit doar sprayul verde și roll-on-ul din aceeași gamă. Mărturisesc că le-am comandat în urma recomandării din articolul tău. Am avut câteva zile în care piticul s-a ales cu câteva pișcături de țânțari, deci în cazul nostru nu funcționează 100%. Îl folosim în schimb în continuare, pentru că am încercat foarte multe produse de acest tip pe bază de uleiuri în ultimii 2 ani și acesta deocamdată pare să țină cei mai mulți țânțari la distanță. Cu căpușele nu am avut niciun fel de problemă, dar nici nu prea am vizitat zone în care să fie foarte expus.
Pentru noi e perfect!
Oana Ghiculescu: Spray-urile sunt foarte bune, atât cele pentru adulți cât și cele pentru copiii. Văzusem postarea inițială cu recomandările făcute de tine și m-am decis să le încerc. Mi-au plăcut încă de la început pentru că nu sunt uleioase, să păteze hainele, le folosim de o lună jumătate aproximativ și suntem super mulțumiți. Acum putem pleca liniștiți afară fără teama țânțarilor Mulțumesc pentru recomandare.
Oanna Maciuc: Eu am achiziționat Para Kito-extra protecție, cel roșu. În afară de mirosul care pe mine nu prea mă încântă, dar cea mică îl adoră și asta contează, produsul își face minunat treabă. Mai ales că ne petrecem 90% din vacanță la munte. Sticla este f practică. Prețul mi s-a părut cam mare… dar merită și îl recomand!
Pasc Codruța: Am luat Para Kito verde de câteva zile mai mult pentru mine și fetită (1,7 ani). Pe ea nici înainte nu o mușcau des țânțarii dar acum nici atât. În schimb pe mine mă mușcau zilnic 2-3, acum nu mai am probleme. Pentru noi e folositor.
Sandu Ruxandra: Și noi aveam probleme mari cu țânțarii, căpușele. Flosim Para kito de mai bine de o luna și suntem foarte încântați. Are un miros plăcut și este tare bun pentru toți membrii familiei

Te rog, daca ai putea sa scrii ingredientele.pe cel rosu eu am gasit vreo 3 ingrediente, denumite „conpozitie”. Oare doar atat contine? Adica eticheta e „onesta”?
Multumesc.
Compozitie. Scuze
Buna, se pot aplica si in zona fetei? Am cumparat spray-ul alb, nu l-am aplicat insa pe fata si fix acolo s-a gasit sa il muste.
Multumesc,
A.
Buna. Daca vei avea putin timp sa ne dai detalii despre acel spray de inghetare de care ai mentionat, pentru extragerea capuselor. Macar o denumire ca sa studiez pe net? Produsele de preventie le-am comandat deja pentru testare 🙂
https://comenzi.bebetei.ro/produse-dermatologice/ingrijire-corp/protectie-anti-insecte/dispozitiv-indepartare-a-capuselor-stoptick-ceumed-p347141
in descrierea de la Roll on scrie „Parfum usor minunat”…hehe, nice copywriting 🙂
Scuze ca ma bag peste reclama, dar aceste produse sunt extrem de scumpe.
Eficienta acestora este discutabila, substanta activa este „un derivat botanic al uleiului esential de citronella java”, pe cand gold standard in protectia impotriva insectelor sunt produsele pe baza de DEET si Icaridin. Se prefera Icaridin intrucat DEET ataca plasticul. Adica DEET nu trebuie sa ajunga pe ochelari de soare, bratari, ceasuri, bijuterii etc.
Garantat, Autan-ul clasic, in flacon galben, care contine Icaridin 20% si costa 15-20 lei, aplicat corect, are eficienta mai buna decat orice alt repelent pe baza de uleiuri de plante.
Ce-i drept, Autan-ul nu are sticla din material bio si nici parfum usor minunat.
Bratarile sunt inutile. Protectia oferita este strict locala. Adica nu te mai musca tantarii de zona cu bratara. Nu ofera protectie pentru restul corpului, nu are cum, logic.
Am fost in weekend in parcul Circului si am vazut lotusii pentru prima data, nici nu stiam ca avem lotusi (sunt foarte misto).
Si cum stateam eu asa si ma uitam incantat la ei, zic „bai dar ce frumos miros lotusii astia”.
La care sora-mea, care era la vreo 1.5-2 metri de mine, zice „nu lotusii miros, cred ca miroase bratara mea de la parakito”.
Ceea ce s-a dovedit a fi corect.
Deci sunt convins ca protectia oferita de bratari nu este strict locala.
Of, noua Autanul ne-a topit bratara de la ceas si jucariile copiilor. 🙁 Ma gandesc ca nu face prea bine pe piele pe termen lung, aplicat des.
Despre bratari nu comentez, ca nu le-am folosit suficient, dar sprayurile sunt eficace, cel putin pe noi nu ne-au piscat cu ele, vad ca multa lume zice la fel. Asta desigur nu anuleaza experientele neplacute ale celor care nu sunt multumiti de ele.
Autan e o gama de produse, nu unul singur, cu mai multe tipuri de substanta activa impotriva insectelor.
Cel care a topit plasticul este cel care contine DEET (n,n-diethyl-meta-toluamide), cred ca Autan spray alb.
Cele cu Icaridin sunt considerate sigure, sunt cele in flacon galben, cu pulverizator.
Aici sunt 3 variante: unul care contine icaridin 10% (eficienta mai scazuta) si doua care contin icaridin 20% – Protection Plus este cel standard, Autan Tropical este mai scump, desi ele contin aceeasi substanta activa, in aceeasi concentratie.
Mai este si unul „natural”, Autan botanical, cu uleiuri de eucalipt, dar cu eficienta scazuta (trebuie sa reaplici cam din ora in ora).
Acum m-am uitat, ce avem noi este un Autan galben protection plus, e cel care ne-a topit lucrurile, nu aer Deet. 🙁