Nouă miniserie de văzut pe HBO GO: De la început, thriller psihologic cu Nicole Kidman (p)

Filmele m-au ajutat mult în perioada asta, sunt consumatoare dintotdeauna, dar parcă din martie încoace mă bucur și mai mult de ora mea de film. Prefer serialele, pentru că sunt mai scurte și pentru că mă țin conectată, iar cele care apar cu porția, un episod pe săptămână, mi se potrivesc cel mai bine, pentru că îmi place genul acesta de tensiune care nu are legătură cu viața mea, mă bucur de entuziasmul zilei în care apare un nou episod, iubesc lipsa de spoilere, pentru că nimeni nu poate vedea finalul înainte.

Mi-a plăcut enorm mini-seria Micile minciuni nevinovate de pe HBO, citisem cartea scrisă de Liane Moriarty cu ceva vreme înainte (o găsiți aici), citisem și celelalte cărți traduse în română ale autoarei, Secretul soțului și Când vina ne desparte, văd că a apărut acum și Nouă străini, cu siguranță o s-o iau și pe aceasta, îmi place mult stilul ei plin de umor și mister, se citesc repede și sunt captivante. Subiectele ei mereu se învârt în jurul relațiilor dintre părinții copiilor care sunt colegi sau prieteni: mamele de la școală, mamele din consiliul de părinți, mamele fetelor care merg la balet și așa mai departe.

De curând a avut loc pe HBO premiera unei noi mini-serii realizată de scenaristul seriei Micile minciuni nevinovate, David E. Kelley, împreună regizoarea Susanne Bier (care a făcut și ”The Night Manager”): De la început (Undoing, în original), tot cu Nicole Kidman. De data asta, e un thriller psihologic foarte bine făcut, cu multe schimbări de situație, tensiune, imagini bogate, Nicole și Hugh Grant arată și joacă foarte bine, soundtrackul e bun (cu surpriză am aflat că piesa de pe generic, care e una dintre preferatele mele din toate timpurile, Dream a little dream of me, e interpretată chiar de Nicole Kidman). Scenariul este o adaptare a cărții You Should Have Known, de Jean Hanff Korelitz.

Povestea e simplă, dar complicată. În centru avem acest cuplu bogat din New York, ea, Grace, e psiholog, el, Jonathan, este oncolog pediatru. Meserii onorabile, cu, despre și pentru oameni. Totul pare de vis la început, au un fiu de 10 ani, Henry, cu care au o relație foarte faină și care merge la o școală privată exclusivistă. Ei doi formează un cuplu interesant, sunt frumoși, se iubesc, se sprijină, fac dragoste, au viață socială, sunt admirați și respectați. Până când în viața lor apare mama unui coleg de școală al lui Henry, o tipă exotică și misterioasă care se apropie periculos de mult de Grace. Curând, femeia aceasta e găsită moartă în propriul studio, iar Jonathan dispare. Începe, desigur, ancheta, care scoate la iveală tot soiul de secrete ascunse.

Mi se pare foarte interesant cum se dezvăluie lucrurile încet, cum scenele te fac să treci de la senzualitate la indignare, de la senzația că te-ai prins la dezamăgirea că habar n-ai, de fapt.

Joi seara de la ora 8 voi avea pe pagina de FB Pagina de psihologie o dezbatere cu Gaspar Gyorgy (sigur îl știți pe Gaspar, e psihoterapeut, am mai avut noi dialoguri pe-aici) pe acest subiect al secretelor și infidelității, sunt curioasă ce părere are el despre toate acestea, în calitate de bărbat și de psiholog. O urmăresc de mulți ani pe Esther Perell, discuțiile pe acest subiect mi se par atât de interesante, ființa umană e fascinantă, mereu zic!

Vă recomand această nouă mini-serie! O să vă prindă cu siguranță! Se difuzează un episod nou pe săptămână, în fiecare luni, de la 8 PM pe HBO, de la 9 pe HBO 3. Episoadele sunt disponibile pe HBO GO de luni dimineața de la 5, când are loc premiera internațională, seria are șase episoade cu totul. Primele două episoade sunt deja disponibile pe HBO GO, le puteți vedea oricând. Dacă nu aveți abonament la HBO GO, puteți să profitați de perioada de abonament gratuit de probă pentru 7 zile.

Nicole arată și joacă senzațional, totul e plăcut de privit, de la haine la peisaje, interioarele, micile secvențe din cabinetul ei de terapie, relația cu ceilalți părinți de la școală.

Mai jos e trailerul, aici îl puteți vedea pe HBO Go.

.

Bonus, vă las aici și clipul cu Nicole cântând Dream a little dream of me, îmi place foarte mult!

 

Dacă ați început să urmăriți, cum vi se pare? Cine credeți că e criminalul? 🙂 Ah, ce-mi plac aceste dileme în viața mea (de privitor relaxat în confortul propriei case).

Printesa Urbana
Printesa Urbana

Scriu de cînd mă știu. Scriu și cît mă joc cu copiii, și sub duș, și în somn scriu. Scriu despre mine pentru mine. Și sper că ce scriu pentru mine să fie de folos și altora. Unii s-au născut să cînte, alții să facă poezii sau să frămînte pîine. Eu m-am născut să scriu declarații de dragoste copiilor mei și vieții noastre pline.

Articole: 4196

13 comentarii

  1. Eu am inceput ieri, convinsa fiind pana la urma de reclamele pe care eu una nu le-am mai vazut pentru un serial de la game of thrones incoace, o vad pe Nicole in fiecare zi pe n autobuze 🙂

    Nu stiu cine e criminalul, dar mi se pare foarte misto serialul, pana acum cel putin. Nu as zice ca e chiar placut de privit :), din contra, mie mi-a provocat ceva anxietate la un moment dat, dar imi place mult contrastul dintre episoade, parca de la lumina la intuneric, de la eleganta la mizerie, cumva. Nu zic mai multe ca sa nu fie vreun spoiler.

    Eu sufar pentru ca trebuie sa astept o saptamana sa vad ce urmeaza, recunosc, dar cu siguranta mi se pare mult mai bine asa si pentru creier si pentru actiune si pentru tot. L-as fi mancat cu tot cu 3 castroane de floricele intr-o dupa-amiaza daca ar fi fost totul disponibil brusc, mi se pare mai fluid asa. Intamplator am citit cartea, dar mi se pare ca se duc in afara actiunii cartii, deci na, inca am dileme.

    Ca sa inchei, tot pe hbo, pentru cine nu a vazut, recomand Sharp Objects, o alta miniserie creepy dar ataaat de fain realizata, este favorita mea forever and ever.

  2. Esti minunata, te ador! Citesc cu sufletul la gura tot ce postezi. Citesc povestile pt copii, tot ce scrii este mininat. Iti doresc tot binele din lume si as vrea sa te cunosc personal candva! ❤️

  3. Imi place mult serialul!
    Si Nicole!!! Off Nicole, cu paltoanele ei impecabile, cu rochiile ei fluide pe un corp asa frumos!
    Deabia astept sa vina ziua de luni!

  4. My money is on: tatal ei (al lui Grace). Trebuie sa cumpar cartea acum, serialul m-a „prins”. Da, Sharp Objects chiar merita vazut.

  5. Înțeleg ca finalul nu este același ca la carte, automat nici criminalul…altfel nu își are rost dilema “cine e criminalul” și nici suspansul. Nu am văzut niciun episod, aștept sa apara toate, mi se pare complicat sa scoți in film sau o miniserie după o către, dar sa ii schimbi finalul. Pana la urma, cartea avea finalul ăla programat de la început, e ciudat sa iei acele personaje, acea poveste, dar cumva sa le schimbi traiectoria pe parcurs- când ele au fost născute pentru un destin anume. Va fi interesant.

  6. Da, e fain filmul. Soțul spune ca autorul este tatăl lui Grace. Eu înclin sa cred ca este Grace – este psihiatru cu multă experiența, probabil știe sa disimuleze foarte bine stările pe care le are și știe sa “citească” alte caractere. Toate bune!

  7. Am auzit numai de bine despre aceasta miniserie. Prietena mea a facut deja binge la 4 episoade, deci cred ca urmeaza sa ma bag si eu pe fir 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *